Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322320 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tom

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Seria Total War - dyskusja ogólna
    « dnia: Października 08, 2006, 19:48:00 »
    Jest to temat przeznaczony na dyskusję ogólna o serii lub o częściach, o których nie ma jeszcze tematu.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2015, 20:55:16 wysłana przez Dyktator »
    http://pallid.piwko.pl/net_rules.htm
    Zanim wyślesz - przeczytaj,
    zanim przeczytasz - poprawnie napisz,
    zanim poprawnie napiszesz - zastanów się, co masz do powiedzenia.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 08, 2006, 19:50:45 »
    Moim zdaniem gra wymiata, nie moge doczekać sie Medieva2 Total war. A kampania lodzio miodzio.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 08, 2006, 19:51:39 »
    Wez mi nie przypominaj o medievalu:/ dzisiaj wyszlo demko a ja moge pomarzyc ze mi pojdzie:/
    Chociaz moze to i mala strata, watpie zeby byla lepsza klimatem niz jednynka, kiedy tworcy zobacza ze seria sie stacza:/ a rome to wogole OGROMNY krok w tyl w serii, nawet AI na mapie kampanii byla lepsza w medievalu bo byla prostrza mapa i gra byla bardziej sensowna.

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 08, 2006, 21:27:35 »
    [POD]J@$ON co ty mowisz ? :( Gralem w medievala 1 i podobalo mi sie srednio. W rome mozna toczyc bitwy z prawdziwego zdazenia, a z tak dobra grafika gry jeszczenie nie widzialem. Niesamowicie grywalna... od mometu wydania kilka razy do niej wracalem. Jesli medieval 2 bedzie tak grywalny i zadziala na atchlonie xp to nawet nie bede potrzebowal duzo lepszej oprawy graficznej by kolejne miesiace zycia poswiecic na podbijaniu terenow i rozwijaniu swojej potegi militarnej :).  pozdro

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 08, 2006, 21:52:39 »
    to moze wymienie pare rzeczy ktore w medivalu kocham, a ktore w romie sa jakby nieobecne lub inne:
    1. Klimat- no tego to nie da sie szczegolowo opisac to tylko moje odczucie
    2. Wielkosc pola bitwy - to chyba najbardziej znaczaca dla mnie rzecz w medivalu, dzieki temu mozliwe byly jakies manewry itp. a w romie - na maxymalnych jednostkach pelna armia zajmowala cala szerokosc... i gdzie tu manewrowac?
    3. Branie jencow - mala rzecz a cieszy;)
    4. AI na mapie kampanii jak juz wspomnialem mam wrazenie ze dziala bardziej sensownie w medivalu ze wzgledu na calkowicie inna mape
    5. I tu wlasnie sprawa mapy jednym sie podoba stara, innym druga. Mnie wyglad mapy malo obchodzi, interesuje mnie tylko ze AI potrafi sie zgubic gdzies na prowincji a medievalu jest niby prostota, ale spelnia swoja role, (komputer przynajmniej potrafi desantowac sie na wyspy)

tyle na ta chwile pamietam... ale pewnie o czyms zapomnialem

Oczywiscie nie uwazam medievala za ideal, a i w roma gram od czasu premiery, jednak jak pomysle co by powstalo, gdyby zachowali pewne cechy ktore wymienilem to by byla po prostu gra ideal. Wiazalem pewne nadzieje z Medievalem II ale okazaly sie zludne sadzac po opiniach grajacych w demo na forum. Krotko mowiac druga czesc medivala to ni mniej ni wiecej tylko rome przeniesiony do sreniowiecza z drobnymi tylko kosmetycznymi zmianami.:/

Oczywiscie w swojej argumentacji nie biore pod uwage grafiki, poniewaz jak wiadomo wymienione gry wychodzily w innej dekadzie i wykorzystuja owczesne mozliwosci komputerow. Ja w takim przypadku porownuje grywalnosc i miodnosc gry.

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 16, 2006, 13:31:27 »
    1. Zeczywiscie klimat w Medievalu 1 byl na dobrym poziomie, ale na rzym nie narzekalem.
    2. Jesli chodzi o obszary dostepne do prowadzenia bitew to wedlug mnie byly wystarczajace. Kilka razy zdarzylo mi sie ze 12 legionami walczylem z 6 tysieczna armia galow (wielkosc oddzialow oczywiscie na maksa) i nie brakowalo mi miejsca, aby jazda otoczyc nieprzyjaciela lub zaatakowac jego skrzydla.
    3. Jency to niezly bajer, ale gdyby byly jakies korzysci wynikajace z ich posiadania to bylo by jeszcze lepiej :).
    4. Natomiast jesli chodzi o ai na mapie taktycznej, to nie wiem [POD]J@$ONie o co ci kurde chodzi :). Przechodzilem kilka razy kampanie i widzialem jak scypioni oblegali w jednym momecie 3 miasta egipskie nie dopuszcajac aby ich sily zostaly zaatakowane od tylu, a jesli chodz o desant to nie raz widzalem grekow w egipcie, egipcjan w italii, hiszpanow w kartaginie czy nawet kartakinczykow na polwyspie balkanskim, tak wiec "komputer" potrafi desantowac swoje wojska :)
    Pozdro

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 16, 2006, 14:01:34 »
    Hmm a co powiesz o "podbojach" Juliuszow w Galii? a mozesz mi napisac jaka inna frakcja atakowala sardynie oprocz juliuszow? (jesli zdobedziesz ja np. hiszpanami, a juliusze i kartaginczycy juz nie istnieja to nawet scypioni jej nie tkna, dziwne nie?) tak samo wyglada sprawa z wszystkimi innymi wyspami na morzu srodziemnym- tylko jedna frakcja jest do nich przydzielona. (pare razy widzialem jak na rodos desantowali sie macedonczycy ale glupie ai nigdy nie oblegalo miasta)

Hmm, rozumiem ze mapa taktyczna w medievalu byla dla ciebie za duza?? Jak dla mnie to byla idealna na wielkosc, bylo na niej duze zroznicowanie terenu (gdzies tam jeziorko, gdzies tam pagorek, kilka lasow to oczywiscie tylko przyklady). No ale coz, kazdy lubi co innego, dla mnie wielkosc mapy w romie to kpina i co gorsza to samo bedzie w medievalu II (widzialem screena, gdzie wojsko bylo rozwalone od jednego konca do drugiego, toz to kpina:/) zwykla lupanina bedzie z tego medievala.

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 16, 2006, 14:13:59 »
    Nie napisalem ze mapa w medievalu 1 byla za duza. Chodzilo mi tylko o to ze w rzymie nie jest az taka mala :)

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 28, 2006, 16:26:54 »
    No, wreszcie pogralem sobie w demko medka 2 :D. Mysle ze jednak sobie kupie oryginala. Moze jazda nie jest zbyt mocna ale i tak daje rade, grafa jest super, a najbardziej zaskoczylo mnie to ze mozna brac jencow w niewole :). Tak wiec [POD]J@$ONie nie wiem skad miales info o tym ze jencow nie bedzie :(. pozdro

Ps. Tu podaje linka dla chetnych http://www.4players.de/4players.php/download_info/PC-CDROM/Download/45610.html

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 28, 2006, 16:31:41 »
    Tak wiec [POD]J@$ONie nie wiem skad miales info o tym ze jencow nie bedzie

wymienie pare rzeczy ktore w medivalu kocham, a ktore w romie sa jakby nieobecne lub inne:

-.- ja porownywalem medievala do rome... a w medievalu to na jednym z pierwszysch screenow juz bylo widac ze beda jency...

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 28, 2006, 18:48:18 »
    Aha, sorki, moj blad :(.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 28, 2006, 19:21:14 »
    No i jak tam z tym demem? oczywiscie pewnie nie da sie wylaczyc pixel shaderow?;/

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 28, 2006, 21:29:00 »
    Mozna wyloczyc anty-aliasing, a i pixel shadery mozna ustawic na wersje 1. Ja na swoim fx 6600, 768 ram i procku atchlon 1.8 odpalam spokojnie na czesci opcji high. Bitwy tocza sie zbyt szybko a podoba mi sie tylko bitwa pod Agincourt. Gdyby dali opcje ustawiania custom battle to bylo by super. Ale i tak polecam niezdecydowanym. pozdro

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 13, 2006, 18:32:32 »
    Ponad 6 gb na torrentach :(. Jakby ktos mial full wersje medka 2 to moze wyslal by priorytetem :D.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 13, 2006, 18:42:52 »
    Heh na steamie juz jest tylko ze ma status "not yet relased" wiec pewnie za pare dni bedzie sie dalo ciagnac... tylko ze musze poczekac na nowego kompa:/

PS: mowilem juz ze kocham steam?:D:D niedawno wszystkie call of duty wrzucili i mozna ciagnac:)