Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
Znalazłem błąd... Polega na tym, iż Valianese Knight ie walczą swoją bronią tylko pięściami!!! To bez sensu... po grzyba mnie taka kawaleria...
To już jest od jakiegoś czasu naprawione. Zobacz parę postów wyżej.
Czy 50 wojowników może rozwalić armię 100 nieumarlaków? Bo sądząc z skrina to ich będzie od ch.. i jeszcze więcej.
Tych podstawowych to zapewne i samodzielnie pokonasz :) Ta inwazja nieumarłych jest pomyślana jako łatwiejsza i bardziej rozrywkowa wersja Inwazji. Dla lubiących wyzwania jest Legion.
Więc tak: po zapoznaniu się z modem mogę śmiało stwierdzić że to jest najlepszy mod w jaki dotychczas grałem jest dużo więcej opcji i naprawdę kawał dobrej roboty:)
EDIT:
zauważyłem błąd albo coś źle zrobiłem kiedy przy opcji cheat ostatnia wersja to chyba wybierasz konkretnie inventory kiedy wybierze się ostatnią opcje wywala do windy
Cheaty robiłem jakiś czas temu dla betatesterów, później zaimplementowałem sporo zmian do przedmiotów, a że te cheaty są oparte na starym pliku mogą nie działać.
Na prawdę odradzam korzystanie z nich. Lepiej odkrywać grę grając w nią. Zabierasz sobie sporo przyjemności z gry. To jak nie przymierzając przeczytać ostatnią stronę kryminału. Mod dodaje grubo ponad 200 nowych przedmiotów i prawie setkę całkowicie nowych (a nie przerobionych) żołnierzy.
:!: Szkolenie kosztuje teraz pieniądze (za wyposażenie). NEW
:!: Za każdy poziom żołnierza koszt wynosi 1go denarar. kawaleria kosztuje 50% więcej. Arystokracja kosztuje 100% więcej. Święci wojownicy kosztują 300% więcej. NEW
Example - Mounted faith troop will cost 30 (they are at lvl 30) + 50% for mounted x 4 = 180. Lvl 10 footman will cost only 10 denars.
Czy to dotyczy tylko mojego królestwa czy inni lordowie z obcych królestw też mają utrudnienia?
AI jest głupsze od pierwotniaka. Jakiekolwiek dodatkowe utrudnienia dla komputera mijałyby się z celem. Z resztą te 2 punkty dotyczą jedynie nowych wojsk dostępnych jedynie dla gracza.