Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Który Fallout najbardziej ci się spodobał?

Fallout 1
    5 (7.2%)
    Fallout 2
    30 (43.5%)
    Fallout Tactics
    9 (13%)
    Fallout: Brotherhood of Steel
    0 (0%)
    Fallout 3
    22 (31.9%)
    Fallout New Vegas
    2 (2.9%)
    Fallout 4
    1 (1.4%)

Głosów w sumie: 69

Autor Wątek: Seria Fallout  (Przeczytany 46505 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • War, war never changes...
    Odp: Seria Fallout
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 27, 2009, 13:29:59 »
    Na czym jak na czym, ale na Falloucie to się znam  (look na avatar). Nie byłem wniebowzięty gdy dowiedziałem się, że prawa do dalszej produkcji mojej ukochanej serii przejeła Bethesda. Najbardziej dobiły mnie zapowiedzi i opnie społeczności. Oblivion z pistoletami i takie tam...Może nie będę oryginalny, ale powiem, że duch Fallouta zaginął. Nie ma jajcarskich wypowiedzi NPC, easter eggów, tematów tabu. Nawet nie można zabic dzieciaka! :D. Ale gra prezentuje wysoki poziom. Choćby grafika jest wyśmienita. Gra jest naprawde dobra, choć nie tak dobra jak dwie poprzednie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 28, 2009, 12:29:21 wysłana przez Pawllo_xd »
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 27, 2009, 16:20:38 »
    Moim zdaniem Fallout zaczął się psuć od Tactika. Najlepsza była dwójka. Ale tak na szybko można i w trójeczkę pocisnąć.

Tactics to nie RPG.

A sam Fallout 3 zupełnie mnie nie wciągnął. Z początku jest entuzjazm i wypowiadane "o jaaaa cieeee...". Ale po tą grę nie chce się drugi czy trzeci raz sięgać tak jak po np Fallouta 2 w którego ludzie po tylu latach potrafią grać mimo kiepskiej grafiki.

Offline czołgistaPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 29, 2009, 16:01:00 »
    Wg. mnie gra za krótka i zbyt łatwo ją przejść (kilka dni) ale ma w sobie to coś co przyciąga, w każdym razie POLECAM ją
    Nie ważne czy jeździsz maluchem czy najnowszym Ferrari. Kiedy krowa narobi Ci na dach, a koń na szybę nie będzie różnicy. Oba będą gówno warte :D:D

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 26, 2010, 17:01:21 »
    Wiem, jest temat o Fallu, ale tylko 3.Lepiej będzie gdy będą rozmowy na wszystkie części.Oraz o nowo powstającym: Fallout New Vegas

Moja ulubiona część to 2.Można grać i grać, przechodzić na różne sposoby.I ten "humor".
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2010, 17:06:24 wysłana przez Reger26 »

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 26, 2010, 17:20:02 »
    Zdecydowanie druga część, niesamowity klimat. Przechodziłem tą grę kilka razy, już sam nie pamiętam ile dokładnie. Chętnie zagrałbym jeszcze raz. Grałem również w Tactics oraz w 3, ale to już nie to samo. O nowej części słyszę pierwszy raz, ale to pewnie będzie to samo co 3, więc pomimo tego, że był grą niezłą, to czegoś tam brakowała.

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 26, 2010, 17:31:34 »
    W 3 nie grałem ale sądząc po 1 i 2 części gra jest świetna.W 1 zawsze lubiałem rozwalać gizma bo animacja smierci w Falloucie 1 i 2 bossów fajnie wyglada.Gizma przedziurawia pocisk rozwala nawet krzesło co ciekawie jak zabijemy go z noża to jest to samo;P.Dowódce mutantów w bazie wojskowej zielonoskórych rozrywa na drobne części a mistrz wylatuje w powietrze;P.W 2 ciekawe sa eastern eggi znam te z knajpa z Fallouta 1 tam gdzie trza było ubic tego szefa gangu w Hubie,następny z radioaktywnym terenem wraz ze smoczymi gekonami (jedna z najciezszych walk szczególnie jak sie wpakujemy w środku gry nie mówiąc o początku),następny to most śmierci z tym kolesiem co atakuje wybuchającymi braminami.Cieżko sie go rozwala ale ma niezły armor.Reszty niestety nie pamiętam a jest tego dużo.fallout 2 rzadzi w klimacie fabuła też jest niezła ale ta gra potrafi wciągnąc nawet za 4-5 razem gdy zaczynamy grać na nowo.Nigdy nie umiałem wykonać misji z nawiedzoną farmą bo ten pies co miał rozpoznać dziecko nie chciał za mną iść.Po prostu dzieciaka nie umiałem uratować ale tego farmera co uciekł znalazłem i zapobiegłem rzezi.Fajny jest też boks i karate wogóle cały Fallout 2 jest cool szkoda tylko ze nie zrobili żadnego moda co poprawiłby grafke.Jedyny minus w tym falloucie to dodanie głupiego i nudnego kryptopolis+misji z samochodem bo po jakimś czasie samochód i tak pada :/.Fallout 1 to samo co 2 jeśli chodzi o fabułe ale jest zdecydowanie za krótki i za mało rozbudowany.

EDIT:Ten kto rozwalił baze wojskową z robotami za pomoca siły jest mistrzem gry dla mnie.Ta w narro (bodajże tak się zwało) jest niczym.Tam wystarczyło bazara dużo amunicji i stanięcie za rogiem by wybić kazdego wojaka na hita a wierzyczki ze snajpy.Jednak ta 1 baza wojskowa jest nie do zniszczenia.Nigdy nie umiałem rozwlaić tego rooma z ok 20 robotami bojowymi.Nawet końcowa mapa gry nie sprawiła mi tyle kłopotów
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2010, 17:38:16 wysłana przez Demonican »

Offline Antictizen

• Użytkownik
    • Vampires is best!!
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 26, 2010, 18:30:34 »
    Grałem we wszystkie i 2 najlepsza.Taki realizm.W niektórych miatach były takie rzeczy.No i Marcus.Nie muszę marnować czasu na dawanie sobie siły.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 26, 2010, 20:06:33 »
    To będę chyba jedyną osobą, która uważa, że Fallout 1 miażdży klimatem całkowicie część drugą. Nie powiem, grało mi się w "dwójkę" zajebiście i z pewnością spędziłem przy niej znacznie więcej godzin, niż przy jedynce, była ona ponadto znacznie bardziej rozbudowana i w wielu kwestiach ulepszona w stosunku do części pierwszej. Niemniej jednak schrzaniono w niej klimat.

Dlaczego? Bo co chwilę atakują gracza nawiązania do rzeczywistości. Z jednej strony dodaje to smaczku grze i nieźle można się ubawić, gdy nagle pojawi się np. jakiś motyw z Monty Pythona (a tych była cała masa). Z drugiej jednak, kompletnie niszczy to klimat świata jako całości, jako zamkniętego i kompletnego konceptu, nie pozwalając graczowi do końca wczuć się w rolę i przenieść się całkowicie do wyimaginowanego uniwersum.

Fallout 1 miał właśnie taki swój zamknięty świat, w którym można się było po uszy zanurzyć bez obawy, że za chwilę z magicznego stanu wytrąci gracza nawiązanie do Tysona, czy Star Trek. Ta postapokaliptyczna atmosfera towarzyszyła graczowi na każdym kroku. Za to właśnie kochałem "jedynkę". Tę grę się przeżywało, a nie grało w nią. Fallout 2 już tego niestety nie miał i mimo iż momentami również był bardzo klimatyczny, to ogólne wrażenie psuły właśnie te cholerne nawiązania do rzeczywistości oraz zbytnie "przebajerowanie", które też po części przyczyniło się do zniszczenia tego specyficznego, surowego, tajemniczego i złowrogiego klimatu świata znanego z cześci pierwszej.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2010, 20:08:50 wysłana przez Daedalus »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 26, 2010, 20:12:45 »
    Ale właśnie w 2-ce dopiero pokazali prawdziwą eskalację konfliktów między osadowych, bo tak je można było nazwać. Z jednej strony jacyś brudni wieśniacy, którzy nigdy nie mieli styczności z bronią palną, a z drugiej Bractwo Stali i Ci od Komputerowego Niby Prezydenta, uzbrojeni po zęby w najmocniejszą broń i pancerze. Można było mieć własnego chemika, który tworzył Ci narkotyki, Jedyny do tej pory działający pojazd (w 1 nie było samochodów, a w 3 to jedyne czym jeździłem to kolejka pod białym domem oraz okręt kosmiczny najeźdźców.)

Ogólnie bardzo klimatyczna była 2-ka i za to ją sobie cenię.

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 26, 2010, 20:42:30 »
    Grałem w Fallout 1 i Tactics. Zdecydowanie tactics. Po prostu więcej strategii.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 27, 2010, 13:10:03 »
    Tactics. Nie lubię tego systemu turowego ze PA i nie podoba mi się to, że w poprzednich Falloutach mogłeś bezproblemowo zdobyć najlepsze armory i giwery niemalże na początku gry. Po prostu wolę stopniowo polepszać swoje umiejętności i ekwipunek niczym w dobrym RPGu. BTW czemu nie wspomniałeś ani słowa o Fallout Online?
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 27, 2010, 13:36:46 »
    Jezus niemalże na początku gry -.-?.Powiedz mi tylko jak zabiłeś matke szponów śmierci w Falloucie 1 aby dostać się do najlepszej zbrojowni w grze albo chociaż jak dostałeś sie do bazy wojskowej mutantów z mini pistolecikiem to ci uwieże.Nie mów tylko sposobu że zagadałeś tego bezmózgiego mutanta w Nekropolis który zaprowadził cię do generała bo i tak pewnie posiatkowali cię na drobny mak zanim zdążyłeś podejść do drzwi.Jest tylko 1 możliwa droga z bractwem gdyż zdobycie karty to nie żaden problem i można było już po wejściu do bractwa dostać 1 giwere na misje z mutantami od mistrz bractwa i armor którego i tak pewnie nie naprawiłeś lub nie byłeś w stanie podnieść więc pzdr.Gnata w Hubie od tego dziadka co próbował wyczyścić dom z bandytów tez pewnie nie zdobyłes bo 2 bandytów miało guny które na twoim poczatku a pomiędzy środkiem gry miały by cię na 2 strzały.Mogłeś jeszcze od razu pójść do katedry i poprosić o kontakt z tym staruchem u góry i bodajże na 2-3 piętrze wziaść armor stalowy z ulepszeniem na elektryczność.W 2 zgadzam się jest taka możliwość ale w jedynce zdecydowanie mówie NIE

PS:Od kolesia który stał w sali treningowej w Bractwie też byś nie dostał broni bo tych bandytów jest naprawdę ciężko zabić.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 27, 2010, 13:45:09 »
    http://www.youtube.com/watch?v=ATcwG6BFLqQ część pierwsza. Obejrzyj sobie pozostałe 3.

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 27, 2010, 13:55:00 »
    Jezus śmiem wątpić że czytasz posty.
    W 2 zgadzam się jest taka możliwość ale w jedynce zdecydowanie mówie NIE
    a ty mi dajesz filmiki z 2 skoro mówie że się da zdobyć bo to nie jest problem.2 jest zdecydowanie bardziej rozbudowana.Gdybyś nie wiedział to cały post u góry pisałem prawie o 1.
    EDIT:Dodam jeszcze że generała mutantów da się zabić po rozmowie w nekropolis z tym mutantem bo ten n00b gdy bedzie chciał cię pobić to nie wyciagnie gnata.Po prostu ciągniemy go do pola siłowego i palimy jego jak i siebie.Trzeba mieć tylko dużo stipniaków i robic uniki ale kolo jest zdecydowanie wolny.Jest potem 1 mały szczegół-za to nie wyjdziemy ;P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2010, 13:59:10 wysłana przez Demonican »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 27, 2010, 14:18:32 »
    Nie chodziło mi głównie o którąś część. Mówię tu o ogóle Falloutów. Z jednej strony podoba mi się ta wolność ale z drugiej strony właśnie ta możliwość "oszukania" gry jest do dupy. Poza tym, nie mówię tu o NAJLEPSZYCH armorach i giwerach. Wystarczy że zdobędziesz jakiś lepszy karabinek czy chociażby zwykłego hunting rifle na 2 lvlu i już jesteś mocarz. Zwłaszcza z dużą percepcją, zwinnością i perkiem pozwalającym na szybsze strzelanie.