Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Który Fallout najbardziej ci się spodobał?

Fallout 1
    5 (7.2%)
    Fallout 2
    30 (43.5%)
    Fallout Tactics
    9 (13%)
    Fallout: Brotherhood of Steel
    0 (0%)
    Fallout 3
    22 (31.9%)
    Fallout New Vegas
    2 (2.9%)
    Fallout 4
    1 (1.4%)

Głosów w sumie: 69

Autor Wątek: Seria Fallout  (Przeczytany 46527 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SIEG

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • RAHOWA
    Odp: Seria Fallout
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 01, 2010, 15:13:49 »
    Moja ulubiona część Fallouta to oczywiście dwójeczka, jest doskonała. Jednocześnie jest to moje ulubione cRPG. Jedynka również była świetna, ale ja traktuję ją jako preludium do dwójeczki, ze względu na jej stosunkowo krótki czas ukończenia.
     Fallout Tactics podobał mi się, ale nie jest to w moim mniemaniu równoważna część Fallouta, nie jest to RPG. Jest to poprostu inna gra w uniwersum Fallouta.
     Natomiast Fallout 3 jest ciągle przede mną, ze względu na słaby komputer. Zagram dopiero jak zmodernizuję mojego starocia.
    Ktokolwiek bierze miecz, ginie od miecza, a ktokolwiek nie bierze miecza, albo z rąk go wypuszcza... ginie na krzyżu!

Offline Antictizen

• Użytkownik
    • Vampires is best!!
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 01, 2010, 16:37:26 »
    Moja ulubiona część Fallouta to oczywiście dwójeczka, jest doskonała. Jednocześnie jest to moje ulubione cRPG. Jedynka również była świetna, ale ja traktuję ją jako preludium do dwójeczki, ze względu na jej stosunkowo krótki czas ukończenia.
     Fallout Tactics podobał mi się, ale nie jest to w moim mniemaniu równoważna część Fallouta, nie jest to RPG. Jest to poprostu inna gra w uniwersum Fallouta.
     Natomiast Fallout 3 jest ciągle przede mną, ze względu na słaby komputer. Zagram dopiero jak zmodernizuję mojego starocia.
    Nie marnuj czasu i pieniędzy na F3 lepiej kupić Obliviona ,różnica żadna,a cena niższa.

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 01, 2010, 22:22:41 »
    Nie marnuj czasu i pieniędzy na F3 lepiej kupić Obliviona ,różnica żadna,a cena niższa.

Zależy kto jaki klimat woli. Mi już tak Fallout 3 się nie spodobał jak 1 czy 2. To już nie to samo. Ale dobrze że są takie rzeczy jak :
    (click to show/hide)
    F3 był strasznie łatwy. Na najtrudniejszym na luzie można rozwalić całą siedzibę łowców niewolników. Ha, nawet oni byli silniejsi od całej Enklawy. Słabe dialogi, Zawsze były typowe dla -- karmy, takie jakby było nam "obojętnie", lub dla ++ karmy. Sama karma nawet miała mało znaczenia. Nie można było zabijać "dzieci". I to przez to, że grafika już jest "3D". Kapsli można zebrać w pyte, a to, ile postać może zebrać i nosić, jest zbyt duża.

Offline SIEG

• Użytkownik
    • RAHOWA
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 02, 2010, 13:20:40 »
    Cytat: Antictizen

Nie ma szans, dla zasady musze zagrać w F3, poprostu będę niespełniony jeśli tego nie zrobię. A Obliviona również traktuję jako pozycję obowiązkową, więc wcześniej czy później zląduje na moim HDD
    Ktokolwiek bierze miecz, ginie od miecza, a ktokolwiek nie bierze miecza, albo z rąk go wypuszcza... ginie na krzyżu!

Offline ajronmen123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 03, 2010, 19:30:48 »
    Oczywiście, że grałem, tactics jest wg mnie najlepszą częścią.
    Trójka to jakieś nieporozumienie...

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 03, 2010, 23:28:08 »
    Posiadam wszystkie części Fallout'a prócz BoS. Wybór był trudny. Wybrałem w końcu Fallouta 2. Mimo tego, że nie jest tak mroczny, klimatyczny i tajemniczy jak F1, to jednak cieszy całkiem rozbudowaną fabułą, ilością towarzyszy jak choćby Markus, Goris czy Myron. Broń i pancerze są może miejscami przesadnie futurystyczne i niszczycielskie (karabin Gaussa).  Poza tym istnieje przyjemna możliwość grania po zakończeniu głównego wątku. Przyznam, że grając w Fallouta 1 multum było sytuacji, w których dostawałem gęsiej skórki. Natomiast przy dwójce zdecydowanie więcej było momentówi wywołujących śmiech czy zaintrygowanie. Istnieje dosyć prosta metoda ułatwiająca przejście F2 bez żmudnych poszukiwań G.E.C.K.'A.
    (click to show/hide)
    W Falloucie 3 nie mogłem odnaleźć tego charakterystycznego klimatu. Nie pomogły smaczki i odniesienia do wybitnych poprzedniczek, np. Harold czy pancerz T-51b. Osobiście wolałbym, żeby Interplay nie zbankrutowało i dokończyło Van Buren. Niestety, życie jest brutalne.
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 04, 2010, 00:47:51 »
    Właśnie, Van Buuren...
    Nie możliwe.

Offline Antictizen

• Użytkownik
    • Vampires is best!!
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 04, 2010, 17:52:38 »
    Właśnie, Van Buuren...
    Nie możliwe.
    Gdyby Bethesda się postarała i przejrzała obie części Fallout'a od deski do deski to ,byłoby cudownie. Widok izometryczny,tury,special encoutery,sex itp. itd. Spodobowałoby,że Fallout 3 niebyłby taki cienki.Chociaż ,gdby zostawili stary świat to może do trójki miałbym większy szacunek.

Offline Garett

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 11, 2010, 14:07:39 »
    A ja chciałem PRZEPROSIĆ za zakładanie nowego tematu bez uprzedniego szukania. Mea culpa i to sie już nie powtórzy

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 21, 2010, 22:29:22 »
    Słyszeliście już, że w produkcji jest kolejny Fallout? Jego podtytuł brzmi "New Vegas". Nie jest to 4. część (najwyżej 3.5 xd). W tym przypadku produkcją ma zająć się Obsidian, a nie Bethesda. Gra ma trafić na półki już w tym roku. Ciekawe co z tego wyniknie...

~ Stefan Kisielewski

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 22, 2010, 15:57:37 »
    Zamiast robić tyle dodatków naprawili by błędy 1 wielką produkcją czy inaczej boxem jak zrobił to CD Projekt Red z Wiedzminem albo zaczli robić nową część bo na to wyglada że wolą zbierać hajs.Dla mnie 3 to nie to samo co 1 czy 2.Może zrobili lepsze udzwiękowanie,grafe,animacje itp i co z tego skoro to już nie ta sama gra :/ Dla mnie kiepskie dialogi,fabuła jak i klimat ale mówie że to moje zdanie z Króla zmieniło się na tradycyjnego FPSa w apokaliptycznym świecie ot i wszystko

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Marca 23, 2010, 16:57:43 »
    Fajnie, ale to jest osobna gra, a nie dodatek xD. Mówiąc szczerze to gdyby F3 zrobiony został w technice podobnej do 1 i 2 to oprócz fanów serii nikt raczej by jej nie kupił. Teraz dla "graczy" to liczy się grafika, dźwięk etc. Niestety...

~ Stefan Kisielewski

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Marca 23, 2010, 20:13:15 »
    ja pokochałem Fallout Tactcs za trudność, oraz za prostote wykonania. W Multiplayerze nie byłem the best, ale i tak weekendami siedziałem  od rana do wieczora. Niestety. Teraz mam viste i nie chce mi się to cudo zainstalować ;/

(click to show/hide)
    Wie ktoś jak to naprawić? Na systemie XP instaluje sie bez problemu.

Wrzucaj tak wielkie screeny w spoilery.

Dziękuje Ci o Wyrozumiały dla trolla Proudzie
    « Ostatnia zmiana: Marca 24, 2010, 21:22:27 wysłana przez Owicz »

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Marca 26, 2010, 11:38:03 »
    Nie pójdzie ci na siódemce, ponieważ ta gra jest zrobiona na Windows 95/98/XP*
    *Gry Fallout i Fallout 2 nie były projektowane dla Windows XP i mogą powodować problemy na niektórych konfiguracjach sprzętowych.

Więc tym bardziej na Windws 7 nie pójdzie :P.

~ Stefan Kisielewski

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Marca 26, 2010, 13:38:30 »
    Mam viste ale to tak dla sprostowania. Niby Diablo II też nie było na XP a mimo tego na viście śmiga. Musze u któregoś kolegi z XP zainstalować, zainstalowanego zgrać na płytę i mogę brać się za grę.

EDIT:
    Mam viste ale to tak dla sprostowania. Niby Diablo II też nie było na XP a mimo tego na viście śmiga. Musze u któregoś kolegi z XP zainstalować, zainstalowanego zgrać na płytę i mogę brać się za grę.

Zainstalowało mi się, kurde. Po prostu pobrałem disc1 z torrenta.
    « Ostatnia zmiana: Marca 26, 2010, 20:14:35 wysłana przez Arcylisz »