Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322602 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Error

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 10, 2007, 17:11:42 »
    Nie spotkałem się z jako takimi wielkimi bugami... Jeden to coś takiego że miałem piechotę za płotem i działa strzelały nad nimi ze wzgórza. Wróg podszedł to piechota wybiegła do walki wręcz, ale nadal była traktowana tak jakby siedziała za tym płotem. Działa przeniosły ogień bliżej i trafiły w płot... Piechota mimo iż była sporo przed nim, traktowana jako jego część zginęła razem z nim...

Ogólnie przyjemnie sie w to gra. Na pewno jest trudniejsze. Dłużej trwa wytrenowanie nowoczesnej armii.

Kozacy chowają sie przy American Conquest. :P

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 16, 2007, 18:12:15 »
    A brak aktywnej pauzy i beznadziejna konnica to mało?
    I zgadzam się że American jest podobne ale lepsze od kozacy 1 z dodatkami, ale kozacy 2 bezapelacyjnie biją na głowę American Conqest, po prostu wszystko w nich jest lepsze :D

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 16, 2007, 21:14:43 »
    Nie wiem czy wiesz ale w erze muszkieterów kawaleria powoli odchodziła do lamusa. Konie bały się huku wystrzałów na przykład. Tak jak kiedyś poważnym zagrożeniem byli dla niej pikinierzy, tak teraz właściwie każda jednostka jest niebezpieczna. Jak nie zabije ze 50-100m to nabije na bagnet muszkietu.

Powstali dragoni. Elitarna jednostka kawalerii z dobrze wytresowanymi końmi, ale tak czy siak odpadali.

To samo stało się podczas II wojny światowej. Tylko na inną skalą, na morzu. Pancerniki, niegdyś królowie mórz i oceanów, zostały wyparte przez lotniskowce, z którymi po prostu nie mogły konkurować.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 23, 2007, 20:46:54 »
    Bagnet to gówno po pierwsze, nie nadaje się do walki z kawalerią. Po drugie, w Imperial Glory gdy 50 kawalerzystów, ciężko uzbrojonych, uderza w 5 jakiś muszkieterów czy innych żołnierzy zabijają może 1, 2 żołnierzy, zaś tracą 5 konnych i reszta ucieka, nawet po wrogach przejechać nie umieją.

PS: Podzielasz opinię o kozakach? :D

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 23, 2007, 20:53:14 »
    Bagnet to gówno po pierwsze, nie nadaje się do walki z kawalerią.
    Rozwin, prosze ta wypowiedz, bo mnie zaciekawila. Myslisz ze bagnet nie nadaje sie do walki z jazda, to czym innym mieli bronc sie owczesni zolnierze? Szabelka? Wydaje mi sie ze o wiele praktyczniejszy jest dlugi bagnet zalozony na dosc dlugi (i ciezki) muszkiet. Cos jak wlocznia, ale muszkiet z bagnetem jest o wiele cenniejszy na polu walki.

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 24, 2007, 09:55:55 »
    Kozaków 2 nie ruszałem, ale jeśli broń palna jest tam rozwiązana tak samo jak w jedynce, a nie jak w American Conquest to już odpada. Drażni mnie to po prostu...

Bagnet był i jest śmiertelną bronią do walki w zwarciu. Podczas II Wojny Japończycy bardzo skutecznie stosowali bagnety... właściwie wszyscy je stosowali. Na dużą skalę nie używali ich chyba tylko amerykanie bo nie mięli karabinów typu K98, Arisaka, Lee-Enfield, Mosin Nagant, tylko powtarzalne. U nich po prostu nie było sensu. I przez to panicznie bali się żółtków jak dochodziło do walki wręcz.

Obecnie każdy żołnierz wyposażony w AK-47 tudzież 74 posiada bagnet, który może bardzo szybko zamontować.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lipca 01, 2007, 13:35:44 »
    Wiesz, bagnet nie powstrzyma szarży silnej kawalerii, po prostu napisałeś że jest świetną bronią przeciw kawalerii czy coś w tym stylu.

Error - Na pewno jest lepiej, wiem że tam nawet na polu walki węgiel sie przy strzałach zużywa i można na polach bitew kopalnie zajmować itd.

http://www.petitiononline.com/kingdoms/petition.html - Wszyscy miłośnicy totalwar, podpisujcie się w tej szlachetnej petycji!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lipca 01, 2007, 19:48:25 »
    Ech, kolejna petycja. Ktora to juz? 3? w dwoch pierwszych wzialem udzial teraz juz mnie to zaczyna denerwowac. Czy ktokolwiek inny robi petycje? Nie! Tylko polacy ktorzy w ostatnim czasie obrazaja sie na wszystko. Swoja droga powinni brac przyklad z litwinow, ktorzy do tej pory byli olani na maxa i nie wyglada na to zeby bylo inaczej (wow w dodatku dorobili sie autonomicznej frakcji ktora oczywiscie bedzie klonem kilku innych...) jakos nie slyszalem zeby kiedykolwiek robili petycje.

A wszyscy i tak beda grac w mody, bez ktorych rozrywka bedzie nierealistyczna i glupia...

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 24, 2007, 00:27:24 »
    Jason - Weź przeczytaj coś o Kingdoms zanim coś napiszesz ;/ Polska będzie uznana za SOJUSZNIKA Litwy która będzie znacznie od niej potężniejsza, a Zakon Krzyżacki przypomina armię super Herosów zapakowanych w 500 kg zbroje ;p Do tego wszystkie (WSZYSTKIE) grywalne nacje dostają po 6, po 8 (nawet kraje nic nie znaczące dostają po 3) nowe jednostki, a Polska, jedyna w grze nie! Do tego ma niezłą kawalerie i BEZNADZIEJNĄ piechotę najsłabszą w grze, a niektóre nacje mają taką samą kawalerie i super piechotę ;[ To po prostu chore!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 24, 2007, 00:35:17 »
    A ty sprawdz date napisania postu - te informacje o ktorych piszesz wyplynely "przypadkowo" kilka dni temu od jednego z pracownikow CA, podczas pisania tamtego postu petycja dopiero raczkowala, ale juz wtedy latwo mi bylo wyobrazic sobie jak to sie skonczy - heh na totalwar ludzie do tej pory lamentuja...

Co do dodatku kingdoms - cuz no gry coraz bardziej staraja sie dostosowywac do szerszej pubilki, do ludzi ktorych gowno obchodzi historia a chca sobie fajnie popykac w cos pseudo realistycznego i poczuc sie jak napoleon... Ale wiadomym bylo jak CA potraktuje polske - wkoncu to krzyzacy byli bardziej znani i to oni musza byc ci dobrzy i silni a polacy to tylko glupi barbarzyncy (vide barbarian invasion).

Po armatach na sloniach mozna sie wszystkiego spodziewac po tej serii... dopoki nie powstanie konkurencja to to coraz bardziej bedzie sie zamieniac w gre fantasy.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2007, 00:38:10 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #40 dnia: Lipca 24, 2007, 14:41:44 »
    Najbardziej mnie dobijają te specjalne zdolności generałów, rodem z RPG :/

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 24, 2007, 23:32:03 »
    Jakie te zdolności? Bo słyszałem o nich ale nie wiem o co dokładnie chodzi ;p

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 25, 2007, 10:36:17 »
    Sam dokładnie nie wiem ale coś wiejące rpg.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 25, 2007, 12:33:01 »
    z tego co pamietam to dziela sie na

Reputacja : Dobry czy Budzacy groze
    Jego wiara to jest wierzy czy ateista
    Dowodzenie to chyba jasne
    Lojalnosc tez chyba jasne

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 25, 2007, 14:14:52 »
    Tu chodzi o jakies nierealne zdolnosci specjalne podczas bitwy. Pewnie bedzie cos na tej zasadzie co specjalna umiejetnosc zbierania rozbitych oddzialow. Znajac inwencje tworcow to szumnie zapowiadane zdolnosci skoncza sie na specjalnych okrzykach ktore troche beda poprawiac morale;)