Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.960 is out!  (Przeczytany 64644 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Version 0.952 is out!
    « Odpowiedź #165 dnia: Maja 24, 2008, 13:11:25 »
    U mnie wyskakują różne błędy skryptów. Z tego co wyczytałem dotyczą: jednostek na polu, wręczania zamków lordom, ceną itemow, Npc, i jeczcze paroma. Czy u was tak jest ? Bo mnie to już denerwuje, i ktoś tam napisał ze jak podbił miasto to była opcja wręczenia go lordowi a ja jej nie mam :( I co ktoś znalazł ten komplet samuraja :P ?
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #166 dnia: Maja 24, 2008, 15:04:50 »
    Nieznalazłem.

Odnośnie błędów - u mnie podczas oblegania ostatniego zamku nacji non stop skrypt wchodzi :/

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Maja 24, 2008, 15:12:39 »
    Wersja 0.952 naprawdę ma smaczek! Uwielbiam pieszych Hired Blade! Nie ma to jak 100 chłopa leci na siebie na piechotę! Plus muza od Emila - Rewelacja!!! :)

Jelkale też złaziłem i skrzyni nie znalazłem.

Uporać się ze skryptami i będzie miodzio!

Zauważyliście, że usunęli Great Axe? - najpotężniejszą broń dwuręczną!!!

EDIT DO PONIŻSZEGO: w takim razie się ciesze że nie usunęli. W każdym razie ja go dawno nie widziałem w sklepach.
    « Ostatnia zmiana: Maja 24, 2008, 18:00:51 wysłana przez Warlang »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #168 dnia: Maja 24, 2008, 17:10:21 »
    Zauważyliście, że usunęli Great Axe? - najpotężniejszą broń dwuręczną!!!
    Z tym się nie zgodzę, bo sam latam z heavy great axe :)

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Maja 24, 2008, 21:25:05 »
    Faktycznie jest Great Axe, tyle że wygląda trochę inaczej.

Offline Entombed

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Maja 24, 2008, 23:24:28 »
    Z czego zauważyłem, w wersji 952 Praven jest nie do zdobycia. Chyba, że poprzez rozkazanie atakowania swoim jednostką bez naszego udziału, ale co to za przyjemność. Wrogowie mają spawn point w takim miejscu, że nie da się do nich dotrzeć.
    http://i109.photobucket.com/albums/n57/Hieyan/mb-20080524-171357.png?t=1211663518
    http://i109.photobucket.com/albums/n57/Hieyan/mb-20080524-171209.png?t=1211663519
    http://i109.photobucket.com/albums/n57/Hieyan/mb-20080524-171204.png?t=1211663819

Wg mnie zdobywanie miast jest stanowczo za łatwe. Pokonałem z 50 jednostek w trzech etapach, miasto już było moje, po bitwie miałem 250 jeńców.

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Maja 24, 2008, 23:51:22 »
    czyli zostaje f4 i za ojczyznę

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Maja 25, 2008, 07:48:27 »
    Zawsze można podskoczyć i dup z łuku. Ewentualnie z jakiejś odległości, żeby strzała szła po łuku. No albo długą piką nadziać.
    Ja na wersji 0.950 miałem taką sytuację, że prawie cały zamek był pod ziemią i tylko końcówki wrogich włóczni wystawały. Nawet TAB nie był ratunkiem.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #173 dnia: Maja 25, 2008, 13:27:59 »
    A czy w tej wersji można kupić każdą zbroję ? Bo ja w sklepie nie widzę na przykład takiej fajnej niebiekiej, co prawda słabej ale fajnej albo nie mogę znaleść hełmów Khergitów i czy można kogoś aresztować ? Jak idę do strażnika to on nie może nikogo aresztować a przecież nie ma tam TODO :(

Offline Javier66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Maja 26, 2008, 00:01:14 »
    Mi dzisiaj po raz pierwszy wyskoczył błąd, gdy chciałem chlep przesunac na inne pole (czerwone napisy po lewej stronie). Dodatkowo czasami wyskakuje komunikat z C+++. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale ogólnie versja 0.952 jest bardzo ładnie wykonana. Ciekawe jaka będzie finalna versja M&B.

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Maja 28, 2008, 16:41:53 »
    A więc Native wersji 0.952 da się przejść!!!

Ale mi się fabuła ułożyła! Najpierw poszedłem do króla Swadiansów żeby mu służyć. Akurat pasowało mi położenie w samym środku mapy. Król powiedział, że on byle kogo nie przyjmuje i że najpierw musze udowodnić, że jestem godzien być jego wasalem. Mam iść tępić swój miecz na Vaegirsach. No i poszedłem, zdobyłem kilka zamków, a król Swadiansów w podziękowanie wypowiedział mi wojnę. No to odszukałem księżniczkę Swadiansów, następnie przekabaciłem na swoją stronę dziesięciu swadiańskich lordów, przejąłem wszystkie swadiańskie posiadłości, które w między czasie rozdzieliłem pomiędzy swoich lordów, no i rebelia się zakończyła. Zostałem tak jakby królem nowych Swadiansów. Wszyscy lordowie byli mi posłuszni. Dostałem komunikat, że frakcja Swadians została zniszczona. No to fajnie, poszedłem dalej na Vaegirsów, przejąłem kilka miast, a księżna Lady Isolla of Suno nie pozwoliła mi ich zatrzymać. No to się wkurzyłem i wypowiedziałem daną jej przysięgę i znowu stałem się rebeliantem :) Muszę od nowa zdobywać zamki Swadiansów, ale już bez patyczkowania się z lordami. Chciałem sprawdzić czy z Vaegirsami też łatwo mi pójdzie. Zdobyłem wszystko co mieli i po jakimś czasie dostałem komunikat, że frakcja Vaegirs przestała istnieć.

Grę więc spokojnie można przejść zdobywając wszystkie miasta, zamki i wsie. Co ciekawe, żołnierze pozostawieni do pilnowania w zamkach nic nas nie kosztują – tak jak to było w wersji 0.808! Nie chce mi się już grać. Czekam na wersję 1.0

Pozdrawiam wszystkich !!!

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Maja 28, 2008, 16:49:43 »

« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2008, 16:51:40 wysłana przez Warlang »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #177 dnia: Maja 28, 2008, 17:17:20 »
    Sam, bez lordów, zdobyłeś zamki i miasta i zdołałeś je utrzymać? Jak?

Można nie tylko wykończyć pojedyncze frakcje, ale i zdobyć panowanie nad całą Calradią... teoretycznie. Prawdopodobnie będzie to koniec gry, przynajmniej ja nie widzę dalszego sensu prowadzenia armii. No chyba że twórcy pomyślą w przyszłości o rebeliach w naszej frakcji lub najazdach z innych krain.

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Maja 28, 2008, 18:06:47 »
    Sam, bez lordów, zdobyłeś zamki i miasta i zdołałeś je utrzymać? Jak?

W czym ty widzisz problem? W Każdym mieście werbuję żolnierzy, których później awansuję do Hired Blade. Stawiam na surgery i praktycznie nikogo z nich nie tracę. W ekwipunku mam łuk, dwa opakowania strzał i Sword of War. Jeżdzę na Spirited Courser. Mam Great Helmet, Coat of Plates, Mail Buts i najlepsze rękawice. W drużynie zawsze trzymam 30 Hired Blades i 10 Crossbownmanów. Zasuwamy na piechotę, ale w czasie walki nic nam nie daje rady. Najpierw jadę ja i rozwalam ile się da, a potem dobiegają moi żołnierze i dobijają to co pozostało. Zamki też łatwo się zdobywa, ale trzeba wcześniej zainwestować w engineer. Najpierw każę moim trzymać pozycję w bezpiecznej odległości. Ide z łukiem i wybijam wrogich łuczników, potem ide z piką dźgam tych co pozostali przy drabinie, potem wołam swoich, biorę z ziemi jakiś miesz lub topór i siekam, siekam i siekam. Gdy już coś zdobywam, to zostawiam tam obstawę. Na początek byle kogo, a potem, gdy wykształcam więcej Hired Blade to zostawiam 20 HB i 10 Crossbownmanów - takiej obstawy nikt mi nie atakuje. No i wspominałem już, że im nie tzreba płacić żołdu. Złąpanych do niewoli lordów nie wypuszczam nawet za sporą kasę. Po co mają mi się zbroić. niech lepiej jeżdżą ze mną. Szkoda że złąpanych lordów nie można zostawić w jakimś lochu. Z podatków zbiera się dużo kasy na nowych wojów. NPC uzbrajam w to co zbiore z pola bitwy, bo szkoda na nich kasy. Im więcej masz posiadłości tym łatwiej idzie gra, bo tym więcej kasy masz.

Gdy będę grał w następną wersję, to nie będę wdawał się w dyskusje z lordami i bawił się w odbijanie tronu. Szkoda inwestować w perswazję. A stosunki z lordami co chwilę się psują. Lepiej od razu wybrać frakcję do odstrzału i brać się za nich po kolei, mając dobre stosunki z resztą. W ten sposób można opanować całą mapę i zakończyć grę, bo co to za gra, kiedy zniszczysz wszystkie frakcje i zostaną tylko bandyci, piraci i dezerterzy. Grę można przejść w jeden dzień, powaga. Trochę to smutne.

Przejadło mi się na razie i prędko nie zagram znowu.

Z czego zauważyłem, w wersji 952 Praven jest nie do zdobycia. Chyba, że poprzez rozkazanie atakowania swoim jednostką bez naszego udziału, ale co to za przyjemność. Wrogowie mają spawn point w takim miejscu, że nie da się do nich dotrzeć.

Wg mnie zdobywanie miast jest stanowczo za łatwe. Pokonałem z 50 jednostek w trzech etapach, miasto już było moje, po bitwie miałem 250 jeńców.

Owszem, jest tam spawn point, ale i tak czasem mi się odaje wykończyć tam wszystkich (albo strzelanie z łuku z podskoku, albo mieczem przez ścianę w rogu po prawej stronie). Czasem jeden zostawał mi, wtedy wciskałem TAB i atakowałem jeszcze raz. Ci których zabiłem w poprzednim ataku, rzecz jasna nie zmartwychwstawali i miasto było o wiele słabsze.

To prawda, że miasta za łatwo się zdobywa.
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2008, 18:18:46 wysłana przez Warlang »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #179 dnia: Maja 28, 2008, 18:26:52 »
    Co wy się tak czepiacie tych NPC ? Dla mnie są przydatni, co prawda nie za dużo bo się kłócą i odchodzą ale 5 spokojnie biore. Na przykład taki Artimenner ma 4 ptk w engineer a taki Borcha zawsze może nas nieco przyśpieszyc bo ma troche ptk. w pathfinding. I jeśli maja dobry eq to u mnie rozpier...niczają połowe przeciwników tylko podzczas ataku na zamek padają po 20 sekundach :P. Poza tym jak ktoś ma wyobraźnie to może sobie podkoloryzować fabułe tymi NPC. Np. ja sobie wyobraźiłem Marnida jako giermka i teraz popierdala w blue gambeson i short sword :) albo ktoś tam jako samuraj nie wiem kto ale on nieźle rozpier...niczał na piechote. Npc mi się nie czepiać !! :P.
    Zostałem tak jakby królem nowych Swadiansów. Wszyscy lordowie byli mi posłuszni. Dostałem komunikat, że frakcja Swadians została zniszczona.
    A co z królem on też stał się posłuszny ? xD
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2008, 18:28:29 wysłana przez Alkhadias »