Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322502 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 02, 2009, 14:34:08 »
    Szukam osób chętnych do gry multi w Rome: total war 1.5, dodatek Aleksander oraz wiele modów;D chętni zgłaszać się pod numerem gg:12421719. SZYBKO!

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 13, 2009, 19:00:53 »
    Jedna z lepszych strategii ogólnie. Mam wszystkie części i dodatki oprócz Shoguna ale Rome chyba najlepszy.

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #122 dnia: Stycznia 13, 2009, 19:58:11 »
    Rome jest najlepszy, a Medieval 2 lubię za to że jest Polska

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 29, 2009, 21:58:58 »
    Rome + dodatek najlepsze sa. Ogolnie total fajny jest, niby taka esencja strategii, ale tak naprawde malo czynnikow wplywa na biwe, najskuteczniejszy to pozbawic wroga morale, mozna wygrac KAZDA bitwe, nawet z 5x liczniejszym przeciwnikiem...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 29, 2009, 22:18:21 »
    To prawda, Rome jest najlepszy, ale tylko na modzie Roma Surrectum, bo Rome: TW już był sporym błędem pod względem historyczności. O Medieval 2 nie będę się wypowiadal, bo to już byla kompromitacja, zrobić tak niezgodną z faktami historycznymi grę. Cały czas łudzę się, że Empire naprawi błędy poprzedniczek, w końcu akcja będzię się toczyła w jednym z moich ulubionych okresów historycznych, zaraz po Starożytności. Roma Surrectum, bo R:TW nie ma co tu opisywać, jest na prawde fajny i nie jest aż tak łatwo wygrać bitew z pięciokrotną przewagą przeciwnika (no chyba, że ktoś gra na łatwym lub średnim poziomie trudności). Ogólnie seria jest zacna i zawsze byłem fanem, ale teraz stwierdzam, że od czasów Rome zaczyna się staczać coraz niżej i być może kiedyś znów seria Stronghold będzię "królową strategii". Czy to jakas klątwa? Większość dobrych serii zaczyna się staczać i tu wymienię: NFS, Total War, Stronghold (niewypał ze Stronghold Legends, ale zrehabilitowali się Strongholde Extreme) takich serii jest więcej, niestety. Czyżby za duże zyski uderzyły twórcom do głowy, że już przestają dbać o klientów? Zostawię gdybanie i będę w napięciu czekał na Empire, by przekonać się, czy twórcy wzięli pod uwagę graczy i czy nie pogrążyli serii do końca.

W sumie gdyby tak jeszcze "pogdybać", to ciekawe co będzię po Empire. Skoro ostanio seria "idzie latami" To teraz wypadałoby przedstawić Wojny Światowe. Oby tak nie było, bo już jedna taka gra jest (większość skopiowane z TW, ale co tam). Miejmy nadzieję, że wydadzą Shogun2 lub co bedzie jeszcze lepsze Rome 2.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 30, 2009, 01:39:05 »
    To, ze dobre serie traca i staczaja sie to neistety smutna prawda. Mam na to koncepcje...otoz tworcy zaczeli wplatac w gry niepotrzebne bajery, stawiajac bardziej na grafike i mozliwe (czesto niepotrzebne) dodatkowe opcje, zamiast na grywalnosc i fabule. Powiedzmy taki Gothic, pierwsza czesc: cud, miod i orzeszki, czlowiek nie wiedzial gdzie isc by niczego nie przegapic. Nie bylo wielkiego swiata (chociaz z poczatku wydawal sie duzy), czlowiek mogl w miare szybko skapowac co gdzie jest, misje tez byly ale nie na kazdym kroku, wiec mozna bylo na spokojnie je wykonywac. Fabula byla swietna, nie bylo nackane, duzo opcji tez nie bylo. Czlowiek sie nie mogl oderwac od komputera. Potem wyszla dwojka, powiew swiezosci i miodnosci, rzesze fanow zostaly zadowolone, gra byla swietna. Bardzo podobna do jedynki, wiekszosc glupic bugow zostala poprawiona, grafika rowniez, chociaz nie calkowicie zmieniona (i bogu dzieki!). Wszystko to samo, tylko lepsze...i bylo swietnie. Mape mamy wieksza, mozna sobie zwiedzac, chociaz nie ogromna, czlowiek nie meczyl sie zbytnio podrozujac po tym swiecie, gra byla lekka, latwa i przyjemna. Dodatek dodal spory teren, kilka broni, postaci...no ogolnie dodal nowe rzeczy i poprawil niezauwazalne niedogodnosci, jak to dodatek. Dlugie oczekiwanie i...wyszla trojka. SZALENSTWO, wszyscy biegali po sklepach, w dniu premiery czlowiek ledwo mogl sie do stoiska przecisnac, gdy tylko ja w lapki dostalem marzylem o tym, by zasiasc przed komputerem...no i zasiadlem. Dygotalem z podniecenia, coz to bedzie za super gra, te mozliwosci...mmmm suuuper! Gra sie wlaczyla, juz od pierwszej chwili walka, nawet czlowiek sie ze sterowaniem nie mogl zapoznac...no nic, walka. Wygralem, rozgladam sie, grafika bardzo ladna, cieszy oko. Dostalem do reki mape i...o cholera, ale ten swiat wielki. Od razu jakby ze mnie cala energia wyparowala, nie wiem czemu...ale wyparowala. Po godzinie gry bylem strasznie rozczarowany, ostatecznie wylaczylem gre i cisnalem ja w kat, tyle czasu oczekiwania i daja nam taki kicz?!?! Nastepnego dnia ponownie po nia siegnalem, liczac na to, ze gra jednak mnie pochlonie, ze stanie sie cos, co zatrze poczatkowe wrazenia...Wielkich rewelacji nie bylo, ale jakos przebrnalem. Gre skonczylem gdy dotarlem do pustyni, po prostu nie mialem sily grac...ja, ktory jedynke przechodzilem kilkanascie razy, ktory w dwojke gral tak, ze kregoslup bolal a oczy lzawily, nie przeszedlem nawet kontynuacji?!?! Ech...co tu duzo mowic, albo tworcy nie staraja sie tak jak kiedys, albo im najlepsze pomysly z glowy juz sie zuzyly, albo gracze oczekuja bog wie czego i nie sa ciagle zadowoloni...innych wyjasnien nie ma ;(((

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 30, 2009, 10:08:51 »
    Z tym się z Tobą zgodzę - mam wszystkie części Gothica, jedynkę prawie przeszedłem, bo miałem starego kompa i mi się ścinało wszystko. W Gothic 2 z dodatkiem (w CDA chyba był) grałem bez przerwy naprawdę długo. Może trwało to 1-2 dni. Szczególnie podobał mi się wątek z dodatku. Gothic 3, hmmm pograłem, wciągnął może na kilka godzin i tak jak poprzednik - doszedłem do pustyni i miałem dość. Po prostu normalnemu człowiekowi nie chce się biegać taki kawał aby wykonać powiedzmy jednego questa na tysiąc. Gra po krótkim czasie nudziłam. A dodatek do Gothic 3? Całkowita porażka. Mam nadzieję, że Gothic: Arcania (taka nazwa?) będzie lepszy.
    A żeby napisać trochę na temat, to tak:
    - Medieval I + dodatek, szybko mi się znudziło
    - Rome: Total War + dodatki, grałem kilka miesięcy i do dzisiaj czasami włączam
    - Medieval II + dodatek, zndudził mi się tak samo szybko jak Medieval I, może grałem trochę dłużej, bo lubiłem na bitwy patrzeć.
    - Empire: Total War, ??? może kiedyś zagram ale Medieval II zniechęcił, mnie bo wydałem ponad 150zł na kilka dni zabawy ;/

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 30, 2009, 16:32:37 »
    Ach! Premiera Empire została przesunięta o miesiąc. Niby zła wiadomość, ale cieszę się, że wszystko zapowiada się lepiej niż w przypadku Medieval 2. Twócy teraz dopieszczają kampanię online! Wydaje się też, że teraz twórcy zadbali o Nas Polaków, więc jest coraz lepiej. Zapowiada się, że większośc niewypałów i błędów z Medievala zostanie tu naprawiona, ale czy przez to możemy oczekiwać innych "niespodzianek"? Oby nie, bo po tylu petycjach, nawet Bush nie atakował by na Irak. W każdym razie Polska, a właściwie Rzeczpospolita Obojga Narodów wydaję się być zrobiona dobrze i nie uświadczymy dziwnego herbu, który tylko przypomina Polski, jak to miało miejsce w Medieval 2. Teraz muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać na Empire: Total War miesiąc dłuzej.

Offline Wenzel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #128 dnia: Lutego 04, 2009, 18:14:49 »
    Ja tylko czekam aż wreszcie w total warach dopieszczą naszych husarzy ;] Bo w medieval 2  total war to mi się z pospolitym ruszeniem kojarzyli...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #129 dnia: Lutego 04, 2009, 18:18:23 »
    Byli poprawni. Widać, że nie bardzo znasz się na historii skoro chciałbyś mieć w Medieval 2 husarię jako ciężką konnicę ze skrzydełkami. Poczytaj trochę o tym, a potem się czepiaj.

Offline FeniksPL

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Lutego 09, 2009, 15:59:04 »
    dla mnie najlepsze jest rome total war,medieval2,WP bitwa o śródziemie 2,i dodatek do gry rome total war o 300

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #131 dnia: Lutego 09, 2009, 20:59:42 »
    Nie za bardzo rozumiem sens powyższego postu ale nic :D
    Seria total war to zdecydowanie najlepsze gry na rynku jak dla mnie + mody oczywiście ;) Do medievala używam Stainless steel a do Roma Europy Barbaronum, zdażyło sie też pod Aleksandra podrzucić LOTRa, który jak dla mnie przewyższa Bitwe o śródziemie o głowe ;) Polecam wyżej wymienione mody, dla tych którzy jeszcze ich nie próbowali, bo zdecydowanie gra staje sie bardziej realistyczna i do tego AI jest lekko polepszone choć dalej nie rzuca na kolana :D

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Marca 05, 2009, 14:35:22 »
    A ja mam pytanko ;))) Nie wiecie czy wyszedł już może mod Do Rome Total War zatytułowany Medieval II ? Widzialem jednostki do Medieval III oczywiscie moda ale zastanawiam się czy jest II . Może ktoś mi odpowiedzieć?

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #133 dnia: Marca 06, 2009, 00:36:46 »
    Standardowe u mnie już pytanie: Do Empire:TW potrzeba dostępu do neta? Nie da się jakoś obejść steama?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Marca 06, 2009, 13:53:43 »
    grałem grałem zajefajne szczególnie rzym(ach ta falanga), mod do barbarzyńców 4 era traktująca o władcy pierścieni, 2 też szczególnie kingdoms(krucjaty) empire chyba mi nie pójdzie na moim kompie zresztą mam inne wydatki najwięcej emocji adrenaliny i szczęścia dawało granie słabszymi frakcjami i obrony zamków czy miast przed preważającymi siłami wroga