Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322727 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #105 dnia: Listopada 08, 2008, 13:59:06 »
    Chcesz powiedziec, ze na kolana rozloza sklonowani i przekolorowani na wszystkie frakcje zolnierze angielscy?... O sloniach i parowcach nie wspomne, bo do nich jakos juz maja sentyment developerzy. Dopoki nie zagram nie powiem nic pozytywnego na ten temat, na razie zapowiada sie tak rewolucyjnie jak wyszlo w przypadku medka II.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #106 dnia: Listopada 08, 2008, 14:09:22 »
    Dobrze ... lecz mimo iz wyszło MTWII To i tak spora ilość graczy serii total war pozostaje wierna Romowi ... mi się w demku nie podobało to że mało jednostek było w danej frakcji (wedlug mnie w romie bylo ich więcej) i Ci rycerze feudalni w pawie że każdej frakcji ... a empire?? Kto wie ... 1 kulka = jeden trup? czy kilka kulek to jeden trup , się zobaczy

Z tą rewolucją to była ironia;) Jedyna rewolucyjna część to shogun:TW.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2008, 14:13:31 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Listopada 09, 2008, 12:33:23 »
    Właśnie Rhobar, mam nadzieję że nie będzie czegoś takiego jak kilka kulek i dopiero trup bo to jest bez sensu. Emipire ma wyjść w lutym. Jeszcze jest trochę czasu do premiery zobaczymy jak panom producentom wyjdzie najnowsza gra z serii Total war. Rome był super najbardziej mi się podobał. Medieval II też nie był zły, wiadomo że frakcje europejskie mają w zasadzie takie same jednostki i to jest największa wada II medievala. Najbardziej denerwuje mnie to że parę strzałów z mojej strony i dopiero pada żołnierz po przeciwnej stronie. Najnowsza gra z tej serii powinna być bardziej realistyczna. Czy taka będzie? Coś czuje że nie do końca.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Listopada 09, 2008, 14:04:36 »
    Właśnie Rhobar, mam nadzieję że nie będzie czegoś takiego jak kilka kulek i dopiero trup bo to jest bez sensu. Emipire ma wyjść w lutym. Jeszcze jest trochę czasu do premiery zobaczymy jak panom producentom wyjdzie najnowsza gra z serii Total war. Rome był super najbardziej mi się podobał. Medieval II też nie był zły, wiadomo że frakcje europejskie mają w zasadzie takie same jednostki i to jest największa wada II medievala. Najbardziej denerwuje mnie to że parę strzałów z mojej strony i dopiero pada żołnierz po przeciwnej stronie. Najnowsza gra z tej serii powinna być bardziej realistyczna. Czy taka będzie? Coś czuje że nie do końca.

Myślę tak samo ... i mam te same obawy

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #109 dnia: Listopada 09, 2008, 14:17:07 »
    Mimo, iż Empire przenosi akcję w czasy, które bardzo lubię, to jednak czuję, że kupię go tylko dla pudełka. Rome rzeczywiście był świetny, ale pozostawił bardzo wiele do życzenia dobrze, że jest sporo modów i aktualnie mogę pograć w Roma Surrectum. Co do MedievalII to, aż żal się wypowiadać. Gra fajna, ale to już nie jest total war jak dla mnie. MedievalII poszedł w kierunku zręcznościówek niż zgodność historyczną, a to już grzech. Ranią po oczach te same jednostki we wszystkich państwach i nawet modów nie mam zamiaru ściągać, bo tego ścierwa nie cierpię. Oczywiście jako gra jest spoko, ale jako część total war beznadziejna. O ile Rome wciągał mnie na prawie 2 lata, to o tyle Medieval II znudził mi się po 2 miesiącach.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Listopada 09, 2008, 16:36:50 »
    Ja w Rome mogę grać bez końca. Jeszcze nigdy mi się nie znudził. Może jednak Empire nie będzie taki zły... powtarzam Może. Najbardziej ciekawi, ale i martwi mnie wątek bitew morskich.Na filmikach prezentują się nieźle, ale to na filmikach. Mam nadzieje że to nie będzie gra zręcznościowa tylko realistyczna. Jakbym chciał zagrać w grę zręcznościową to kupiłbym sobie najnowszego Prince of Persia. Jak już mówiłem pożyjemy zobaczymy. Mam nadzieję że Empire powali mnie na kolana. Heh... a potem znowu okaże się że nadzieja matką głupich... Oby nie! Nie nastawiajmy się negatywnie. Bo nie o to chodzi.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Listopada 09, 2008, 17:22:37 »
    Jeśli w Empire będą frakcje w których będą te same jednostki ? Jak np w Medievali II rycerze feudalnie to w Empire Muszkieterzy? Dla mnie Empire to zły kierunek , powinnie zrobic Rome Total War II albo Shogun II ale empire to pomyłka (jak dla mnie) . Grałem w medievala okolo 2miechów i najbardziej bolało mnie to że iż miałem jednostki rycerzy to przy oblezeniach dostawałem w kość od zwykłych słabych włóczników ...

Offline Mirken

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Listopada 09, 2008, 17:39:39 »
    A tak apropo. Jakie mody polecacie do RTW?

Wiem, że istnieją mody do RTW o tematyce LOTRa, wiem że jest ich kilka-który polecacie?

Offline Father_Pio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Listopada 09, 2008, 22:00:02 »
    i najbardziej bolało mnie to że iż miałem jednostki rycerzy to przy oblezeniach dostawałem w kość od zwykłych słabych włóczników ...

Prawdę powiedziawszy to do obrony zamku nawet przed potężna armia wystarczały 4 oddziały włóczników oraz z 2-3 piechoty do obrony przed drabinami, doliczając generała jako konnice wystarczało do obrony przed nawet 2 razy większą armią.

Dla bardziej obronnych dodać można jeszcze 2 x łuczników , 1-2x konnicy ( lekka + ciężka ), 2x włóczników , 2x piechoty ciężkiej

Jak dla mnie .. twierdza ,prawie, nie do zdobycia

Przetestowane na każdym poziomie trudności :D

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Listopada 09, 2008, 22:12:17 »
    No właśnie ... ogólnie rzecz biorąc to rycerz był strasznie trudny do zabicia zwykłemu włócznikowi ... a Tu co ? buba ! Nasi Uciekają i 'chłopi' górują !

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Listopada 10, 2008, 10:39:38 »
    To zależy na którym patchu, któraaś tam wersja nieproponowała, ostrzału z wierzyczek ani lejacej sę smoły podczas ataku na brame, i zwykła chołota mogła zdobyć zamek broniony przez doborowe jednostki, ale mozę w nowszych wersjach sala przechyliła sie na drugą stronę..btw w rome niektóre jednostki ustawiały się tak by je poprostu wsytrzelać, generał nieatakował tylko zarządzał odwrót ;]

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Listopada 10, 2008, 17:06:09 »
    Dziś na TotalWar.org.pl znalazłem taką o to notke ;)
    Na stronie gram.pl, oficjalnego polskiego wydawcy Empire: Total War można już składać przedpremierowe zamówienia na tę właśnie grę. Wyjściowa cena wynosi 129 zł. Istnieje jednak promocja umożliwiające posiadaczom "wirtualnych pieniędzy gram.pl" zakup gry już za 99 zł. Ponadto klienci gram.pl otrzymają też kod umożliwiający odblokowanie w pełnej wersji gry specjalnej jednostki - amerykańskiej fregaty "USS Constitution".

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #117 dnia: Listopada 19, 2008, 09:42:01 »
    wszystko pięknie i ładnie, tylko szkoda, że ta gra wychodzi dopiero w lutym jak nie później....

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #118 dnia: Listopada 21, 2008, 10:25:36 »
    Jeśli ktokolwiek zna jakieś mody do medieval 2 gdzie od razu zaczyna się się z bronią palną to dajcie jakiś link do ściągnięcia.....

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Listopada 21, 2008, 15:03:03 »
    wejdz na totalwar.org.pl i poszukaj sobie , to nie boli