Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [I Sesja - Łupieżcza Wyprawa] - zakończona  (Przeczytany 45368 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    [I Sesja - Łupieżcza Wyprawa] - zakończona
    « dnia: Listopada 22, 2012, 16:29:33 »
    Tytuł: „Łupieżcza wyprawa”
    Prowadzący: Aharo Huth
    Zapotrzebowanie:
    Od 5 do 10 najemników.
    Uczestnicy wyprawy: Dimitri, Leif Haraldsson, Faran, Mściwoj, Hores Hosariasz, Wulf,  Aldred "Opadające ostrze", Bojan, Ingvar Christensen, Vladimir Andreyev, Burenisław, Prusak.
    Opis:

- Hahaha! – zabrzmiał gardłowy śmiech Ragnaka - nordyckiego woja który łupieżczymi wyprawami para się od ponad 30 lat. Wyszedł z niewielkiej nadmorskiej Tawerny, niedużego budynku który wyglądał tak jakby miał się zaraz zawalić. Tuż za nim wyszedł drugi, jeszcze roślejszy wojownik, Erak – pierwszy oficer na statku „Mroczna Dziewica”, który o rok później zajął się wypadami morskimi - dlatego też, kapitańską rolę odgrywa Ragnak.
    - Masz rację, to zabawne. Zresztą wyglądają Oni jak my kiedyś – wskazał ruchem głowy grupkę 5 młodych nordyckich rekrutów – dokładnie tak jak my za dawnych lat. Ale do rzeczy, dostałeś już rozkazy od króla?
    - Hehe, tak dostałem. Mamy sprawdzić ich oraz kilku najemników którzy mogliby się przydać w późniejszych ekspedycjach na lądzie… Dlatego też zaczekamy jakiś czas w porcie i zobaczymy czy są jacyś chętni. – odparł ze znużeniem kapitan
    - To akurat mnie najmniej obchodzi, dłużej posiedzę w tawernie u Genowefy. – uśmiechnął się kpiąco pokazując swoje liczne zastępy ledwo trzymających się zębów – podaj mi coś konkretnego, co i jak…
    - Dobrze już dobrze. Płyniemy pod banderą piracką, tak wywieszamy ją dopiero na Veagirskich wodach. Mamy napaść na jakąś niewielką wieś, a jeśli się uda wejść w głąb kraju i spalić kolejną. Szczegóły otrzymam za kilka dni, król musi dokładnie jeszcze wybrać cel. Dobra idź do tej swojej Tawerny, weź skocz no tylko po czaszkę najemnika i zostaw ją wiesz gdzie.
    Po upłynięciu mniej więcej 30 minut Ragnak siedział już za stołem z listą w ręku. Na parapecie stała Czaszka Najemnika - znak powszechnie rozpoznawany u Nordów jako symbol oznaczający, że w danym miejscu poszukiwani są najemnicy. Przed stołem stał pierwszy chętny…
    - Wypełnić, … - zaczął kapitan po czym podał formularz chętnemu.

Aby dołączyć do sesji należy według poniższego wzoru napisać posta w tym temacie.

UWAGA! Imię które wybierzecie musi towarzyszyć Waszemu bohaterowi na wszystkich sesjach, by ułatwić działanie rankingu i najbliższych rzeczy.

[b] 1. Imię:  [/b]
    [b] 2. Kraj pochodzenia: [/b]
    [b] 3. Specjalizacja: (walka wręcz, walka na dystans) [/b]
    [b] 4. Broń pierwszorzędna: [/b]
    [b] 5. Broń drugorzędna: (np. sztylet) [/b]
    [b] 6. Broń specjalna: (np. noże do rzucania, toporki, oszczepy etc.) [/b]
    [b] 7. Umiejętności specjalne: (wybrać można dwie)* [/b]
    [b] 8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: * [/b]

*Umiejętności specjalne – każda postać może posiadać dwie takowe umiejętności. Do nich należą:
    • Akrobatyka – uniki, odskoki, salta etc.
    • Berserk – doskonałe zdolności w walce bronią dwuręczną (bez tej umiejętności spad szybkość oraz siła podczas używania broni dwuręcznych),
    • Strzelec – potrzebne do używania kusz i łuków,
    • Szermierz – doskonałe zdolności w walce bronią jednoręczną (bez tej umiejętności spada szybko oraz siła podczas używania broni jednoręcznych),
    • Miotanie – umiejętność potrzeba do korzystania z wszystkich broni miotanych takich jak toporki, oszczepy itp. Bez tej umiejętności podczas używania takich broni dobrze będzie jak trafi z dwóch metrów…
    • Jazda konna – bez tej umiejętności pojeździsz sobie tylko na spokojnym koniku bez możliwości walki z siodła.

*Pancerz i cała reszta uzbrojenia – tutaj proszę o podawanie sensownych informacji. Post w którym znajdować będą się informacje na temat zbroi płytowej z czegoś tam i płonącego miecza zostaną usunięte. W granicach rozsądku proszę.
    Dodatkowa informacja na temat regulaminu – pojawi się on na dniach.
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2013, 22:37:54 wysłana przez HUtH »

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    Odp: I Sesja - "Łupieżcza Wyprawa"
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 22, 2012, 19:32:08 »
    A... co mi tam. Zaciekawiłeś mnie tą całą inicjatywą.

1. Imię:  Dimitri
    2. Kraj pochodzenia: Sułtanat (niby napisałeś że to nordyccy rekruci, ale skoro jest taki podpunkt to chyba uznajesz przyjezdnych :D).
    3. Specjalizacja: (walka wręcz, walka na dystans) Walka na dystans.
    4. Broń pierwszorzędna: Wszelakie rodzaje łuków, ale najlepiej krótki i wymagający mniejszej siły.
    5. Broń drugorzędna: (np. sztylet) Pokuszę się na nadziak.
    6. Broń specjalna: (np. noże do rzucania, toporki, oszczepy etc.) Niby nie praktykuję ale komplet oszczepów jeszcze nikomu nie zaszkodził.
    7. Umiejętności specjalne: (wybrać można dwie)* Strzelec + Akrobatyka.
    8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: * Dimitri lubi lekkie zbroje pochodzące z jego ojczyzny. Nosi niemal całkowicie materiałowy, pomarańczowo-brązowy strój, z jedynym metalowym elementem jakim jest metalowa płytka wszyta od wewnątrz na wysokości serca. Nigdy nie zakłada hełmu.

I poproszę o taką informację: sesja będzie prowadzona w miarę luźnym klimacie, czy może będzie mroczna i ciężka? I czy planujesz by była długa i obszerna czy raczej krótka i możliwa do ukończenia?

Zaakceptowany. Co do pytania to powiem tylko tyle, że pierwsza sesja na pewno nie będzie super długa i ciężka, tutaj chcę pokazać i bardziej zachęcić wszystkich do udziału dlatego myślę, że skończymy to bez większych utrudnień. Dlatego krótko: ...będzie w miarę luźnym klimacie. [Aharo]
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2012, 19:40:32 wysłana przez Aharo »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 22, 2012, 21:42:10 »
    1. Imię: Leif Haraldsson (pozwolę sobie dodać nazwisko, skoro mam się z tą postacią spersonalizować na wszystkie sesje)
    2. Kraj pochodzenia: Królestwo Nordów.
    3. Specjalizacja: Walka na dystans.
    4. Broń pierwszorzędna: Odpowiednik angielskiego łuku długiego (Longbow.
    5. Broń drugorzędna: Toporek jednoręczny, niewielki drzewiec około 80 centymetrów.
    6. Broń specjalna: Mały, wyważony toporek do rzucania, nie mierzący więcej niż 50 centymetrów.
    7. Umiejętności specjalne: Strzelec, Szermierz.
    8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: Napierśnik kolczy (http://www.rocky.host.sk/czarnogrod/twierdza/kolczuga1.html), pod którym nosi ciemną przeszywanicę, sięgającą kolan, do tego solidne skórzane buty i skórzany kołczan na plecach w którym znajdowały się strzały z charakterystycznymi zielonymi lotkami.

Jedyne co mnie dziwi to brak sekcji "wygląd", no ale cóż skoro to ma być "wejściówka", sesja na zachętę jestem w stanie to przełknąć. Liczę na miła zabawę ;)

Tak, sekcja wygląd będzie wprowadzona później. Postanowiłem na razie nie "zmuszać" każdego do szukania wszystkich potrzebnych rzeczy. W miarę czasu jak rozwinie się wszystko będą dodawane nowe "sekcje". Oczywiście zaakceptowane, witam! [Aharo]
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2012, 21:53:13 wysłana przez Aharo »
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 22, 2012, 21:50:30 »
    1. Imię:  Faran.
    2. Kraj pochodzenia: Pogranicze królestwa Swadii i Nordów (mieszaniec).
    3. Specjalizacja: (walka wręcz, walka na dystans) Walka wręcz.
    4. Broń pierwszorzędna: Miecz długi (półtoraręczny).
    5. Broń drugorzędna: (np. sztylet) Sztylet tarczkowy.
    6. Broń specjalna: (np. noże do rzucania, toporki, oszczepy etc.) Pięć noży do rzucania.
    7. Umiejętności specjalne: (wybrać można dwie)* Akrobatyka, szermierz.
    8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: Skórzany, ćwiekowany pancerz z przywiązanymi na ramionach i piersi metalowymi płytkami. Do tego podobne buty i rękawice oraz płaszcz z kapturem.

Raz się żyje, wiele doświadczenia w RPG nie mam, ale postaram się poduczyć. Będzie można później zmieniać ew. wygląd czy uzbrojenie postaci?

W trakcie sesji tylko gdy np. grupa natrafi na jakiś magazyn, czy też pokona grupę przeciwników - najwyżej w takich momentach będzie można coś "podwędzić". A jeśli chodzi Ci o to, czy będzie można zmieniać ekwipunek na innych sesjach to tak na innych będziesz mógłby zmieniać na inny. Także zaakceptowane, życzę powodzenia !
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2012, 21:55:08 wysłana przez Aharo »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2012, 23:12:12 »
    Choć mam do odświeżenia dział modów, to mam nadzieję, że tu też dam radę coś skrobnąć, mam nadzieję, że nie będzie jakichś elaboratów do czytania. No i nigdy w takie coś się nie bawiłem.
    W ogóle to charakterystyka postaci jest właściwie nastawiona tylko na walkę... tzn. że reszta wychodzi już podczas samej sesji? Bo w sumie to tacy nijacy ci bohaterowie na razie.

1. Imię:  Mściwoj
    2. Kraj pochodzenia: urodzony w Khudan, większą część życia spędziwszy w Fisdnar
    3. Specjalizacja: brak (można tak? jeśli nie to walka wręcz)
    4. Broń pierwszorzędna: rodowy piernacz
    5. Broń drugorzędna: (np. sztylet) nóż rzeźnicki
    6. Broń specjalna: (np. noże do rzucania, toporki, oszczepy etc.) podręczna flaszka
    7. Umiejętności specjalne: szermierz, bimbrownictwo(w tym piwowarstwo) - a jak tak nie można to miotanie
    8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: Mściwoj, jako że do tej pory do jego obowiązków należało wszystko co związane z jadłem i napitkiem w karczmie, z przyzwyczajenia nosi na sobie zużyty fartuch, umorusany wszelkim rodzajem odpadków oraz wyraźnie pomazany juchą, co szczególnie budzi respekt wśród jego adwersarzy z karczmy. Jednakże na wyprawę wyciągnął z kufra zakurzony pancerz swego rodziciela, rdzewiejący tu i ówdzie bechter oraz stary łup - obojczyk zwany w Swadii ryngrafem. Tak przysposobiony, nosząc bechter niczym krytą zbroję pod fartuchem jakoby tabardem i przyozdobiony ryngrafem, wyrusza ku sławie i łupom! (fanfary, szczęk kielichów i ryk tysiąca gardeł)

Jeśli uznasz, że to trochę za bardzo przerysowana ta postać(późno to sobie pofolgowałem), to możesz coś zedytować. Generalnie ma to być człowiek z bogatą przeszłością, który na statku może być kucharzem/kwatermistrzem i nieprzewidywalnym w walce furiatem.

Rzecz jasna zaakceptowany. Postać jest odpowiednia każdy rzecz jasna może tworzyć własne postacie. Co do zmian i różnych dodatków itp. to wszystko będzie później. Jak już wspomniałem i wspomniał wesh jest to sesja startowa. Także powodzenia ! [Aharo]
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2012, 09:06:34 wysłana przez Aharo »

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 23, 2012, 16:53:07 »
    1. Imię:  Hores Hosariasz
    2. Kraj pochodzenia: Veagirowie
    3. Specjalizacja: Walka w ręcz
    4. Broń pierwszorzędna: Stary Sejmitar
    5. Broń drugorzędna:   Drugi stary Sejmitar
    6. Broń specjalna:  Kamienie
    7. Umiejętności specjalne: 
     *Jazda konna
     *Szermierz
    8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: * Buty... tak. Ciepłe, grube brązowe buty ze skóry, dziwnie wyglądały przy jego obdartych Szmatach wieśniackich na ciele. Szarawa, długa, ubrudzona koszula pod którą znajdowała się jakaś biała podkoszulka dobrze przylegająca do ciała. Śmiesznie komponowała się z zielonkawymi spodniami, pozszywanymi na prawym udzie jakąś czarną łatką.  Przy prawym boku znajdował się schowany w pochwie z wystającą poobdzieraną ze skóry rączką Sejmitar. Za koszulą czasem wydawało się iż coś uwypukla jej kształt.

(Nie wiem czy mogę pisać historię i charakter... ZAKładam że GM nie zrobił tego, aby była sposobność poznawać postać podczas gry, lub był to sposób na zachęcenie nie weteranów RPG do gry [mało kto, kto nie gra zbyt często chce pisać ambitną historię] Lub po prostu nasz GM nie ma jeszcze doświadczenia : P )

Nad wprowadzeniem historii postaci właśnie chwilę myślałem i wymyśliłem pewną rzecz która będzie wprowadzona prawdopodobnie podczas tej Sesji. Chcę wprowadzić pewien dodatek do "gry". Oczywiście witam i życzę powodzenia.
    Na przyszłość jak piszecie coś nie związanego z grą czy sesją to umieszczajcie to róbcie to tak: // tekst // Z góry dzięki ;) [Aharo]

(Z tym  // to zawsze się czuję jakbym pisał skrypt : P)

// Powszechnie stosowane na wielu PBF'ach :D [Aharo]
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2012, 21:25:21 wysłana przez Aharo »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 23, 2012, 19:31:48 »
    1. Imię:  Wulf
    2. Kraj pochodzenia: Królestwo Nordów
    3. Specjalizacja: (walka wręcz, walka na dystans) Walka wręcz
    4. Broń pierwszorzędna: Długi topór Bojowy
    5. Broń drugorzędna: (np. sztylet) Krótki miecz
    6. Broń specjalna: (np. noże do rzucania, toporki, oszczepy etc.) 4 oszczepy na plecach, 2 noże do rzucania w pochwach na udach.
    7. Umiejętności specjalne: (wybrać można dwie)* Berserk, miotanie
    8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: * Pancerz Skórzany, ciepłe buty, rękawiczki, nordycki hełm

Zaakceptowane, witam i życzę powodzenia w sesji.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2012, 21:25:48 wysłana przez Aharo »

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 23, 2012, 19:54:33 »
     1. Imię:  Aldred "Opadające ostrze"
     2. Kraj pochodzenia:Swadia
     3. Specjalizacja: (walka wręcz, walka na dystans) :Walka w ręcz
     4. Broń pierwszorzędna:Miecz jednoręczny(praktycznie można go uznać za półtora-ręczny)
     5. Broń drugorzędna: (np. sztylet) :Lanca(Można?)
     6. Broń specjalna: (np. noże do rzucania, toporki, oszczepy etc.) :3 X sztylet do rzucania
     7. Umiejętności specjalne: (wybrać można dwie)* Szermierz,jazda konna
     8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: * Znoszona i powycierana w wielu miejscach kolczuga,na którą założona jest tunika. Wytarta tak bardzo że został po niej tylko cień koloru czerwonego. Długie jeździeckie buty, rękawice skórzane, hełm który większość czasu przypięty jest do pasa(typowy hełm strażnika znanej nam z gry).

// Mam nadzieje że wszystko gra ;/ //

Mniej więcej pasuje jednakże lanca nie wiadomo czy się przyda ;) Zaakceptowane.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2012, 21:27:40 wysłana przez Aharo »
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Yugaron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Slava!
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 23, 2012, 20:22:06 »
    1. Imię:  Bojan
    2. Kraj pochodzenia: Królestwo Vaegirów
    3. Specjalizacja:  Walka na dystans
    4. Broń pierwszorzędna: Długi łuk
    5. Broń drugorzędna: szabelka
    6. Broń specjalna: Oszczepy na plecach (7)
    7. Umiejętności specjalne: Akrobatyka, Strzelec
    8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: Zbroja lamelkowa, szłom, nagolenniki i naramienniki lamelkowe, skórzane buty + 33 strzały ząbkowane (+3 do obrażeń ^^)

Bonusy do obrażeń nie występują ;-P Zaakceptowane.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2012, 21:28:59 wysłana przez Aharo »
    Oto już dzień wyroczny, dzień chwały się zbliża,
    Łuny wstaną nad tobą, jak dymy kadzielnic
    Ofiarnych – i dłoń polska podźwignie cię z niewoli krzyża,
    Już słychać brzęki broni z glinianych popielnic.

Z świętych gajów wychodzą prasłowiańskie Bogi,
    Pręży się moc i pomsta wśród mogił ukryta,
    Poprzez rugijskie wydmy, odrzańskie rozłogi
    Już rży, poczuwszy wolność, rumak Świętowita!

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 23, 2012, 21:29:29 »
    // Dziękuję wszystkim za zgłoszenia. Do rana czas na zgłaszanie się, rano wyprawa wyrusza. //

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 23, 2012, 22:06:07 »
    1. Imię:  Ingvar Christensen
    2. Kraj pochodzenia: Królestwo Nordów
    3. Specjalizacja: (walka wręcz, walka na dystans) Walka wręcz
    4. Broń pierwszorzędna: Duży dwuręczny topór bojowy przekazywany z pokolenia na pokolenie
    5. Broń drugorzędna: (np. sztylet) Podręczny krótki miecz
    6. Broń specjalna: (np. noże do rzucania, toporki, oszczepy etc.) Toporki do rzucania
    7. Umiejętności specjalne: (wybrać można dwie)*   Berserk, miotanie
    8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: * Kolczuga (pod nią gambeson), skórzane buty, płaszcz z niedźwiedziej skóry, hełm nordycki.

Witam, zaakceptowany i powodzenia.
    Jeszcze dwa wolne miejsce w sesji.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2012, 22:18:22 wysłana przez Aharo »

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 23, 2012, 23:22:06 »
    1. Imię:  Vladimir Andreyev
    2. Kraj pochodzenia: Pochodzenie Veagirskie, wychowany w Khanacie, gdy dorósł wrócił do ojczyzny
    3. Specjalizacja: (walka wręcz, walka na dystans) Walka na dystans
    4. Broń pierwszorzędna: Łuk Khergicki
    5. Broń drugorzędna: (np. sztylet) stary sejmitar
    6. Broń specjalna: (np. noże do rzucania, toporki, oszczepy etc.) 3 noże do rzucania
    7. Umiejętności specjalne: (wybrać można dwie)* Strzelec, jazda konna
    8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: * Lamelkowa zbroja, którą okrywa długi, znoszony czarny płaszcz, skórzane buty i 30 khergickich strzał

Zaakceptowane, witam i życzę powodzenia.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2012, 10:40:32 wysłana przez Aharo »

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 24, 2012, 02:34:54 »
    1. Imię:  Burenisław
    2. Kraj pochodzenia: Kr. Nordów
    3. Specjalizacja: (walka wręcz, walka na dystans) walka wręcz
    4. Broń pierwszorzędna: topór dwuręczny
    5. Broń drugorzędna: (np. sztylet) włócznia
    6. Broń specjalna: (np. noże do rzucania, toporki, oszczepy etc.) brak
    7. Umiejętności specjalne: (wybrać można dwie)* Berserker Akrobatyka
    8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: * Hełm z nosalem, znoszona kolczuga, skórzane buty, skórzane rękawice

//Chciałbym zaznaczyć, że raczej będę średnio aktywnym uczestnikiem//

Accept, Ciebie nie witam :lol: - powodzenia ;) !
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2012, 10:41:01 wysłana przez Aharo »
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 24, 2012, 10:19:23 »
    1. Imię: Prusak
    2. Kraj pochodzenia: Urodzony w Królestwie Rhodoków, w wczesnym dzieciństwie przeniósł się wraz z rodziną do Zendar
    3. Specjalizacja: (walka wręcz, walka na dystans) Walka na dystans
    4. Broń pierwszorzędna: Kusza oblężnicza
    5. Broń drugorzędna: (np. sztylet): Jednoręczny tasak
    6. Broń specjalna: (np. noże do rzucania, toporki, oszczepy etc.) 5 oszczepów
    7. Umiejętności specjalne: (wybrać można dwie)* Strzelec, Miotanie
    8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: * Kapalin, gambeson, buty myśliwskie, skórzane rękawice i pawęż

W związku z tym, że Jurdas zaznaczył, że będzie mało aktywny zgłoszenie akceptuję. Jednakże proszę określić kraj pochodzenia który znajduje się w Calradi - no chyba, że o czymś nie wiem. ;)
    Chciałem się jakoś odznaczyć, więc wziąłem Zendar - miasto, które zniknęło w późniejszych wersjach gry.

Niech będzie, ale określ proszę kraj jeszcze i zaczynamy.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2012, 11:14:42 wysłana przez Prusak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 24, 2012, 11:26:51 »
    Erak przechadzał się to tu to tam, od czasu do czasu spoglądając na kapitana który siedział za stołem i spoglądał na wszystkie zaakceptowane przez siebie formularze. W końcu nie wytrzymał i odezwał się:
    - No wyduś to wreszcie z siebie wyglądasz tak jakbyś połknął beczkę piwa!,
    Ragnak wstał schował kartki, podszedł do swojego oficera, poklepał go po ramieniu i odparł:
    - Nie spodziewałem się tylu chętnych. Z nimi nie dość, że wyszkolimy tą piątkę młokosów to jeszcze może spalimy nie dwie wioski, a zamek!, ale dość gadania chodź do nich czekają na dole.
    Kapitan i pierwszy oficer stali naprzeciw grupy jedenastu najemników. Chwilę na nich popatrzyli, pierwszy odezwał się Erak:
    - Cieszymy się, że przyłączyliście się do nas, gwarantujemy Wam przednią zabawę z bronią i możliwość zabicia nie jednego przeciwnika. Szczegóły misji przedstawimy Wam na pokładzie. Kapitanie.
    - Witam Was również, jak powiedział mój pierwszy oficer szczegóły poznacie na statku. Znajduje się on naprzeciwko Tawerny w doku, jakby ktoś jeszcze nie wiedział zwie się "Mroczna Dziewica". Każdy z Was ma odebrać swoje racje z magazynu i zjawić się na statku z całym rynsztunkiem za godzinę, wypływamy za półtora. Odmaszerować !
    Gdy cała grupa wyruszyła wykonać swoje pierwsze zadania, Ragnak i Erak poszli przygotować statek i resztę załogi.

// Zaczynamy Panowie, życzę powodzenia i miłej zabawy ! ;) //