Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89598 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja
    « Odpowiedź #435 dnia: Października 01, 2014, 13:16:19 »
    Brego
    Popieram pomysły Theodlinga, ale wyrażam swoje obawy co do jechania poza głównym traktem, gdyż możemy natrafić na krażące w okół bandy barbarzyńców/orków/innego tałatajstwa, które raczej bałyby się ryzyka podążania drogą powszechnie przez wszystkich używaną, w tym przez patrole jeźdźców.

Nocami wyszukuje miejsca do uwiązania swego rumaka i cały czas jestem blisko niego. Do snu kładę sobie pod głowę jego czaprak. 

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #436 dnia: Października 01, 2014, 14:09:40 »
    Manveru
    Chcę jechać traktem za dnia, bo szybciej, a im bliżej stolicy, tym teoretycznie bezpieczniej.
    Popas w zasięgu wzroku traktu, jako 'stary' wysoki Elf niepotrzebujący wiele 'snu' zamierzam wieczorami po cichu przejrzeć okolicę, w poszukiwaniu zagrożeń, ziół, pożywienia do zebrania i założenia czasem pułapek np. na zające. Ze 'snu' wybudzam się sporo przed świtem, na tzw. godzinę wilka, czuwam nad śmiertelnikami, kiedy już się zaczną wybudzać i wstaje świt, oddaję cześć Eru i Valarom, obchodzę teren i sprawdzam pułapki. Mam nadzieję na miluśkie kruszejące zajączki, wiewiórki czy liski, które mógłbym sprezentować ludziom.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #437 dnia: Października 01, 2014, 16:45:59 »
    Gerlan
    Podczas jazdy mocno trzymam się Theodlinga. Na noc zawsze obejmuję pierwszą wartę, podczas której często spaceruję dookoła obozowiska, żeby nie zasnąć i sprawdzić czy ktoś lub coś nie czai się w cieniu. Po zakończeniu straży budzę towarzysza, a sam kładę się spać.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #438 dnia: Października 01, 2014, 17:59:55 »
    Icelin
    Dobrze mówisz Falquanie
    Po czym krzyczę głosno do karczmarza -"Polać mu "
    Hmm rozglądam sie po karczmie czy nie ma jakichś łuczników bo bym chętnie wzięła udział w zawodach .
    (click to show/hide)

Offline Xander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #439 dnia: Października 01, 2014, 23:34:24 »
    Xander
    Wię co sądzicie o moim rozwiązaniu tego problemu ?  - Pytam się kompanów zapijając się trunkiem.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #440 dnia: Października 02, 2014, 16:55:44 »
    Borin

Tak jak elf, wolałbym jechać za dnia głównymi drogami.
    W nocy proponuję ustalić pojedyncze warty, przy czym zgłaszam się na ochotnika do tej najwcześniejszej.
    Ponieważ mój łuk uległ zniszczeniu, nie sądzę bym mógł przydać się w zdobywaniu jedzenia, a wręcz przeciwnie. W czasie postoju szukam więc w lesie odpowiedniego kawałka drewna, który zaostrzony mógłby posłużyć za oszczep.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #441 dnia: Października 02, 2014, 18:44:55 »
    Kedayveth
    - Bywaj karczmarzu - powiedziała, po czym uśmiechnęła się do karczmarza gdy ten odchodził, po czym zanurzyła się w myślach - Ciekawe o jakiej sprawie trąbił ten krasnolud. I ten dziwny zatarg z lokalnymi strażnikami. Źle to im wróży, można by rzec, że wpadli po uszy w łajno. No nic, nie będziemy czekać na rozwój wypadków, trzeba przechwycić inicjatywę.
    Po czym wstała, podeszła do baru, położyła parę miedziaków, po czym ruszyła do wyjścia w celu pójścia do lokalnego źródła informacji - do domu kurtyzan.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #442 dnia: Października 03, 2014, 12:59:42 »
    Drużyna 1

Kroghar(MG)
    Icelin
    Falquan(MG)
    Xander
    Rozmawiacie dalej...

Drużyna 2

Kedayveth
    Wstałaś od stołu, kierując swoje kroki do karczmarza. Kładąc pieniądze na ladzie. Owy właściciel lokalu ukłonił się i szybkim ruchem zgarnął pieniądze do ręki, chowając je w tylnej kieszeni. Wychodząc z budynku odczuwasz ulgę. Twoje płuca znowu wypełniło świeże powietrze zamiast zmuszającego do zwrócenia posiłku powietrza panującego wewnątrz. Ulice powoli pustoszeją a niebo zostaje przysłonięte chmurami zwiastując rychłe nadejście opadów. Co chwile mijasz patrolujące "lokalne służby porządkowe", obchodzące najważniejsze budynki w mieście:
    Koszary
    Strażnicę
    Zamtuz
    Stajnię
    Targowisko(to akurat nie jest budynkiem)
    Po chwili dezorientacji i błądzenia wśród uliczek tej metropolii natrafiasz na budynek zamtuzu, przed którym stoją "pracownice" owego przybytku prezentując "zakres usług" jaki mogą potencjalni klienci zakupić.

Drużyna 3

Theodling
    Gerlan
    Brego
    Borin
    Manveru
    Beorn(MG)
    Jesteście w drodze do Edoras jak zaznaczyłem w poprzednim poście.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #443 dnia: Października 03, 2014, 13:17:26 »
    Kedayveth

Kedayveth ma zamiar przejść obok kurtyzan wchodząc od razu do budynku. Jeżeli ktoś ją zatrzyma, powie, że chce się spotkać z burdelmamą.
    « Ostatnia zmiana: Października 03, 2014, 15:56:36 wysłana przez Corleone »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #444 dnia: Października 03, 2014, 15:48:53 »
    Manveru
    Rozmyślając podczas jazdy myśli zboczyły z kontemplowania wszelkiego stworzenia na kwestie bardziej przyziemne.
    - Towarzysze, nie byłoby rozsądnym, na wypadek wypatrywanego przez nas spotkania z kimś wysokim rangą, nie wiedzieć, jaką ściśle chcemy przekazać wieść oraz kto będzie pełnił rolę jakoby herolda i pertraktanta... Na początek sugeruję, że winien być to człowiek, gdyż przypuszczam, że moja mowa mogłaby zostać odebrana za nazbyt pretensjonalną, a co gorsza niezrozumiałą w tych stronach. Nie wspominając o innych uprzedzeniach, hm. Radźmy więc, czas biegnie nad wyraz powoli.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #445 dnia: Października 03, 2014, 15:58:23 »
    Gerlan
    Zgadzam się z Manveru.
    - Tak, lepiej żebyśmy mieli jakiegoś przedstawiciela. Według mnie powinien to być Brego bądź Theodling, w końcu to Rohirrimowie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #446 dnia: Października 03, 2014, 17:04:50 »
    Theodling
    -'Mogę to być ja' - odpowiadam towarzyszom. 'Ciekaw jestem, kogo zastaniemy... Może kogoś, kogo poznałem na wojnie...' - rozmyślam. Po chwili dodaję: 'Wszelako, gdyby przyszło nam rozmawiać z zacnym Erkebrandtem, wolałbym, gdyby zastąpił mnie Brego. Z przyczyn osobistych wolałbym nie spotkać się z Marszałkiem'.

Offline Xander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #447 dnia: Października 03, 2014, 17:46:36 »
    Xander
    Siedzę na swoim miejscu, piję trunek i czekam na odzew towarzyszy.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #448 dnia: Października 03, 2014, 18:14:47 »
    Brego
    Niech i tak będzie... Jeźdźcowi Rohanu dadzą wiarę na pewno, czy to będzie król czy marszałek.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #449 dnia: Października 03, 2014, 18:50:51 »
    Borin
    Po jeździe na koniu czuję promieniujący ból w miejscu, gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę.
    Przytakuję zatem towarzyszom, nie siląc się na odkrywczą odpowiedź.