Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Call of Duty (seria)  (Przeczytany 60036 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Call of Duty Modern Warfare 2
    « Odpowiedź #195 dnia: Marca 14, 2010, 20:27:45 »
    Vesamir, może nie aż tyle, ale jednak są. Poza tym czasem lepiej zagrać z botami niż no-lifeami co blokują, wpadają pod strzał a potem spamują że jesteś "TK!!!"

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #196 dnia: Marca 14, 2010, 20:30:15 »
    Osobiście ja wolę grać na necie niż z botami bo mi się to jakoś źle kojarzy ;> Trzeba grać na serwerach gdzie nie ma FF :P
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Marca 15, 2010, 17:05:54 »
    Vesamir, wbrew pozorom sporo ludzi gra na haxach. Weź sobie perka "cichy bieg" i zwróć uwagę na killcamy, gdzie człowiek jedzie po ścianie i strzela od razu jak mu wyskoczysz lub nawet wcześniej. Zazwyczaj taki gracz usprawiedliwia się że cię słyszał, ale jeśli weźmiesz "cicho-bieg" to wpadnie na takim wytłumaczeniu. Też myślałem że cziterzy zdarzają się rzadko (może ze 2-3 razy miałem przypadek że koleś stanął sobie z RPD na środku mapy i walił 10 HSów na sekundę, nawet przez ścianę na respwan) dopóki kumpel nie otworzył mi oczu.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #198 dnia: Marca 15, 2010, 17:41:31 »
    Równie dobrze może mieć jeszcze radar. Wtedy to przez ściany można grzać bo wiadomo gdzie kto siedzi ;] Ja zazwyczaj gram na serwerach gdzie jest system GGC i tam cheaterów nie ma bo od razu bana dostają :)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #199 dnia: Marca 15, 2010, 17:52:43 »
    Jezus, Vesamir mówił o pierwszej części MW, a w niej cheaterów praktycznie nie było na serwerach oryginalnych. Ja w jedynce spędziłem MNÓSTWO czasu i nie widziałem ANI JEDNEGO cheatera. Nie mówię o serwerach scrackowanych, bo na nich cheaterzy to normalka. Ale jak ktoś nie chce wydać kilkadziesiąt złotych na tak zajebistą grę, to niech się z oszustami męczy. :>

edit: Co się zaś tyczy MW2, to system VAC jest totalnie do bani. Wczoraj dla przykładu nadziałem się na mecz, gdzie większość przeciwnej drużyny grała na kodach i wcale się z tym nie kryła.
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2010, 17:55:34 wysłana przez Daedalus »

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Marca 15, 2010, 18:03:59 »
    Ja też mówiłem o pierwszym MW. Równie dobrze możesz mieć antyradar i czołgać się a i tak od czasu do czasu znajdzie się ktoś kto "dziwnym trafem" wie, że jesteś za ścianą. A na zcrackowanych nie wiem jak jest bo nigdy nie grałem. Ale chyba poziom jest dupiaty skoro kumpel, który grał przez ileśtam miesięcy na zcrackowanych, kupił sobie cd-keya i dostawał po dupie na każdym oryginalnym serwerze :)

Offline BioEagle

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Marca 17, 2010, 15:38:18 »
    Ja mam MW 1 oryginał a MW 2 pirata nie żałuje wyboru ;p

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #202 dnia: Marca 17, 2010, 16:18:26 »
    Ja mam MW 1 oryginał a MW 2 pirata nie żałuje wyboru ;p
    Bana złodziejowi!
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Pulsnar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Marca 17, 2010, 16:31:31 »
    Grievous zachowujesz się jak ZOMO, wiem że piractwo jest nielegalne i nie wolno mówić na forum o tym że posiada się pirata grę lub program, ale odpowiedz sobie sam na to pytanie, nigdy niczego nie ukradłeś? ;> wszystkie filmy, mp3, gry i programy na Twoim pc są oryginalne? ;>

Jeśli nawet powiesz że tak, to po primo nigdy w to nie uwierzę. Po secundo nawet jeśli tak jest to gratuluje bogatych rodziców. Nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy ide do mamy (wątpię ze w wieku 19 lat jak Ty, utrzymujesz się sam) więc idę do mamy tudzież taty i mówie "słuchaj potrzebuje na teraz pieniedzy na fotoszopa, ilustratora, call of duty 6, Mount & Blade warband no i jeszcze przydało by się z 5 ostatnich płyt Iron Maiden bo stwierdzilem ze bym sobie posłuchał" na co mama tudzież tata odpowiada "no masz synku 3 tysie, jak Ci mało to powiedz to pojdziemy do bankomatu"... i tak co jakiś czas. Nawet jeśli utrzymujesz się sam to wątpie w to bardzo że stać Cię na jedzienie, mieszkanie, samochód lub inny środek lokomocji, ubrania, hobby i wszystko co legalne.

Pan BioEagle jest nowy na tym forum, uważam że winniśmy być wyrozumiali, dać ostrzeżenie słowne lub w ostateczności ostrzeżenie na forum.
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2010, 16:48:40 wysłana przez Pulsnar »

Kiedy ty narzekasz, że nie masz pomysłu na obiad, ja nie mam pomysłu na życie.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Marca 17, 2010, 17:00:11 »
    Istnieją darmowe odpowiedniki takich programów np GIMP. Muzyki można słuchać w lastfm lub na YT. Linux jest darmowy (ostatnio Windows 7 był darmowy przez kilka miesięcy). Naprawdę, można, jedynie gry się kupuje (choć ostatnio dowiedziałem się że tylko udostępnianie jest nielegalne, ściąganie na własny użytek w świetle prawa jest ok. No ale trzeba mieć trochę moralności. Ściągając pirata pozbawiamy twórcy funduszy na następną część naszej ukochanej gry. Poza tym, dostęp do kilku tysięcy serwerów w miarę wolnych od haxów, pomoc techniczna i kozacka okładka z gazetką są pr0).

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Marca 17, 2010, 18:22:04 »
    BioEagle, dostajesz podwójne ostrzeżenie za piractwo.

Nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy ide do mamy (wątpię ze w wieku 19 lat jak Ty, utrzymujesz się sam) więc idę do mamy tudzież taty i mówie "słuchaj potrzebuje na teraz pieniedzy na fotoszopa, ilustratora, call of duty 6, Mount & Blade warband no i jeszcze przydało by się z 5 ostatnich płyt Iron Maiden bo stwierdzilem ze bym sobie posłuchał" na co mama tudzież tata odpowiada "no masz synku 3 tysie, jak Ci mało to powiedz to pojdziemy do bankomatu"...

Pojmij wreszcie chłopcze, że rzeczy takie jak płyty muzyczne, gry, czy programy komputerowe to nie są artykuły pierwszej potrzeby. Nie zdobywasz ich, bo musisz. To, że chcesz je mieć, to tylko Twoje zasrane widzimisię. Jak masz kaprys korzystać z profesjonalnego programu do grafiki komputerowej, to zapłać te 3 tys. zł, a jak Cię nie stać, to nawet tego nie ruszaj, bo to nie jest program dla Ciebie. Nie mówiąc już o tym, że nie będziesz w stanie wykorzystać nawet 5% jego funkcji. Jak Cię nie stać na płyty cd, to słuchaj radia, a jak na gry, to albo graj w te co masz, albo znajdź sobie inne zajęcie. A jeśli już koniecznie chcesz mieć jakąś nową grę, to sobie na nią - uwaga, straszne słowo - zapracuj. Jest wiele sposobów na zarobienie pieniędzy. Nie mówię tu o zbiciu fortuny, ale uzbieraniu kilku dyszek, czy setki, na grę. Trzeba tylko ruszyć tyłek. No ale oczywiście prościej jest ściągnąć grę z neta i narzekać, jak to się nie ma pieniędzy...

wszystkie filmy, mp3, gry i programy na Twoim pc są oryginalne? ;>

Jeśli nawet powiesz że tak, to po primo nigdy w to nie uwierzę. Po secundo nawet jeśli tak jest to gratuluje bogatych rodziców.

A co bogactwo ma wspólnego z uczciwością??? Trzeba być koniecznie bogatym, by móc być uczciwym? To Cię rozczaruję - nie trzeba. Ba, życie mnie nauczyło, że zazwyczaj to właśnie bogaci kradną najwięcej i pojęcie takie jak "uczciwość" jest im zupełnie obce.

Naprawdę, można, jedynie gry się kupuje (choć ostatnio dowiedziałem się że tylko udostępnianie jest nielegalne, ściąganie na własny użytek w świetle prawa jest ok. No ale trzeba mieć trochę moralności.

Kompletna bzdura i nie wiem gdzie to przeczytałeś/usłyszałeś. Posiadanie nielegalnego oprogramowania komputerowego jest naruszeniem prawa i nie ma żadnego przymykania oka na sytuacje "bo ja tylko dla siebie ściągnąłem, nie rozpowszechniam".

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Marca 17, 2010, 18:56:08 »
    Jeżeli masz oryginał jakiegoś filmu czy powiedzmy krążka to możesz mieć na dysku KOPIE ZAPASOWĄ. A kiedy nie masz oryginała to jest to uznawane jako piractwo. Prawda jest taka, że każdy ściągnął coś kiedyś z sieci. Muzyke czy film ;] mam 15 lat i niektórzy uważają mnie za gówniarza ale w weekendy pracuje i staram się zarabiać na sobie. Po kilku miesiącach pracy stolarskiej jak i np. w układaniu płytek mam odłożone na koncie 7 tyś. złotych, a już nie wspomne o wyrobieniu sobie bicepsu i tricepsu. Czasami ciężka praca popłaca. Mam teraz dużo swojej własnej kasy i moge ją wydawać na co chce. Oczywiście w granicach rozsądku. Ale koniec off-topu ;]

Offline Pulsnar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Marca 17, 2010, 19:14:45 »
    Pojmij wreszcie chłopcze...Twoje zasrane widzimisię...
    Panie Daedalus, nie chce być niegrzeczny ale prosze o przecztanie regulaminu a dokładnie punku 4... Jestem osobą pełnoletnią wieć nazywanie mnie chłopcem jest równoznaczne z nazywaniem mnie gówniarzem, a to jest obraźliwe, "zasrane widzimisię" jest wulgarne, a z tego co sobie przypominam używanie wulgaryzmów na tym forum jest karane. Wielmożny Pan "Global Moderator" nie stosuje się do regulaminu ale co tam, nowego można karcić (mowa tu o Panu BioEagle), a ktoś wysoko postawiony jest nietykalny prawda?. Co do mojej wypowiedzi na temat piractwa, podałem tylko przykład, więc prosze powiedz mi jak mam grać na darmowym linuxie w m&b albo cod'a Panie Jezus? i teraz pytanie do wszystkich, ilu z was ma wszystko na swoim pc oryginalne dosłownie wszystko? no czekam na takiego, niech pierwszy rzuci kamień.
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2010, 19:18:30 wysłana przez Pulsnar »

Kiedy ty narzekasz, że nie masz pomysłu na obiad, ja nie mam pomysłu na życie.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #208 dnia: Marca 17, 2010, 19:34:24 »
    Ja mam wszytko oryginalne - nawet Offica. A gier kupować często nie muszę - zadowala mnie jedna na 5, 6 miesięcy. A i tak głównie kupuję ekstra klasyki i tym podobne (jedyne wyjątki to Dragon Age i M&B). I nie krytykuj Daedalusa bo bronienie złodzieja, bandyty nie jest zachowaniem którym charakteryzują się osoby dojrzałe.

A wracając do BioEagle - z jakiej racji należy mu się taryfa ulgowa? Bo jest nowy? Bo nie czytał regulaminu? Kupił jedynkę, ale kontynuację już ukradł - bo co? Bo się nie podobała? To niech nie gra. A potem ludzie się dziwią ileż jest w nowych grach securomów i tym podobnych dziadostw - Jak tak dalej pójdzie to kolejna cześć MW będzie jakimś DLC.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Marca 17, 2010, 19:37:55 »
    nazywanie mnie chłopcem jest równoznaczne z nazywaniem mnie gówniarzem

Gdybym chciał Cię nazwać gówniarzem, to napisałbym po prostu "gówniarzu". Ale spoko, jeśli tak bardzo przeszkadza Ci, gdy się do Ciebie mówi "chłopcze", to mogę się do Ciebie zwracać "dziewczynko", mnie tam wszystko jedno... ;)

"zasrane widzimisię" jest wulgarne

To Ty chyba jeszcze wulgarnych słów nie słyszałeś. :) Użycie tych słów ponadto było celowym zbiegiem, który miał zwrócić uwagę, podkreślić pewien fakt.

Wielmożny Pan "Global Moderator" nie stosuje się do regulaminu

Stosuje się. Tylko nie czepia się cudzych wypowiedzi, jak rzep psiego ogona. Gdyby się czepiał tak jak Ty, to już dawno miałbyś ostrzeżenie za wyzwanie wszystkich od złodziei. Wszak czymże innym był Twój wcześniejszy post? A pewnie i za popieranie piractwa by się jakiś warn przyplątał...

Radzę zresztą zakończyć ten temat. To wątek o grze CoD:MW2, nie o tłumaczeniu się z posiadania nielegalnych kopii.