Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89812 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]
    « Odpowiedź #495 dnia: Listopada 21, 2014, 22:07:47 »
    Manveru
    Bójka nie obchodzi Elfa, nie rozumie po co się zatrzymywać. Czeka na uboczu na resztę z nieco kwaśną miną.

Offline Xander

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #496 dnia: Listopada 22, 2014, 16:25:03 »
    Xander
    Staram się otrząsnąć po tym niespodziewanym ciosie i wyczołgać poza walkę.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #497 dnia: Listopada 24, 2014, 12:39:22 »
    Drużyna 1

Kroghar
    Jeden z agresorów rzucił się na Ciebie, przez co oberwał młotem prosto w głowę, tracąc przytomność. Drugi zauważając co się dzieje, rzucił w ciebie kamieniem, który trafia Cię w głowę, przez co tracisz równowagę i upadasz na ziemię krwawiąc ze skroni. Świat zaczyna się kręcić, a dźwięku ucichają, tracisz przytomność.

Icelin
    Dwóch chłopów podchodzi do Ciebie i stara się Cię złapać, lecz jednemu rozcinasz rękę wzdłuż prawej dłoni, przez co zawył i łapiąc się za rękę odchodzi do tyłu klnąc. Szykując się do obrony przed drugim, poczułaś jak ktoś łapie Cię za szyję. Zaczynasz się dusić i kurczliwie chwytać za ręce, które Cię zakleszczyły.

Xander
    Falquan(MG)
    Falquan cofnął się do tyłu pomagając Ci opuścić pole walki. Kładzie Cie na ziemię opierając plecami o ścianę, po czym odwraca się by w razie czego Cię osłonić. Widocznie wasze towarzystwo zostało "wybite" z walki, więc Falquan musi sam się mierzyć z pozostałymi dwoma, którzy odstąpili od Kroghara i od Icelin(Jeden wciąż Cię trzyma)

Drużyna 2

Kedayveth
    Widzisz dokładnie to samo co opisałem reszcie.

Laurez
    Twoją piękną pieśń zakłóciły dziwne odgłosy bójki przed karczmą. Nie możesz się skupić, więc sumienie podpowiada Ci, że będzie ktoś potrzebował pomocy.

Drużyna 3

Theodling
    Widzisz dokładnie to co Kedayveth. Siedzisz na koniu, jednak banda nie zwraca na Ciebie uwagi. Przypominam, że na koniu siedzi z Tobą Gerlan.

Gerlan
    Widzisz dokładnie to co Kedayveth. Siedzisz na koniu, jednak banda nie zwraca na Ciebie uwagi. Przypominam, że siedzisz na koniu Theodlinga.

Brego
    Beorn(MG)
    Podjechałeś do jednego z dwóch oponentów, którzy podchodzą do Falquana, który osłania Xandera, i kopiesz jednego z chłopów w głowę tak, że upada na swojego kolegę, obaj powoli wstają klnąc pod Twoim adresem i wyciągają noże. Razem z Tobą na koniu siedzi Beorn.

Borin
    Zauważasz w tłumie krasnoluda. Poznajesz te zdobienia, pochodzą z Ereboru. Jednak chwilę po tym widzisz jak twój pobratymiec pada nieprzytomny. Siedzisz na koniu z Manveru.

Manveru
    Kątem oka udaje Ci się dostrzec Icelin. Znasz tĘ elfkę, gdyż często Ciebie witała w domu Elronda, tak samo jak jej matka. Od czasu gdy opuściłeś dolinę nie wiedziałeś co się z nią dzieje, lecz teraz widzisz ją w opałach i to nie(razem)małych. Jest duszona przez jakiegoś brudnego wieśniaka.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2014, 10:08:24 wysłana przez Peterov »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #498 dnia: Listopada 24, 2014, 14:48:57 »
    Kedayveth

Gdy zobaczyła jak wieśniak odpadł po uderzeniu młota uśmiechnęła się i pomyślała - Trzeba być naprawdę nieruchliwym, by nie móc ucieć z pod uderzenia młota. Za każdym razem gdy młot "opada" właściciel tej broni jest wystawiony na śmierć. Cóż, chłop tego nie wiedział i odczuje kiedyś skutki - lecz gdy zauważyła co dzieje się z elfką niezareagowała całkowicie, tylko stała dalej oparta o ścianę i przyglądała się co wyniknie z tego wszystkiego, cały czas będąc gotowa do wkroczenia.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #499 dnia: Listopada 24, 2014, 14:51:44 »
    Brego
    Na widok wieśniaków z nożami zaczynam się śmiać.
    Hahaha i co chcecie zrobić tymi wykałaczkami jeźdźcowi? Wyskrobać kopyta jego rumaka? Niemiło was zaskoczę.

Po wypowiedzeniu tych słów, pochylam włócznię trzymając ją ku oponentom.

Zsiadaj Beornie, jak ci wariaci się rzucą, to lepiej byśmy obaj nie siedzieli w siodle.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #500 dnia: Listopada 24, 2014, 15:22:54 »
    Icelin
    Zaskoczona zaistniała sytuacja staram sie trzymac reszte oddechu ktora mi pozostała.  Widząc moich Towarzyszy w opałach musze cos zrobic i jakos sobie poradzic.  Probuje wiec kopnac tego parszywego wiesniaka w kolano badz go ugryzc a jesli to nie pomoze to bede musiala chyba odkazac moje rece gdyz zlapie go za przyrodzenie... Co kobiecie w opalach powinno zawsze pomoc... - oby Valarowie mieli mi za to wybaczone.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2014, 19:05:57 wysłana przez Ciastunia »
    (click to show/hide)

Offline Roarino

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #501 dnia: Listopada 24, 2014, 15:59:58 »
    Laurez

Grając na flecie krzyki spod karczmy przykuły moją uwagę, zaciekawiony skończyłem grać.
    Wstałem zabrałem swoje rzeczy i poszedłem w kierunku drzwi.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #502 dnia: Listopada 24, 2014, 16:19:34 »
    Gerlan
    Zsiadam z konia Theodlinga, po czym podchodząc do Falquena zadaję cios w głowę płazem grotu włóczni, jednemu z wieśniaków którzy z nim walczą.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #503 dnia: Listopada 24, 2014, 17:12:12 »
    Manveru
    Zdziwiony dostrzega w zamieszaniu przed karczmą znaną mu Elfkę. Wydaje mu się również, że inny młody chłopak jest jeszcze niedorosłym Elfem.
    "Zaiste wielce nieoczekiwane spotkanie!" pomyślał i kierowany ciekawością oraz powinnością obrony członków swego ludu w tych dzikich stronach zdobył się na odwagę.
    - Borinie! Bierne przyzwalanie na przemoc upodabnia nas do sił mroku! Trzeba przywrócić ład!
    Zeskakuje z konia i rzuca się ku walczącym(a przede wszystkim ku Icelin) z zamiarem zdzielenia ich w łeb głowicą miecza, a jeśli sytuacja wymaga to i użycia ostrza.

// Icelin brzmi jak Celina :)

Offline Xander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #504 dnia: Listopada 24, 2014, 17:33:26 »
    Xander
     Staram się wstać i przygotować łuk do strzału.

Offline Koxxus

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    • Otaczają mnie tęgie, wielkie dzbany
    « Odpowiedź #505 dnia: Listopada 24, 2014, 22:30:29 »
    Kroghar
    Łapię się za głowę i staram się ,,ocknąć". Jednocześnie w miarę możliwości odsuwam się od pola walki, aby nie oberwać od wieśniaków.

Nie zrobiłbym nic
    Gdybym to forum scrollował jak ty

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #506 dnia: Listopada 25, 2014, 17:15:03 »
    Theodling
    Patrzę na to wszystko z zadumą, jak rasy które nie tak dawno temu walczyły ramie w ramię, teraz skaczą sobie do gardeł. O ile życie któregoś z moich towarzyszy nie jest zagrożone, nie ruszam się. Jeśli jednak ktoś będzie szczególnie zagrożony, to podjeżdżam powoli do jego napastnika, i wymierzam mu w głowę mocny cios ręką.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #507 dnia: Listopada 27, 2014, 10:07:46 »
    Drużyna 1

Kroghar
    Tracisz przytomność.

Icelin
    Przez kolejne sekundy czujesz, jak tracisz siły. Sztylet wylatuje Ci z dłoni. Twe oczy zachodzą powoli cieniem a dźwięki stają się coraz bardziej głuche. Chwilę po tym jednak upadasz na ziemię. Swiat wiruje, i kolory zaczynają wracać. Padasz na brzuch i leżysz łapiąc kurczliwie oddech, którego tak Ci było teraz trzeba.

Xander
    Falquan(MG)
    Wstałeś, lecz czujesz puldujący ból z okolicy żeber(dolnych). Każdy oddech zdaje Ci się być wysiłkiem. Lecz pomimo bólu wstajesz, lecz nie jesteś w stanie przekręcić sie na tyle by sięgnąć po łuk.
    //Chyba ktoś coś złamał.

Drużyna 2

Kedayveth
    Widzisz dokładnie to samo co opisałem reszcie.

Laurez
    Skierowałeś swoje kroki w stronę drzwi przybytku. Wychodząc wpada na ciebie spity facet. Ze względu na zaskoczenie nie udaje Ci się zareagować na tyle szybko by wyminąć lecącą masę. Upada na Ciebie przygniatając Cię. Cała oberża zaczęła się śmiać

Drużyna 3

Theodling
    Podjechałeś do drugiego napastnika, który osaczył Falquana, lecz ten zaczyna uciekać w stronę bramy. Szybka decyzja, gonisz go czy nie?

Gerlan
    Uderzyłeś włócznią jednego z dwóch oponentów, którzy zachodzili Falquana. Siła uderzenia(W głowę) spowodowała, że napastnik zatoczył się i poleciał na drzwi wpadając prosto na wychodzącego klienta karczmy wpadając z nim do środka. Drugi natomiast nie widząc szans na wygraną zaczyna uciekać w stronę bramy.

Brego
    Beorn(MG)
    Chłopy widząc co się święci, zaczęli uciekać za karczmę w mniejsze uliczki. Na odchodne zaczęli sie odgrażać, lecz zbytnio nie wywarło to na Tobie wrażenia.

Borin
    Siedzisz na koniu z Manveru, a raczej teraz go pilnujesz, gdyż elf postanowił zeskoczyć i włączyć się do walki.

Manveru
    Podbiegłeś do Icelin, a raczej mięśniaka, który ją trzymał. Czułeś jak z każdą chwilą elfka słabnie. W mgnieniu oka dobrałeś broni i głowicą miecza uderzasz. Cios był wystarczająco mocny, by chłop wypuścił trzymaną kobietę. Odwrócił się do Ciebie i wyciągnął ręce, w geście duszenia, lecz chwile potem upadł na glebę.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #508 dnia: Listopada 27, 2014, 15:01:11 »
    Brego
    Tak myślałem.
    Odchylam włócznię na ramię i przyglądam się ze śmiechem na rozwój wydarzeń, zastanawiając się czy nie kontynuować naparzania się, wszak nareszcie jakaś ciekawa rozrywka. Po namyśle, stwierdzam że już i tak zapewne po wszystkim i zostaję, tam gdzie jestem dalej obserwując.

Offline Roarino

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #509 dnia: Listopada 27, 2014, 15:31:10 »
    Laurez

Próbuję się wyślizgnąć spod ciała mężczyzny jednocześnie prosząc o pomoc.