Tytuł: „Łupieżcza wyprawa”
Prowadzący: Aharo Huth
Zapotrzebowanie: Od 5 do 10 najemników.
Uczestnicy wyprawy: Dimitri, Leif Haraldsson, Faran, Mściwoj, Hores Hosariasz, Wulf, Aldred "Opadające ostrze", Bojan, Ingvar Christensen, Vladimir Andreyev, Burenisław, Prusak.
Opis:
- Hahaha! – zabrzmiał gardłowy śmiech Ragnaka - nordyckiego woja który łupieżczymi wyprawami para się od ponad 30 lat. Wyszedł z niewielkiej nadmorskiej Tawerny, niedużego budynku który wyglądał tak jakby miał się zaraz zawalić. Tuż za nim wyszedł drugi, jeszcze roślejszy wojownik, Erak – pierwszy oficer na statku „Mroczna Dziewica”, który o rok później zajął się wypadami morskimi - dlatego też, kapitańską rolę odgrywa Ragnak.
- Masz rację, to zabawne. Zresztą wyglądają Oni jak my kiedyś – wskazał ruchem głowy grupkę 5 młodych nordyckich rekrutów – dokładnie tak jak my za dawnych lat. Ale do rzeczy, dostałeś już rozkazy od króla?
- Hehe, tak dostałem. Mamy sprawdzić ich oraz kilku najemników którzy mogliby się przydać w późniejszych ekspedycjach na lądzie… Dlatego też zaczekamy jakiś czas w porcie i zobaczymy czy są jacyś chętni. – odparł ze znużeniem kapitan
- To akurat mnie najmniej obchodzi, dłużej posiedzę w tawernie u Genowefy. – uśmiechnął się kpiąco pokazując swoje liczne zastępy ledwo trzymających się zębów – podaj mi coś konkretnego, co i jak…
- Dobrze już dobrze. Płyniemy pod banderą piracką, tak wywieszamy ją dopiero na Veagirskich wodach. Mamy napaść na jakąś niewielką wieś, a jeśli się uda wejść w głąb kraju i spalić kolejną. Szczegóły otrzymam za kilka dni, król musi dokładnie jeszcze wybrać cel. Dobra idź do tej swojej Tawerny, weź skocz no tylko po czaszkę najemnika i zostaw ją wiesz gdzie.
Po upłynięciu mniej więcej 30 minut Ragnak siedział już za stołem z listą w ręku. Na parapecie stała Czaszka Najemnika - znak powszechnie rozpoznawany u Nordów jako symbol oznaczający, że w danym miejscu poszukiwani są najemnicy. Przed stołem stał pierwszy chętny…
- Wypełnić, … - zaczął kapitan po czym podał formularz chętnemu.
Aby dołączyć do sesji należy według poniższego wzoru napisać posta w tym temacie.
UWAGA! Imię które wybierzecie musi towarzyszyć Waszemu bohaterowi na wszystkich sesjach, by ułatwić działanie rankingu i najbliższych rzeczy.[b] 1. Imię: [/b]
[b] 2. Kraj pochodzenia: [/b]
[b] 3. Specjalizacja: (walka wręcz, walka na dystans) [/b]
[b] 4. Broń pierwszorzędna: [/b]
[b] 5. Broń drugorzędna: (np. sztylet) [/b]
[b] 6. Broń specjalna: (np. noże do rzucania, toporki, oszczepy etc.) [/b]
[b] 7. Umiejętności specjalne: (wybrać można dwie)* [/b]
[b] 8. Pancerz i cała reszta uzbrojenia: * [/b]
*Umiejętności specjalne – każda postać może posiadać dwie takowe umiejętności. Do nich należą:
- Akrobatyka – uniki, odskoki, salta etc.
- Berserk – doskonałe zdolności w walce bronią dwuręczną (bez tej umiejętności spad szybkość oraz siła podczas używania broni dwuręcznych),
- Strzelec – potrzebne do używania kusz i łuków,
- Szermierz – doskonałe zdolności w walce bronią jednoręczną (bez tej umiejętności spada szybko oraz siła podczas używania broni jednoręcznych),
- Miotanie – umiejętność potrzeba do korzystania z wszystkich broni miotanych takich jak toporki, oszczepy itp. Bez tej umiejętności podczas używania takich broni dobrze będzie jak trafi z dwóch metrów…
- Jazda konna – bez tej umiejętności pojeździsz sobie tylko na spokojnym koniku bez możliwości walki z siodła.
*Pancerz i cała reszta uzbrojenia – tutaj proszę o podawanie sensownych informacji. Post w którym znajdować będą się informacje na temat zbroi płytowej z czegoś tam i płonącego miecza zostaną usunięte. W granicach rozsądku proszę.
Dodatkowa informacja na temat regulaminu – pojawi się on na dniach.