Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Diablo  (Przeczytany 48307 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Diablo
    « Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 22, 2012, 15:04:45 »
    Hejtin mod on: :D

1. Nie wiem co Ty masz za  czajniczek, ale mi na max wszystkim + AA nie schodzi poniżej 50-60 fpsów :P. Komp ma 2,5 roku :P.

Mój ma prawie piątkę na karku. Co nie zmienia faktu, że, jak już pisałem, Skyrim, morderca komputerów, chodzi mi bardzo płynnie, czego stanowczo nie mogę powiedzieć o Diablo. Ta grafika nie jest nawet w 1/2 tak dobra, żeby mogła mi ścinać komputer ;o

2. W d2 prawie w ogóle nie było muzyki (jak była to zazwyczaj ją wyciszałem), czy to krypty, czy to katakumby - i mi to pasowało. Odpalałem sobie foobara i można grać.

To ja już też wolę ciche krypty, jakieś postękiwania szkieletów, jęczenie zombiaków. Albo tak, jak na otwartych przestrzeniach w Diablo - cicha, nienarzucająca się muzyczka, ładnie skomponowana. Tutaj tego nie ma, muzyka jest okropna ;x Dzisiaj wyłączę i zagram bez niej, zobaczymy.

3. Tu racja. Idę wąskim korytarzykiem, który dzieli się na wyłącznie rozwidlenia. Liczę na to, że będzie lepiej w innych aktach.

Nie wydam 200 zł, żeby sprawdzić, czy w innych aktach jest lepiej. W D2 w każdym akcie były mocarne przestrzenie i dużo do chodzenia. Nawet w akcie 2, gdzie były wąskie tunele.

4. Jakbyś poczytał trochę o becie to wiedziałbyś, że ten niski poziom trudności jest udostępniony wyłącznie w trakcie bety i będzie trudniej po 15 maja.

Pieprzenie. Niski poziom trudności nie wynika tylko z tego, że taką Barbarzynką jednym - dwoma ciosami niszczę przeciwników. Niski poziom trudności wynika z dostępu do wszystkich skillów (tego nie zmienią), szybko odnawialnej many (tego też nie zmienią, nie ma potionów many), wielu apteczek, a co za tym idzie - małej używalności potionków (tutaj mogą akurat podnieść poziom przeciwników = będą zabierać więcej życia = będzie większy poziom trudności). Niemniej beta powinna mnie przekonać, Blizz powinien wiedzieć, że ludzie nie przepadają za super prostymi grami ;)

5. True - też wolałbym określony styl gry, by każdy był inny i się czymś wyróżniał (baba w boo :D)

No tu się zgadzamy, a to jest przecież jeden z NAJWAŻNIEJSZYCH atutów wszelkich hns czy crpg. Więc ten jeden punkt mocno wpływa na ogólną ocenę gry.

6. Hazard - jak kto woli. I tak rzadko używałem :D. Jedynie podczas nadmiaru kasy na mułach, do kupowania amuletów i ringów.

A ja korzystałem namiętnie, chociaż na dalszych poziomach rzadziej. I lubiłem tego typu sposób trwonienia kasy.

pozytywy:

Zastanawiam się czy brak identyfikacji jest pozytywem - powody opisałem w poprzednim poście.

Ja też się zastanawiam, ale jak podkreśliłem, zalety były robione na siłę. Także i identyfikacje można dorzucić do wad. Niezidentyfikowane przedmioty są, ale rzadkie i wyższe. I ich identyfikacja polega na kliknięciu prawym przyciskiem myszy - postać sobie stoi, na łapkach ma niebieskie plamki i po paru sekundach mamy zidentyfikowany przedmiot. Uał, Barb umie czarować.

Jeszcze tylko dorzucę, że pominąłeś jeden punkt - wtórność. Czekam na odpowiedź na niego :)

No i szkoda, że na rozbudowane kurde posty znowu doczekałem się jednozdaniowych odpowiedzi ;o

EDIT:

Zapomniałem jeszcze jednej rzeczy dodać - wszechobecne, rozwalające się obiekty. Miał to być ważny element, mieliśmy dostać możliwość korzystania z elementów otoczenia do walki i co mamy w zamian? Setki obiektów do zniszczenia w ramach "pokazówki", czyli krzesła, beczki, ławki, biurka, książki ... i może kilka murów do zrzucenia na głowę + kilka lamp. Nic ciekawego. Coś takiego mogłoby być w prezentacji silnika gry, a nie samej w samej grze ...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2012, 16:31:12 wysłana przez Yoda »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #76 dnia: Maja 11, 2012, 02:14:19 »
    Szczerze mówiąc, to bardzo obawiam się tego nowego Diablo. W czasach, kiedy gry są upraszczane na maksa, praktycznie przechodzą się same i wszystko zostaje podane wręcz na tacy, gry z gatunku H&S jak Diablo mogą się drastycznie zmienić. Tak, znowu pojadę po konsolach :P Oczywiście, wiadomo dlaczego tak jest. Diablo ma wyjść również na konsole, co znaczy tyle, że interfejs musi być już teraz częściowo dopasowany (czyt. uproszczony) pod konsole. Boję się, bo zmieni się sporo, a ja jako stary wyjadacz wolę rozwiązania, które w przypadku niektórych gier po prostu były najlepsze.
    Ot, taki prosty przykład: Syndicate. W życiu nie kupię tej gry. Ba! Nawet jej nie ściągnę, żeby zrobić twórcom na złość. Przeniesienie naprawdę świetnej gry taktycznej z niesamowitym klimatem cyberpunku w FPS`a? Kurde, posrało ich kompletnie. Oczywiste jest, że te zmiany zostały wporwadzone dlatego, żeby wydać grę multiplatformową. Konsole, a zwłaszcza ich właściciele, nie byliby w stanie ogarnąć sposobu klasycznej rozgrywki. Bez obrazy.
    Ale odszedłem lekko od tematu. Jednak tylko trochę, ponieważ właśnie tego się obawiam w przypadku Diablo 3. Gra ma pobić poprzednie odsłony, a poprzednie odsłony charakteryzowały się bardziej skomplikowaną rozgrywką (jeśli można mówić o jakimkolwiek skomplikowaniu w przypadku gatunku H&S) z części na część, z dodatku na dodatek. Teraz mają pojawić się pewnego rodzaju ułatwienia, ustępstwa. Jeśli faktycznie gra będzie mocno uproszczona w porównaniu do poprzednich Diablo, to można już zacząć się zastanawiać, czy to świat (znaczy się ludzie) naprawdę jest coraz głupszy, czy po prostu my, prawdziwi gracze, mamy zbyt wygórowane wymagania i jesteśmy aż tak archaiczni, niczym wiedźmin Geralt, że nie potrafimy zaakceptować naturalnej kolei rzeczy?

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #77 dnia: Maja 11, 2012, 15:19:54 »
    To ja wkleję pewien cytat, który jest dość ważny jeśli boisz się o prostotę i ogólną łatwiznę. :P

Cytat: Blizzard
    Jak niektórzy z Was mogli zauważyć na naszej oficjalnej stronie o Diablo III, zaczęliśmy głęboko się zastanawiać nad przeniesieniem Diablo na konsole. W przeszłości wspominaliśmy o tym, że jest to gra, która najlepiej nadawałaby się na przełożenie na konsole, i jesteśmy ciekawi jakie talenty mogłyby nas w tym przedsięwzięciu wesprzeć.

Aby podkreślić to co zostało zamieszczone na oficjalnej stronie: to nie jest ogłoszenie prac nad wersją konsolową Diablo. Na chwilę obecną skupiamy się tylko i wyłącznie na tworzeniu gry przeznaczonej na platformy PC oraz Mac, i nie chcemy opóźniać premiery gry, ze względu na plany związane z wersją konsolową. Jak zawsze możecie w tym temacie swobodnie rozmawiać, jednak pamiętajcie że nie mamy żadnych szczegółów, którymi chcielibyśmy się podzielić z Wami w tym czasie.

Jeżeli ktoś z Was byłby zainteresowany dołączeniem do teamu developerskiego Diablo, to zapraszamy do zapoznania się z aktualnymi wymaganiami na dane stanowiska pracy.

Dodatkowo ani jeden z twórców i beta testerów nie przeszli gry w pojedynkę na poziomie inferno, gdzie połączeni byli inni gracze (im więcej tym trudniej), co chyba wyklucza tzw. taxi znane z poprzedniej części. Jeszcze się zdziwisz jak Diablo będzie chciało Cię zjeść na śniadanie :D.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Maja 11, 2012, 15:42:33 »
    Dodatkowo ani jeden z twórców i beta testerów nie przeszli gry w pojedynkę na poziomie inferno, gdzie połączeni byli inni gracze (im więcej tym trudniej), co chyba wyklucza tzw. taxi znane z poprzedniej części. Jeszcze się zdziwisz jak Diablo będzie chciało Cię zjeść na śniadanie :D.
    Obym się doczekał takiej chwili :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #79 dnia: Maja 11, 2012, 18:44:02 »
    E tam bujacie. Ja doszedłem na singlu na players 8 do 5 aktu koszmaru, dalej mi sie nie chciało :P
    (click to show/hide)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #80 dnia: Maja 11, 2012, 22:22:19 »
    Jakbyś czytał uważniej i znał się na diablo, wiedziałbyś, że chodzi o diablo 3 a nie 2...

@EDIT
    Kilka nowinek:
    Cytat: Jay Wilson
    Poziom trudności
    Poziom trudności w trybie kooperacji jest wyższy niż w Diablo 2, nawet biorąc pod uwagę tylko betę.

Akt 1 to rodzaj wprowadzenia do gry, samouczka. Beta testy nie miały na celu sprawdzenie poziomu trudności tylko infrastrukturę i sprzęt.

„End game” w Diablo 3 ma być o wiele cięższy od tego, który znajdował się w Diablo 2. Przejście na poziom Inferno bez wcześniejszego „farmienia” na Piekle skończy się sromotną porażką. Niektóre grupy potworów są tak ciężkie, że podczas prób ich pokonania na pewno spowodowują kilkukrotną śmierć naszej postaci.

W grze występują potwory z właściwościami „enrage timer”. Jeżeli przeciwnik nie zostanie zabity w określonym czasie, wścieka się i na przykład zaczyna zadawać jeszcze większe obrażenia.

Poziom trudności Inferno jest tak wysoki, że wiele osób z zespołu deweloperskiego właściwie nie mogło dokładnie go przetestować. Dlatego stworzyliśmy specjalną grupę tylko na potrzeby zawartości „end game”, która miała ocenić poziom rozrywki i zawartość tej części gry.

Jeżeli zajdzie taka potrzeba, Diablo 3 pojawi się również na systemy Linux.

Cytat: Jay Wilson
    Czy zabawa z Diablo 3 zaczyna się tak naprawdę od poziomu koszmar? Zdecydowana większość graczy przejdzie normalny poziom trudności i zakończy na tym swoją przygodę z grą. Hardcorowi gracze prawdopodobnie uznają, że dopiero poziom Inferno jest tym etapem od którego zaczyna się prawdziwa zabawa.

Na Inferno, Jay nie był w stanie przejść połowy pierwszego aktu bez śmierci mniej niż 10 razy. Możemy tam też trafić na grupy przeciwników, których nie damy radę zwyczajnie ominąć, podczas gdy na poziomie Piekło jest to możliwe do wykonania.
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2012, 09:12:00 wysłana przez Make My Day »

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #81 dnia: Maja 13, 2012, 11:31:31 »
    Ze swojej strony dodam... pre ordery zamowione... czuje, ze moja obrona mocno ucierpi. Jak ktoś zechce, to mozemy sie zebrac forumowa druzyne i razem po nołlajfić.

Premiera juz za dwa dni :O
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Maja 13, 2012, 18:01:08 »
    Jestem ogromnie ZA! :D Mam teraz tydzień wolnego, więc będę miał 24/7 czasu, żeby zabijać, mordować, palić i gw... no nie, z tym to się obejdę :P

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Maja 13, 2012, 18:42:57 »
    Ej, znalazłem coś dziwnego. Sfrustrowany ceną Diablo 3, postanowiłem trochę poszperwać w róznych źródłach i znalazłem coś takiego:
    Diablo 3 PL (Diablo III) PRE-ORDER - Blizzard - Rozrywka Gry - SellSmart.pl
    Cena Diablo 3 to 160 złotych.

Dla porównania na gram.pl: Kup Diablo III PC - preorder w sklepie gram.pl
    Cena Diablo 3 to 180 złotych.

20 złotych róznicy? Okazja czy ściema?

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #84 dnia: Maja 13, 2012, 19:07:33 »
    Oba boxy czy któryś tylko key?

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Maja 13, 2012, 19:20:03 »
    WTF... nie przekopiowalo linkow...
    Wiec tak, tutaj gram.pl:
    http://www.gram.pl/sklep/pc/diablo-iii
    Tutaj ten drugi:
    http://demo.sellsmart.pl/182,diablo-3-pl-diablo-iii-pre-order.html

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #86 dnia: Maja 13, 2012, 22:23:28 »
    Nie wiem. gram.pl już i tak ma wyczerpany nakład, więc odpada.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Maja 15, 2012, 15:58:31 »
    Dobra panie i panowie. "Diabolo numer czy" już szaleje, niektórzy z nas/Was zapewne też :P Pora by się zgadać, dodać do znajomych itd, aby była możliwość grania w większej liczbie zabijaków :D
    Proponowałbym, aby autor wątku lub któryś z modów/adminów dodał nasze BattleTag`i do pierwszego posta po to, aby osoby czytające ten temat nie musiały przeglądać wszystkich stron w poszukiwaniu jednego taga.
    Na początek BattleTag mój i MMD:
    WoYoSensei#2839 - ja, znaczy WoYo-Sensei :)
    Wojakson#1675 - Make My Day

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #88 dnia: Maja 15, 2012, 22:20:39 »
    Jak wiadomo do Diablo 3 są dodawane kody dla znajomych . Jeżeli ktoś byłby tak miły i miał zbędny kod   , byłbym bardzo wdzięczny jeśli podesłałby mi go na pw .  Z góry dziękuję .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #89 dnia: Maja 15, 2012, 22:34:49 »
    Napisz ktoś swoje odczucia odnośnie gry (ma ten klimat co I i II, co nowego, co się podoba a co nie ) bo ciekaw jestem ;p
    Retarded are everywhere