Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.960 is out!  (Przeczytany 64588 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Premislaus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Version 0.951 is out!
    « Odpowiedź #105 dnia: Maja 12, 2008, 17:24:00 »
    ... W końcu mogłem bez wywalenia do windowsa przegrać 6 godzin pod rząd ...

-zerowa crashowość - podczas godzinnej gry nie wywaliło ani razu - w 950, wywalało mnie średnio co pół godziny.

Mi się dosyć często wywala gdy sprawdzam gdzie leży dane miasto, albo w którym miejscu przebywa dana osoba.

Nie wiem czy w tym temacie widziałem to, gdy go czytałem kilka dni temu, ale chodziło komuś o bydło, że nie wie co z nim zrobić. Mianowicie jak mamy quest z przetransportowaniem bydła, to klikamy na nie i każemy mu iść. Bydło się samo przemieszcza, a jak chcemy zmienić jego kierunek, to jak np. krówki idą w prawo, a my chcemy by sobie szły w lewo, to zachodzimy je od prawej strony i one zmieniają kierunek. Analogicznie robimy gdy chcemy by zmieniły kierunek podróży w inną stronę. W M&B gram dopiero od kilku dni, bardzo fajna gra, dużo rzeczy jeszcze nie umiem, ale walki są świetne, mam nadzieje, że dodadzą wiele możliwości do tej gry np. ekonomicznych, takich jak budowa palisad wokół wiosek, czy zakładanie przedsiębiorstw, gildii. A może nawet budowanie i zasiedlanie własnych wsi i miast? Opłacenie budowy zamków?

W każdym razie czekam na spolszczenie :p.

P.S. Ciekawe czemu na swojej stronie głównej twórcy nie dali newsa o nowej wersji?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #106 dnia: Maja 12, 2008, 17:39:32 »
    mam nadzieje, że dodadzą wiele możliwości do tej gry np. ekonomicznych, takich jak budowa palisad wokół wiosek, czy zakładanie przedsiębiorstw, gildii. A może nawet budowanie i zasiedlanie własnych wsi i miast? Opłacenie budowy zamków?
    Na aż taką rozbudowaną grę bym nie liczył. Ponoć już wprowadzono większość rzeczy, które chciano do gry wrzucić, a teraz będą tylko delikatne szlify. Ale gdy już wersja 1.0 się pojawi, to możesz być pewien, że społeczność moderska weźmie się ostro do pracy i może ktoś stworzy modyfikację, która wprowadzi wymienione przez Ciebie rzeczy.

P.S. Ciekawe czemu na swojej stronie głównej twórcy nie dali newsa o nowej wersji?
    O ile się nie mylę, to dają znać, gdy już zakończą testy na danym etapie. Zawsze gdy gra przechodzi z jednej fazy w drugą (np. jak było teraz - z 0.903 na 0.950), to pojawia się całe mnóstwo błędów, które w dość krótkim czasie zostają załatane kolejnymi bugfixami. Gdy twórcy już uznają, że poprawili wszystko, co trzeba było, to aktualizują informację na stronie głównej.

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Maja 13, 2008, 08:47:50 »
    Uwolniłem porwaną dziewczynę. Odwożę ją do domu... a ona nie chce mnie opuścić i nie mogę zakończyć misji. Co mi z niej? Ani uzbroić jej nie mogę, ani... Ech!

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Maja 13, 2008, 13:46:22 »
    Musisz jeździć w koło i przez miasto aż "quest" załapie - u mnie na moim wikcie ta zołza prawie 3 dni była, a ja jeździłem, jeździłem, jeździłem.....

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Maja 13, 2008, 20:46:20 »
    Ok bulus!

A teraz inna sprawa. Ilu jest NPC w 0.951? Mam już dziesięciu i na tym chyba jeszcze nie koniec. Brakuje jeszcze conajmniej Borchy i Yrimy. No i cały czas NPC donoszą na siebie. O co w tym chodzi ktoś wie?

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #110 dnia: Maja 13, 2008, 21:40:28 »
    Bo to złe NPC były...

A tak serio to ja osobiście posiadam 11 z czego 11 mam zamiar się pozbyć ze względu na ich wybitną nieprzydatność i radzę zrobić to wszystkim misiom :*

Donoszenie pomaga chyba przy rozstaniu się albo można o tym porozmawiać z NyPyCami.

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Maja 13, 2008, 22:09:24 »
     ... Hah, z Wami dziołcha przynajmniej chciała iść a moja po uwolnieniu stała w miejscu i ni rusz by ją dotknąć.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Maja 14, 2008, 01:24:05 »
    Jak zauważyłem:

Zostali tez starzy NPC'ci, dostali także poziom akceptacji w druzynie (zobaczcie mozna pogadac odnosnie ich zadowolenia). Czesc z nowych NPC'tow wywodzi się z róznych stron świata. Mnie na ten przykład kazał jeden z lordów Kherotów zgładzić jego brata czy cos podobnego (niewczytywalem sie dokladniej wiec mozlwe ze bylo cos innego - ae adekwatna sytuacja, stracilem NPCta i wzrósł mi poziom akcpetacji lorda). Pozatym dodano przydlugasne ich historie, a takze z tego co zauwazylem jakichs npctow predententujacych do tronów, ale nie wnikałem w to jak narazie.

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Maja 14, 2008, 07:51:25 »
    Ja tam NPCów lubię. Uzbrajam ich jak chcę, szkolę jak chcę, no i nie giną. Tylko to donoszenie jest wkurzające. Mam przygotowane kilka taktyk. Albo uzbrajam ich w lance, albo w miecze dwuręczne, albo w jednoręczne i tarcze - zależy z kim walczę (tak dla urozmaicenia). A z czasem zrobię z nich prawdziwych terminatorów tak jak to było w 0.808. Tylko że przyjdzie wersja 1.0 i bede musiał szkolić ich od nowa.

Podoba mi się wprowadzenie statystyki. Pokazuje ilu zabiłeś i ilu ogłuszyłeś. I statystyka z tego co widzę od v. 0.950 przechodzi za importowaną postacią, więc gram na poważnie a postać będę od tej pory eksportować do nowszych wersji. Szkoda, że nie mam ile razy zemdlałeś.

Bardzo mi brakuje skrzyni z tawerny w Zendar. Nie przenieśli jej gdzieś indziej przypadkiem?
    « Ostatnia zmiana: Maja 14, 2008, 07:53:21 wysłana przez Warlang »

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #114 dnia: Maja 14, 2008, 10:43:32 »
    Ja tam NPCów lubię. Uzbrajam ich jak chcę, szkolę jak chcę, no i nie giną. Tylko to donoszenie jest wkurzające. Mam przygotowane kilka taktyk. Albo uzbrajam ich w lance, albo w miecze dwuręczne, albo w jednoręczne i tarcze - zależy z kim walczę (tak dla urozmaicenia). A z czasem zrobię z nich prawdziwych terminatorów tak jak to było w 0.808. Tylko że przyjdzie wersja 1.0 i bede musiał szkolić ich od nowa.

Podoba mi się wprowadzenie statystyki. Pokazuje ilu zabiłeś i ilu ogłuszyłeś. I statystyka z tego co widzę od v. 0.950 przechodzi za importowaną postacią, więc gram na poważnie a postać będę od tej pory eksportować do nowszych wersji. Szkoda, że nie mam ile razy zemdlałeś.

Bardzo mi brakuje skrzyni z tawerny w Zendar. Nie przenieśli jej gdzieś indziej przypadkiem?

Ja to używam tylko 5 NPC głównie po to aby mieli dużo INT i szkole u nich skille które mnie osobiście zajmują miejsce. Np. Jeremus ma trzy skille związane z medycyną, a Danshi jest u mnie łowczynią (pathfinding, tracking i spoting). A ich uzbrojenie składa się z łupów lub jakichś "promocji" w sklepach :) i dobrze sobie radzą.

Jedno mnie jednak nadal denerwuje, mam już 30lvl(70ludzi) i po mapie biegają party które posiadają od 100 do 1200woja i można by sie jedynie błąkać po mapie. Jednak na forum taleowrds znalazłem instrukcje jak temu zaradzić, polega ona na zwiększeniu ilości naszych wojaków tak że aktualnie mam 340żołnierzy. http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,36638.0.html  Trzeba też zmienić wartości w moralach i ilość żywności i można śmiało grać a jedyną bolączką będą wysokie koszta które dochodzą do 5k xD     
    « Ostatnia zmiana: Maja 14, 2008, 11:41:28 wysłana przez Warrior »

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Maja 14, 2008, 11:37:59 »
    Po zdobyciu zamku dostajesz w nim skrzynię

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Maja 14, 2008, 16:26:00 »
    Dzięki bulus! :)

Jedno mnie jednak nadal denerwuje, mam już 30lvl(70ludzi) i po mapie biegają party które posiadają od 100 do 1200woja i można by sie jedynie błąkać po mapie. Jednak na forum taleowrds znalazłem instrukcje jak temu zaradzić, polega ona na zwiększeniu ilości naszych wojaków tak że aktualnie mam 340żołnierzy. http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,36638.0.html  Trzeba też zmienić wartości w moralach i ilość żywności i można śmiało grać a jedyną bolączką będą wysokie koszta które dochodzą do 5k xD    

Folder Mount&Blade/Modules/Native/plik module, wystarczy zmienić wartości:

skill_leadership_bonus = 3
    base_companion_limit = 20
    « Ostatnia zmiana: Maja 14, 2008, 16:27:48 wysłana przez Warlang »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #117 dnia: Maja 14, 2008, 16:35:02 »
    Warlang to nie działa już od paru dobrych wersji. Niedawno bawiłem się w editmodzie dodając nowe drabiny a w miastach robiąc wieloetapowe walki. Na murach gdzie jest teraz mniej wrogów, następnie na ulicach (dzięki hjednostronnych ai limiterach) a na końcu zdobywanie głównego zamku (fajnie walczy się na moscie zwodzonym)

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Maja 14, 2008, 16:43:42 »
    Ilosc ludzi powiekszacie takze dzieki morale, zywnosci, honorze, poziomowi wspolczynnika CHARAKTER itd itp :).

Acha przygoda dotycząca zagarniecia dwoch taborow kupieckich w celu wypowiedzenia wojny, obniza nam pkt honoru oraz pkt akceptacji u lordow w danej frakcji, ktorej teraz jestesmy
    « Ostatnia zmiana: Maja 14, 2008, 16:45:37 wysłana przez wujek_bulus »

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #119 dnia: Maja 14, 2008, 18:56:22 »
    Czy po zostaniu marszałkiem którejś z frakcji, lordowie oblegali z wami coś?
    Stricte czy byli obecni podczas walki w zamku? Bo zauważyłem, że wszystkie jednostki są zielone a nie też niebieskie jak to miało miejsce w normalnych bitwach.