Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510274 razy)

Opis tematu:

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #120 dnia: Lutego 06, 2009, 18:26:46 »
    Cholera! Moje miasto to właśnie Tihr!!!!
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #121 dnia: Lutego 06, 2009, 18:33:49 »
    A ja zająłem akurat zamek Chalbek xD Ale fart, nie ma co xD Ale i tak nie dam się jakimś tam Rzymianom xD

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Lutego 07, 2009, 16:03:32 »
    A jak można przekupywać bandytów? Bo ja jak próbuje ich przekabacic to  wyświetla mi się menu walki.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline lordyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Lutego 07, 2009, 23:26:12 »
    rozpakowałem moda do poprzedniej  wersji beta( podmieniły się pliki)- savy istniały, wszystko jak trzeba- moje miasta , zamki, drużyna, tylko , że bez swojego poprzedniego wyposażenia - nie miałem jednak opcji z mapą strategiczną -
    więc rozpakowałem moda do normalnej gry ( wcześniej usunąłem version4 i save), dołożyłem inwazje nieumarłych -  rozpoczynam grę od nowa i jeśli chodzi o język to jest pomieszanie z poplątaniem- część rzeczy , które było normalnie po polsku w version4, teraz jest po angielsku- dziwne
    dalej jednak nie mam mapy strategicznej- czy  pojawia się ona z menu obozu dopiero jak założymy swoje królestwo?

Offline C.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Lutego 08, 2009, 23:45:42 »
    Mam pytanie, pewnie już było takie , ale nie bijcie.
    Wystarczy rozpakować i wrzucić pliczki do M&B , może to być wersja 1.011??

Bo jakoś żadna z tych rzeczy opisane w modzie mi nie działa.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Lutego 09, 2009, 07:08:04 »
    Trzeba to rozpakować i wrzucić do folderu Modules. Gdy odpalasz grę, najpierw wyświetla się takie okno w którym mozna skonfigurować grę. Rozciągasz liste Aktua;lny moduł i tam wybierasz tego moda.

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Lutego 09, 2009, 14:12:54 »
    A ja zająłem akurat zamek Chalbek xD Ale fart, nie ma co xD Ale i tak nie dam się jakimś tam Rzymianom xD

A ja zabrałem się za ziemie Rhodock'ów... Zostało mi jeszcze tylko Yalen do zdobycia... Sam dla siebie zostawiłem zamek Grunwalder (ktoś pisał, że najlepszy do obrony i potwierdzam) oraz miasto Veluca, które jest najdalej wysunięte na południe (więc powinno tam być najdłużej spokojnie). Zastanawiam się nad dalszym kierunkiem ekspansji - Vaegirowie wypowiedzieli mi wojnę (nie wiem czemu), ale pomiędzy nimi i mną jest całe państwo Swadii, tak więc troszkę za daleko... Może Khergici? Fakt mają tych łuczników, ale gram Marynarzami (Marinian :-) ) więc piechota powinna sobie radzić z ich konnicą, a kusznicy też są nieźli...

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #127 dnia: Lutego 09, 2009, 14:17:03 »
    Heh..Ci rzymianie dostrzegli moc mojej armii i Sami zaproponowali mi pokój xD Tchórze! Sam bym dał radę ich zniszczyć! xD

Offline lordyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Lutego 09, 2009, 20:33:55 »
    ponawiam pytanie- wszyscy macie mape strategiczną w menu obozu? - a może to kwestia spolszczenia?

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Lutego 09, 2009, 21:50:44 »
    Ja mam. ale gdy masz spolszczenie, mapa strategiczna jest w meni MENU OSZUSTW!

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Lutego 10, 2009, 09:19:58 »
    Dlaczego w SoW nie widać  włóczni na plecach, czy ktoś naprawi tą niedogodność, już spotkałem się z tym w którymś modzie, tam nie było widać broni dystansowych, poza tym skąd mój lord bierze wojaków jak w moim jedynym zamku nic jeszcze nie postawiłem?

...I ten żenujący poziom walki podczas oblężeń rodem z Nativ, gdy ja atakowałem zamek setką wojska przeciwko setce przeciwników, moi wojacy zdobyli go z trudnością(ok 30ofiar dzięki kusznikom ;])ale zdobyli.
    Gdy było odwrotnie(prawie 400 na moich 56) wszyscy wrogowie polegli, moich zginęło 4!
    W TEATRC jest jakiś balans sił, w SoW tego nie zauważyłem :]
    « Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2009, 10:05:28 wysłana przez Messer »

Offline Krystian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Lutego 10, 2009, 10:43:54 »
    Mam pytanie.
    Jak byłem wasalem mogłem rozbudowywać zamki ale odkąd mam własne królestwo ta opcja zniknęła - o co chodzi ?, gdzie mogę teraz rozbudowywać ? , żaden mój doradca nie ma takiej funkcji .

Z góry dzięki za pomoc

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Lutego 10, 2009, 12:51:01 »
    Ja też miałem taki problem.  Jak wybrałem marinianow, to mi opcj znikła. Ale jak wybrałem antarianów, spokojnie mogłem wszystko powybudowywać. To taki błąd.

Offline Krystian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Lutego 10, 2009, 14:02:09 »
    Wielkie dzięki.
    Tylko to znaczy że muszę zacząć od nowa .. a czy jest taka możliwość zmiany przynależności bez konieczności rozpoczynania od nowa rozgrywki ?

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Lutego 10, 2009, 14:10:17 »
    Ja też miałem taki problem.  Jak wybrałem marinianow, to mi opcj znikła. Ale jak wybrałem antarianów, spokojnie mogłem wszystko powybudowywać. To taki błąd.

ciekawe, bo ja gram marinianami i buduję co chcę...