Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 509421 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adollo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 25, 2009, 00:39:42 »
    A czy ten mod z zombiakami jest kompatybilny z sejwami?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 25, 2009, 08:36:06 »
    Ale Ci nieumarli mają nadejść 200 dni po STARCIE GRY czy Przybyciu Legionów?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 25, 2009, 10:28:13 »
    Felix czytaj uważnie to jest przeróbka nie ma w niej legionów, umarlaki przybendą 200 dni po starcie gry.

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 25, 2009, 13:37:42 »
    Antarian Noble Pack miał mały błąd. Źle kliknąłem i zamiast anthorse2 wpisałem anthorse12 co powoduje, że Paladyni jeżdżą na niewidzialnych koniach. Aby to samodzielnie naprawić:
    Otwórzcie item_kinds1.txt
    Zjedźcie na koniec.
    Blisko końca znajdziecie itm_anthorse2
    w tej samej linijce będzie wpis anthorse12
    Usuńcie 1 aby wpis brzmiał anthorse2

Offline Pepesi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 25, 2009, 13:56:55 »
    Pomysł z zombiakami jest niezły. Zwykłe pewnie padają pod 1 ciosem ale Ciemny Rycerz to już nie przelewki.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 25, 2009, 14:40:38 »
    Ach, dzięki za wprowadzenie mnie do tej paczki z nieumarłymi :)
    Chwilowo nie mam czasu ściągać i grać, ale jak pozdaję sobie egzaminy to ściągnę sobie moda i tę paczkę :D

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 25, 2009, 14:50:51 »
    Ach, dzięki za wprowadzenie mnie do tej paczki z nieumarłymi :)
    Chwilowo nie mam czasu ściągać i grać, ale jak pozdaję sobie egzaminy to ściągnę sobie moda i tę paczkę :D
    Musisz się spieszyć. Masz tylko 200 dni czasu gry na pojawienie się. Jeśli nie zdążysz sprowadzić armii cała koncepcja moda weźmie w łeb. Pogoń tych swoich nekromantów! ;)

Myślę, że profesorowie zrozumieją, że nie miałeś czasu uczyć się do egzaminów. W końcu podbój kraju i sprowadzenie bogów Pustki są ważniejsze.

Pozdrowiłbym ale w obecnym stanie rozkładu byłoby to chyba nie na miejscu ;)

Offline Wiktor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 26, 2009, 06:20:14 »
    Witam,
    mod wygląda bardzo ciekawie, ale troche jednak brakuje tego spolszczenia :P  Wiem, że dla jednej osoby to byłaby kupa roboty, ale może dałoby się wspólnie je zrobic ? Jakiś programista który wie jak robi się spolszczenia powyciaga frazy do przetłumaczenia, kilka osób by się za nie zabrało, programista by "przepisał" spolszczenia i może coś by z tego wyszło.

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 26, 2009, 08:54:26 »
    Znalazłem błąd... Polega na tym, iż Valianese Knight ie walczą swoją bronią tylko pięściami!!! To bez sensu... po grzyba mnie taka kawaleria...

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 26, 2009, 11:01:37 »
    Bez większej przesady mogę stwierdzić, że stworzyłeś chyba najbardziej rozbudowanego i miłego dla oka moda do M&B vonmistont.

Po następnej instalce M&B, SoD z pewnością będzie pierwszym modem w który zagram.

Pomysł zarządzania królestwem przez doradców bardzo mi się podoba (jeżeli działa na takiej zasadzie jak mi się wydaje :))

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 26, 2009, 12:00:15 »
    Co do samego moda, wydaje mi się, że byłoby miłym gdybyś dodał "customizacje" w zakładce Camp jak to jest bardzo ładnie zrobione np. w Native Expansion.

Offline Pepesi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 26, 2009, 12:33:44 »
    Czy 50 wojowników może rozwalić armię 100 nieumarlaków?  Bo sądząc z skrina to ich będzie od ch.. i jeszcze więcej.

Offline Cris237

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 26, 2009, 15:38:49 »
    Więc tak: po zapoznaniu się z modem mogę śmiało stwierdzić że to jest najlepszy mod w jaki dotychczas grałem jest dużo więcej opcji i naprawdę kawał dobrej roboty:)

EDIT:
    zauważyłem błąd albo coś źle zrobiłem kiedy przy opcji cheat ostatnia wersja to chyba wybierasz konkretnie inventory kiedy wybierze się ostatnią opcje wywala do windy   
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 18:40:42 wysłana przez Cris237 »

Offline funfol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 26, 2009, 18:43:07 »
    :!: Szkolenie kosztuje teraz pieniądze (za wyposażenie). NEW
     :!: Za każdy poziom żołnierza koszt wynosi 1go denarar.  kawaleria kosztuje 50% więcej. Arystokracja kosztuje 100% więcej. Święci wojownicy kosztują 300% więcej. NEW
    (click to show/hide)
    Czy to dotyczy tylko mojego królestwa czy inni lordowie z obcych królestw też mają utrudnienia?

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 27, 2009, 15:09:23 »
    Dziękuję wszystkim za miłe słowa.

Znalazłem błąd... Polega na tym, iż Valianese Knight ie walczą swoją bronią tylko pięściami!!! To bez sensu... po grzyba mnie taka kawaleria...

To już jest od jakiegoś czasu naprawione. Zobacz parę postów wyżej.

Czy 50 wojowników może rozwalić armię 100 nieumarlaków?  Bo sądząc z skrina to ich będzie od ch.. i jeszcze więcej.
    Tych podstawowych to zapewne i samodzielnie pokonasz :) Ta inwazja nieumarłych jest pomyślana jako łatwiejsza i bardziej rozrywkowa wersja Inwazji. Dla lubiących wyzwania jest Legion.

Więc tak: po zapoznaniu się z modem mogę śmiało stwierdzić że to jest najlepszy mod w jaki dotychczas grałem jest dużo więcej opcji i naprawdę kawał dobrej roboty:)

EDIT:
    zauważyłem błąd albo coś źle zrobiłem kiedy przy opcji cheat ostatnia wersja to chyba wybierasz konkretnie inventory kiedy wybierze się ostatnią opcje wywala do windy  
    Cheaty robiłem jakiś czas temu dla betatesterów, później zaimplementowałem sporo zmian do przedmiotów, a że te cheaty są oparte na starym pliku mogą nie działać.
    Na prawdę odradzam korzystanie z nich. Lepiej odkrywać grę grając w nią. Zabierasz sobie sporo przyjemności z gry. To jak nie przymierzając przeczytać ostatnią stronę kryminału. Mod dodaje grubo ponad 200 nowych przedmiotów i prawie setkę całkowicie nowych (a nie przerobionych) żołnierzy.

:!: Szkolenie kosztuje teraz pieniądze (za wyposażenie). NEW
     :!: Za każdy poziom żołnierza koszt wynosi 1go denarar.  kawaleria kosztuje 50% więcej. Arystokracja kosztuje 100% więcej. Święci wojownicy kosztują 300% więcej. NEW
    (click to show/hide)
    Czy to dotyczy tylko mojego królestwa czy inni lordowie z obcych królestw też mają utrudnienia?
    AI jest głupsze od pierwotniaka. Jakiekolwiek dodatkowe utrudnienia dla komputera mijałyby się z celem. Z resztą te 2 punkty dotyczą jedynie nowych wojsk dostępnych jedynie dla gracza.