Swietny mod.
Gram Antarian Empire i zdaje sie ze nie wybralem zadnej religii - buduje biblioteki i szkoly filozoficzne. ( to nie byl najlepszy pomysl :D) Wiec mam szanse tylko na tych mgr. inz. ;)
BUGI:
Zauwazylem 2: po wybudowaniu uniwersytetu w miescie Yalem (lub cos podobnego) nie ma go w spisie wybudowanych budynkow. Bonus do reputacji chyba dostalem.
Gdy wydziele z pod swojej komedy oddzial do patrolowania okolicy, to ten kreci sie, ale nie atakuje bandytow :/
Pytanie glowne:
Czy ktos sie juz doczekal Inwazji Sil imperialnych? :) Jak z inwazja radza sobie inne nacje? Krolestwo zalozylem w miejscu Rhodokow. Wiec od morza odzielaja mnie 3 nacje. (Mam nadzieje ze inwazja idzie od morza :D ) Jak one radza sobie z Legionami? Stawiaja jakis opor czy zostaja rozjechane walcem? Prosze o rade bo, nie wiem jak zaplanowac ekspansje krolestwa. :/
A teraz kilka blachych pytan:
1Czy mozna w nieskonczonosc utrzymywac lorda bez lenna. I czy mozna go lenna pozbawic bez konsekwencji?
2 Jesli damy lordowi wioske, to bedzie ja rozbudowywac? Czyli np. budowac "budynki religijne" ktore powiekszaja nasza wiare?
3 W niektorych wioskach stoi mlyn mimo to ze nie jest jeszcze wybudowany. Czy wyglad wiosek sie zmienia w zaleznosci od upgradow, czy jest niezmienny?
4 Jaki jest cel nawracania? Da sie nawrocic wszystkich obywateli? Na poczatku jest to tylko 2-3% populacji.
5. Gram w moda na wersji M&B 1.3 Duzo trace? Mod dziala stabilnie. Czasem wyskoczy jakis komunikat na czerwono. Np. Gdy zawieram pokoj za oplata.
6. Inne nacje zawieraja pokoj z Legionami. Ja jestem w stanie wojny, mimo ze ich jeszcze na oczy nie widzialem. ;) Da sie zawrzec z nimi pokoj przed inwazja? Maja jakiegos ambasadora? :p
Propozycje:
Do swity w zamku moglby dolaczyc kapelan. Moglby dawac misje
sciganie heretykow - analogiczna misja do scigania bandytow wokol miast.
Lub misja zwiazana z udaniem sie do wioski i zlapaniem zabiciem czarownicy/heretyka. analogiczna do misji z zabiciem bandyty w wiosce.
A moze nawet spaleniem calej wioski? (wlasnej badz sasiada :D ) W imie walki z herezja. Czyli misja z pladrowaniem, ale bez zabierania zapasow.
Wypelnianie takich misji dawalo by duzy bonus + do religii oraz - do populacji i reputacji w wioskach
Pozdrowienia dla ekipy moda