Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kiedy stworzyć królestwo? Gdzie, jak, z kim?  (Przeczytany 41196 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Kiedy stworzyć królestwo? Gdzie, jak, z kim?
    « Odpowiedź #105 dnia: Maja 23, 2013, 23:25:38 »
    wiem wiem że chodzi o wszystkich czy to lord czy to bojar :-)
    za wypuszczenie dostaje +5 relacji, czyli musiałbym złapać.i wypuścić.wroga 20 razy.:-P
    a jest jakiś skuteczny sposób na schwytanie wroga? bo wygrywam bitwę a on jakimś cudem ucieka  nawet po uderzeniu mieczem za ok. 90 pkt obrażeń czyli padł na 1 cios (ahhh te ciosy z konia na max. prędkości :-)  )
    słyszałem że broń obuchowa coś daje, ale mam zestaw 1reka, luk, strzały, tarcza i nie widzi mi się zamieniać dobrego miecza na słabą buławę.
    z góry dzięki za odpowiedź ;-)

Offline Herbanos

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #106 dnia: Maja 24, 2013, 10:12:20 »
    Wydaje mi się, że pojmanie lorda to Losowa sprawa aczkolwiek chyba kiedyś, gdzieś czytałem że można wprowadzić modyfikację w jakimś pliku, na takiej samej zasadzie jak wprowadzało się modyfikację by w M&B krowy szły za tobą a nie uciekały, jednak nie jestem pewny na 100% czy istnieje coś takiego, na pojmanie wrogiego lorda.

Ogólnie, nie powiem masz dobry zestaw, z takim samym zaczynałęm ,jednak odrzuciłem łuk, gdyż lepiej mieć przy sobei dwa miecze i tarcze, długi, ciężki, mistrzowski dwuręczny miecz, i krótszy o troszkę, mistrzowski jednoręczny miecz z tarczą huskarła lub dwuręczny jak użyty bez tarczy.

I tak jak mówię, pojmanie lorda to chyba losowa sprawa, czasem przy bitwach 6 lordów na 6 lub więcej, wszyscy 6 uciekają lub np. 4 z nich zostaje pojmanych przeze mnie a 2 ucieka. To już losowa sprawa, raczej.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #107 dnia: Maja 24, 2013, 14:34:14 »
    Domyślnie lord ma 80% szans na ucieczkę z bitwy, polecam TweakMB jeżeli chcesz zmniejszyć szansę.
    Nie wpływają na to żadne modyfikatory, choć są modyfikacje na których "Zarządzanie więźniami" zwiększa szansę pojmania lorda.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Maja 24, 2013, 15:03:17 »
    Nie chcę grzebać w pliczkach ani grać na kodach/dodatkowych modach.
    Trudno, jakoś sobie dam radę z nimi :)
    Teraz tylko rozwinąć postać, towarzyszy troszkę fabryk zrobić i można zacząć prawdziwą grę :)

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #109 dnia: Maja 24, 2013, 17:38:27 »
    To nie o to kaman. 600 dni ZWYKŁEJ GRY, w trakcie której gramy normalnie, wypuszczając każdego lorda. I jeśli będzie taka gra dobrze rozegrana, to co najmniej z 5 lordami relacje na 100 uda się dobić. Ale to też zależy, czy wolimy walczyć, czy na bandytów polować...

Wiem ze niewiele wloze do tematu, ale chce wyjasnic ze mowiac
    Tylko trzeba dodac ze nie wszystkim chce sie grac 600 dni (w grze) tylko po by uzbierac relacje...
    mialem na mysli dni w grze (czyli twojej zwyklej gry)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #110 dnia: Maja 24, 2013, 18:05:22 »
    Domyślnie lord ma 80% szans na ucieczkę z bitwy, polecam TweakMB jeżeli chcesz zmniejszyć szansę.
    Nie wpływają na to żadne modyfikatory, choć są modyfikacje na których "Zarządzanie więźniami" zwiększa szansę pojmania lorda.

80%? Moim zdaniem powinno być 50%. Jak widać twórcy gry nie chcieli nam dać zbyt dochodowego zarabiania kasy ( sprzedawanie lordów ).
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Maja 24, 2013, 18:24:00 »
    Lordów bym może bardzo nie łapał, chyba że tych niehonorowych :D
    Królów już tak, a lordów chciałbym wypuszczać żeby wbić z nimi wysokie relacje.
    Po co?
    Z lordem X wbijam stosunki na +25. Lord X należy do np. Swadii a ja z nią mam wojnę(ja czyli moje królestwo które założę) i gdy spotykam takiego lorda to mogę pogadać z nim i powiedzieć żebyśmy się nie bili, co przy początkowych fazach zakładania królestwa jest bardzo przydatne :)

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #112 dnia: Maja 24, 2013, 18:31:08 »
    Wiem ze niewiele wloze do tematu, ale chce wyjasnic ze mowiac mialem na mysli dni w grze (czyli twojej zwyklej gry)
    Długo nad tym postem myślałeś? Omg, od kiedy "dni w grze" można powiedzieć inaczej "zwykła gra"? Bo czegoś chyba nie rozumiem.
    Dla sprostowania, zwykła gra oznacza grę nie tylko po to by wbijać relację, a po prostu grać, a w między czasie jak gramy to te relacje dobijać.
    Albo nie jasno mówię (chociaż tylko ty nie zrozumiałeś) albo chcesz posty nabijać.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Herbanos

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #113 dnia: Maja 25, 2013, 02:05:50 »
    Zarazliwy, mam wrażenei czytając twoje posty, że gramy identycznie. Taktyka, postępowanie, dobór wojska.
    Lordó wypuszczam, dzięki temu nie tracę honoru i zyskuję punkty reputacji u lorda, i to jest dobre.
    No to czas rozejrzeć się wsród Veagirów, który to tam mógł by przyłączyć się do mojego Królestwa.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Maja 25, 2013, 17:07:04 »
    Dzięki za poprzednie odpowiedzi :)
    Mam kolejne pytanie:
    Jestem wasalem Nordów, dostałem Mechin jako lenno, wybrałem tam szambelana i mam pytanie:
    Posiadam dużo fabryk - duża kasa. Jak zrobić żeby kasa wpadała do mojej kieszeni a nie do skarbca w Mechin? Mogę iść i wziąć ze skarbca ile potrzebuję ale wolałbym żeby wpływała prosto do mnie :)
    Z góry dzięki za odpowiedź :)

Ps. Herbanos jakie wojsko rekrutujesz ? :)

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Maja 25, 2013, 19:01:28 »
    Ty grasz na FEMP? Taa, my tego nie wiemy. Nie wszyscy.
    Do pytania, nie da się tak zrobić.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Maja 25, 2013, 19:27:14 »
    Rapodegustator co to jest FEMP?
    A jak dostanę zamek to tam też będę miał szambelana? Czy będę mógł wybrać gdzie mam mieć swoją małą siedzibę? Chodzi mi o to czy w 2 miejscach będę miał skarbiec :D

Offline Bahamut[M]

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Maja 25, 2013, 19:29:39 »
    Tak będziesz miał dostęp do skarbca w każdym swoim lennie, czy to zamek , miasto albo wioska.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Maja 25, 2013, 19:58:46 »
    FEMP - Floris expained(?) mod pack

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Maja 25, 2013, 22:52:16 »
    Jakbyś dokładniej poczytał posty które komentujesz to byś wiedział że nie używam Florisa ;)
    Bahamut dzięki za odpowiedź :)

Jeśli kupię np chleb, zboże, suszone mięso i oddam je za darmo do mojej wioski to będzie bogatsza? Czy wpływ na zamożność mają tylko te budynki które da się wybudować?