Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 129504 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #585 dnia: Lutego 25, 2009, 09:27:45 »
    ... Daedalus już dość sporo wniósł poprawek i innych urozmaiceń, nie?
    Nie wiem, ja nie widziałem jego moda. Może podeślesz mi go to się przekonam. Bo mnie sie wydaje, że jak na razie to jedynie na forum pisze o tych poprawkach, a znając życie często bywa, że coś co miało być produktem idealnym w ogóle światła nie zobaczy, bo np. twórcy się wypalają po długiej pracy i odpuszczają sobie temat, albo przychodzi jakieś zdarzenie losowe, które uniemożliwia dalszą pracę.

Offline Shrama

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #586 dnia: Lutego 25, 2009, 14:06:42 »
    Przeczytałem po prostu listę rzeczy, które już są w modzie i wiem, że pewnie na tym nie koniec.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline pc_maniac

• Użytkownik
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #587 dnia: Lutego 26, 2009, 01:21:20 »
    Przeczytałem po prostu listę rzeczy, które już są w modzie i wiem, że pewnie na tym nie koniec.

No i właśnie w tym problem.
    Bo goniąc za ideałem możemy nigdy nie zobaczyć tego moda.

To już wolałbym by ukazywały się jakieś kolejne numery tego moda np. 1.0 z obecnymi elementami, a za jakiś czas 2.0

To miało by sens również z innej strony - ludziska mogli by sobie potestować dodane tam rozwiązania i wypowiedzieć się czy właśnie tak dana rzecz powinna działać (jak np. ten system morale, który przez część osób jest chwalony, a innych ganiony).

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #588 dnia: Lutego 26, 2009, 07:03:17 »
    To byłby bardzo dobry pomysł... moglibyśmy wtedy wyszukać bugów i błędów, które zostały by naprawione w późniejszych wydaniach moda...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #589 dnia: Lutego 26, 2009, 11:25:29 »
    Ja jestem po stronie autorów. Chyba najlepjej jak wydaje się pełną, ukończoną pracę niż 30 niedorobionych bet.

Offline Obuch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #590 dnia: Lutego 26, 2009, 12:11:09 »
    ^up
    Chyba po stronie autora? ^^'

..i jeszcze poruszę temat atakowania łukiem. A może zamiast tego, wprowadzić nóż, który byłby zawsze dostępny, a nie zajmował by miejsca w ekwipunku?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #591 dnia: Lutego 26, 2009, 12:20:48 »
    ^up
    Chyba po stronie autora? ^^'

..i jeszcze poruszę temat atakowania łukiem. A może zamiast tego, wprowadzić nóż, który byłby zawsze dostępny, a nie zajmował by miejsca w ekwipunku?

A jaki byłby w tym momencie sens kupowania sztyletu w sklepie?

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #592 dnia: Lutego 26, 2009, 12:39:20 »
    Taki sam jak teraz, czyli żaden :P

Jak mam sztylet czy nóż w ekwipunku to wyłącznie dlatego, że mi się podoba, wartość bojowa jest praktycznie zerowa. Tym bardziej, jak walczysz bez tarczy.

Offline Obuch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #593 dnia: Lutego 26, 2009, 12:45:11 »

A jaki byłby w tym momencie sens kupowania sztyletu w sklepie?

A gdybyś walczył na turniejach? Tam do dyspozycji masz tylko łuk, a przecież nie przyda się on w bliskich starciach. Mając w zapasie taki nożyk można byłoby się nim w razie czego próbować bronić.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #594 dnia: Lutego 26, 2009, 13:30:03 »
    Sztylety w M&B mają "nie można użyć do blokowania" co jest jak najbardziej słuszne. Bo weź ty się obroń takin nożykiem przed mieczem dwuręcznym, powodzenia ;)

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #595 dnia: Lutego 26, 2009, 14:28:43 »
    Mi nie chodzi o wydawanie 40 wspomnianych bet... Ja bym chciał zęby autor zrobił 2 wersje. Na razie wrzucił próbną, żebyśmy wiedzieli jak to mniej więcej wygląda... A następnie już tylko finałową...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #596 dnia: Lutego 26, 2009, 15:06:34 »
    Autor wyda betę, gdy będzie ona zmieniała na tyle dużo, że warto będzie w nią zagrać i będzie ona na tyle stabilna, że dało się będzie w nią spokojnie grać.

Kurczę... ciekaw jestem ile ten mod będzie ważył swoją drogą. Daedalus już dość sporo wniósł poprawek i innych urozmaiceń, nie?
    Poprawki nie ważą prawie nic. Ważą za to nowe tekstury. Ile? Jeszcze nie wiem, bo dopiero zaczynam je tworzyć.

... Daedalus już dość sporo wniósł poprawek i innych urozmaiceń, nie?
    Nie wiem, ja nie widziałem jego moda. Może podeślesz mi go to się przekonam. Bo mnie sie wydaje, że jak na razie to jedynie na forum pisze o tych poprawkach
    A screeny w Paint rysuje...

znając życie często bywa, że coś co miało być produktem idealnym w ogóle światła nie zobaczy
    (...)
    Bo goniąc za ideałem możemy nigdy nie zobaczyć tego moda.
    Tylko że ja nigdy nie twierdziłem, że ten mod ma być idealny, czy że za ideałem gonię. Od początku zaznaczałem, że to ma być niewielki mod. Fakt, rozrósł się i ciągle się rozrasta, ale to nie ja w słowach robię z niego nie wiadomo co i oczekuję nie wiadomo jakich cudów, najlepiej samego M&B 2. Ja robię swoje, od czasu do czasu informując o postępach i nowych pomysłach. Nie mam wpływu na to co sobie ludzie będą dopowiadać i jakie wizje tworzyć.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #597 dnia: Lutego 26, 2009, 15:34:45 »
    Sztylety w M&B mają "nie można użyć do blokowania" co jest jak najbardziej słuszne. Bo weź ty się obroń takin nożykiem przed mieczem dwuręcznym, powodzenia ;)

Ostatnie twoje posty wprowadzają mnie w lekko irytację, sorry, uczepiłeś się jakiegoś tematu i wypowiadasz się nie mając zielonego pojęcia na dany temat. Wystarczyłoby uchylić się przed peirwszym ciosem tego dwuręcznego miecza, co jest wykonalne i zanim opponent zada drugi cios ty mu wbijasz sztylet.
    XXX

Offline Iceman22

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #598 dnia: Lutego 26, 2009, 15:39:20 »
    To kiedy ten mod będzie =o??

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #599 dnia: Lutego 26, 2009, 16:35:05 »
    Aex, nie zrozumiałeś. mnie do końca. Chodziło mi o samo zablokowanie miecza 2h sztyletem co jest złym pomysłem. to że można zrobić unik i atak to ja wiem ale chodziło mi konkretnie o jedną rzecz.