Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.960 is out!  (Przeczytany 64619 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Odp: Version 0.951 is out!
    « Odpowiedź #135 dnia: Maja 16, 2008, 07:52:20 »
    Jest, jest tam poszukaj dobrze.

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #136 dnia: Maja 16, 2008, 16:08:07 »
     ... No ładnie grasz tyle czasu i jeszcze nie zapamiętałeś nazw Miast. Wstyd.
     Poza tym, powinni usunąć Zestaw Samurajski lub udostępnić w jakimś dłuższym queście,za łatwo dostępny i zbyt cenny na początku gry ... trochę kusi.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Maja 16, 2008, 17:01:18 »
    Kolba jakbym go znalazł to bym nie prosił, miasto zostało kompletnie przebudowane, jesli wiesz to powiedz, jesli nie to po co pisać !

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #138 dnia: Maja 18, 2008, 16:30:38 »
     Mount&Blade 0.952 is out!
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,35650.0.html

Ciekawe co takiego załatali... i mam nadzieje że to juz ostatni bugfix przez co wydadzą kod źródłowy i zaczną prace nad wersją 1.0 :)

Offline Entombed

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Maja 18, 2008, 16:35:21 »
    Mount&Blade 0.952 is out!
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,35650.0.html

Ciekawe co takiego załatali... i mam nadzieje że to juz ostatni bugfix przez co wydadzą kod źródłowy i zaczną prace nad wersją 1.0 :)

Właśnie przez przypadek skasowałem moje sejwy i stwierdziłem, że zacznę znowu grać, gdy wydadzą nową wersję ;] Z nieba mi z tym spadłeś ;p

@down
    Ja tego już nie zaobserwowałem w 951.
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2008, 16:54:44 wysłana przez Entombed »

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Maja 18, 2008, 16:46:56 »
     ... Oby już konie nie latały.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Version 0.952 is out!
    « Odpowiedź #141 dnia: Maja 18, 2008, 19:55:39 »
    Po raz pierwszy się NIE cieszę, że tak często wydają bugfixy. Znowu zmiany, znowu dodatkowa robota. Noszkur.... ;P

Edit: Podobno Hired Blades już nie są jednostką konną, a zasilają szeregi piechoty. Pojawiły się za to dwie nowe jednostki, które ich zastępują - Mercenary Horseman i Mercenary Cavalry. Z tym, że ta druga jednostka jest ukryta (prawdopodobnie zapomniano dodać ją jako ulepszenie Mercenary Horseman). Ale wystarczy ręcznie sobie to zmienić. W katalogu Modules/Native otwieramy plik troops.txt i szukamy takiej linijki:

trp_mercenary_horseman Mercenary_Horseman Mercenary_Horsemen 57672704 0 0 1 0 0

przedostatnie zero zmieniamy na 33

trp_mercenary_horseman Mercenary_Horseman Mercenary_Horsemen 57672704 0 0 1 33 0

zapisujemy zmiany i już powinno działać. Nie sprawdzałem tego jednak. Nie mam obecnie czasu, by sobie spokojnie pograć. ;)

Edit2: Ha! Znalazłem coś jeszcze podczas grzebania w plikach! I jeśli faktycznie zostało to wprowadzone do gry, to będzie super. Mianowicie, pojawił się rozkaz wstrzymania ognia/rozpoczęcia ostrzału!!! Jak ważne to jest dla oddziałów złożonych z łuczników i kuszników, nie muszę chyba mówić.
    Ponadto pojawiła się opcja "Save as", czyli będzie chyba można zrobić sobie kilka sejwów dla jednej postaci. Może się okazać przydatne, gdy zechcemy wrócić o trochę wcześniej zapisanej gry (bo np. ostatni sejw sobie spieprzyliśmy).
    « Ostatnia zmiana: Maja 18, 2008, 20:33:01 wysłana przez Daedalus »

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Maja 19, 2008, 06:52:31 »
    Opcja Save as umożliwia otrzymanie paru slotów na sejw w realistycznym sposobie sejwowania.
    Został dodany nowy imodbit "tempered".
    Są też ogromne zmiany w skillach i teraz na przykład:

Jeden punkt skilla "Power Strike" podwyższa o 8% obrażenia (a było 6%!)
    Jeden punkt skilla "Leadership" podwyższa o 5% maksymalną wielkość party gracza (a było 3%!)

Offline Entombed

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Maja 19, 2008, 09:14:05 »
    Jeden punkt skilla "Leadership" podwyższa o 5% maksymalną wielkość party gracza (a było 3%!)

A nie czasami o 5, bez tego %?

Widzieliście, jacy tani są teraz Hired Blades? Za pojedyńczego wojaka 168 denarów, skille pozostały takie same, jak były.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #144 dnia: Maja 19, 2008, 18:29:43 »
    A ja powróce do pytania które zadał Wujek Bulus. Otóż ja także szukałem tego stroju samuraja w Jelkala i stwierdzam że go tam nie ma !!! może ktoś da mi jakąś wskazówke, tylko nie mówcie dokładnie :P albo jeśli tego stroju nie ma w Jelkala to niech powie w jakim jest mieście ( część stroju z Thir i Rivacheg mam a w Jelkala siedzialem 3 dni i szukalem...Niestety nie tych dni gry :( ).
     Z góry dzięki za odpowiedź
    A jeśli chodzi o zmiany w 0.952 zauważyłem że konie już nie stają się " duchami " i upadaja jakoś przyzwoicie a nawet realistycznie, znikneło kilka TODO, no i naprawili błąd z heraldyką po wyjściu z miasta.
    p.s. To mój pierwszy post więc pozdrawiam wszystkich
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Maja 19, 2008, 19:59:46 »
    Widzieliście, jacy tani są teraz Hired Blades? Za pojedyńczego wojaka 168 denarów, skille pozostały takie same, jak były.

No bo odszedł koszt koni. Teraz zapierniczają piechtolotem. ;) Są przez to znacznie mniej skuteczni (nie wiem czy w ogóle jest sens ich najmować).

Zmiany w skillach:
    Trade - reduces your trade penalty by 5% (było 10%)
    Leadership - increases maximum number of troops you can command by 5 (było 3)
    Wound Treatment - Party healing speed is increased by 20% (było 30%)
    Pathfinding - Party map speed is increased by 2% (było 3%)
    Power Throw - increases throwing damage by 10% (było 7%)
    Power Strike - Each point to this skill increases melee damage by 8% (było 6%)

Zwiększono też dwukrotnie liczbę prefixów do przedmiotów. Sporo z nich nie jest chyba jeszcze wyświetlanych (zapewne wejdą do samej gry w przyszłej wersji), no ale jest tego sporo. Nawet jedzenie zyska własne prefixy. Inna sprawa, że niektóre z tych prefixów wydają się iniezbyt mądre - np. hartowany. Trudno sobie wyobrazić, by większość mieczy NIE była hartowana. :P

EDIT: Aha, jeszcze jedno. Rozkaz "Wstrzymać ogień" nie działa jeszcze. Jest w plikach gry, ale w samej grze go nie ma. Cóż, może znajdzie się ktoś, kto to odblokuje. Inaczej przyjdzie nam poczekać do następnej wersji. :/
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2008, 20:02:00 wysłana przez Daedalus »

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Maja 19, 2008, 22:57:51 »
    Został dodany nowy imodbit "tempered".
    - co to ?

Odnosnie mieczy, cześć rzeczywiście mogła być niehartowana - np odlewanej broni się nie hartowało

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Maja 19, 2008, 23:32:43 »
    To są właśnie prefixy przedmiotów i tutaj akurat jest mowa o "hartowany".

Z tego co wiem, to większość mieczy się hartowało. Różnymi metodami i nie zawsze całą głownię, ale jednak. Był to niezwykle ważny etap tworzenia oręża. Nie wiem ile taka odlewana broń mogła wytrzymać, ale raczej niewiele i wątpię by dobrze sprawdzała się w walce.

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Maja 19, 2008, 23:50:34 »
    Ja tylko mówię jak dawniej było i tyle, zreszta to jedynie offtopic taki.

A tak aby post nie był "pustym" pytam się jeszcze raz ktoś znalazł tę skrzynię z "samurajem" ?

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Maja 20, 2008, 08:01:56 »
    Skrzynię w Jelkali to znalazłem ale na wersji 0.950. Teraz najwyraźniej jej nie ma.
    Znalazłem tylko dwie skrzynki w Tihr i Rivacheg.