Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322327 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tom

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 14, 2006, 18:26:53 »
    Kurde, niestety mieszkam na zadupiu i moj jedyny "konkret" do wyboru to neo, a jak pewnie wszyscy wiemy neo ma te nieszczesne limity:(. Medieval jest na ptrackerze ale ja mam do konca limitu okolo 4,5 gb a medek ma 6,4 :(. Wiedzialem ze albo gothic albo medek :(. Tak wiec jakby ktos mial to wiecie gdzie jest poczta :).
    http://pallid.piwko.pl/net_rules.htm
    Zanim wyślesz - przeczytaj,
    zanim przeczytasz - poprawnie napisz,
    zanim poprawnie napiszesz - zastanów się, co masz do powiedzenia.

Offline Bartek94

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 27, 2006, 01:49:25 »
    mój kolega ma medivala 2 . Ale mapa w 1 była lepsza

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 01, 2007, 19:02:08 »
    Co do tej mapy to nie jestem do konca pewien ale.... Niestety troche pogralem i nie ma sensu nawet odpalac bez jakiegos patcha lub moda ktore poprawiaja nieco rozgrywke. Dyplomacja niby poprawiona ale nadal frakcja ktora prosi cie o rozejm po 2,3 turach oblega twoje zamki\miasta :(. Gdyby nie ta elegancko wygladajaca grafa pewnienawet bym tego nie odpalal :(.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 05, 2007, 20:42:44 »
    Tak, seria total war ... według mnie najlepsza seria gier strategicznych na świecie (W tej epoce, tzn. 2000 rok wzwyż) :D. Nie wiem co macie do grafy medka 1, jest fajna, na screenach wygląda beznadziejnie ale walki nadal są emocjonujące i dynamiczne, jazda w pewnym sensie taranuje wroga, a oblężenia i rozpadające się odłamki kamieni itd. do dzisiaj robią jako  takie wrażenie :D Najlepsze w tej serii są bitwy i klimat ;D W klimacie chodzi o to, że np. Można inaczej potoczyć historię i Kartaginą podbić głupi Rzym (w rome), w medku można Polską zawojować Europę ;D Najlepsze jest to jak dzięki taktyce udaje ci się małą armią pokonać znacznie silniejszą armię itd. ;D
    Co do medka 2 to podobno niezły ale AI szwankuje, mam na kompie 3 zwiastuny i 3 filmiki z gry ;D

Offline Szwejk

• Użytkownik
    • Shinpū tokubetsu kōgekitai
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 06, 2007, 19:28:28 »
    Ej ej tylko nie głupi Rzym :P Jak ktoś ma oryginała i chce pograć na multi, pisać na priv ;)

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 06, 2007, 22:12:46 »
    JAKI GŁUPI RZYM!!! Hehe :D Rzym jest głupi, lepsza jest Grecja, Kartagina, Macedonia itd. :D

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 06, 2007, 23:00:21 »
    Instalowaliscie juz moda ogniem i mieczem na romka? Ja go niedawno sciagnalem, ale nie chcialo mi sie instalowac, bo musialbym przeinstalowywac roma, ktorego i tak juz mam zmodowanego... podobno jednostki ladne zrobili, szkoda tylko ze nie ma kampani... ale skoro napoleon byl grywalny, to i w to mozna by popykac jakis czas.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 07, 2007, 21:46:34 »
    Fajny jest mod władca pierścieni i ancient empire który jeszcze robią :D

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 08, 2007, 18:01:51 »
    Nie gralem jeszcze w mody do medka, ale zagral bym sobie w takiego ktory przenosil by w czasy starozytne :), na szczescie dodatek do medka zapowiada sie niezle.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 08, 2007, 18:33:59 »
    To w rome se zagraj :D

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 09, 2007, 13:53:37 »
    Przeszedlem Rome'a juz z 7 razy i niec chce mi sie przechodzic 8 raz, a chcialbym zeby dodatek do medka byl umiejscowiony w starozytnosci poniewaz chcialbym zobaczyc jak "Rome" wygladal by w Medkowej oprawie graficznej.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 09, 2007, 20:09:31 »
    Niedawno zakupilem sobie Medka + VI w kolekcji klasyki zeby sobie przypomniec dawne podboje, poza tym nigdy nie gralem w VI a co za tym idzie w wieksze mody tez. I tak najpierw zainstalowalem sobie swietne Pike and Musket (XIV-XVIIIw) a potem genialne Napoleonic. I tu ponownie naszla mnie refleksja dlaczego Medival I wielka gra jest... mam pewne obawy ze seqel Medievala nigdy nie dorobi sie takich dopracowanych modow w pozniejszych okresach bo po prostu model bitwy sie czesciowo zmienil od czasow pierwszego medka. Pewien wglad  na sytuacje moze dac (mini)mod Napoleonic na Rome:TW ktory daje mozliwosc pobawienia sie tylko w oskryptowanych (czyli liniowych) wczesniej bitwach bez kampani, to troche za malo w porownaniu z tym samym modem na poprzednia czesc gry, ktory wcale niezle odwzorowuje realia kampani jak i ogromnych bitew przede wszystkiem.  Mysle ze przyczyna sa malo mozliwosci modyfikacyjne, jak pare dni temu zagralem w pike and musket to zostalem totalnie zaskoczony widzac, ze piechota strzela cala linia, po czym nastepuje zmiana szeregow (czyli tak jak powinno byc). A bitwa pod Kircholm oszalamia rozmiarem mapy bitewnej, inne zreszta tez (haha schowajcie sie male wiejskie mapki w Romka i Medka II).

Sorry za nazekanie, ale nie moge sie nadziwic temu, ze gry sprzed paru lat sa po prostu lepsze niz te obecnie, jak to mozliwe.... Poza tym polecam kupno Medievala za te niecale 20 zlotych, na prawde sie oplaca, szczegolnie miodna jest gra z modami - jesli ktos czeka na mod ogniem i mieczem to polecam pograc w Pike and musket na medka, swietna grywalnosc.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2007, 20:11:27 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 10, 2007, 11:01:32 »
    Jeśli chcesz ładną grę tego typu w czasach Napoleona to polecam Imperial Glory.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 10, 2007, 11:41:40 »
    Wiem, znam ja. Graficznie chyba jest troche lepsza od Romka, ale podobno bug na bugu sprawia ze odechciewa sie grac, przynajmniej tak bylo kiedys teraz moze patche sa jakies.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 10, 2007, 12:31:19 »
    Nie, Imperial Glory jest gorszy graficznie od roma, serio. I rzeczywiście ma wiele bugów i głupich rozwiązań, ale można zawsze się trochę pobawić, choć polecam kozacy II za 25 złotych xD
    A co do medka + VI to jak se kupie napęd to od razu kupie medka z extra klasyki ;p