Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510275 razy)

Opis tematu:

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #105 dnia: Lutego 03, 2009, 14:52:06 »
    Mam problem z tym modem :/ Kiedy próbuję rozpocząć nową grę to wszystko się ładuje a kiedy dochodzi do rozpoczynania rozgrywki wyskakuje błąd(minimalna wartość pamięci wirtualnej jest za niska) i gra się zawiesza :/ Co robić?(W zwykłym native takiego czegoś nie ma,)
    Mod został nieco ulepszony i ma większe wymagania niż Native, nic na to nie poradzisz musisz dokupić ramu.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline dagoth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #106 dnia: Lutego 03, 2009, 15:27:52 »
    Nie musisz dokupywać ramu. Po prostu wejdź w Panel sterowania->System->Zaawansowane->Wydajność tam wchodzisz w ustawienia->Zaawansowane i na dole masz pamięć wirtualna i klikasz zmień. A co do moda to jako 148 gracz składam gratulacje Tym którzy brali udział w pracach nad modem.

Offline duch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Lutego 03, 2009, 15:33:44 »
    Jam mam 210 wiary ale nie widzae tych wojowników. Jak ich zwerbować ??

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Lutego 03, 2009, 16:00:42 »
    Gram Antarianami i zauwazylem ze rycerze i paladyni gdy sa spieszeni to nadal uzywaja swych malo efektywnych w tej formie walki kopi rycerskich zamiast wyciagnac sobie jakis mieczyk lub toporek bardziej efektywny w walce na murach.

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Lutego 03, 2009, 19:50:35 »
    Mam problem z tym modem :/ Kiedy próbuję rozpocząć nową grę to wszystko się ładuje a kiedy dochodzi do rozpoczynania rozgrywki wyskakuje błąd(minimalna wartość pamięci wirtualnej jest za niska) i gra się zawiesza :/ Co robić?(W zwykłym native takiego czegoś nie ma,)
    Mod został nieco ulepszony i ma większe wymagania niż Native, nic na to nie poradzisz musisz dokupić ramu.

Wystarczy zwiększenie limitu pamięci wirtualnej tzw. pamięci SWAP
    Instrukcja:
    Prawym na mój komputer -> Właściwości->Zaawansowane-> masz tam ramkę wydajność i w niej przycisk ustawienia klikasz na ten przycisk->zaawansowane-> na samym dole jest napisane pamięć wirtualna i klikasz zmień-> ustawiasz wedle uznania (pamiętaj że musisz mieć tyle wolnego miejsca na dysku, bo inaczej o włączeniu komputera możesz zapomnieć) myślę że wystarczy dwa razy tyle ile masz pamięci ram. Ustawiamy restarujemy komputer i gotowe

PS. Sory nie widziałem posta dagoth'a
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Lutego 04, 2009, 15:20:17 »
    2.
    Ja jak go raz użyłem to mnie wywaliło do pulpitu wiec nie polecam.

To podobnie jakw dionisii można było dosłownie wszystko dopasować do swoich wymagań, można było nawet spowodować by wszyscy twoi NPC byli baedzo zgodni, dzięki temu można było ich wszystkich zrekrutować, pozatym można było nienosić jedzenia a morale i skargi niewpływały... ale to psuje zabawę

Jester jest chyba uszkodzony;) bo mi tez nie działa dobrze , ale i tak niemiałem zamiaru korzystać :)

Offline brown111

• Użytkownik
    Vaegirowie a Antarianie
    « Odpowiedź #111 dnia: Lutego 04, 2009, 22:36:03 »
    W mojej grze w SoD wystepuja Vaegirowie, Rhodokowie itp.
    z opisu wynika, ze powinienem miec inne frakcje i inne oddziały, np. antarian.

czy ktos wie, o co chodzi?
    Gdy czytam wypowiedzi innych, jedni piszą o wojnie z Rhodokami, a inni, że z Antarianami?
    Co to jest grane? Sa dwie wersje moda?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #112 dnia: Lutego 05, 2009, 07:11:46 »
    Niezałapałeś, są 4-5 nowych frakcji do wyboru dla gracza, i on je prowadzi ku chwale , stare frakcje istnieją nadal i można się do nich przyłączyć ale ideą moda jest własne królestwo.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #113 dnia: Lutego 05, 2009, 14:52:32 »
    A jak stworzyć królestwo bez dołączania się do innego? Bo ja nie miałem możliwości oblegania zamku jak nie byłem wasalem :/

Offline duch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Lutego 05, 2009, 14:57:12 »
    Żeby móc oblegać zamek musisz być na minusie u tej frakcji, wystarczy jak napadniesz na jedną karwane. Po zdobyciu utworzy się automatycznie nowe państwo

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #115 dnia: Lutego 05, 2009, 15:55:28 »
    No trudno Zrobiłem to drogą dołączenie do frakcji, zdobycie miasta i odejście od nich :D i tak dam se sam rade przeciw Vaegirom i Nordom(nordowie i tak są cienkie bolki więc ich się nie boje xD)

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Lutego 05, 2009, 23:25:08 »
    Swietny mod.

Gram Antarian Empire i zdaje sie ze nie wybralem zadnej religii - buduje biblioteki i szkoly filozoficzne. ( to nie byl najlepszy pomysl :D) Wiec mam szanse tylko na tych mgr. inz. ;)

BUGI:
    Zauwazylem 2:  po wybudowaniu uniwersytetu w miescie Yalem (lub cos podobnego) nie ma go w spisie wybudowanych budynkow. Bonus do reputacji chyba dostalem.
    Gdy wydziele z pod swojej komedy oddzial do patrolowania okolicy, to ten kreci sie, ale nie atakuje bandytow :/

Pytanie glowne:
    Czy ktos sie juz doczekal Inwazji Sil imperialnych? :) Jak z inwazja radza sobie inne nacje? Krolestwo zalozylem w miejscu Rhodokow. Wiec od morza odzielaja mnie 3 nacje. (Mam nadzieje ze inwazja idzie od morza :D ) Jak one radza sobie z Legionami? Stawiaja jakis opor czy zostaja rozjechane walcem? Prosze o rade bo, nie wiem jak zaplanowac ekspansje krolestwa. :/

A teraz kilka blachych pytan:
    1Czy mozna w nieskonczonosc utrzymywac lorda bez lenna. I czy mozna go lenna pozbawic bez konsekwencji?
    2 Jesli damy lordowi wioske, to bedzie ja rozbudowywac? Czyli np. budowac "budynki religijne" ktore powiekszaja nasza wiare?
    3 W niektorych wioskach stoi mlyn mimo to ze nie jest jeszcze wybudowany. Czy wyglad wiosek sie zmienia w zaleznosci od upgradow, czy jest niezmienny?
    4 Jaki jest cel nawracania? Da sie nawrocic wszystkich obywateli? Na poczatku jest to tylko 2-3% populacji.
    5. Gram w moda na wersji M&B 1.3 Duzo trace? Mod dziala stabilnie. Czasem wyskoczy jakis komunikat na czerwono. Np. Gdy zawieram pokoj za oplata.
    6. Inne nacje zawieraja pokoj z Legionami. Ja jestem w stanie wojny, mimo ze ich jeszcze na oczy nie widzialem. ;) Da sie zawrzec z nimi pokoj przed inwazja? Maja jakiegos ambasadora? :p

Propozycje:
    Do swity w zamku moglby dolaczyc kapelan. Moglby dawac misje
    sciganie heretykow - analogiczna misja do scigania bandytow wokol miast.
    Lub misja zwiazana z udaniem sie do wioski i zlapaniem zabiciem czarownicy/heretyka. analogiczna do misji z zabiciem bandyty w wiosce.
    A moze nawet spaleniem calej wioski? (wlasnej badz sasiada :D ) W imie walki z herezja. Czyli misja z pladrowaniem, ale bez zabierania zapasow.
    Wypelnianie takich misji dawalo by duzy bonus + do religii  oraz - do populacji i reputacji w wioskach

Pozdrowienia dla ekipy moda

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Lutego 05, 2009, 23:56:07 »
    3 W niektorych wioskach stoi mlyn mimo to ze nie jest jeszcze wybudowany. Czy wyglad wiosek sie zmienia w zaleznosci od upgradow, czy jest niezmienny?

Raczej niezmienny. Jak się uprzesz, za pomocą edit mode możesz sobie zmieniać te młyny nie młyny. Więcej informacji o edit mode (i nie tylko :P) [ur=http://www.mountblade.info/forum/index.php?action=search;advanced]tutaj[/url]

6. Inne nacje zawieraja pokoj z Legionami. Ja jestem w stanie wojny, mimo ze ich jeszcze na oczy nie widzialem. ;) Da sie zawrzec z nimi pokoj przed inwazja? Maja jakiegos ambasadora? :p

Całkiem losowe to jest, jak w Native :P

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Lutego 06, 2009, 09:29:03 »
    Pytanie glowne:
    Czy ktos sie juz doczekal Inwazji Sil imperialnych? :) Jak z inwazja radza sobie inne nacje? Krolestwo zalozylem w miejscu Rhodokow. Wiec od morza odzielaja mnie 3 nacje. (Mam nadzieje ze inwazja idzie od morza :D ) Jak one radza sobie z Legionami? Stawiaja jakis opor czy zostaja rozjechane walcem? Prosze o rade bo, nie wiem jak zaplanowac ekspansje krolestwa. :/

Z tego co widziałem na screen'ach to oni chyba idą od strony Nordów... Lądują gdzieś w bok od miasta Thir chyba (za rzeką jest jakiś zamek bodajże i wioska Nordów... Tyle widziałem na screen'ach... a co do stawiania oporu to nie wiem, bo jeszcze nie mam momentu ataku, ale na screen'ach widziałem, że oblegają miasta jakieś innych nacji... więc pewnie jakiś tam opór jest...

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #119 dnia: Lutego 06, 2009, 10:28:45 »
    Na www.mbrepository.com można przeczytać, że inwazja nadchodzi z losowego miejsca. Tylko południe jest bezpieczne. Ale już wschodnie południe i zachodnie południe już nie (mam nadzieję, że wiecie o czym mówię :P).
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor