Moja odpowiedź jest bodajże na poprzedniej stronie. :P Na żadną datę (nawet przybliżoną) wydania moda nie liczcie, bo takiej nie będzie. Czegoś takiego określić się NIE DA. Koniec tematu.
Jeżeli o nowe rzeczy w modzie idzie, to dodałem rozkaz oblegania miasta lub zamku na mapie strategicznej oraz zmieniłem zasady działania rozkazu patrolowania (teraz będziemy mogli rozkazać lordom patrolować dowolne miasta lub zamki, a nie tylko nasze), muszę jeszcze tylko przetestować, jak to się sprawdza w grze.
Same rozkazy też działają na innej zasadzie, niż do tej pory. Zazwyczaj nie są wypełniane od razu, a dopiero po pewnym czasie - zależy on od tego, jak daleko jest od nas dany lord. Działa to tak, jak gdybyśmy wysłali gońca z wiadomością i lord zaczyna nas słuchać dopiero wtedy, gdy wiadomość do niego dotrze. A i to niekoniecznie, bo lord może odmówić wykonania rozkazów, gdy nie będzie w stanie ich wykonać, lub nie będzie chciał. Bez względu na to, czy nas posłucha, czy nie, otrzymamy od niego wiadomość zwrotną.
Dodałem też zmienianie nazwy własnego królestwa. Wiem, że już wcześniej niby było to w modzie, ale trzeba było kombinować ze zmianą nazwy postaci. Teraz zaś, gdy utworzymy własne państewko, wyskoczy nam specjalny ekran, gdzie będzie można wpisać nazwę królestwa (później będzie ją można zmienić w dowolnym momencie gry). W podobny sposób będzie można zmienić nazwę swojego oddziału (a w przyszłości może dodam zmianę nazw oddziałów naszych lordów/kapitanów), oraz naszych lenn (sic!).
Dla tych niedowiarków, którzy twierdzą, że tylko piszę na forum o zmianach, a w rzeczywistości nic w modzie nie zmieniam - kilka screenshotów z etapu prac (oczywiście sfałszowanych w MS Paint ;P ):

PS. Byłbym zapomniał - zacząłem też ostrą pracę nad konfigurowalnymi jednostkami. Poza dostępną już opcją dobierania im ekwipunku z danej puli (działa jak okno handlu - przeciągamy ekwipunek z jednego okna, w którym mamy cały dostępny sprzęt, do drugiego okna, gdzie jest ekwipunek jednostki), będzie można dokupić im nowy sprzęt (prawdopodobnie będzie się to odbywać przez nowe budynki w lennach). Jaki? Za ile? To już muszę dobrze przemyśleć, tak samo jak i umiejętności oraz drzewko rozwoju samych jednostek. Na razie dokupowanie ekwipunku wygląda tak: