Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kiedy stworzyć królestwo? Gdzie, jak, z kim?  (Przeczytany 41214 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Kiedy stworzyć królestwo? Gdzie, jak, z kim?
    « Odpowiedź #135 dnia: Maja 28, 2013, 21:31:02 »
    Dużo armii zostawili? Jeśli nie, to możesz odbić ponownie, gdy już tamci odjadą. I tak w kółko, aż do pokoju ;D

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Maja 28, 2013, 22:53:29 »
    raz miałem królestwo z 1 zamkiem który ciągle odbijałem i ze 110 ludzi zostało 60... więc sposób może dobry gdy już parę miast/zamków się posiada.

mam też pytanie.
    kiedyś miałem 1 wasala, dostał on wioskę i zamek ( ja jakimś cudem zdobyłem miasto i je sobie wziąłem) ale miał mało wojska ze sobą. z taką samą liczbą włości u Nordow mógł mieć ok. 80 woja czyli sporo.
    od czego to zależy?
    czemu jako.wasal innego królestwa mógł mieć więcej woja?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #137 dnia: Maja 28, 2013, 23:21:42 »
    Może po prostu status zamożności jest niski? Mniej kasy, mniej wojska. A po za tym, z czasem mogło mu się uzbierać paru żołdaków, wiesz.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Maja 29, 2013, 22:31:58 »
    Dobra. Zabieram się za poprawienie stosunków do min. 20 pkt i może pomyślę nad swoim królestwem :)

Jeśli w moim królestwie będę ja i jakiś lord, to czy jak mu dam ziemię to lordowie z innych królestw się oburzą? ( nie mowa tu o lordzie jako npc)
    Bo tak to bym sobie jednego trzymał, wbił z nim 100pkt i tak powoli dołączał kolejnych :D

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #139 dnia: Maja 29, 2013, 22:44:03 »
    Burzyć się będą lordowie, którzy nie mają lenn, a inni je dostają.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Maja 30, 2013, 00:02:08 »
    Dobra. Zabieram się za poprawienie stosunków do min. 20 pkt i może pomyślę nad swoim królestwem :)

Jeśli w moim królestwie będę ja i jakiś lord, to czy jak mu dam ziemię to lordowie z innych królestw się oburzą? ( nie mowa tu o lordzie jako npc)
    Bo tak to bym sobie jednego trzymał, wbił z nim 100pkt i tak powoli dołączał kolejnych :D
    Królestwo zakładaj TYLKO jeśli masz już wojsko, sławę, honor, no i najważniejsze: KESZ! Nie tylko w ekwipunku, ale także dochody znaczne.
    A co do tego wymyślnego sposobu, zbyt długo czasu by ci to zajęło, i prędzej ty i 1 lord byście w oblężeniu zdechli jak ci podjedzie 1,5k Nordów i miasto napadnie ;)
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Maja 30, 2013, 11:33:14 »
    Mam 11 fabiarni, założę je wszędzie oprócz paru miejsc gdzie farbiarnia się nie opłaca.
    Kasy mam sporo, ekwipunek najlepszy, wojska moge cos ok 95 przy sobie nosic :)
    Tylko Ci lordowie, nie wiem czy stosunki +20 będą wystarczające, bo do 100 to długo by mi zajęło.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #142 dnia: Maja 30, 2013, 12:25:55 »
    Mam 11 fabiarni, założę je wszędzie oprócz paru miejsc gdzie farbiarnia się nie opłaca.
    Kasy mam sporo, ekwipunek najlepszy, wojska moge cos ok 95 przy sobie nosic :)
    Tylko Ci lordowie, nie wiem czy stosunki +20 będą wystarczające, bo do 100 to długo by mi zajęło.

Dobrze z tymi farbiarniami - dają niezłe pieniądze. Co do lordów to 20 stosunków powinno wystarczyć. Proponuję też kupić Jeremusa i Bunduka. Ten pierwszy będzie Ci leczył wojsko, a ten drugi będzie Ci je szkolił.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Maja 30, 2013, 13:52:05 »
    Mam 90-95 woja przy sobie, biegałem u Khergitów i niszczyłem każdego ( oprócz króla) ale morale mam na poziomie przęciętnym lub poniżej przeciętnym.
    Teraz jest pokój i nie wiem co robić żeby utrzymać ich zadowolenie.
    W ekwipunku mam każdy rodzaj żarcia - co robić?
    Zaczynam myśleć nad królestwem, ale nie ma jak na razie dogodnej sytuacji żeby gdzieś się wcisnąć :)
    Myślałem nad podbiciem swadiańskiego zamku na terytorium rhodoków, ale później będą oni to chcieli odbić, a mają dobre wojsko do ataku tak jak nordowie :/

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #144 dnia: Maja 30, 2013, 14:09:07 »
    Nie posiadasz żadnej włości, w której możesz trzymać wojsko? Gdy żołnierze są w garnizonie, to morale im nie spada.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Maja 30, 2013, 14:14:22 »
    Nie mam żadnej.
    Dobry będzie taki plan?
    Zajmę jakiś zamek jako wasal vaegirów i postaram się żeby przypadł on mi. Uzbieram sobie wojsko na spokojnie, ok. 150 w garnizonie. Powalczę trochę jako wasal i odłączę się od królestwa zabierając sobie zamek.
    Czy jak tak zrobię to spadną mi stosunki z innymi lordami ? Bo wiem że z królem mi spadną. I czy wywoła się miedzy mną a vaegirami wojna?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Maja 30, 2013, 14:57:18 »
    Z innymi lordami raczej nie.
    Ej no sorki ziomek, ale zabierasz im zamek, a oni ci to popuszczą i nie wypowiedzą wojny. Genialne ;)

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Maja 30, 2013, 23:08:13 »
    No wojna będzie.. ja też w sumie dołączając do Vaegirów teraz zrobiłem błąd bo się zrobili aktualnie najsilniejsi, aż strach się odłączać i zakładać własne królestwo :x

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Maja 30, 2013, 23:32:09 »
    Ta ich potęga może być tylko złudna. W rzeczywistości, jak ty im wypowiesz posłuszeństwo i swoje królestwo założysz, to ta ich potęga może się zburzyć niczym domino. Ty wypowiesz wojnę, to ich pozostałe państwa osaczą z każdej strony, zwłaszcza Nordowie, świetni w zdobywaniu i utrzymywaniu zamków oraz Khengieci, świetni w polu.
    Więc, nie raz potęga jest złudna, tak jak i słabość. Bo z tym drugim to się okaże, że zgranie jest u nich i tylko na dogodny moment czekają by dać popis swoich możliwości.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #149 dnia: Maja 31, 2013, 00:04:24 »
    Byłem wasalem Vagierów i wszystkie wojny zakańczały się remisem (prócz jednej w której Nordowie odebrali 1 zamek) aż w końcu Nordowie dopadli mój zamek... wtedy odszedłem do Rodoków i w ciagu 3 miesięcy od mojego odejścia Vagierowie stracili wszystkie miasta na rzecz Nordów i Khanatu, aktualnie mają 1 zamek :D Więc u mnie nie zaskoczyli swoimi możliwościami nie sądzę żeby  u ciebie Bahamut było inaczej, niech tylko mają wojnę z Nordami i Khanatem a na pewno zaczną obrywać, w każdym bądź razie tak że stracą całą swą armie ;)

A ja mam inne pytanie. Jak łatwo zdobyć te punkty "Prawa do Rządzenia"?