Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Call of Duty (seria)  (Przeczytany 60043 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pIt3r

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Call of Duty
    « Odpowiedź #135 dnia: Grudnia 05, 2009, 19:31:52 »
    Jak już nacisłem Screen to gdzie moge tego screena znalesc??

Offline MEEHOW

• Użytkownik
    • Polska 4 Life
    « Odpowiedź #136 dnia: Grudnia 06, 2009, 00:05:07 »
    HelP pomóżcie gdy próbuje włączyć COD1 to wyskakuje mi błąd z OPENGL
    co zrobić????????????????????????????????????????????????????????????
    Miałem kiedyś ten sam problem.
    Przeinstalowanie sterów do karty graficznej mi pomogło.

Jak ktoś chce to można sobie tutaj oblookać filmik z mojej gry w CoD4:
    http://www.youtube.com/watch?v=pZsuePKqwVw
    Podczas gry na zwykłym pubie fartem udało mi się nabić ciąg 52 ofiar (kill streak).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2009, 13:15:33 wysłana przez MEEHOW »

Offline werbull

• Użytkownik
    Call of duty Modern of Warfare 2 + Problem.
    « Odpowiedź #137 dnia: Grudnia 26, 2009, 18:25:39 »
    Czy gra ktoś w tą zacną grę? A jak tak to steam czy nonsteam? No i właśnie zainstalowałem wersje steam i do zakończenia aktualizacji zostało 4 DNI i 11 godz 0.0 , 0.o o co chodzi?

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    Odp: Call of duty Modern of Warfare 2 + Problem.
    « Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 26, 2009, 18:29:28 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3331.0

Dwóch stron się nie chciało przejrzeć...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    Odp: Call of Duty Modern Warfare 2
    « Odpowiedź #139 dnia: Grudnia 26, 2009, 23:07:34 »
    No i miałem rację gra przereklamowana zdecydowanie słabsza od czwórki a MP to totalna porażka.
    Nie powiem że gra słaba bo taka nie jest ale tak jak już pisałem przez to przereklamowanie produktu dużo ludzi się jeszcze na tej grze przejedzie.
    Niewątpliwą zaletą nowego CoD'a jest na pewno wartka akcja od początku do końca misji oraz spory arsenał. No i oprawa audio również zasługuje na uwagę.
    Niestety gra jest bardzo krótka a ocenienie jej pozytywnie wymaga zagrania na weteranie który również jest łatwiejszy niż sądziłem.

IMO gra zasługuje na solidne 7/10
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2009, 23:09:22 wysłana przez wizziusz wizz »

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 27, 2009, 11:07:00 »
    Moim zdaniem gra jest wyśmienita. Mapki na MP są zrobione świetnie, nie czuje się nawet że jest 6 graczy, bo spotykasz ich co kilka sekund, a kampania ? Miooodzio, ciągła akcja itd.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 27, 2009, 13:44:20 »
    Zastanawiam się czy nie kupić MW2. Tylko jak wygląda kampania. Dzieje się w którym roku i czy przypadkiem bronie nie wyglądają jak ze Star Wars ?
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 27, 2009, 13:51:50 »
    akcja dzieje się 5 lat po wydarzeniach z czwórki a bronie są realistyczne bo wszystko to istnieje dzisiaj w praktyce.

Offline werbull

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 29, 2009, 18:11:30 »
    Oho temat się rozwinął. Już jest wszystko dobrze z moim COD :) Może kogoś spotkam z was i rozstrzelam.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 29, 2009, 20:13:56 »
    Słuchajcie mam pytanie. Wiem, że nie ma już serwerów dedykowanych i to mnie głównie powstrzymuje od kupna gry, ale jak to jest: nadal możemy wybrać jaki chcemy tryb rozgrywki, różne rzeczy itd., czy tylko mamy głupie "dołącz do gry" i tyle? Bo to sumtne że zrobili z takiego wspaniałego MP takie coś... ;/

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 29, 2009, 20:26:36 »
    To ja po tych super-mega-wypasistych pochwałach MW 2 napisze coś od siebie...

Ta gra jest gówniana!!! Tak wiem co piszę i zaraz zobaczę odpowiedzi "Sam jesteś gówniany...", czy jakieś "Nie znasz się n00bie...". Takie jest moje zdanie i tyle, a co mi się w niej nie podoba? Sprawa pierwsz o której z wiadomych względów nie napisze za dużo, żeby nikomu nie psuć zabawy, czyli fabuła. Tak durnej i pustej linii fabularnej nie widziałem w grze dawno. :( To co jest w najnowszym Cod'ie wygląda tak jakby było pisane na szybko w locie na jakieś targi E3, czy coś podobnego. Fabuła jest pusta i kupy się nie trzyma w najmniejszym calu... Sprawa druga to oblepienie gry tak obleśnie skryptami, że aż się odechciewa w to grać. W przypadku Cod' 4 również skrypty czuć było, ale wydawały się one bardzo fajnie wyczute i klimatycznie wykorzystane, a tu? Dziesięć minut rozwalałem wybiegających wciąż z drzwi wrogów, bo nie pomyślałem, żeby pobiec pięć kroków dalej, bo dopiero tam skrypt wyłączający kolejne ich fale zaskakiwał. :( Totalna porażka w tej kwestii. Również oklepane wydają się schematy misji. W wcześniejszej części wszystko fajnie działało. Zaczynasz od cholernie klimatycznego treningo-samouczka, później zajebista misja na kontenerowcu, bliksi wchód, SAS, Czarnobyl... Normalnie było cudnie, a teraz widać, że autorom zabrakło pomysłów i wypaliła się ich wena twórcza, a szkoda bo zapowiadali coś wielkiego i przełomowego, a jak kogoś "łapie" misja w górach, na lotnisku albo ta z "lecącymi" helikopterami to... wybaczcie, dle mnie są one gówniane. :( Na multi specjalnie się nie napalałem, ale i tak jest gorzej niż wcześniej. Często rozłącza rozgrywkę, zamiast z serwerem bezpośrednio łączysz się z graczem o najszybszym łączu, nie ma mowy o modach, czy jakichś zasadach na serwach... Ogólnie gówniano się zrobiło. Sama rozgrywka i to nie tylko multi dla mnie jest jakaś totalnie głupia i polegająca na nap***aniu do wszystkiego i po zabiciu 1500 wroga naprawdę czuć beznadziejny schematyzm i płytkość produkcji. Dla mnie gra na najwyżej 5/10 i tyle...
    Podsumowując... nie chce mi się pisać podsumowania, więc podsumujcie sobie sami. xD

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 30, 2009, 00:39:40 »
    Grę widziałem tylko na YT i u kumpla na żywo ale też dorzucę swoje 3 grosze. Czy chciałbym zagrać? Tak, chciałbym. Nie palę się do tego ale jakbym miał okazję, przeszedłbym singla i pograł trochę w multi. Czy kupię? Nie. Nie lubię krótkich gier. Przejście MW zajęło mi o ile dobrze pamiętam 6 godzin. 2 dni później u kumpla przeszedłem w 4. Ostatnio znów zagrałem i wystarczyły mi tylko 2 (tzn jestem w ostatnim rush'u do wyłącznika rakiet i save czeka na wczytanie). Jest to wg mnie wielki minus tej gry. Fakt, misje były ciekawe, klimatyczne (ach ta misja w Prypeci <3) a masa skryptów nie przeszkadzała. W multi gram niemalże codziennie. Podobno MW2 tez jest krótkie, właśnie dlatego go nie kupię. Że niby multi z MW daje mi frajdę do dziś? Ta, tyle że MW2 nie różni się niemalże niczym od MW. Zaledwie kilka zmian i dodatków. Gra wygląda identycznie jak poprzednik (mówię o mechanice, grafika jest lepsza choć wielkiej różnicy nie ma). Założę się, że dalej jest rzucanie granatów od spawna do spawna. MW2 powinno być dodatkiem lub oficjalnym modem do MW. Ostatnie 3 części CoDa powinny być w jednej paczce. To te same gry, z różnymi skórkami. Nie ma tu takiego skoku jak np w przypadku Battlefield 2142 (choć i tak najlepsza była 2) ---> Battlefield: Bad Company 2 (jest podobne do pierwszego BC ale po pierwsze BC było tylko na konsole, po drugie jest o wiele więcej nowości i usprawnień niż w przypadku CoDa). Twórcy CoDa powinni pójść w ślady Rockstara (choć uważa się że LCS i VCS to niewypały) i nie wydawać kolejnych części co roku. Z GTA zawsze zostają wyciśnięte wszystkie soki i ludzie zaczynają czekać z niecierpliwością na następną część. W przypadku CoDa, na pierwszym MW nie ma ani śladu kurzu a już mamy 2 kolejne części. Oceny nie wystawiam bo nie grałem ale 10/10 na pewno nie będzie mieć bo seria prawie stoi w miejscu a wątpię aby był to szczyt możliwości w robieniu gier. Ale należy im się solidna pochwała za optymalizację gier. W tej kwestii taki Rockstar nie dorasta im do pięt :)
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 01, 2010, 13:12:49 »
    Wiem że był temat o cod4 ale chodzi mi głównie o multi.

Więc może ktoś zagra ze mną bo ostatnio grałem i powiem że jestem pro ;D

Oceniajcie multi grajcie itp.

Mój xf: mangust112 gg:17711024

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 01, 2010, 13:41:42 »
    1. To, że chodzi ci głównie o multi nie znaczy że musisz kolejny topic zaczynać. Niedługo będzie 10 tematów o skarpetkach: niebieskich, czerwonych, czarnych, białych, żółtych, różowych, zielonych, brązowych, bawełnianych i lateksowych...
    2. Mój kumpel z klasy też tak się zachwalał że jest pr0 a biję ich jak chcę ;) Pierwsza zasada: nigdy nie mów że jesteś pr0 (chyba że zarabiasz graniem (ligi, mistrzostwa, nie testowanie)).
    3. Ja chętnie zagram. Masz oryginała?
    @DOWN
    Mam XF ale zastanowię się czy go podać. Nie lubię mieć burdelu w liście kontaktów a w XFire o ile dobrze wiem nie da się zrobić grup tak jak w gg?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2010, 15:00:11 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 01, 2010, 14:06:12 »
    1. To, że chodzi ci głównie o multi nie znaczy że musisz kolejny topic zaczynać. Niedługo będzie 10 tematów o skarpetkach: niebieskich, czerwonych, czarnych, białych, żółtych, różowych, zielonych, brązowych, bawełnianych i lateksowych...
    2. Mój kumpel z klasy też tak się zachwalał że jest pr0 a biję ich jak chcę ;) Pierwsza zasada: nigdy nie mów że jesteś pr0 (chyba że zarabiasz graniem (ligi, mistrzostwa, nie testowanie)).
    3. Ja chętnie zagram. Masz oryginała?

1.Sorry
    2.Może twój kumpel nie grał w 4 klanach w tym 2 w lidze
    3.Mam oryginała. Masz xf?