Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Który Fallout najbardziej ci się spodobał?

Fallout 1
    5 (7.2%)
    Fallout 2
    30 (43.5%)
    Fallout Tactics
    9 (13%)
    Fallout: Brotherhood of Steel
    0 (0%)
    Fallout 3
    22 (31.9%)
    Fallout New Vegas
    2 (2.9%)
    Fallout 4
    1 (1.4%)

Głosów w sumie: 69

Autor Wątek: Seria Fallout  (Przeczytany 46590 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Seria Fallout
    « dnia: Listopada 25, 2008, 09:02:24 »
    Czy podoba wam sie Fallout 3, czy nieuważacie że gra strasznie przypomina Oblivion praktycznie pod każdym względem, czy zauważyliście ze stary klimat postapokaliptycznego chaosu niezostał zachowany, te "martwe postacie", te dzwięki otoczenia, zachowania NPC i całe otoczenie wyjęte wprost z TES IV.

Dlaczego legendy takie jak Fallout czy Gothic musza ginąć?

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    Odp: Seria Fallout
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 25, 2008, 09:44:10 »
    W fallout grałem tylko przez chwilę, w dodatku w jedynkę... Oblivion był świetny... W gothic grałem, tylko nie pamiętam która część... Chyba najnowsza i nie podobał mi się ani trochę...

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 26, 2008, 00:06:04 »
    Niestety, jak to ujął jeden z twórców gry - "Oblivion with guns" nie przypadł mi do gustu, jako fanowi pierwszych dwóch WIELKICH części Fallouta... Natomiast jeżeli podejść do gry jako FPS w postnuklearnym świecie, przymykając nieco oko na nieścisłości, drobne błędy i prostotę rozgrywki oraz wymagania systemowe ;) - nie jest źle. Zabawy na kilka godzin wystarczy z pewnością.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 26, 2008, 08:51:47 »
    Moim zdaniem wymagania systemowe które stawia batsheda są bardzo rozsądne i dają możliwośc gry każdemu kto ma kompa przynajmniej z kartą która jest stworzona na Dx9.0c, ja mam Athlona 2500 xp 1,8 Ghz, GF 7600GT i 1024 ramu, gram na śreednich i jest ok

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 26, 2008, 09:55:32 »
    Chyba Bethesda? :p Polecam również używanie znaków interpunkcyjnych oraz polskich znaków wszędzie tam, gdzie występować powinny.
    Co do wymagań - jak się ma monitor 22" z natywną rozdziałką 1680x1050, to ciężko sobie pograć na takim średnim sprzęcie... A w niższych drastycznie spada jakość obrazu. Zero optymalizacji kodu :/
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 26, 2008, 09:56:56 »
    A ja zamiast monitora mam lcd 37' :D

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 03, 2008, 11:38:12 »
    Teraz już zaczynam dostrzegać zalety F3, może jest zabardzo oblivionowa, ale wszystkie elementy i lokacje w grze są dopracowane w 100%, brak mi tylko trwałego ingerowania w stan ścian budynków itp ;), no i ma swój klimat nietaki jak w 1 czy 2 części ale f3 stworzył zupełni inny co nie znaczy gorszy.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 05, 2008, 13:10:56 »
    A ja mam Faalouta 3 i nawet przeszedłem go ;) Teraz zaczynam grać jeszcze raz jako postać z negatywną karmą ;) Moim zdaniem gra jest dobrą kontynuacją serii Fallout, której jestem fanem. Bardzo fajnie opowiedziana historia, mogłoby być więcej misji. Za szybko można stać się uber-pro playerem, bo Grubasa możemy znaleźć 5min. po wyjściu z Krypty, i to nie jest fajne. Nie podoba mi się też system perków, powinni zachować system z wcześniejszych części. Bardzo fajnie przedstawili początek gry, zaczynamy jako dzidziuś i rozwijamy się w Krypcie 101. Gra godna polecenia, szczególnie że nie ma najwyższych wymagań ;)

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 06, 2008, 01:32:39 »
    Dobra... Napaliłem się... Powiedzcie mi czy ta gra jest trudna. Nie chodzi mi o trudność gry. Grałem w Fallout 1 i tam miałem kłopoty z ogranięciem wszystkiego... Sterowanie, te wszystkie opcje... Powiedzcie ogólnie jak to wygląda jak Wam się chce :)

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 06, 2008, 17:40:16 »
    No cóż... gra jest trudna. Po wyjściu z krypty mamy jedynie pistolecik 10mm i jakiś lekki pancerz, po wykonaniu pierwszej misji (porozmawianiu z ziomkiem) okazuje się że... mamy iść na przedmieścia Waszyngtonu, znaleźć stację radiową, sęk w tym że po drodze jest około 20supermutantów, i jeden supermutant behemot (najpotężniejszy mobek w grze). Tak więc ważna jest taktyka, chowanie się za ścianami. ;) A le jak już wcześniej powiedziałem, wystarczy trochę wysiłku żeby zdobyć potężną broń (np. miniguna), np. zabijając supermutanta który tą broń trzyma i mu później zabrać... Ciężko jest też z pieniędzmi, jeśli nie idziemy w Charyzmę, i Retorykę i jest jeszcze ciężej :) Ale warto zagrać ;)

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 08, 2008, 10:59:36 »
    OK, dzięki za rady. To na początek gry dali od razu najmocniejszego? :)

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 12, 2008, 17:50:55 »
    Może nie sam początek, ale podczas pierwszego poważniejszego zadania ;)

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 21, 2008, 02:06:24 »
    Jestem ogromnym fanem serii fallout.... a na trójcę się zawiodłem. Bo pomimo złudzeń gra jest okropnie liniowa, kiedy się jej przyjrzeć dokładnie.
    Niedawno wypuszczono narzędzie do modowania G.E.C.K. (hehe) i mam nadzieję, że jakaś grupa ludzi weźnie się za moda, który wielkością będzie przypominał TLD w M&B, a klimatem fallouta 2.

EDIT:
    ups "weźmie" oczywiście ;D
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2009, 16:35:42 wysłana przez k. »

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 22, 2008, 08:59:52 »
    weźnie

Weźmie...zamieniam sie ortografofila ;], udziela mi się tutejszy klimat

A co do gry pomimo tych wszystkich mozliwości rozegrania zadań, różnej karmy itp, gra dąży do jednego końca tak jak w oblivionie, nienadarmo mówia o niej "postapokaliptyczny oblivion", ale gra sie fajnie, teraz zaczynam grę "Inteligencikiem" więc będzie weselej (pertraktacje z mutantami itp :D)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 22, 2008, 09:56:09 »
    (...)gra dąży do jednego końca tak jak w oblivionie(...)
    A ja w zapowiedzi czytalem, że ma być od 9 do 12 zakończeń. Hmmm....
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor