Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Diablo  (Przeczytany 48319 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Diablo
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 19, 2008, 14:08:44 »
    (...)
    (...)
    (...)

Czysto subiektywna ocena z mojej strony, może moje porównanie wynika stąd, że odczuwam fascynację do wszelkich post nuklearnych gier, filmów. Do tego jak sam zaznaczyłeś niskobudżetowość tej gry pokazuje, że za małe pieniądze da się coś zrobić, a to ja np. cenię. A propo klimatu to wiadomo, jeden odbierze go tak, drugi inaczej, jak dla mnie to kiedy ubrałem jedną ze zbroi, które w AS były zawarte (podobną do MKII) + energetyczna broń, poczułem się jak w fallout. AS jest ziarnem w porównaniu z pustynią fallouta, ale IMO ma to coś.
    Ale... to nie odpowiedni temat na taką rozmowę, więc tym samym kończę tą serię moich offtopów. 

Offline zkajo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 19, 2008, 18:37:25 »
    Dzięki arcyliszu ale poczytałem trochę o diablo i nie zupełnie masz rację :D Na imperium diablo: http://diablo.phx.pl/ masz historię mrocznej trójcy :D Tam jest wrzystko od wojny grzesznych po opętanie króla Leorica oraz jego syna który zamienia się w diablo :D

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 26, 2008, 09:42:11 »
    Dzięki arcyliszu ale poczytałem trochę o diablo i nie zupełnie masz rację :D Na imperium diablo: http://diablo.phx.pl/ masz historię mrocznej trójcy :D Tam jest wrzystko od wojny grzesznych po opętanie króla Leorica oraz jego syna który zamienia się w diablo :D
    Nie czytałem tego nigdy, bo nie miałem czasu albo mi się najzwyczajniej nie chciało.

Kurczę w niedzielę miałem jakiegoś buga w jednym z grobowców Tal Rasha. Otóż chodzę sobie po kolei po każdym grobowcu na normalnym poziomie Paladynem na 24 lvl., bo chciałem sobie zrobić 25 lvl zanim poszedłem do Duriela i w jednym z fałszywych grobowców cholerni wyzwoliciele dostali jakiejś cholernej fory. Co dostałem 2,3 razy pseudo świętymi pociskami to padałem. Co gorsza stalowe skarabeusze miały podobnie. Ich wiązki błyskawic były kilkakrotnie mocniejsze niż normalnie. Zanim przeszedłem ten grobowiec zdążyli mnie zabić z 10 razy (zazwyczaj pierwszy raz Pala zabijają mi w 5 akcie lub dopiero na koszu) :(

EDIT:Znacie jakieś fajne mody do LoD-a v1.10, bo dotychczas nie grałem w żadne, ale jeśli jest jakiś dobry mod to chętnie sobie w niego pogram.
    « Ostatnia zmiana: Marca 04, 2008, 14:26:25 wysłana przez Arcylisz »

Offline Itachi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 11, 2008, 13:06:34 »
    Ja tam zawsze najbardziej lubiłem Duriela. Fajne itemki mi z niego wypadały zawsze (opończa anioła i siepy anioła). A raz skorupa Duriela mojemu bratu wypadła.
    いつか私がナイフを購入するとみんなを減らす...

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176124772

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 11, 2008, 13:35:55 »
    Ta fajnie. Ja kiedyś ubiłem Duriela i co mi wypadło? Sejmitar (zwykły). Mam chyba nawet gdzieś na dysku screena potwierdzającego to. :/

Offline Lukasar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 15, 2008, 23:29:09 »
    Moim zdaniem Diablo 2 nie dorasta do pięt jedynce pod względem klimatu. Muzyka, mroczne okultystyczne klimaty, nieumarli, opętani, mitologia odczytywana z tomów w podziemiach opactwa to był klimat. Raz nawet zrobiłem zdjęcie koledze który kiedyś grał u mnie w jedynkę bo po prostu musiałem uwiecznić to strach na jego twarzy.

A dwójka? Wiem, wiem online jest świetny ale sama gra to już nie to samo. Zamiast satanistycznych klimatów i demonów z piekła mamy pigmejów i wielkie żaby w dżungli albo kotki i żuczki na pustyni. Dla mnie, zeeeeeeeeero klimatu tylko wszystko fajnie, szybko i kolorowo. Jeszcze pierwsza kraina jako tako nawiązywała do dwójki ale później, szkoda gadać moim zdaniem.

No i jeszcze nie mogę zapomnieć od Diablo czyli głownym bosie w dwójce. Śmiać mi się chciało kiedy widziałem jak ten biegał wokół mnie na czterech łapach. Co to miało być? :) Graficznie też pozostawiał dużo do życzenia. Taki czerwoniutki i trochę kreskówkowy podczas gdy w jedynce wygląda moim zdaniem o wiele bardziej klimatycznie.

Fakt, są fajne i klimatyczne elementy które moim zdaniem dobrze zrobiono a są nimi:
    - forteca na przedsionku piekła - ładna lokacja
    - pierwsza kraina po wyjściu z wyżej wymienionej fortecy też jest dosyć klimatyczna i mroczna.
    - piekło ale tylko oprawa czyli lawa płomienie i te płonące szkieleciki próbujące się z niej wygrzebać:)  reszta to tylko platformy po których poruszają się potwory nic więcej a tu przecież mogli się bardziej postarać i jakoś urozmaicić krainę.

Każdemu kto nie grał w jedynkę polecam tą grę bo to naprawdę perełka z klimatem, fabułą i świetną muzyką.

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 15, 2008, 23:42:45 »
    Egzakli. Diablo I to po prostu bardzo klimatyczna gierka. Pamiętam jak pierwszy raz wchodziłem do pokoju Butchera na drugim poziomie Katedtry. Ciała pozawieszane na hakach, wszędzie posoka i sam Butcher mówiący "Aaaah, fresh meat"

Poza tym design potworków wydawał mi się o wiele lepszy, mroczniejszy. Jak również poziomy były takie ponure (nie mówię tu o poziomach Nest z dodatku Hellfire, bo na samą myśl...), zupełnie niepodobne do tego co zaserwowano nam w Diablo II - łał nawalanie się z robalami na pustyni. Albo chodzenie po bagnach i walka z jakimiś knypkami. Diablo II ma swoje plusy, owszem, ale to zawsze jedynka była #1 :].

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2008, 23:45:38 wysłana przez Cavalete »
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Lukasar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 15, 2008, 23:56:23 »
    Zgadzam się co do HEllfire. To już chyba była zapowiedź tego co dostaliśmy w dwójce.  No i cieszę się, że nie jestem osamotniony w mojej opinii:)

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 16, 2008, 16:13:43 »
    Widzę, że przynajmniej choć parę osób uwielbia jedynkę :). I do dziś nie zapomnę modu Middle Earth! Haha pamiętam ostatnie levele - walka z Nazghulami, "Ustami Saurona", Sauronem i na końcu z Morgothem.

Offline Wiciu094

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 19, 2008, 01:16:03 »
    Ja grałem w Diablo 2 lord of destruction mod jest fajny 5 miasto jest najfajniejsze.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 19, 2008, 16:20:33 »
    Ja grałem w Diablo 2 lord of destruction mod jest fajny 5 miasto jest najfajniejsze.

Eee, Wiciu, może Cię dopiero "uświadomie" ale to nie jest mod, a oficjalny dodatek. I coś mi tu śmierdzi SPAMEM...

Ja najbardziej lubię jednak jedynkę, ze względu na swój charakterystyczny klimat. I chociaż nie pykam już po sieci, to w Singla lubi czasem zagrać. Mówiąc klimat, ma na myśli to, że była to moja pierwsza gra "rpg", w której wreszcie była akcja. No cóż, klasyka. Przeszłem wszystkimi postaciami...Aha, pamiętam ile zamieszania narobiła, gdy fani D&D obrażali się, gdy nazywano Diablo RPG-em.

No i to wgniatające się mózg : "Ahh, fresh meat!" - miażdży...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2008, 16:25:51 wysłana przez Emil »

Offline Wiciu094

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 19, 2008, 20:37:22 »
    Zawsze jak włączałem Diablo to mi pisało lord of destruction mod.

Drugie ostrzeżenie. Następne = ban.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2008, 09:49:44 wysłana przez Puzonix »

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 19, 2008, 21:45:40 »
    Zawsze jak włączałem Diablo to mi pisało lord of destruction mod.

Chcesz o tym porozmawiać? Przestań spamować i pisać rzeczy nie wnoszące NICZEGO. Zapoznaj się z netykietą http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta potem zacznij pisać.

Emil - pamiętam jakie były dyskusje czym jest Diablo "RPG, czy zręcznościówka?" :). Cóż, pierwszy action-rpg... i najlepszy.
    Pamiętacie ten filmik z Diablo. To był klimat -> http://youtube.com/watch?v=CNehjS2_iwM
    No i jeszcze intro... jedno z lepszych jakie widziałem http://youtube.com/watch?v=h9RG2DVqOsU

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 20, 2008, 08:03:07 »
    Pamiętacie ten filmik z Diablo. To był klimat -> http://youtube.com/watch?v=CNehjS2_iwM

Nigdy nie widziałem tego filmiku w samej grze. Skąd on pochodzi?

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 20, 2008, 10:30:39 »

Nigdy nie widziałem tego filmiku w samej grze. Skąd on pochodzi?

Podobno z Diablo I, ja go pamiętam jak przez mgłę, chyba nawet zainstaluję sobie Diablo, żeby sprawdzić. Tylko nie mogę sobie przypomnieć w którym momencie. (może po rozmowie z kimś o demonie?)