Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224961 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pato66

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #825 dnia: Września 10, 2011, 08:50:28 »
    Można by dodać Zoltana Chivaya jako bohatera

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #826 dnia: Września 10, 2011, 09:47:11 »
    Zwracam honor Tymbark. Zapomniałem o śmierci Coehoorna. Skoro już przy tym jesteśmy to Coena też nie powinno być w grze. Regisa też nie.
    MJ

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #827 dnia: Września 10, 2011, 10:12:19 »
    Można by dodać Zoltana Chivaya jako bohatera

Skoro są już krasnale to stworzenie takiego bohatera chyba nie powinno stanowić problemu. Zoltan powinien mieć Sihilla :)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #828 dnia: Września 10, 2011, 10:21:59 »
    Venris ! Prooooooooooosimy o moda :)

Offline Zolta Chyway

• BANITA
    • Użytkownik
    • zoltan
    « Odpowiedź #829 dnia: Września 10, 2011, 11:27:02 »
    Bardzo czekam na moda jestem fanem sagi o wiedzminie . Miałbyć na dniach a tu nic . Może dodasz Yarpena i Iorwtha . Popieram pomysł o tych nifgardzkich hełmach ze skrzydłami.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #830 dnia: Września 10, 2011, 12:38:02 »
    Wybaczcie, że mod się opóźnia ale dopiero dziś rano wróciłem z roboty, bo przez tą walke Kliczko vs Adamek mam istne urwanie głowy. Mod będzie obiecuje. Aktualnie robie postaci, więc to troche zajmie.

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #831 dnia: Września 10, 2011, 12:39:39 »
    Nie byłem na forum przez jakiś czas, a nie chce mi się wszystkich postów czytać.. Może mi ktoś powiedzieć czy miał ktoś jeszcze taki błąd albo czy ktoś wie jak go naprawić?

Masakra!
    nowa wersja jest o wiele bardziej awaryjna... Wywala mnie praktycznie po każdej (jeśli nie w czasie lub przed) bitwie...
    jest jakiś sposób, żeby coś z tym zrobić?

wywala mnie albo z "RGL Error", "runtimelibary C++" lub "filed to load texture"- co opisują także inni...
    nie pomogło przeinstalowanie moda, gry, sterowników do karty graficznej ani obniżenie jakości tekstur...

U mnie to samo ^^ Same błędy, nawet gdy oglądałem postacie wyskoczył mi błąd RLG ERROR, wyglądał tak "unable to open texture file modules\tWwm\Textures\rus_scale.dss" . Bitwy ani jednej nie skończyłem, gdy rozmawiam z jakąś postacią też, nie pogram nawet 5 min i jakiś błąd...

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #832 dnia: Września 10, 2011, 14:06:36 »
    Nie wiem na jakiej podstawie ludzie myślą, że spiracona gra może chodzić gorzej... ja sam się z tym nigdy nie spotkałem :P
    Ale dobrze, że kupiłeś WB...

A próbowałeś to?: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html ... po polsku(ale dotyczy chyba tylko xp) http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg125846;topicseen#msg125846
    RGL jest też często powodowany przez ciała na polu bitwy i w miarę kolejnych trupów jest coraz gorzej z pamięcią... No i jakość tekstur... czasem 1% różnicy przesądza o crashowaniu.
    Działa... zrobiłem tym sposobem i do tego pamięć wirtualną zwiększyłem... działa na full detalach :) (tylko przed samą bitwą chwilę przylagguje)

to u mnie zadziałało...

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #833 dnia: Września 10, 2011, 14:07:24 »
    Nie byłem na forum przez jakiś czas, a nie chce mi się wszystkich postów czytać.. Może mi ktoś powiedzieć czy miał ktoś jeszcze taki błąd albo czy ktoś wie jak go naprawić?

U mnie to samo ^^ Same błędy, nawet gdy oglądałem postacie wyskoczył mi błąd RLG ERROR, wyglądał tak "unable to open texture file modules\tWwm\Textures\rus_scale.dss" . Bitwy ani jednej nie skończyłem, gdy rozmawiam z jakąś postacią też, nie pogram nawet 5 min i jakiś błąd...

Nie wiem czemu ale u mnie te błędy wyskakiwały tylko przy wersji 1.134, na 1.143 już tego nie ma :)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #834 dnia: Września 10, 2011, 15:20:26 »
    Ściągnąłem sobie ostatnio moda z ciekawości. Zagrać nie miałem okazji, więc na temat grywalności wypowiadał się nie będę. Mam jednak pytania do twórcy. A właściwie dwie ważne kwestie, co do których chciałbym otrzymać wyjaśnienia:

1. W modzie znajduje się trochę zrobionych przez mnie tekstur oraz nativowskie modele, którym zmieniałem uvmapping. Nieważne jak są stare i jak kiepskiej jakości, nadal jest to moja praca i chciałbym wiedzieć jakim cudem znalazła się w modzie bez moje wiedzy.

2. W plikach moda zauważyłem też modele i tekstury z innych modów (m.in. Prophesy of Pendor i Sword of Damocles), dzieła konkretnych osób (np. Talak, Faradon, Runico, różni ludzie robiący sztandary), czy nawet przedmioty modderów tworzących dla TES4:Oblivion (cała paczka elfich broni Adonnay'a). Nie ma najmniejszej wzmianki o tym, że prace tych osób zostały w modzie wykorzystane. Pozwolenia zapewne były załatwiane w ten sam sposób co ze mną. Niektórych pozwoleń co prawda załatwiać nie trzeba było, bo autorzy z góry pozwalali na wykorzystanie ich prac, ale to nie zmienia faktu, że nie ma nigdzie żadnej informacji o tym, że są to ich prace. A być nie tyle powinna, co wręcz musi, inaczej podpada to pod zwykłe przywłaszczenie sobie cudzych prac i rozpowszechniania ich publicznie, jako swoich własnych.

Sprawy muzyki i wykorzystania w modzie utworów z obu części gry "Wiedźmin" już nawet nie będę poruszał, bo normalnie ręce opadają... Prosiłbym jednak, Venris, o wyjaśnienie powyższych kwestii. Jeśli w forumowym profilu napisałeś prawdę, to mając 21 lat powinieneś już dobrze zadawać sobie sprawę z tego, że cudzą pracę należy szanować i że takie zwykłe dodawanie sobie do moda rzeczy, które się chce, bez uzyskania pozwolenia, bez nawet małej wzmianki o tym, że jest to czyjaś inna praca, to niebywałe świństwo. Wygląda to bowiem tak, jakbyś próbował zbierać laury za prace, z którymi nie masz nic wspólnego, a na takie coś pozwolić nie mogę, ani jako admin Tawerny, ani jako zwykły modder. Nie jesteśmy ani w Rosji, ani w Chinach i takie rzeczy tu po prostu nie przejdą.

Tematu na forum TW chyba ten mod nie ma, bo podejrzewam, że już dawno ludzie by Cię tam za takie coś zjedli żywcem.

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #835 dnia: Września 10, 2011, 15:49:59 »
    Zapomniałem o śmierci Coehoorna. Skoro już przy tym jesteśmy to Coena też nie powinno być w grze. Regisa też nie.

Jeśli jakaś postać nie umarła przed pokojem cintrijskim to dlaczego miało by jej nie być?

Nie wiem jak wygląda obecna wersja, ale, w poprzedniej drażniły mnie byki ortograficzne ;)

chciałem się pytać czy mogę wykorzystać twwm do wgrania własnej mapy i fabuły ale chyba już nie muszę ^^

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #836 dnia: Września 10, 2011, 16:02:02 »
    Bo rzecz dzieje się PO pokoju cintryjskim. A Coen, Regis i cała szajka trupów jest, bo Venris stwierdził, że bez nich będzie słaby klimat.

Daedalusie, nie wiem czy chodzi ci konkretnie o to, ale w pierwszym poście jest kawał tekstu pod tytułem Zawartość. Wprawdzie nie ma tam żadnych podziękowań itd, ale są linki. Nie wiem nawet czy do OSPów, bo nie chce mi się wszystkich sprawdzać
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2011, 16:05:33 wysłana przez Zizka »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #837 dnia: Września 10, 2011, 16:05:40 »
    nie rozumiem. Skoro pokój cintryjski był zanim Geralt bawił się w poszukiwacza (Ciri) to nie ma podstaw ku temu by Regisa nie było... chyba był jakiś inny o którym nie wiem, np. z samego końca sagi...

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #838 dnia: Września 10, 2011, 16:08:05 »
    (click to show/hide)
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #839 dnia: Września 10, 2011, 16:18:56 »
    (click to show/hide)