Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 129533 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline slimak78

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #570 dnia: Lutego 23, 2009, 21:43:50 »
    Mat, pomysł genialny. Ale zgadzam się z autorem moda - łuk mi tu nie pasuje.

Castlebreaker: miałem w dłoniach łuk i to nie raz, i już prędzej bym kogoś próbował cięciwą udusić, niż go dźgać...

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #571 dnia: Lutego 23, 2009, 21:53:57 »
    Ale łuk, jako również broń do walki wręcz przydawał by się na turniejach, kiedy to musimy nim walczyć. Jak podchodzi do nas jakiś kolo z mieczykiem, to mamy marne szanse żeby się obronić mogąc tylko strzelać.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #572 dnia: Lutego 23, 2009, 22:21:19 »
    A nie prościej schować łuk klawiszem "\" i obtłuc atakującemu mordę pięściami? :>

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #573 dnia: Lutego 23, 2009, 22:30:25 »
    Tak ale zabiera mu 0/1 dmg, a łukiem mogło by zadawać powiedzmy 3/4 dmg.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #574 dnia: Lutego 23, 2009, 22:37:29 »
    To będzie możliwość bicia toporkami do rzucania? :D To by było spełnienie moich marzeń xD
    XXX

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #575 dnia: Lutego 24, 2009, 00:03:25 »
    Castlebreaker: miałem w dłoniach łuk i to nie raz, i już prędzej bym kogoś próbował cięciwą udusić, niż go dźgać...

To zależy od łuku. Ale nie dyskutujmy na ten temat w tym wątku bo będzie kolejna debata nt obuchów ;]

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #576 dnia: Lutego 24, 2009, 01:57:49 »
    czy masz zamiar dodać nowe dzwięki?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #577 dnia: Lutego 24, 2009, 09:18:18 »
    I jeszcze coś, powinna być możliwość takowym łukiem blokowania ciosów ;) I mi tu nie wyskakiwać że przetną bo skoro takim kijem/quafferstaff'em można to czemu łukiem by nie można? Zwłaszcza na turniejach to byłoby niezwykle pomocne bo mnie nieraz krew zalewa jak rozwala mnie jakiś tam podrzędny król Ragnar bo ma toporek i tarcze a ja tylko łuk :/

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #578 dnia: Lutego 24, 2009, 11:59:23 »
    I jeszcze coś, powinna być możliwość takowym łukiem blokowania ciosów ;) I mi tu nie wyskakiwać że przetną bo skoro takim kijem/quafferstaff'em można to czemu łukiem by nie można? Zwłaszcza na turniejach to byłoby niezwykle pomocne bo mnie nieraz krew zalewa jak rozwala mnie jakiś tam podrzędny król Ragnar bo ma toporek i tarcze a ja tylko łuk :/

A z piąchy nie pokonasz?

Nie wiem czy łuk nadawałby się do blokowania - jest to inny rodzaj drewna niż quater staff (który nota bene po kilkunastu blokach powinien się rozwalić)

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #579 dnia: Lutego 24, 2009, 12:09:47 »
    Taki łuk bukowy powinien być dość wytrzymały ;) A z piąchy zadam jakieś dmg kolesiowi choćby w przeszywnicy? Ostatnio sprawdzałem na arenie bo został łucznik to podbiegłem do niego i zacząłem się z nim napie*szać na piąchy. Hity po 0-1 wiec to jest raczej bezcelowe. Zaś z łuku to jest tak jakby ktoś ci właśnie takim kijem przy***pszył ;)

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #580 dnia: Lutego 24, 2009, 13:11:33 »
    Tak ale zabiera mu 0/1 dmg, a łukiem mogło by zadawać powiedzmy 3/4 dmg.

To już chyba lepiej zwiększyć cap na unarmed damage niż wymyślać takie dziwadła z łukiem, który przy uderzeniu w zbroje wątpliwe by zadawał jakiekolwiek obrażenia (i tutaj można by się spierać czy obrażenia zadają gołe pięści, ale można by ustosunkować to od posiadanych rękawic bojowych).

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #581 dnia: Lutego 24, 2009, 13:31:59 »
    To kijek też nie powinien ich zadawać ale jednak ja się dobrze trafi to można nawet nim zabić. Poza tym jak ktoś ci z takiego łuku przydzwoni w łeb to napewno zaboli.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2009, 14:28:43 wysłana przez KuroiNekouPL »

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #582 dnia: Lutego 24, 2009, 14:26:05 »
    To kijek też nie powinien ich zadawać ale jednak ja się dobrze trafi to można nawet nim zabić. POza tym jak ktoś ci z takiego łuku przydzwoni w łebo to napewno zaboli.

Nie, gdy masz na głowie hełm. Poza tym, jak możesz porównywać łuk z kijem? To jest zupełnie inna struktura drzewa. Kij ma kształt cylindryczny, zatem siła rozchodzi się równomiernie we wszystkich kierunkach patrząc z przekroju poprzecznego, łuk natomiast jest płaski co powoduje, że jeśli uderzysz płazem, część łuku, ponad miejscem, które uderzyło wygnie się w kierunku działania siły, co spowoduje jej znaczną redukcję (jeśli chodzi o cios) a znaczny wzrost jeśli chodzi o naruszenie wytrzymałości drewna. I mówię tu o łuku, ze ściągniętą cięciwą. Czyli, uderzanie nim z założoną cięciwą spowoduje prawdopodobnie jej zerwanie, lub najzwyklejsze w świecie "odczepienie".
    Pomysł naprawdę jest nie warty świeczki i lekko głupawy. Lepiej o nim zapomnieć.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2009, 07:43:00 wysłana przez k. »

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #583 dnia: Lutego 24, 2009, 19:49:14 »
    A obrażenia rzędu takiego, że byle kolczuga przetrzyma+obuch? Mogłoby być
    A atak toporkiem do rzucania to świeeetny pomysł :D

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #584 dnia: Lutego 24, 2009, 23:57:05 »
    Kurczę... ciekaw jestem ile ten mod będzie ważył swoją drogą. Daedalus już dość sporo wniósł poprawek i innych urozmaiceń, nie?
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"