Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 90177 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]
    « Odpowiedź #510 dnia: Listopada 27, 2014, 20:34:39 »
    Theodling
    -Odpuśćmy sobie, nie ma co ganiać się z tą hołotą i zakałą Eorlowego plemienia po podgrodziu. Sprawdźmy raczej, co z rannymi - zwracam się do reszty, po czym sam zbliżam się do nieznanego mi, leżącego na ziemi krasnoluda.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #511 dnia: Listopada 27, 2014, 23:14:14 »
    Manveru
    Zamierza pomóc Elfce wstać i ogarnąć się.
    - To wielce dziwne spotkać innego Elfa w takim miejscu. Cóż, temu że ja tu jestem też można się dziwić, jeśli się mnie nie zna... Mniejsza z tym, dobrze widzieć gładkie rysy wśród tego znoju.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #512 dnia: Listopada 28, 2014, 00:36:28 »
    Icelin
    Kiedy juz odzyskałam oddech podniosłam swoj sztylet nie wstając..i schowalam go do swojego ekwipunku. Następnie wyszeptałam ciche-"Przepraszam.. To moja wina."
    Zakłpotana i nieswiadoma tego jak to sie stało, ze znalazlam sie na ziemi nawet nie próbuję sie soba przejmowac.  Instynktownie jeśli daję radę wstaje i probuje pomóc innym.
    (click to show/hide)

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #513 dnia: Grudnia 01, 2014, 09:45:50 »
    Drużyna 1/2/3

Wszyscy
    Gdy wszystko się już uspokoiło, pomogliście Laurezowi wyczołgać się spod ciała pijaka. Chwilę po tym podszedł do Was wszystkich pokaźny oddział straży miejskiej na czele z dobrze znanym Xanderowi i Krogharowi panem od biurka. Otoczyli was w liczbie dwudziestu-paru i zażądali złożenia broni.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #514 dnia: Grudnia 01, 2014, 12:22:24 »
    Brego
    Ostrza swej włóczni przeciw praworządnemu Rohirrimowi nie skieruję, więc broni rzucić nie zamierzam, za uspokajanie tych bydlaków, co zbrukali krew swych przodków. A wy - zwracając się do strażników - jesteście moimi braćmi i pozdrawiam was, ja Brego, który walczył w wojnie o pierścień pod komendą najpierw króla Theodena, później obecnie miłościwie nam panującego Eomera.

Offline Roarino

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #515 dnia: Grudnia 01, 2014, 16:04:22 »
    Laurez

Nie mam pojęcia co tu się stało ani dlaczego oni nas okrążyli, jedynie jakiś jegomość upadł na mnie to tyle nie brałem w tym udziału.
    Składać broni nie będę nie ma potrzeby.

Mojej broni nie zamierzam składać u stóp waszych.
    Jest to mój jedyny dobytek, ani nie widzę potrzeby składania jej, ponieważ nikogo nie zamierzałem, nie zamierzam skrzywdzić.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #516 dnia: Grudnia 01, 2014, 17:27:07 »
    Borin
    Zeskakuję (choć to może za duże słowo) z konia i drapię się po głowie.
    Co tu się do cholery działo? - dumam. Jakby mnie przykleiło do tego konia, nie mogłem się dołączyć do walki, ani pomóc temu krasnoludowi. Musi jakiś urok albo inne czary. A, nieważne.
    Czekam z boku i nie rzucam się w oczy. Obserwuję, co strażnicy zamierzają zrobić, i co ważniejsze, czy uważają mnie za członka grupy.
    Jeśli poprowadzą ich na stryczek, zawsze lepiej, jeśli nie uznają mnie za członka ekipy.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #517 dnia: Grudnia 01, 2014, 18:27:27 »
    Theodling
    Schodzę spokojnie z konia, po czym staję na czele naszej grupy i zwracam się do strażników:
    -Witajcie bracia Rohirrimowie! Jako żeście moimi rodakami, nie mam zamiaru plamić mego miecza czy włóczni waszą krwią, lecz, na Felarófa, mężnego konia Eorla, nie oddam wam mego miecza! Nie mamy dużo czasu, zdradzieccy Dunledingowie zaatakowali wioskę w Zachodniej Marchii, ktoś musi udać się do króla i przekazać mu tę ważną wieść! Bracia, nie utrudniajcie nam tego zadania, jak kmiotkowie, którzy prze chwilą bezzasadnie nas napadli!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #518 dnia: Grudnia 01, 2014, 18:52:52 »
    Manveru
    Na razie spokojnie obserwuję sytuację, nie mam zamiaru mieszać się do ludzkiego rozwiązywania sporów.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #519 dnia: Grudnia 01, 2014, 19:06:40 »
    Gerlan
    Jako przybysz ze wschodu, staram się stać z boku i słuchać rozmowy moich kompanów ze strażnikami.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #520 dnia: Grudnia 01, 2014, 20:07:21 »
    Icelin
    Powoli wstaje nie budzac jakichs podejrzen po czym zwracam sie do straznikow ze slowami
    -Drodzy Panowie straznicy obroncy tego zacnego miasta.  Z gory przepraszamy za taki widok owej sytuacji lecz jako kobieta chcialabym wyjasnic to co zaszlo.  Otoz te drobna sprzeczke zaczeli pijani wiesniacy chcacy niemile zaskoczyc taka kobiete jak ja.  Moi towarzysze nie maja wiele wspolnego z ucieczka oprychow.. Po prostu chcieli abym bezpiecznie udala sie do tego tutaj budynku.  Po czym robie drobny uklon w strone Straznikow, czekajac na odpowiedz i dalszy ciag akcji.
    Nie boje sie co bedzie. Jesli bedzie trzeba przyjme cala wine na siebie.
    (click to show/hide)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #521 dnia: Grudnia 01, 2014, 21:07:46 »
    Kedayveth

Kedayveth stara rozejrzeć się w sytuacji i znaleźć słabe punkty w "pierścieniu" strażników, którzy najwyraźniej postanowili zapracować na swój żołd. Postanawia nie przemawiać do tej bandy barbarzyńców i czeka na decyzje, które podejmą główni winowajcy - Ci którzy się bili.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #522 dnia: Grudnia 03, 2014, 08:27:35 »
    Kroghar
    Dalej leżysz nieprzytomny.

Icelin
    Laurez
    Straż nie zwraca uwagi na to co mówisz, najwidoczniej jest zajęta rozmową z jeźdźcami.

Xander
    Gerlan
    Kedayveth
    Borin
    Manveru
    Beorn(MG)
    Falquan(MG)
    Przysłuchujesz się rozmowie.

Theodling
    Brego
    Głównodowodzący podszedł do waszych wierzchowców, niepewnie spojrzał w dół, po czym znowu na was skierował wzrok. Momentalnie dwoje z jego bandy podeszło i trzyma konie, by nie rozpierzchły się. Wyprostowawszy się rzekł do Was:
    Wybaczcie mi panowie, lecz musimy wszystko wyjaśnić, gdyż nie mogę pozwolić na mordobicie obywateli tego miasta, bez uzasadnionej przyczyny. Bylibyście łaskawi zsiąść i pójść ze wszystkimi, którzy widzieli to zamieszanie, lub w nim uczestniczyli z nami do mojej siedziby nieopodal dworu króla. Im szybciej wszystko załatwimy i znajdziemy winowajców, tym prędzej dopuszczę Was do Eomera. - Po tych słowach zapraszającym gestem wskazał budynek na szczycie wzgórza.
    To jak będzie?

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #523 dnia: Grudnia 03, 2014, 11:54:32 »
    Brego
    Nie my zawiniliśmy, razem z Theodlingiem wiedzieni złością na tych nędzników postanowiliśmy położyć kres tym wydarzeniom. Toteż przystaję na twą prośbę, tylko nakarmcie i napójcie mego rumaka, jest wyczerpany podróżą.
    Po tych słowach zsiadam i podążam za kapitanem straży.

Offline Roarino

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #524 dnia: Grudnia 03, 2014, 13:47:43 »
    Laurez

W ciszy podążam za kapitanem straży.