Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224174 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gucias

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #720 dnia: Sierpnia 30, 2011, 20:03:53 »
    Moim zdaniem komputer nie nadąża z ładowaniem ogromnej ilości tekstur... upewnię się za kilka dni kiedy zainstaluje na nowym kompie...
    w nowej wersji moda Venris dodał trochę nowych rzeczy i może na starszych maszynach to już zbyt dużo...

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #721 dnia: Sierpnia 30, 2011, 21:38:06 »
    Błędy tekstur sa spowodowane ich ilością. Aktualnie mod wykorzystuje dokładnie 1,274 pliki tesktur, a to sporo, prawie dwa razy tyle co w Nativie. Przez to mamy prawie 50 nowych jednostek i blisko 470 nowych przedmiotów, co daje nam dwa razy więcej niż w podstawce. Tak, to może być wina kompa, albo pirackiego Warbanda.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #722 dnia: Sierpnia 30, 2011, 22:14:24 »
    Crashe na WB powoduje za mało pamięci na karcie graficznej oraz samego RAMu oraz za mały rozmiar pliku stronicowania(pamięć wirtualna) dla procesu WB, co jest spowodowane dużą ilością tekstur w zbyt wysokiej jakości oraz nowymi dźwiękami w modach(sounds nie music) w formacie .ogg zamiast .wav.
    Rozwiązanie już się pewnie się już tu przewijało... obniżyć jakość tekstur; zrobić to: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html oraz mieć dźwięki w formacie .wav(nie wiem jak są one w tym modzie, bo go teraz nie mam :P).
    Piracki warband... są w ogóle takie wersje? Przecież cała gra jest wszędzie ogólnie dostępna, a wątpię, żeby scrackowany .exe coś psuł...(w każdym razie u mnie nie było różnicy :P:P)

Offline Mikidius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #723 dnia: Sierpnia 30, 2011, 23:01:47 »
    Mi wywalał ostatnio błąd RGL ERROR ostatnimi czasy. Wszystko wskazywało czasami albo na jakąś teksturkę, albo na sam plik mbwarband.exe. Myślałem że to przez pirackiego Warbanda. Działo się to przy większości modów, więc nie ociągając się ruszyłem do sklepu, kupiłem warbanda, zainstalowałem i... to samo. Zainstalowałe przeróżne biblioteki c++ itp, nie pomogło. Zmniejszyłem opcje graficzne... pomogło. Przynajmniej mi pomogło.

Offline huth

« Odpowiedź #724 dnia: Sierpnia 30, 2011, 23:10:47 »
    Nie wiem na jakiej podstawie ludzie myślą, że spiracona gra może chodzić gorzej... ja sam się z tym nigdy nie spotkałem :P
    Ale dobrze, że kupiłeś WB...

A próbowałeś to?: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html ... po polsku(ale dotyczy chyba tylko xp) http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg125846;topicseen#msg125846
    RGL jest też często powodowany przez ciała na polu bitwy i w miarę kolejnych trupów jest coraz gorzej z pamięcią... No i jakość tekstur... czasem 1% różnicy przesądza o crashowaniu.

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JKM
    « Odpowiedź #725 dnia: Sierpnia 31, 2011, 01:08:17 »
    Raczej to nie jest spowodowane przez za mało RAM itp.
    Mam 3Gb RAM
    4.2 Procesor
    Karta graficzna 256

Offline huth

« Odpowiedź #726 dnia: Sierpnia 31, 2011, 02:15:27 »
    Ale jest spowodowane przez za mało pamięci wirtualnej, której limit dobrze jest zwiększyć(co się tyczy systemów 32 i 64bitowych).
    W przypadku systemu 32bitowego fix na zwiększenie limitu z 2GB na 3GB przestrzeni adresowej(dostępnej pamięci wirtualnej przypadającej na pojedynczy proces) może całkowicie wyeliminować crashe.
    Dodatkowo problemem są nowe pliki 'sounds' w .ogg-u, z którymi WB sobie radzi o wiele gorzej niż z .wav(tu też coś dotyczyło jakiś błędów w zarządzaniu pamięcią), ale to bardziej dotyczy dużego spadku fpsów.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #727 dnia: Sierpnia 31, 2011, 05:37:24 »
    Chwała Bogu, znalazł się jeden co widać wie co mówi. W imieniu wszystkich szczerze dziękuję.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #728 dnia: Sierpnia 31, 2011, 07:40:49 »
    Ulala, dlaczego nie otrzymałem do testów kolejnej bety? Czyżby drugi raz o mnie zapomniano? ;-)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #729 dnia: Sierpnia 31, 2011, 08:03:16 »
    Nie otrzymałeś, ponieważ teraz gra jest ogólnodostępna na pierwszej stronie ;)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #730 dnia: Sierpnia 31, 2011, 10:09:02 »
    Ale jest spowodowane przez za mało pamięci wirtualnej, której limit dobrze jest zwiększyć(co się tyczy systemów 32 i 64bitowych).
    W przypadku systemu 32bitowego fix na zwiększenie limitu z 2GB na 3GB przestrzeni adresowej(dostępnej pamięci wirtualnej przypadającej na pojedynczy proces) może całkowicie wyeliminować crashe.
    Dodatkowo problemem są nowe pliki 'sounds' w .ogg-u, z którymi WB sobie radzi o wiele gorzej niż z .wav(tu też coś dotyczyło jakiś błędów w zarządzaniu pamięcią), ale to bardziej dotyczy dużego spadku fpsów.

A mógłbyś powiedzieć jak to zrobić ??

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #731 dnia: Sierpnia 31, 2011, 10:40:01 »
    @HutH - piraci często łapią błędy RGL, bo często mają inną wersję niż najnowsza, a wgrywają mody, które powstały z myślą właśnie o niej, czyli w module.ini mają nakaz ładowania tekstur, których to piraci po prostu nie mają. Fakt, takie błędy zwykle wywala podczas ładowania tekstur, nie podczas samej gry.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #732 dnia: Sierpnia 31, 2011, 11:01:44 »
    @HutH - piraci często łapią błędy RGL, bo często mają inną wersję niż najnowsza, a wgrywają mody, które powstały z myślą właśnie o niej, czyli w module.ini mają nakaz ładowania tekstur, których to piraci po prostu nie mają. Fakt, takie błędy zwykle wywala podczas ładowania tekstur, nie podczas samej gry.

Dobrze mówisz.Piraci nie aktualizują gier bo patche im cracka mogą usunąć dlatego mają stare wersje.

Offline sirtlen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #733 dnia: Sierpnia 31, 2011, 12:14:05 »
    taa co to za problem komuś sciagnać patha i cracka do niego i co z tego że masz 3 gb ram mogą być uszkodzone i system działa gorzej

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #734 dnia: Sierpnia 31, 2011, 15:56:35 »
    Nie wiem na jakiej podstawie ludzie myślą, że spiracona gra może chodzić gorzej... ja sam się z tym nigdy nie spotkałem :P
    Ale dobrze, że kupiłeś WB...

A próbowałeś to?: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html ... po polsku(ale dotyczy chyba tylko xp) http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg125846;topicseen#msg125846
    RGL jest też często powodowany przez ciała na polu bitwy i w miarę kolejnych trupów jest coraz gorzej z pamięcią... No i jakość tekstur... czasem 1% różnicy przesądza o crashowaniu.

Działa... zrobiłem tym sposobem i do tego pamięć wirtualną zwiększyłem... działa na full detalach :) (tylko przed samą bitwą chwilę przylagguje)