Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Call of Duty (seria)  (Przeczytany 60124 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Francysh

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    Odp: Call of Duty Modern Warfare 2
    « Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 22, 2010, 22:08:09 »
    niśt fersztejen co Ty tam szprechasz kamaraten!

Jednakże masz nieco racji, dużo oj dużo krytyki w stronę tej biednej gry....a 10 milionów kopii i tak sprzedane. Czy my ludzie popadamy w paranoje typu: "Słyszałem, że tak gra ssie! Muszę ją mieć!"
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 23, 2010, 08:44:09 »
    Nie wiem czego wy się czepiacie MW2 to jest naprawdę zaj*****a gra tak wspaniałych i emocjonujących kilku godzin to przy żadnej grze nie spędziłem :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Pulsnar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 26, 2010, 20:05:39 »
    Dzisiaj kupiłem :D właśnie instaluje, juz nie mogę się doczekać ha!

Kiedy ty narzekasz, że nie masz pomysłu na obiad, ja nie mam pomysłu na życie.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 26, 2010, 20:24:01 »
     Przymierzam się do kupna tej gry ;p No to może ktoś mi odpowie na któreś z tych pytań?

1. Czy McTavish przeżył masakrę na moście i czy gra się nim? (o Price'a się nawet nie pytam, zachowanie medyka podczas reanimacji było dosyć wymowne)
    2. Spotkamy w grze tego ruskiego sierżanta lojalistę? Przypadł mi do gustu, taki ruski głupek.
    3. Są jakieś super-hiper-mega-wypas fajne akcje stylu "jedziemy-pociągiem-aż-tu-nagle-wiadukt-się-rozj*bał-i-lecim-w-przepaść" i czy jest okazja postrzelać sobie z działka pokładowego C-130?
    4. Czy ta gra przerasta pierwowzór, czy nie?

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 26, 2010, 20:29:47 »
    Lubisz jak ci ktoś psuje rozgrywkę spoilerując? o.0
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Pulsnar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 28, 2010, 11:46:51 »
    Panie nizyn... odpowiadam.

(click to show/hide)
    3. Jest kilka takich akcji.
    4. Tutaj to już nie wiem, są gusta i guściki jak dla mnie jedynka była lepsza ale dwója też jest niczego sobie :) singiel jest troszeczkę gorszy ale za to mutli to majstersztyk.

Cholera spoilery!!!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2010, 12:41:53 wysłana przez proud »

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Marca 06, 2010, 17:35:54 »
    Prosze o pomoc.Chodzi mi o to żeby trzymać tarcze i broń (oprucz noża) razem z tarczą.Czy jest to możliwe?

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Marca 09, 2010, 18:26:05 »
    Może odpowiedź trochę nie na czasie ale niech będzie. Owszem można ale broń ta to musi być pistolet automatyczny bądź zwykły pistolet jeśli dobrze pamiętam
    Jeśli nie masz w eq wymienionej broni to nie użyjesz trzymając tarczę w ręku.

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Marca 09, 2010, 20:54:29 »
    Dzięki , ale jak to zrobić żeby trzymać razem? (Zabijam z G18).

Offline Pulsnar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Marca 10, 2010, 08:52:31 »
    Jest to awykonalne, albo tarcza albo broń musisz wybierać. Jedynym wyjściem z tarczą jest rzucanie granatów, szybka zmiana broni na broń zapasową lub uderzanie z tarczy (tak jak nożem). Jeśli grasz w multi to daj mi swój nick :)

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Marca 10, 2010, 16:11:26 »
    Jestem...Werbull-PL poziom 57 broń ACR z celownikiem laserowym i czujnikiem pulsu albo TAR-21 z celownikiem laserowym.Zapasowa pp2000 FMJ celownik holograficzny.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #176 dnia: Marca 10, 2010, 20:22:55 »
    Cytat: proud z tematu o BF2
    Widzisz, a według mnie już sama beta BC2 skopała dupsko MW2 tak dosadnie, że pełna wersje będzie biła już leżącego... Mi MW2 totalnie, kompletnie, całkowice, etc. nie przypadło do gustu. Ba! Uważam, że to jedna z najgorszych gier poprzedniego roku, a patrząc pod względem zapowiedzi i ogólnego "prężenia muskułów" przed premierą, jedna z najgorszych w historii...

MW2 nie jest grą złą... ale mnie jednak też słono zawiódł. Singleplayer, jak przystało na serię CoD, krótki, lecz świetny. Multi jednak to jakieś kompletne nieporozumienie. Nie powiem, ma swoje jasne strony - nagrody za serie zabójstw, mnóstwo broni i opcji ich konfiguracji, możliwość stworzenia ciekawych klas, wyzwania, mini-gry z widoku trzeciej osoby... To wszystko jest ekstra i przez ostatni czas trzymało mnie przy tej grze. Jednak ogólne wrażenia z gry są kompletnie niszczone przez takie rzeczy jak:

- lagi podczas niemal każdej gry (niech żyje osoba, która wpadła na ten jakże genialny pomysł, by zrezygnować z serwerów dedykowanych! Niech żyje! Normalnie browara bym jej postawił! A potem mordę dokładnie obił...)

- system "lobby". Nie ma to jak czekać kilka minut, by gra łaskawie podłączyła gracza do jakiegoś meczu. Nie wspominając o tym, że co chwilę trzeba oglądać komunikaty w stylu "lobby zamknięte", "nie można przenieść hosta" czy "nie można połączyć się z hostem" i czekać od nowa, ani o tym, że za każdym razem gracz jest zmuszony do grania z przypadkowymi osobami (pozdrawiam w tym miejscu wszystkich camperskich Rosjan, którzy za każdym razem z niesamowitym zapałem spamują czat tekstowy oraz Francuzów, którzy z kolei uwielbiają zagłuszać czat głosowy drużyny swoimi pedalskimi głosikami :) )

- hordy camperów i bunnyhopperów. Już w MW wkurzali oni niemiłosiernie, ale wtedy przynajmniej były jeszcze opcje do głosowania na wyrzucenie gracza, czy administratorzy serwerów, który robili z takimi porządek. Teraz zostaje tylko zacisnąć zęby i grać dalej, lub dać sobie spokój i wyjść z gry. Próby zmienienia lobby i zagrania z innymi, chciałoby się normalniejszymi graczami, kończą się zazwyczaj tym, iż z człowiek trafia na jeszcze gorszą rozgrywkę i głupszych pajaców.

- cheaterzy. O ile w MW na serwerach chronionych PunkBusterem nie widziałem ani jednego (a grałem niemało), tak tutaj prawie co dzień trafi się jakiś palant, który schowa się gdzieś w rogu mapy i strzelając na oślep ze snajperki trafia same headshoty... przebijając się przy tym przez kilka budynków. Niech żyją wspaniałe zabezpieczenia Steama!

- system respawnu. W MW był dość głupi, tutaj jest wręcz debilny. Odrodzenie się tuż pod celownikiem wroga jest obecnie rzeczą normalną. Często jest tak, że człowiek nie zdąży się ruszyć z miejsca, czy krzyknąć "o k***!", a już czeka na kolejny respawn.

Co tu dużo mówić, mogła być naprawdę wspaniała gra, tymczasem wszystko zniszczono przez brak obsługi serwerów dedykowanych oraz przeniesienie gry na platformę Steam. Mimo iż wiele rzeczy zostało usprawnionych, znacznie całą rozgrywkę rozbudowano, to i tak o wiele przyjemniej gra się w pierwszą część MW.

edit: Po raz pierwszy żałuję kasy wydanej na grę z serii CoD. Do tej pory każdą byłem zachwycony (biorę pod uwagę tylko te części, które były tworzone przez studio IW).
    « Ostatnia zmiana: Marca 10, 2010, 20:25:26 wysłana przez Daedalus »

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Marca 12, 2010, 14:25:02 »
    (click to show/hide)

Co do campienia to się nie zgodze. Chyba normalne jak masz snajpe to nie będziesz latał bo mapie z nią.
    Przecież są granaty, oślepiające czy ogłuszające, lub skany przez ściane. Każdy lubi swój styl grania. To samo się tyczy Claymore'ów.
    w MW(1, teraz pisze o niej) są na większości serwerach zabronione. Był tam perk do wykrywania ich. Nawet na kilku był zabroniony perk który zwiększa życie.

Offline Pulsnar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Marca 12, 2010, 14:48:35 »
    20 minut temu przeszedłem BC2 i jestem w szoku, mówisz tu ze bc2 skopało dupsko mw2 :O chyba żart... jedyne co jest lepsze w bc2 to grafika, reszta się kładzie na cycki i kwiczy jak świnka moim zdaniem, wydałem 130 złotych na bc2 i nie jestem z tego zakupu zbytnio zadowolony, jest wiele bugów i tylko grafika i to że można poruszać się pojazdami jest fajne, mobilność i fizyka są straszne. MW2 kupilem ponad miesiąc temu i ciagle w to gram, a bc2 kupilem wczoraj i juz mi się grać w to nie chce... Nie mówię że bc2 jest złą grą ale napewno gorszą od mw2.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #179 dnia: Marca 12, 2010, 14:49:47 »
    Jest różnica między graniem snajperem, co wymaga krycia się i zdejmowania wroga z daleka, a siedzeniem (obojętnie jaką klasą postaci) w jednym kącie na mapie, do którego dostęp jest bardzo ograniczony, i czekaniu w bezruchu, aż jakiś gracz przypadkiem nawinie się pod celownik. Niewiele ma takie coś wspólnego z grą. Jak ktoś się boi wyjść za róg i spotkać wroga, to niech zagra w coś innego, np. szachy albo pasjansa, zamiast psuć innym zabawę. Nie wiem w jaki Ty tryb gry grasz, ale na Hardcore TDM średnio co piąta osoba to totalny camper, który przez cały mecz praktycznie nie rusza się z miejsca.

Jasne, że można użyć granatów, ale i one są bezużyteczne, gdy kampi większość przeciwnego zespołu.

20 minut temu przeszedłem BC2 i jestem w szoku

Z tego co słyszałem, to gra jest bardziej nastawiona na rozgrywki MP, zaś SP było tylko takim dodatkiem. Nie widzę więc sensu w ocenieniu tej gry pod względem kampanii dla jednego gracza.
    « Ostatnia zmiana: Marca 12, 2010, 14:52:00 wysłana przez Daedalus »