Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 509417 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline funfol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 27, 2009, 16:38:36 »
    No tak , ale fajnie byłoby zdobyć zamek w którym już jest coś zbudowane np. baraki :)
    Mam jeszcze propozycje żeby w menu zamku/miasta było coś takiego jak jest dla wsi, czyli żeby nie trzeba było wchodzić do środka żeby pogadać z marszałkiem i wyszkolić garstkę wojska, coś w stylu "talk to marschall". To bieganie troche wkurzające jest.
    Pozdro

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 28, 2009, 07:57:34 »
    No tak , ale fajnie byłoby zdobyć zamek w którym już jest coś zbudowane np. baraki :)
    Mam jeszcze propozycje żeby w menu zamku/miasta było coś takiego jak jest dla wsi, czyli żeby nie trzeba było wchodzić do środka żeby pogadać z marszałkiem i wyszkolić garstkę wojska, coś w stylu "talk to marschall". To bieganie troche wkurzające jest.
    Pozdro

Bardzo dobry pomysł!!! Faktycznie latanie czasami do komnat Lorda, żeby pogadać z Marszałkiem, Skarbnikiem, czy Kanclerzem może być wkurzające... Ponadto przydałoby się tak jak w zamkach opcja rozmowy z Lordami, którzy tam są, żeby też im wydawać rozkazy z menu głównego miasta/zamku, a nie biegać do zamku...

Ponadto faktycznie mogłyby zostawać w zdobytych zamkach/miastach wybudowane tam już budynki... ewentualnie jeden na kilka ulegałby zniszczeniu (w skutek oblężenia), ale nie żeby nic nie było!!! To niemożliwe, żeby zamki były puste... No i ewentualnie budynek do rekrutacji szlachty mógłby znikać, bo oni mają innych, my innych...

Znalazłem błąd... Polega na tym, iż Valianese Knight ie walczą swoją bronią tylko pięściami!!! To bez sensu... po grzyba mnie taka kawaleria...

To już jest od jakiegoś czasu naprawione. Zobacz parę postów wyżej.

Ale tam pisze o niewidzialnych koniach, ale czy to poprawia to że używają broni, a nie pięści?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2009, 08:06:34 wysłana przez PioterC »

Offline Amenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 28, 2009, 10:26:35 »
    Mod ciekawy nie powiem. Ale dziwi mnie to, że nie mogę jednostek rekrutować. Tzn. niby mówię mojemu doradcy aby organizował garnizon, ale jakość armia mi nie przybywa. To samo jest z wasalami. Gdy są pokonani to trzeba im dostarczać wojska. No i nie można im dostarczać tego wojska w jakimś zamku, bo wtedy idą one do garnizonu (?).

A ten koleś, u którego można mieć każdą jednostkę i zbroję to taki żarcik? ;p

P.S. Który mod jest lepszy? Ten czy Age of Machinery? Oba mody mają podobne funkcje (własna nacja itp.).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2009, 10:36:16 wysłana przez Amenek »

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 28, 2009, 11:15:54 »
    1. Mi tam rekrutacja działa bez problemu. Nawet sami awansują. Masz potrzebne budynki?

2. To ułatwienie dla betatesterów :P

3. Grałem w oba. Zdecydowanie Sword of Damocles-mimo wszystko więcej opcji, nowe budynki i wyzwanie. A te machiny oblężnicze w Age of Machinery to przegięcie :P

Offline Lotharius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 28, 2009, 13:45:27 »
    Modzik- miodzio :D

Teraz wystarczy czekać na pełne spolszczenie, bo najlepiej gra sie w ojczystym języku :p

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 28, 2009, 14:18:47 »
    Modzik- miodzio :D

Teraz wystarczy czekać na pełne spolszczenie, bo najlepiej gra sie w ojczystym języku :p

Mod faktycznie zdecydowanie najlepszy w jaki grałem... Rozumiem autorów moda, że w języku angielskim lepiej się będzie "sprzedawał" na świecie, ale uważam że jako że jest to produkt nasz rodzimy, to powinien być język polski oprócz angielskiego...

Niebawem będę grać dalej... Już mam 1 miasto i 4 zamki, teraz szykuję kampanię na drugie miasto... Arghhh!!!!

Offline funfol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 28, 2009, 17:09:49 »
    Niestety z tego co zauważyłem to lordowie nie powiększają liczby swoich wojsk, jak się im nie da swoich to stopniowo stracą wszystkie jednostki wdając się w bitwy, aż w końcu trafiają do niewoli. To samo z zamkami które im przekazałem , nie zauważyłem żeby tworzyli czy powiększali tam garnizon. De fakto jak powiększam swoje królewstwo to sam muszę o wszystko zadbać

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 28, 2009, 17:47:53 »
    (...)to powinien być język polski oprócz angielskiego...
    (...)

Podejrzewam, że po jego zakończeniu ktoś się tego podejmie, ale teraz to by chyba oznaczało podwójną robotę

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 28, 2009, 23:36:38 »
    Niestety z tego co zauważyłem to lordowie nie powiększają liczby swoich wojsk, jak się im nie da swoich to stopniowo stracą wszystkie jednostki wdając się w bitwy, aż w końcu trafiają do niewoli. To samo z zamkami które im przekazałem , nie zauważyłem żeby tworzyli czy powiększali tam garnizon. De fakto jak powiększam swoje królewstwo to sam muszę o wszystko zadbać

U mnie garnizony powiększają, nieznacznie, ale jednak.

Offline Adollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 29, 2009, 02:09:47 »
    U mnie tylko wtedy, gdy w zamku/mieście są baraki lub strzelnice. Trochę to głupie jest, bo jak oddaje zamek jakiemuś lordowi bez żadnych budynków to on nie rekrutuje nowych ludzi do garnizonu i muszę samodzielnie dostarczać żołnierzy. Co do tego, że lordowie nie uzupełniają swojego oddziału - z tego co wywnioskowałem, gdy lord nie ma żadnych wiosek to nie ma z czego rekrutować nowych ludzi. Im więcej da mu się wiosek, tym szybciej uzupełni swój oddział.

Offline maxirus102

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 29, 2009, 07:59:58 »
    a ja znalazłem dziwnego buga (nie wiem czy był opisany czesniej chyba nie ) bo jak mam np peleryne z kapturem to pól naszej łysej czachy wystaje za kaptur wyglonda to tak ze kaptur wychodzi mu z połowy twarzy

Offline Amenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 29, 2009, 08:44:58 »
    Mam jeszcze jedno pytanie. Czy Wy też tam macie, że w wiosce możecie rekrutować tylko Chłopów?

Pozdrawiam

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 29, 2009, 11:41:33 »
    Mam jeszcze jedno pytanie. Czy Wy też tam macie, że w wiosce możecie rekrutować tylko Chłopów?

Pozdrawiam

Tak, bo tak to wygląda w tym modzie... Jak będziesz miał własne państwo lub będziesz wasalem to tych chłopów możesz potem wyszkolić na innych wojaków, zgodnie z wybraną narodowością...

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 29, 2009, 12:25:18 »
    :!: Możesz przydzielać lenna swoim lordom. Rozkaż im by zostali w zamku by uzupełnić garnizon [from AoM by Highlander]

Lordowie uzupełniają garnizony gdy w nich przebywają. Tak samo jest z uzupełnianiem stanu swojej armii. Też muszą przebywać w zamku. Dokładnie tak jak komputerowi lordowie.

Offline funfol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 29, 2009, 13:31:57 »
    Tylko chłopów, ja moge we wszystkich wioskach na mapie o ile:
    -mam z daną wioską stosunki >= 0 oraz stosunki z daną nacją >=0
    Oczywiście jak się założy własne królewstwo to w swoich wioskach też

U mnie tylko wtedy, gdy w zamku/mieście są baraki lub strzelnice. Trochę to głupie jest, bo jak oddaje zamek jakiemuś lordowi bez żadnych budynków to on nie rekrutuje nowych ludzi do garnizonu i muszę samodzielnie dostarczać żołnierzy. Co do tego, że lordowie nie uzupełniają swojego oddziału - z tego co wywnioskowałem, gdy lord nie ma żadnych wiosek to nie ma z czego rekrutować nowych ludzi. Im więcej da mu się wiosek, tym szybciej uzupełni swój oddział.

Dzięki za oświecenie mnie, jak dotąd wszystkie wioski brałem dla siebie :D