Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 509416 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lotharius

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 29, 2009, 13:37:27 »
    A tak btw. Ktoś ma zamiar zająć się spolszczeniem tego moda ?

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 29, 2009, 14:18:43 »
    Było mówione, że po angielsku odniesie większy sukces z racji większej popularności języka angielskiego, który jest przecież podstawowym językiem do komunikowania się między państwami. Jeśli SoD się "sprzeda" w innych krajach, wtedy zastanowią się nad spolszczeniem moda.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 29, 2009, 15:09:00 »
    Było mówione, że po angielsku odniesie większy sukces z racji większej popularności języka angielskiego, który jest przecież podstawowym językiem do komunikowania się między państwami. Jeśli SoD się "sprzeda" w innych krajach, wtedy zastanowią się nad spolszczeniem moda.
    Pozdrawiam.
    Nie bardzo wiem o co chodzi z tym sprzedawaniem ani kto to są Ci oni, którzy się zastanowią :) Ale ja zrobiłem tego moda nie wiedząc o istnieniu spolszczenia. Module system jest po angielsku wobec tego mod także powstaje po angielsku. Z tego co się orientuję (a mam mgliste pojęcie bo się tym nie interesowałem) to spolszczenie powstaje nie na etapie tworzenia moda (na poziomie module system) ale już po jego stworzeniu i "zbudowaniu", przerobieniu na pliki *.txt. Jakkolwiek całkowicie nowe elementy (jak teksty losowych zdarzeń, nazwy i opisy budynków) mogłyby chyba być wprowadzone do module system już na etapie tworzenia moda w języku polskim to i tak jakiekolwiek zmiany do już istniejących tekstów w module system (jak właśnie sprawiające problemy ze spolszczeniem moje zmiany w tekstach tworzenia postaci) byłyby przez spolszczenie usunięte. Wobec tego nawet gdybym wszystkie teksty w module system wpisywał po polsku część (albo całość) z nich musiałaby być ponownie wpisana na etapie tłumaczenia.

P.S.
    Wydaje mi się, że istnieje już (albo jest robione) tłumaczenie SoD na Chiński. Nie mam aktualnych informacji na ten temat, dostałem tylko linka do chińskiego forum, które przeczytałem przez google translate.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2009, 15:11:29 wysłana przez vonmistont »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 29, 2009, 17:00:50 »
    To ja może wyjaśnię, że spolszczenie na etapie "module system" nie jest możliwe, a to z bardzo prostej przyczyny - Python nie lubi polskich znaków i wywala błąd za każdym razem, gdy tylko spróbuje się skompilować pliki modułu, które mają choć jeden niestandardowy znak. Nawet w komentarzach nie wolno ich używać. Paczki językowe działają jako nakładki tekstowe na moduł i są tworzone, gdy mod już jest gotowy. Nielogiczne byłoby tworzenie moda od razu po polsku (nawet bez polskich znaków), gdyż po skompilowaniu takiego modułu i tak stare teksty byłyby po angielsku i trzeba by było tworzyć nakładkę spolszczającą. Podwójna, niepotrzebna robota.

Offline Ichigo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 30, 2009, 09:15:01 »
    Mam pytanie czy te zombiaki trzeba wkleić do folderu z modem Sword of Damocles?

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 30, 2009, 09:57:20 »
    It's modification to Sword of Damocles - Invasion V4. (To modyfikacja do modułu Sword of Damocles - Invasion 4)_
    It requires full version of SoD V4. It can be found here: (SoD - Invasion 4 Undead Version wymaga pełnej wersji SoD - Invasion 4. Jest dostępna tutaj:)
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=983 (link)

To install extract Undead Invasion to your Sword of Damocles - Invasion folder (Back it up first) (By zainstalować Undead Version do Twojego SoDa wypakuj archiwum do katalogu z SoD, domyślnie C:// Program Files/Mount&Blade/Modules/Sword of Damocles V4, dla pewności zachowaj pliki modułu jeśli coś się spartoli)
    Do tego ostatniego nie mam pewności, że dobrze przetłumaczyłem, może coś zmieniłem.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 30, 2009, 11:31:25 »
    It's modification to Sword of Damocles - Invasion V4. (To modyfikacja do modułu Sword of Damocles - Invasion 4)_
    It requires full version of SoD V4. It can be found here: (SoD - Invasion 4 Undead Version wymaga pełnej wersji SoD - Invasion 4. Jest dostępna tutaj:)
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=983 (link)

To install extract Undead Invasion to your Sword of Damocles - Invasion folder (Back it up first) (By zainstalować Undead Version do Twojego SoDa wypakuj archiwum do katalogu z SoD, domyślnie C:// Program Files/Mount&Blade/Modules/Sword of Damocles V4, dla pewności zachowaj pliki modułu jeśli coś się spartoli)
    Do tego ostatniego nie mam pewności, że dobrze przetłumaczyłem, może coś zmieniłem.
    Pozdrawiam.

przetłumaczyłeś na tyle dobrze, że dokładnie oddałeś sens tego tekstu :-)

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 30, 2009, 14:35:08 »
    Co do spolszczenia.
    Jak masz spolszczoną podstawkę po prostu kopiujesz folder pl z folderu language do takiego samego folderu w dowolnym modzie i po takiej operacji mod jest w 90% spolszczony ;].

Offline funfol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 30, 2009, 16:12:03 »
    Co do spolszczenia.
    Jak masz spolszczoną podstawkę po prostu kopiujesz folder pl z folderu language do takiego samego folderu w dowolnym modzie i po takiej operacji mod jest w 90% spolszczony ;].

Dokładnie tak:) Ale ten mod się gryzie troche ze spolszczeniem, bo napadając np. karawanę rhodoków czy vaegirów  na ekranie wyświetla się że "pogorszyły się stosunki ze Swadią"

Offline Pitros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 30, 2009, 16:42:43 »
    Tyle to prawie nic, ja ściągam bo mi się podoba :D Jupii :D Ale czekam na RES :D

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 30, 2009, 17:46:12 »
    Już ściągam moda bo mi zrobiliście wielką ochotę na niego ale mam pytanie.Vonmistont,czy ta paczka tamtych zbroi jest z jakiegoś innego miejsca nisz rapidshire???Bo u mnie nigdy nie ściągało z rapidsheira.Z góry dzięki.

EDIT:Ale super mod!!!Pokarze teraz kilka screenów z przed 2 minut.

A oto bije się na pięści

Ohoś nie wysłało się

EDIT2:Jak się tu wrzuca Screeny??????

Edytuj posty!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2009, 20:34:28 wysłana przez Arcylisz »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Ichigo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 31, 2009, 16:51:49 »
    Unicystwiłem już Rhodokow i Vearginow jeszcze 100 dni i Trupy dostaną MANTO xD

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Lutego 02, 2009, 07:46:37 »
    A ja mam wszystko co było Khergitów (no poza 3 zamkami, które przejęli Rhodocy)... Teraz czekam na inwazję i chyba z nudów zacznę wojnę z Vaegirami... Do inwazji jakieś 200 dni...

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #58 dnia: Lutego 02, 2009, 09:44:36 »
    To chyba grasz na kodach skoro 200 dni do inwazji bo inwazja zaczyna się 200 dni po starcie gry.Ja już przejąłem Yalen(chyba bo nie pamiętam nazwy)i jeszcze 136 dni a nie umarlaki dostaną w siedzenie, i to bardzo mocno bo ciągle latam po miastach i rekrutuje najemników,uchodźców i innych,a także bandytów(na mięso armatnie).mam już 20 tys. żołnierzy.Strasznie duży żołd trzeba płacić tym żołnierzom bo są najlepsi z tych których da się rekrutować.Ale trupy dostaną!!!!!!
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lutego 02, 2009, 09:58:43 »
    To chyba grasz na kodach skoro 200 dni do inwazji bo inwazja zaczyna się 200 dni po starcie gry.Ja już przejąłem Yalen(chyba bo nie pamiętam nazwy)i jeszcze 136 dni a nie umarlaki dostaną w siedzenie, i to bardzo mocno bo ciągle latam po miastach i rekrutuje najemników,uchodźców i innych,a także bandytów(na mięso armatnie).mam już 20 tys. żołnierzy.Strasznie duży żołd trzeba płacić tym żołnierzom bo są najlepsi z tych których da się rekrutować.Ale trupy dostaną!!!!!!

Z tego co wiem, to legiony przychodzą rok po zdobyciu pierwszego swojego miasta... Czy się mylę? A z kodami nie gram, bo to moim zdaniem psuje całą zabawę...