Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224184 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ...and ideas are bulletproof.
    The Witcher Warband Mod
    « dnia: Lipca 03, 2011, 00:05:35 »
    ver. 0.84 PL
    Nowa wersja jest już dostępna!

Mod dostępny jest w częściach:r

Linki zostały usunięte przez administrację forum ze względu na naruszenie przez autora modyfikacji regulaminu, Netykiety oraz praw autorskich.

Zaprawdę, nie masz nic wstrętniejszego nad monstra owe, naturze przeciwne, wiedźminami zwane, bo są to płody plugawego czarostwa i diabelstwa. Są to łotry bez cnoty, sumienia i skrupułu, istne stwory piekielne, do zabijania jeno zdatne. Nie masz dla takich jak oni między ludźmi poczciwymi miejsca. A owo Kaer Morhen, gdzie ci bezecni się gnieżdżą, gdzie ohydnych swych praktyk dokonują, starte być musi z powierzchni ziemi, a ślad po nim solą i saletrą posypany.

Anonim, Monstrum albo wiedźmina opisanie

Wiadomym jest, że wiedźmin, gdy mękę, cierpienie i śmierć zadaje, to takiej similissime lubości i rozkoszy doznaje, jaką człek pobożny i normalny tylko wtenczas ma, gdy z małżonką swą ślubną obcuje, ibidem cum eiaculatio. Z tego jasno wypływa, że i w tej materii wiedźmin naturze przeciwnym jest stworem, niemoralnym i plugawym zwyrodnialcem, z dna piekła najczarniejszego i najsmrodliwszego się rodzącym, albowiem z cierpienia i męki sam chyba tylko diabeł rozkosz czerpać może.

Anonim, Monstrum, albo wiedźmina opisanie

The Witcher Warband Mod do gry Warband ver. 1.134 jest modem traktującym o świecie wykreowanym w książkach Andrzeja Sapkowskiego. Ma za zadanie wytworzenia świata możliwe jak najbardziej bliskiego książką i grą. Wcielamy się w nim zupełnie nowego bohatera, który ma możliwość podróżowania po Krainach Północy, ojczyźnie Nordlingów, drzazgi w oku Emhyra var Emreisa. Więc co by tu dużo gadać, zapraszam do ściągania i grania! Miłej zabawy.

Cechy tWwm:
    - mapa świata  
    (click to show/hide)
    - 6 państw, w tym: Temeria, Redania, Aedirn, Kaedwen, Kovir i Poviss oraz Nilfgaard
    - nowe jednostki, około 50
    - bannery dla każdego państwa i nie tylko
    - bohaterowie znani z sagi
    - nowy wygląd wielu lordów
    - w miastach można rekrutować najemników w dowolnej liczbie, ale po wyższych cenach niż te w karczmach
    - można rekturować elfy i krasnoludów
    - zupełnie nowe nazwy dla większości jednostek i przedmiotów
    - blisko 300 nowych przedmiotów
    (click to show/hide)
    - możliwość najmowania wiedźminów w Kaer Morhen
    - u łowców głów można sprzedawać jenców, a cena zależy od renomy i poziomu postaci
    - u lordów można wymieniać sprzęt
    - mod ma miejsce w roku 1270, dwa lata po pokoju cintryjskim
    - nowe lokacje
    (click to show/hide)
    - masa zmian w samej mechanice gry

Screeny:
    Specjalny ekwipunek dla władców
    (click to show/hide)
    Zbroje Nilfgaardu i Temerii
    (click to show/hide)
    Nilfgaard walczący z Temerią
    (click to show/hide)
    Kovir i Poviss walczący z Aedirn
    (click to show/hide)
    Kaedwen
    (click to show/hide)
    Redania
    (click to show/hide)
    Kovir i Poviss
    (click to show/hide)
    Krasnoludy i elfy
    (click to show/hide)

Zawartość:
    (click to show/hide)

Twórcy, którzy udostępnili swoje materiały:
    (click to show/hide)

Sygnatury:
    [URL=http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7806.0][IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg824/scaled.php?server=824&filename=sygdv.jpg&res=medium[/img][/URL]
    [URL=http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7806.0][IMG]http://img193.imageshack.us/img193/7530/syg1x.png[/img][/URL]

Osoby, które pomagają w tworzeniu moda:
    HutH
    Akosmo
    Zizka
    Satia
    Wabciu
    Dominoo
    Wedge Antilles

Dziękuje wszystkim betatesterom, którzy poświęcili swój czas, by ten mod mógł powstać. Dzięki!
    « Ostatnia zmiana: Października 10, 2011, 11:27:46 wysłana przez Daedalus »

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    Odp: The Witcher MOD
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 03, 2011, 01:17:17 »
    Podstawowe pytanie. Czy będą potwory? I czy będzie można zabawić się w wiedźmaka? Jeśli tak, to jak chcesz rozwiązać sprawę potworów? Dla armii nie będą stanowili specjalego wyzwania, a jeśli będą na tyle silne, by roznosić całe oddziały wojsk, to gracz musiałby być również odpowiednio silny. Czyli on też roznosiłby samotnie całe wrogie armie...

I jeszcze, czy w modzie będą czarodzieje, albo lepiej - czarodziejki ;)
    Jeśli tak, to czy gracz też będzie mógł być jednym z nich? I ponownie, czy pojawią się najpotężniejsze z czarów (te niszczące całe armie)?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 03, 2011, 01:22:10 »
    Niestety czarów nie przewiduje, aczkowielk co do potworów jest pewna nadzieja. Przerobiłem grabieżców na Dziki Gon. Ustawiłem ich po całej mapie i pozmieniałem wygląd na straszniejszy, jak narazie zdaje to egzamin, bo npce moga dac zlecenia na odgonienia widma. Co do potworów i innych ras ciągle nad tym pracuje, ale sa juz Scioatel.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2011, 11:12:00 »
    Rozumiem, że wcielimy się w Geralda, jeżeli tak to będzie neutralni względem wszystkich frakcji ?

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 03, 2011, 11:50:50 »
    Geralt jest postacia niezależną, chociaż pomysł wcielenia się w niego jest ciekawy. Moge zrobić taką alternatywę. Co do Geralta to ma unikatowy wygląd, sprzęt i statystyki już na początku i oczywiście opowiada również swoją historię. W całym modzie chciałbym skupić się bardziej na świecie niż na samej postaci wiedźmina.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2011, 21:43:48 wysłana przez Venris »

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 03, 2011, 12:00:46 »
    Nie oczekujcie jakichś cudów typu potwory, czy magia. Na takie rzeczy porywają się najbardziej doświadczeni moderzy.
    Żeby stworzyć potwora trzeba zupełnie nowy model i nowe animacje, a obie te rzeczy są niezwykle czasochłonne.
    Jeśli uda ci się stworzyć 10 zaklęć w Warbandzie i wrzucisz to na TaleWorlds, ogłoszą cię modderem miesiąca, jeśli nauczysz boty czarować, ogłoszą cię modderem roku.
    Z tego co widzę, planujesz poskładać moda z gotowych elementów, na tej płaszczyźnie może się udać, powodzenia.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 03, 2011, 12:03:38 »
    Mam nadzieję, że ukończysz tego moda. Podsyłam Ci następujący link:

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6287.0

Zaczarowałeś mnie tym pomysłem ;-)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 03, 2011, 12:14:40 »
    Życzę powodzenia i żeby nie skończyło się jak z moimi modami (chociaż jeszcze zobaczycie, że się myliliście co do mnie!!!!!!).

PS. Jeśli potrzebujesz testera to się zgłaszam.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2011, 12:19:29 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 03, 2011, 12:20:26 »
    Ja też chętnie zajmę się testowaniem Moda.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 03, 2011, 12:25:57 »
    Super pomysl.Mod w swiecie Wiedzmina to ekstra sprawa.Do tewgo widze ze to mod ktory ma spore szanse na wydanie.Zycze powodzenia i trzymam kciuki

Offline teri23pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 03, 2011, 12:33:50 »
    Ja też moge zostać testerem .

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 03, 2011, 13:44:12 »
    Przez noc poczyniłem spore postępy. Dodałem nastepujący mod: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,100949.0.html dzięki robertus. Dało mi to możliwość skończenia armii Nilfgaardu i Temerii by były bardziej unikatowe, może jeszcze dziś wrzuce screeny. Co do testowania, to myśle, że będzie można rozpocząć zamknięte testy w przeciągu dwóch tygodni.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2011, 14:09:33 wysłana przez Venris »

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 03, 2011, 14:20:13 »
    Dziś kończę ostatnią część wiedźmina (książki) a niedługo dojdzie do mnie gra, więc ostatnio jestem oczarowany universum wiedźmina.Mam nadzieję że mod nie skończy tak jak niektóre (nie będę wytykał palcem).Jeżeli kiedyś będziesz szukał testera to ja jestem bardzo chętny :)
    Ps. kiedy będzie się można spodziewać premiery moda?
    PPs. w jakim okresie będzie się toczyć akcja moda?
    PPPs. czy będą nowe questy?

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 03, 2011, 14:30:58 »
    Questy są raczej przeróbką tych z diplomacy. Mod ma miejsce po Pokoju Cintrijskim. Premiera moda jest przewidywana jeszcze w te wakacje, jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to najpóźniej we wrześniu. W tym miesiącu, albo w nastepnym chciałbym udostępnić wersje otwarta beta, po zamkniętych testach.\

Dodałem screeny przedstawiajace armię nilfgaardu.
    Poszczególne zbroje mimo takiego samego wyglądu różnią się statystykami.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2011, 17:20:47 wysłana przez Venris »

Offline bzyk36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 03, 2011, 18:55:25 »
    Mogłeś dać do działu "Polskie mody", ale ok. Poproś moderatora któregoś, żeby przerzucił temat.

Cóż, moja rada- do tego "uskrzydlonego" hełmu- mógłbyś mu dać czarną teksturę (to nie jest ciężka robota, wystarczy, że wytniesz kawałek czarnej tekstury z pancerza i dasz na hełm).
    Masz już koncepcje na resztę frakcji (tzn. na ich jednostki)?