Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322531 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cavalete

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 22, 2008, 16:54:56 »
    Nikt mnie nie przekona, że Medieval (1!!): Total War nie był najlepszą grą z tej serii. Medieval II w moim odczuciu był już zbyt "arcade", gierka była bardziej nastawiona na masówkę, bajerki graficzne, a nie taktykę. A właśnie mądre planowanie bitwy było podstawą gry w M1 (w Shogunie zresztą nie inaczej). Nie wiem jak innym, ale mi nie sprawiało większej radości w M1 jak po godzinnych próbach, w końcu przerwałem oblężenie Orleanu. W M2 już takiej radości nie miałem.
    Przyznam - Rome również był dobry, ale kiedy zaczęli dodawać dodatki wnoszące w praktyce tylko kilka nowych jednostek i kampanię, to wróciłem do ukochanego Medievala.
    Co do Empire - jakoś założenia tej gierki mnie nie przekonały. Bitwy na morzu, abordaż, hmm... chyba jednak wolę lądowe batalie ;).

Planowany zakup po maturze :) -> http://sklep.wirtus.pl/produkt/215665
    Za 60 zeta wszystkie części Total War z dodatkami za wyjątkiem M2 (i dobrze :]). Nie warto :>? Aha i co ważniejsze nie spolszczone, więc dla mnie dodatkowy powód, aby kupić.
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 24, 2008, 12:35:21 »
    W pełni podzielam zdanie poprzednika. Brakuje mi klimatu i miodności jedynki, gra zbyt arcade. I niestety to co moim zdaniem było najlepsze to jednostki w MTW1, w dwójce rozwiązanie sprawy jednostek (dobór, możliwości oraz rozwój państwa i wpływ na typy jednostek) doprowadzają mnie do zdania że wszystkie państwa mają taki sam badziew :/.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 24, 2008, 21:49:36 »
    Ciekawe co z tą petycją jesłi chodzi o Polskę i grywalne nacje w Medku II jak ktoś coś wie to niech napisze
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 24, 2008, 23:15:19 »
    Pablo, jeśli chodzi Ci o to, że nie można grać Polską to się mylisz ;p
    By zacząć główną kampanię krajem nadwiślańskim "wystarczy" wygrać kampanię którąś z podstawowych nacji.
    Jednak jeśli nie chcesz , możesz również w pliku data/world/maps/campaign/imperial campaign/descr_strat.txt wykasować "poland" z rubryki "unlocked" a wkleić do "playable" i już możesz grać Polską od początku :)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 25, 2008, 12:43:54 »
    A co z dodatkiem kingdoms?? Tam podobno też się nie dało nawet w tej kampanii o Krzyżakach... Nie wiem w dodatek nie grałem lecz tylko czytałem.
    I tak za niedługo kończę kampanię Wenecją i zobaczę "Co z tą Polską?"
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #95 dnia: Maja 28, 2008, 11:47:07 »
    Ukazał się filmik o nowej grze z tej serii prezentujące motion capture hmm...
    http://pc.ign.com/dor/objects/958390/empire-total-war/videos/Empire_MoCap_052208.html
    Zobaczymy co z tego wyjdzie chociaż mnie osobiście epoka nie bardzo pasuje :P

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Maja 28, 2008, 16:54:17 »
    Widziałem go niedawno. Cavalete - z tym że bitwy lądowe też będą, a to że dodatkowo bitwy morskie nie może być wadą, jedynie zaletą. Śledzę informacje o empire i może być naprawdę dobrze.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Sierpnia 13, 2008, 14:28:39 »
    Co do medievala 2 to mody wprowadzają trochę "aktywniejsze" SI, bez modów gra jest nuuuuuuuudna, jhak flaki z olejem, można zdobyć europę w kilka godzin grania, a i tak najlepszą częścia tw jest rome z dodatkiem barbarian inwasion +patche, w tej grze przeciwnik mozę cię przechytrzyć ;)

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Października 20, 2008, 17:13:42 »
    zgodze sie z Messer'em ... ja wiele razy wracam do Rome Total War , bo gra to istne cudo ... ale to tylko moje skromne zdanie ...

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #99 dnia: Października 21, 2008, 09:17:30 »
    Zgadzam sie.Wiele razy takze wracalem do Rome.Chcialbym jeszcze zeby w Rome byla opcja "przelacz na tryb M&B" :D i w dowolnej chwili bitwy wcielamy sie w generala czy tez innego wojaka.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Października 21, 2008, 14:13:02 »
    to już by było totalnie odjechane !! Byłbym w wielkim szoku jeśli dało by rade tak zrobić hehe ale to tylko marzenia ... wyobrażacie to sobie?? 4000 własnych zołnierzy , mury , drabiny , katapulty etc. SZOK !

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Października 21, 2008, 20:09:50 »
    Rome: Total war jest tak na prawdę jedyną grą która mi się nie znudziła. Z utęsknieniem czekam na Empire: Total War może do czasu jego wyjścia będę miał nowego kompa:). Medieval II też jest fajny ale Rome rządzi. Mówicie że fajnie by było do Rome wrzucić M&B. Byłoby świetnie tylko jaki komputer by udźwignął taką grę (mój na pewno nie:( niestety). Wyobraźcie sobie taką bitwę 1000 Rzymian na hordę Galów już sobie wyobrażam jakby mi się cięła ta gra. To oczywiście marzenia. Widziałem filmiki z gameplay'a z najnowszego Empire i rozłożył mnie na łopatki nareszcie będą bitwy morskie. Ach odwiedziłem ten temat i zachciało mi się pograć w Medievala. Może już ten temat był poruszany ale kim gracie zazwyczaj? Ja w Rome gram na początku Rodem Juliuszów a potem Partią.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Października 21, 2008, 21:05:23 »
    Ja Scypionami hehe potem grekami ;) Kartaginą i Galami ahhh gra cudna !!

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Października 22, 2008, 09:35:44 »

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Listopada 08, 2008, 13:26:37 »
    to co teraz będzie to rozłoży wszystkich na kolana: Empire Total War.....

yyy! straszne ... Twoja wypowiedź zabrzmiała jak jakaś groźba hehe jak dla mnie to i tak najlepszy jest ROME TOTAL WAR ... a o Empire każdy już chyba słyszał