Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [I Sesja - Łupieżcza Wyprawa] - zakończona  (Przeczytany 45477 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: I Sesja - "Łupieżcza Wyprawa"
    « Odpowiedź #165 dnia: Grudnia 25, 2012, 20:33:37 »
    No ba, że śpieszno. Jeszcze tu zostaniecie i nam wódkę wychlejecie! Dobra możesz gadać i ty, więc pamiętaj. Jedziecie tą szeroką drogą, docieracie do posterunku. Zapewne będą to dwa trzy namioty, zauważycie. Rozmawiacie z Horacym i on Was prowadzi do celu który zaatakujecie. No dobra jazda, powodzenia życzę Wam. - dokończył, odwrócił się i pomaszerował do swoich kompanów.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #166 dnia: Grudnia 25, 2012, 22:32:17 »
    Burenisław
    - Jak dla mnie niech gada Aldred, przynajmniej nasza zgraja będzie miała jakąś powagę w oczach innych
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #167 dnia: Grudnia 26, 2012, 09:05:25 »
       Odwróciłem sie do reszty kompanów i rzekłem.
       -"Więc panowie, jeśli nikt nie ma nic przeciwko...ruszajmy."
       Ruszyłem galopem szeroka ścieżką, westchnąłem cicho. Co ja niby sobie wyobrażam? A jeśli jedno moje słowo narazi kompanów na niebezpieczeństwo? Pogadam z tym całym Horacym i tyle mojej roli. Mam cichą nadzieję że nie są na mnie o to źli, wszak nikt nic nie odpowiedział ...Ech, ciężki i niepewny los najemnika....Czułbym się jeszcze pewniej mając tarcze i lance, jeśli wróg będzie lubił sobie postrzelać...mam przekichane.
        Jadąc na przedzie czujnie lustruje teren po obu stronach ścieżki, i w tedy mnie olśniło. Szybko odwróciłem się i wykrzyczałem.
        - "Bądźcie czujni, jeśli ktoś czuje sie na siłach może jechać przodem jako zwiadowca. To obcy dla nas teren, i nikt nie powiedział ze musi być tu bezpiecznie, zachowajcie czujność!."
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 03, 2013, 19:05:01 »
    Mściwoj

Zmęczony niewygodną jazdą w siodle dotychczas nie miał ochoty się odzywać. Zmierzły i obolały z powodu podróży nie miał ochoty wychodzić przed szereg.
    -Panie rycerzu, ja bardzo chętnie stworzę jednoosobowy specjalny oddział ariergardy, jeśli pozwolicie... Będę ubezpieczał, prawda... nie wiadomo, co się tu czai dookoła.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 12, 2013, 00:41:42 »
    Jazda mijała dość spokojnie bez żadnych niepokojących czynników trzecich. Jednakże mniej więcej w 3/4 drogi - jak wynikało z opisów których udzielili im nordowie - napotkany został mały patrol Nordycki, składający się z trzech konnych zwiadowców. Jeden z nich bez hełmu podjechał do prowadzącego rycerza /Alderda/ i zadał pytanie: Z czyjego rozkazu oraz dokąd zmierzacie?!

// Ostatnio był zastój, może spowodowany nowym rokiem i po prostu zwykłym zaniedbaniem forum, a może po prostu brakiem chęci uczestniczenia w sesjach. Także proszę każdego gracza o napisanie czy chcą dalej uczestniczyć w sesji czy nie, bo jeżeli nie będzie takowych co najmniej czterech to nie ma sensu na siłę się w to bawić. Napiszcie po prostu prawdę, żeby nie było potem że wątek stoi pusty długo. Z góry dziękuję :) //

Offline jurdas

• Użytkownik
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 12, 2013, 13:55:09 »
    Burenisław
    Jazda nie napawała Burenisława optymizmem. "Mój biedny tyłek, cholera by wzięła te konie" myślał, rozglądając się po okolicy i po twarzach cichych ostatnio towarzyszy. "Im jazda chyba też nie służy" zauważył w myślach, lekko się uśmiechając. Gdy spotkali patrol, a jego dowódca rozpoczął rozmowę z Aldredem, Burenisław podszedł do jednego z szeregowców i poprosił o gorzałkę.
    // Jeszcze trzeźwieją po sylwestrze hehehe :p spinać poślady panowie i bawimy się dalej
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 12, 2013, 18:05:15 »
       Zmierzyłem chłodnym wzrokiem resztę kompanów.I prostując się w siodle rzekłem.
    -"Mamy rozmawiać  z niejakim Horacym który ma być naszym mentorem.W dodatku chciałbym ogłosić iż jesteśmy nordyckimi najemnikami,tak wiec łaskawie ustąp z drogi i nam nie zawadzaj."
    Gdy tamten nic nie zrobi ,macham reszcie ze można jechać dalej,szkoda czasu na patrol....Czujność jednak zachowuję gdyby ten człowiek chciał nagle zaatakować,przezorność,i wyszkolenie...
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 12, 2013, 21:49:24 »
    Przysłuchuje się rozmowie.

//Może to nie koniecznie wina uczestników, a organizatora - mianowicie małej interaktywności, rozumiem że warto zdać się na inwencję graczy, ale trzeba prowadzić ciekawą fabułę, oczywiście Twojemu konceptowi nie uwłaczając.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 13, 2013, 00:25:31 »
    // Pomysłów mało ;/ Ale postaram się coś zrobić. Teraz dokończmy w takim razie dojazd do miejsca przeznaczenia. //

Patrol nie zamierzał atakować, ani tym bardziej dręczyć dłużej takiej grupy uzbrojonych najemników, dowódca machnął tylko ręką i pojechali dalej. Najemnicy już dalej jechali bez przeszkód i po dwóch godzinach dotarli do małego obozu, było widać parę namiotów i sporo straży, a z daleka widać było nadciągający oddział nordyckich wojowników który liczył sobie pewnie ze 100 wojowników. Gdy tylko wjechali na teraz obozu wyszedł z niego dowódca i powiedział:
    Nazywam się Horacy, to wy jesteście tym oddziałem który przypłynął statkiem?

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #174 dnia: Stycznia 13, 2013, 19:17:41 »
    W końcu,pomyślałem,po czym szybko zsiadłem z konia,Objąłem wzrokiem okolicę,nordyckie klimaty zawsze jakoś mnie odstręczały,ech. Poprawiłem cały uniform,wykonałem grzecznościowy ukłon i rzekłem.
    "-Tak,i to mnie przekazano,a raczej wybrano na mówce tegoż oddziału.Jeśliś pan Horacy...oczekujemy na rozkazy,strawy i picia nam niech nie skąpią.Jesteśmy nieco znużeni....czekamy na rozkazy.
    Po czym zerkłem na resztę kompanów,teraz jakoś nieco przybitych tym wszystkim,a jeszcze nie tak dawno najgłośniej krzyczeli jacy to oni butni...

*Aharo,więcej improwizacji,nie musisz każdemu z osobna pisać co widzi itp,po prostu w klimacie najemnickej kampanii dobrze używać szybkich i urywanych zdań.I pamiętajmy wszyscy na Sigmara!RPG,to gra wyobraźni!;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 13, 2013, 20:37:31 »
    Mściwoj

Zmęczony jazdą i markotny oberżysta pragnął choć krótkiego popasu.
    -Dobry panie Horacjuszu, dajcie no choć chwilę odpoczynku od siodła i czasu na strawę... A potem wysyłacie choćby do Curaw

// Ja staram się coś skrobnąć, choć nie miałem ostatnio weny, żeby rozwinąć gadkę Mściwoja i w sumie trudna górska podróż niezbyt temu sprzyjała.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 15, 2013, 00:47:41 »
    Słysząc nazwę ostatniego miasta Horacy uśmiechnął się ponuro po czym szybko dodał: Kurew i może trochę znajdziecie, a tym czasem idźcie do tamtego namiotu - wskazał palcem większy namiot, czy też bardziej cztery pale, a na nie położony jakieś prześcieradło. Zapewne to "pomieszczenie" służyło oddziałom za kuchnię. - tam otrzymacie wszelką strawę, napitek itd. Tylko mi się pierdoły nie wdawać w kłótnie, za trzy godzinie ruszacie do boju. Powiem na razie tylko tyle, że dowodzę Waszym oddziałem więc nie podskakiwać.

// Postaram się coś wykombinować teraz :) //

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 15, 2013, 05:13:23 »
    Vladimir

Po dotarciu do obozu i wysłuchaniu rozmowy Aldreda z Horacym, Vladimir zsiadł z konia.
    -Gdzie jest jakaś stajnia, czy też inne miejsce gdzie mógłbym zostawić konia?

// Cóż, u mnie było podobnie jak z HUth'em, po prostu nie widziałem sensu w napisaniu dwóch oczywistych zdań typu "Jedzie za resztą" itp. a na więcej mnie akurat stać nie było. No ale później postaram się trochę bardziej ;) //

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 15, 2013, 06:28:54 »
    Ślepy jesteś? Obok kuchni, nawet konia tam są! - powiedział i odszedł, dając czas drużynie na zebranie się

Offline jurdas

• Użytkownik
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 15, 2013, 10:41:07 »
    burenisław
    Zsiadł z swojej kobyły i od raz ruszył do kuchni, wchodząc grzecznie się uśmiechnął do starej gospodyni, pytając:
    - Witaj, pani ciociu, czy znajdzie się coś do jedzenia dla spragnionego i głodnego woja?
    Jeśli coś dostanie szybko zjada to rozmawiając z gospodynią, a jeśli nie nachmurza się i wychodzi na spotkanie drużyny.