Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89549 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Dumka na dwa serca"
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja
    « Odpowiedź #450 dnia: Października 05, 2014, 15:39:17 »
    Icelin
    Nim dostaniemy piwo i jedzenie...  wstałam,  i ze znudzenia postanowiłam rozruszać to drętwe towarzystwo :zaczęłam śpiewać swoim melodyjnym głosem balladę o pewnej elfce i człowieku, którzy byli w sobie zakochani, lecz rasizm rodziców nie pozwalał na ich związek. Jednakże po wielu trudach i wyrzeczeniach uciekli razem gdzieś w dal, szczęśliwi i w końcu prawdziwie wolni. Śpiewając tę balladę, przechadzałam się pomiędzy stolikami. Po zakończeniu wróciłam do stołu, siadłam na krześle i zapytałam towarzyszy
    "Ciekawe, czy zainteresowałam tym kogokolwiek..."
    « Ostatnia zmiana: Października 05, 2014, 15:49:46 wysłana przez Ciastunia »
    (click to show/hide)

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #451 dnia: Października 06, 2014, 12:08:40 »
    Drużyna 1

Kroghar(MG)
    Icelin
    Falquan(MG)
    Xander
    Falquan zirytowany już siedzeniem w miejscu rozpoczyna przemowę.
    Nie wiem jak wam, ale nie chce mi się przesiedzieć całego dnia w karczmie. Skoro masz kłopoty elfie z tym kupcem to może nas ugości przez parę dni, hmm?
    Kroghar po krótkiej zadumie odpowiada.
    Może pozostańmy u niego parę dni, aż sprawa lekko ucichnie i poczekajmy, na jego kolejny sygnał. Póki co jeśli zaczniemy węszyć, to tylko uprzedzimy go, lub ją, nie wiem z czym mamy do czynienia i zgubimy trop na samym początku. Xanderze, płać resztę i chodźmy do Dantego.
    Kroghar wstał, obrócił się i skierował kroki do wyjścia a w ślad za nim poszedł Falquan mrucząc coś pod nosem.

Wszyscy momentalnie się odwrócili gdy Icelin zaczęła śpiewać pieśń. Trwała około 2 minut więc Falquan i Kroghar zostali by się jej przysłuchać. Gdy Icelin umilkła w karczmie zaczęto klaskać i krzyczeć. Najwidoczniej nie na co dzień goszczą tu lekko podchmielone elfki, które śpiewają miejscowym weteranom picia. Pomimo śpiewu Udało Ci się Icelin usłyszeć o czym rozprawiają twoi kompani przy stole.

Drużyna 2

Kedayveth
    Minęłaś lokalne zalotnice, które zdziwiły się, że do ich przybytku wchodzi kobieta. Mijając je słyszysz różne domysły na Twój temat...
    Patrzcie kogo tu przywiało, pełnie męża szuka, hehe - odezwała się jedna.
    Chwilę potem inna jej odpowiada:
    Niee, wygląda na niebezpieczną, może chce się do nas zaciągnąć, pewnie w życiu jej nie wyszło i chce zaznać rozkoszy. Założę się, że za taką "groźną" klienci płacili by krocie.
    Akurat pierwsze krople deszczu zaczęły leniwie spadać z nieba. Powietrze zrobiło się zimne i ciężkie, na tyle by czuć, że nogi gorzej zniosą tę różnice temperatur. Ignorując ich zaczepki wchodzisz wreszcie do wnętrza zamtuzu. Jest to pokaźnych rozmiarów pomieszczenie, od którego odchodzą na prawo i na lewo po 2 korytarze na każdą ze ścian. Nie jesteś w stanie określić dokąd prowadzą owe korytarze, lecz zgadujesz iż tam zlokalizowane są pokoje "uciech". W głównym pomieszczeniu na środku leży gruby karmazynowy dywan, na którym pośród poduch różnego koloru wylegują się młodsze i starsze kobiety dość wyzywająco i skąpo ubrane. Powietrze jest ciepłe i lekkie, pomimo zapachu kadzideł, które najprawdopodobniej ktoś tu pali od zarania dziejów(lub nie wiedzą do czego używa się okien). W centralnej części na dywanie stoi stół, na którym leżą resztki jedzenia, kilka nie zapalonych jeszcze kadzideł, kilka monet i świece, które paląc się dają przyjemne światło. Cała sala jest oświetlona świecami, z racji nie wielkiej ilości światła, jakie przepuszczają brązowe zasłony w oknach za tobą. Na końcu sali znajdują się schody w górę, które prowadzą do półpiętra którego część widzisz stąd. Tam zaś widać 2 pokoje. Kobiety w środku nie zwracają na ciebie zbytniej uwagi, lecz z automatu gdy weszłaś do sali, jedna z nierządnic podeszła do Ciebie, obejrzała cię i powiedziała:
    Może się nadasz, lecz jeśli jesteś tu w innej sprawie niż praca to idź do Idyrliah na piętrze. - Po chwili odeszła.
    Sam zamtuz nie jest zbyt zapełniony, może jest to spowodowane porą dnia, może pogodą, jedno jest pewne, to Cię teraz nie obchodzi.

Drużyna 3

Theodling
    Gerlan
    Brego
    Borin
    Manveru
    Beorn(MG)
    Jesteście w drodze do Edoras.
    « Ostatnia zmiana: Października 06, 2014, 13:19:56 wysłana przez Peterov »

Offline Xander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #452 dnia: Października 06, 2014, 13:59:33 »
    Xander
    Idę w ślad za resztą przenikając między najbardziej zaludnionymi stolikami do wyjścia, tak aby uniknąć oberżysty bo nie mam kasy oby opłacić resztę strawy.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #453 dnia: Października 08, 2014, 19:04:50 »
    Icelin
    Mówię do towarzyszy "Jeszcze nie tak dawno chciałam iść w tą stronę. Ale może...natura się we mnie nie odezwała - dodałam z uśmiechem- ..cóż więc , dobrze było by jednak iść" przy czym patrzę na stolik, ławę i podłogę z myślą czy czegoś nie zostawiłam.
    "Postaram się być waszym towarzyszem moi drodzy i w tym dniu, iść za wami krok w krok ."-po czym pierwsza łapię Falquana za dłoń i wyciągam szybkim krokiem z karczmy .
    (click to show/hide)

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #454 dnia: Października 08, 2014, 20:25:09 »
    Kroghar
    ,,Kobiety..." myślę i uśmiecham się do swoich wspomnień. Po tym jak reszta towarzyszy wyszła z karczmy zabieram ekwipunek i wychodzę za nimi. Po wyjściu krzyczę do kompanów:
    -Zaczekajcie na mnie!- Po czym staram się ich dogonić.

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #455 dnia: Października 11, 2014, 19:37:25 »
    Manveru
    - Zdaje mi się, że dostrzegam jawiącą się złotem Meduseld w oddali... jak wschodzące słońce

// cuś trza rzec

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #456 dnia: Października 11, 2014, 20:29:29 »
    Kedayveth

Olewając całkowicie nierządnice stojące przy drzwiach Kedayveth weszła do środka. Gdy była w środku i obejrzała cały wystrój stwierdziła, że ten "Dom Rozkoszy" ma się nijak do domów jakie widziała w ojczyźnie.
    - Ten dom mógłby robić najwyżej za magazyn - pomyślała Kedayveth i zauważyła że jakaś rozpustnica podeszła do niej. Wysłuchując to co powiedziała wiedziała gdzie ma już iść. Ruszyła w kierunku pokoju gdzie znajduje się wspomniana Idyrliah. Gdy podejdzie do drzwi zapuka dwa razy. Jeżeli nikt nie będzie otwierał sama spróbuje wejść do środka. Jeżeli zostanie "zaproszona" do środka pokoju, spyta się Pani tego Przybytku Luksusu, czy wie i czy może się podzielić zawartością lokalnych plotek, flirtując z nią jeżeli okaże się, że jest osobą zadbaną i ładną. Jeżeli okaże się, że Gospodyni wygląda jak Ropucha, zapyta się prosto z mostu gdzie można zaopatrzyć się w lokalne plotki.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #457 dnia: Października 11, 2014, 20:54:17 »
    Borin

- Ale mnie boli rzyć.

// skoro HUtH mówi że trzeba coś powiedzieć...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #458 dnia: Października 11, 2014, 21:08:20 »
    Theodling
    Nie martw się, krasnoludzie. Zbliżamy się już do Edoras, poznaję te strony. Choć, po prawdzie, i mnie, Rohirrima, zaczyna rzyć boleć od nieustannej jazdy.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #459 dnia: Października 12, 2014, 22:11:17 »
    Manveru
    Przewraca oczami. "I jak tu wierzyć, że to twór samego Aulego..." myśli.

//lol

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #460 dnia: Października 13, 2014, 22:08:50 »
    Brego
    Rozgladam się wokół, napawając się widokiem równin Rohanu... Pomnę tych dni chwały gdy Eorlingowie tak odważnie, tak ofiarnie walczyli z siłami Saurona i Sarumana. To były piękne dni...dni śmierci, dni bohaterstwa, dni, w których każdy z nas stawiał na szali swe życie, byle tylko ratować Śródziemie. Czuło się wtedy braterstwo jeszcze większe niż kiedykolwiek indziej. Tak...to było w tych burzliwych czasach piękne.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #461 dnia: Października 15, 2014, 11:19:11 »

Drużyna 1

Kroghar(MG)
    Icelin
    Falquan(MG)
    Xander
    Falquan zdziwiony ogólnym zachowaniem elfki podążył za nią. Wszyscy skierowaliście swoje kroki do Domu Dantego idąc parami. Kroghar z Xanderem na czele, a Icelin zajęta trzymaniem się Falquana z tyłu. Niebo zaszło chmurami. Z nieba leciało już jak z cebra więc przyśpieszyliście kroku. Cali mokrzy dotarliście do Dantego, który właśnie wynosił połamane kawałki mebli poza dom.
    Widząc waszą kompanię, uśmiechał się i skinieniem głowy zaprosił was do środka, samemu wychodząc za dom.

Drużyna 2

Kedayveth
    Weszłaś do środka. Pomieszczenie nie różni się niczym od wcześniejszego. Parę świec, masywna meblościanka typu późny Jaruzelski na środku i czerwone łoże po prawej stronie od Ciebie.
    Przy biurku siedziała kobieta w wieku około lat 40, licząc pieniądze. Spojrzała na Ciebie i nakazała Ci usiąść. Niestety kobieta jednak wygląda jakby ją przejechało stado wargów, pogrzebując twoje ciche nadzieje na romans.
    Po krótkiej rozmowie, dowiedziałaś się, że nic ciekawego się nie dzieje od czasu Upadku Nieprzyjaciela. Po więcej informacji musisz się udać do Marszałka, lub Króla Eomera. Oczywiście jeśli szukasz dobrze płatnej pracy. Ewentualnie możesz zajrzeć do karczmy i spytać o Rolanda, bo podobno on też dobrze płaci ale za niezbyt przyzwoite zlecenia.

Drużyna 3

Theodling
    Gerlan
    Brego
    Borin
    Manveru
    Beorn(MG)
    Jesteście w drodze do Edoras.

Offline Xander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #462 dnia: Października 15, 2014, 20:33:15 »
    Xander
    - Witaj panie. - Mówię do kupca. - To są Icelin i Falquan, nasi towarzysze, którzy pomogą nam. Czy mógłbyś przedstawić sytuację, bo ty ją znasz najlepiej? - Pytam się gospodarza.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #463 dnia: Października 16, 2014, 13:23:10 »
    Brego
    Zaczynawszy odczuwać znużenie podróżą, wodze obwiązuję sobie wokół dłoni i kładę się w siodle, opierając tułów o końską szyję...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #464 dnia: Października 16, 2014, 16:59:21 »
    Kedayveth
    Rozsiada się wygodnie na tyle na ile pozwala mebel i pyta się o którą karczmę chodzi, bo Kedayveth jest przyjezdna. Oraz pyta się o Rolanda, co ona może opowiedzieć o nim lub jedna z dziewczynek.