Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Który Fallout najbardziej ci się spodobał?

Fallout 1
    5 (7.2%)
    Fallout 2
    30 (43.5%)
    Fallout Tactics
    9 (13%)
    Fallout: Brotherhood of Steel
    0 (0%)
    Fallout 3
    22 (31.9%)
    Fallout New Vegas
    2 (2.9%)
    Fallout 4
    1 (1.4%)

Głosów w sumie: 69

Autor Wątek: Seria Fallout  (Przeczytany 46537 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tuiq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria Fallout
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 24, 2008, 00:53:56 »
    Są zarzuty, że Fallout 3 jest zbyt podobny do Obliviona...ale według mnie to raczej dobrze. Dzięki temu możemy się o wiele, wiele bardziej wczuć w ten post apokaliptyczny świat! Klimat w 1 i 2 był świetny, ale w 3 wyszło to jeszcze lepiej. Ubolewam tylko nad uszczupleniem możliwości wybory umiejętności. Np. takie "fatum" i odpadająca ręka naszego bohatera, który wciąż żyje, w pełnym 3D + efekty, byłoby świetne ;] . ALbo inteligencja 1 i te inteligentne wypowiedzi bohatera ^^.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 24, 2008, 16:27:53 »
    (...)gra dąży do jednego końca tak jak w oblivionie(...)
    A ja w zapowiedzi czytalem, że ma być od 9 do 12 zakończeń. Hmmm....
    )
    Gra dąży do jednego końcowego wydarzenia, w którym możemy zadecydować o przyszłości Stołecznych Pustkowi ;) Nie będę zdradzał jakie są możliwości, ale od tego co zrobimy i od tego co zrobiliśmy w przeszłości pojawi się filmik (prawdopodobnie czytałeś o ich ilości ;p)

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 24, 2008, 21:18:52 »
    Czyli po Waszych opiniach opłaca mi się kupić FO3 w empiku za 2 stówy? http://www.empik.com/fallout-3-x360-multimedia,prod4240002,p
    Miałem styczność z 2 bardzo fajna. Fabuła ciekawa a system tur trafiony całkiem.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 24, 2008, 21:25:59 »
    Ale i tak F2 nie umywa się do jedynki. Sprawdź a przekonasz się.

PS. Prawdziwe gry skończyły się na DirectX 9.0 a nawet wcześniej i nikt mnie nie przekona że jest inaczej.

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 25, 2008, 11:22:18 »
    Czyli po Waszych opiniach opłaca mi się kupić FO3 w empiku za 2 stówy?

Jeżeli masz PieCa, który uciągnie nowsze gry to zdecydowanie nie. Ja tylko czekam aż F3 będzie można dostać prawie za bezcen, a na www.fallout3nexus.com będzie zatrzęsienie modów, które poprawią typowe kretynizmy Bethesdy.
    Vanilla Oblivion jest dnem roku, Oblivion+FCOM+DR5+inne dopiero czyni ją prawdziwą grą roku. Mam nadzieję, że tak samo będzie z F3.

Offline InFernaL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 25, 2008, 13:14:36 »
    W gre miałem przyjemność zagrać u kumpla gdyż u mnie zapewne nie ruszy. Gra w stylu Gothic/Oblivion więc mnie jak najbardziej przyciągła. Grafika i fabuła są na poziomie. Dubbing/Spolszczenie daje rade także.

Dlaczego legendy takie jak Fallout czy Gothic musza ginąć?

Co do tego to bym się nie zgodził.Uważam że Gothic nie przeminie i jeszcze wiele razy o nim będzie mowa.Niedługo 4 część,nowe studio,nowe możliwości.Ja wierze i mam nadzieje że panowie nie popełnią tego samego błędu co w G3,chodzi mi o ilość bugów i wydawanie co chwile patch poprawkowych.
    A genius? That's nothing compared to me.

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 02, 2009, 16:40:01 »
    Czyli po Waszych opiniach opłaca mi się kupić FO3 w empiku za 2 stówy?(...)

Na tak zadane pytanie odpowiedzi oczekujesz od siebie :P
    Ale niech będzie. Nie opłaca się. Radzę poczekać, bo tutaj w przeciwieństwie do Mount $ Blade cena będzie maleć. Na Twoim miejscu poczekałbym na jakiegoś ciekawego moda, kupił grę, przeszedł oryginał i od ręki wziął się za mody.

p.s.
    mnie przejście zajęło 3 dni... dla was ta gra też taka krótka się wydaje?

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 02, 2009, 20:51:26 »
    W F3 grałem jedynie u kuzyna (mój komp nie uciągnie) Jak wyszedłem z krypty uderzyło mnie wariactwo tego świata. Idę ulicą, wszystko dookoła zniszczone a z naprzeciwka leci radio Enklawy puszczając wesołą melodyjkę rodem z lat 50'. Genialne. Ale... Jest cholernie (wybaczcie panowie za kolokwializm) uproszczony. Mniej wszystkiego. Polecam recenzje kominka na YouTube:  O, tutaj! Wraz z opisem mówi sporo o grze. Od siebie dodam, że tyle co grałem, to klimat był niezły. Ale... nie taki jak w poprzednich częściach (właśnie jestem w trakcie przechodzenia jedynki, niedługo zabieram się za dwójkę).

PS. Prawdziwe gry skończyły się na DirectX 9.0 a nawet wcześniej i nikt mnie nie przekona że jest inaczej.

Racja. Teraz nie robią takich gier jak kiedyś... ;-)

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 13, 2009, 18:20:36 »
    A ja sie przyjemnie zaskoczyłem F3 ;d Ten zdewastowany świat.. świetne widoki. No i system V.A.T.S. ^^ Chociaż jak na mój gust trochę to krótkie sie wydało. Ale cóż. Nie ma co narzekać, zabawa była przednia ;) Latające części ciała, mutanty behemoty i multum lokacji.. kawał dobrej roboty ^^ I jak na mój gust, rewelacyjnie zrobili tutorial. Od narodzin aż po właściwie dorosłość. Nauka chodzenia będąc dzieckiem itd.. Rewelka :)

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 13, 2009, 20:19:18 »
    Kurcze, tak różne są opinie o tej grze, że pomyślałem, że warto po prostu samemu sprawdzić. Nawet pożyczyłem od kumpla, zainstalowałem i dwa razy zabierałem się za odpalenie i zawsze w tym momencie przypominało mi się, że przecież muszę jeszcze coś ważnego w M&B zadziałać:) A to zamek zdobyć, a to miasto i tak oto, póki co, brakuje mi czasu na F3. Kumpel się upomniał, oddałem i to tyle. Poczekam aż będzie w taniej serii:)

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 23, 2009, 15:48:36 »
    F3 jest fajny, pod jednym warunkiem. Że nie będziemy uparcie dążyli do skończenia głównego wątku...
    Przy takim luzackim podajściu można sobie naturalnie pozwiedzać cały swiat. Ostatnio z kumplem porównywaliśmy swoje granie w F3 i okazało się że nie odwiedziłem połowy jego lokacji, a on połowy moich... Nawet miał jakieś 2 zbroje na które ja nie trafiłem, a ja dwie bronie na które on nie trafił...
    Np. jakies lokacje z mrówkami znam tylko z postów w necie. Podobnie fabrykę, nawet w tym studiu radiowymm z którego Skiba nadaje nie byłem! ;-)
    Behemota też nie spotkałem...
    Za to dokładnie spenetrowałem całe metro, na mojej mapie tam jest znaczek przy znaczku. Za to na północy mam ze trzy znaczki...
    nie byłem u tych łowców ludzi... ech chyba zagram jeszcze raz, ale na razie M&B mnie wciągnęło jak trzęsawiska na Biebrzą...

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 24, 2009, 11:12:26 »
    F3 jest fajny, pod jednym warunkiem. Że nie będziemy uparcie dążyli do skończenia głównego wątku...
    Przy takim luzackim podajściu można sobie naturalnie pozwiedzać cały swiat. Ostatnio z kumplem porównywaliśmy swoje granie w F3 i okazało się że nie odwiedziłem połowy jego lokacji, a on połowy moich... Nawet miał jakieś 2 zbroje na które ja nie trafiłem, a ja dwie bronie na które on nie trafił...
    Np. jakies lokacje z mrówkami znam tylko z postów w necie. Podobnie fabrykę, nawet w tym studiu radiowymm z którego Skiba nadaje nie byłem! ;-)
    Behemota też nie spotkałem...
    Za to dokładnie spenetrowałem całe metro, na mojej mapie tam jest znaczek przy znaczku. Za to na północy mam ze trzy znaczki...
    nie byłem u tych łowców ludzi... ech chyba zagram jeszcze raz, ale na razie M&B mnie wciągnęło jak trzęsawiska na Biebrzą...

JAk można było niespotkać Behemota?? A quest z mrówkami jest właśnie w metrze więc chyba całego niespenetrowałeś.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #27 dnia: Maja 22, 2009, 13:16:42 »
    Wybaczcie że odświeżam, ale minęło trochę czasu od premiery co dało twórcą modów czas na pracę. Jeśli ktoś znał lub zna jakieś ciekawe modyfikacje tej gierki to niech zamieści jakieś linki ew. opisy.
    Sam znalazłem drobny duperelek, ale klimatyczny dla wszystkich, którzy krzyczą "Heil Sabaton!".

Link:http://games.softpedia.com/get/Mods-Addons/Fallout-3-Mod-Sabaton-Tribute-Armor.shtml
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2009, 22:14:28 wysłana przez proud »

Offline fnc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Maja 22, 2009, 21:18:23 »
    Moim zdaniem Fallout zaczął się psuć od Tactika. Najlepsza była dwójka. Ale tak na szybko można i w trójeczkę pocisnąć.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #29 dnia: Maja 23, 2009, 06:43:45 »
    Nie jednego tylko 3 zakończeń