Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225076 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ...and ideas are bulletproof.
    Odp: The Witcher MOD
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 06, 2011, 13:42:15 »
    Skupiłem się raczej na przerobieniu frakcji natiwowskich, z których dajmy na to Swadia idealnie pasuje do Redanii w mojej opinii. Genralnie reszta przeszła spory lifting zarówno wyglądu jak i sprzetu. Jesli chodzi o lancknechtów, to duży problem byłby z pikami, bo w bliskiej odległości zadają zbyt mało obrażeń by były skuteczne.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 06, 2011, 14:10:49 »
    I tu się mylisz. Widziałeś pikinierów w TEATRC?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Lipca 06, 2011, 14:34:07 »
    Dokładnie. Zanim podejmiesz działania z pikinierami pobierz moda The Eagle And The Radiant Cross. Tam masz pięknych pikinierów w królestwie Lauriańskim, które odpowiada Hiszpańskiemu.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 06, 2011, 16:26:38 »
    Pikinierzy w formacji są w M&B niemal niewrażliwi na ataki, oprócz ostrzału i innej formacji pikinierów. Po prostu przez taką falangę jest się strasznie ciężko przebić... więc trzeba to dobrze zbalansować.
    Dawno czytałem sagą, ale po przeczytaniu o lanknechtach, myślałem, ze chodzi o Doppelsoldnerów, bo o ile dobrze pamiętam chyba ktoś w książkach spotykał dwóch takich z dwuręczniakami, ale mogę się mylić :P

Jeśli mogę podzielić się kilkoma uwagami, to według mnie militaria powinny być wzorowane na późne średniowiecze/wczesny renesans, czyli mnóstwo długiej broni drzewcowej(jest chyba taki OSP pack), zbroje półpłytowe oraz pełne, lansjerzy, pancerna jazda, pikinierzy i ciężke kusze. Krasnoludów widzę z pawężami i broniami obuchowymi oraz z poleaxe'ami i polehammerami(np. młot lucereński) - choć w ksiązkach o tym nie było :P Elfy wiadomo - lekcy łucznicy, szybcy szermierze.
    Do tego pewne udziwnienia, bo w Toissant(czy jak to tam się pisze) ma być kolorowe rycerstwo, Kaedven jest takie nieco "kozackie"(wschodnio-europejski styl wojaczki), do tego dochodzą jeszcze korsarze ze Skellige, condottierzy z Koviru i Povis i inni... ale generalnie to wszystko jest podobne.

Venris - a umieściłeś tez na mapie Kaer Morhen i jakąś lokację dla szkoły Żmii oraz jakiejś w Kovirze/Povis?

Offline Przemeker

• Użytkownik
    • Kulturalny, acz kompletnie zboczony człowiek ;]
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 06, 2011, 16:56:56 »
    Ten co się spotkał z tymi dwoma doppelsoldnerami to był ten mnich, co zarywał do Ciri ;d
    Jego imię zaczynało się na J, z tego co pamiętam ;d
    A spotkał ich gdy szedł się zaciągnąć do woja.

Co do modu, to nie mogę się go doczekać, bo Wiedźka przeczytałem sagę+opowiadania kilka razy, i grę parę razy przeszedłem ;d
    Chętnie bym pomógł, gdybym tylko nie był kompletnym BEZTALENCIEM z każdej dziedziny modowania ;d
    Mogę być co najwyżej testerem.
    Kocham historię.
    Kocham Inter Mediolan.
    Kocham wszystkich!
                                  ... z wyjątkiem Was ;]

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 06, 2011, 17:17:40 »
    Od zawsze czekałem na moda w tych realiach. Mam jednak pewną sugestie.
    W M&B dosyć łatwo można zostać wasalem króla, i być traktowanym prawie na równi z innymi lordami, nawet założyć własne państwo. W modzie można byłoby wprowadzić jakieś tytuły dla wasali. Do tego na początku gry moglibyśmy tylko rozmawiać z tymi najniższymi rangą, dopiero potem, wraz z wzrostem sławy odblokowała by się opcja rozmowy z szlachcicami wyższymi rangą, a na końcu pewnie z samym królem/cesarzem.
    Co do potworów i magii.
    Wydaje mi się, że to pierwsze jest raczej zbędne. Z potworami walczyli głównie wiedźmini. A postać wiedźmina mimo wszystko trochę nie pasuje do M&B (Geralt dowodzący wielką armią? I jako wasal króla?). Co do magii-odrobina by się przydała-czarodzieje byli ważnymi osobistościami w tym uniwersum. Wystarczy spojrzeć na Loże. Albo Vilgervortza (nie pamiętam jak to się pisało).
    Jeszcze raz co do wiedźminów. Jeśli mają się pojawić jako grywalne postacie, to trzeba im ograniczyć(albo nawet w ogóle usunąć) niektóre możliwości z Native, jak rekrutacja jednostek, zakładanie państwa.
    Co do elitarnych jednostek dla Aedirn-elfy wydaje mi się odpadają, przed wojną z Nilfgaardem to może jeszcze, ale pamiętaj, że Demawend nienawidził wiewiórek, a co za tym idzie i elfów.
    A i jeśli dalej można się zapisać na testera, to jestem chętny.
    Na modowaniu za bardzo się nie znam, ale jeśli szukasz kogoś do tworzenia scen wsi, miast, zamków, albo mapek do multi, to również jestem chętny.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 17:31:27 wysłana przez Dominoo »

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 06, 2011, 17:37:22 »
    Dominoo -> Co za herezje. Z potworami każdy walczył jak potrafił, zaczynając na ludowych sposobach w Hołopolu (metalowe kulki na diaboła), kończąc na zawodowcach nie zawodowcach, rycerzach, magikach (Eyck z Denesle, Rębacze z Crifind itd.).

Nie rezygnować z potworów. Łaziłyby sobie po mapie jak zwierzaki w Brytenwaldzie. Tak samo jak wiedźmaki chodziłby po mapie i atakowały tylko potwory (żadnych ludzi, chyba że w razie ataku wiewiórek). Potworki czasem by atakowały wsie, wtedy znalazłoby się takiego wieśka na szlaku czy to w karczmie, i za opłatą dać polecenie: idź do wioski .... albo podążaj za mną (ale wtedy nie miesza się do walk z innymi ludźmi, no chyba że bandyctwo).
    Można by podmienić też misję z zabiciem kupca w mieście na zabicie potworka.

Co o tym myślicie? Co o tym myśli autor? :D

A co do problemu magii, warto zobaczyć jak w Star Wars modzie zrobiono MOC (moce defensywne, ofensywne, skok na 20 metrów itp.)
    Myślę, że można nawet cały ten patent zgapić. :P Dla moderów jakich mamy tu forum to nie problem, zrobić takie czary.

Ed: Masz rację, pchnięcie mocy czy błyskawice często chybiały na większą odległość (da się to zmienić chyba, powiększyć te "pociski"), ale sama zasada mocy jest ok, lepiej taka niż żadna.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 17:55:34 wysłana przez podest6 »
    (klik) (klik)

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Lipca 06, 2011, 17:38:31 »
    No niby masz racje ale to wiedźmini byli specjalistami. Nie pomyślałem o tym. Przepraszam.
    Co do mocy z moda star wars, to nie była znowu jakaś powalając, szczególnie błyskawice i pchnięcie mnie zawiodły. Tylko duszenie było na prawdę dobre.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 06, 2011, 18:07:25 »
    Już kiedyś Proud porwał się na mod w świecie Wiedźmina, ale odpuścił. To jest po prostu za wielkie na grę komputerową. Nie każę Ci się poddać, ale wątpię, by mod był jakiś wybitny. ;-)

Lancknechci, których spotkał Jarre, mieli ze sobą miecze dwuręczne. Nie ma nic takiego, jak doppelsoldner. W miejskich mitach można spotkać postać doppelgangera, a w Wiedźminie pojawiła się postać Dudu, mimika, czyli dopplera. ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Lipca 06, 2011, 18:20:48 »
    Dużo fajnych pomysłów, ale musimy to jakoś poukładać. Nie umiem niestety modelować, a nawet teksturowanie jest u mnie na niskim poziomie(ostatni raz robiłem to w warcraft 3 TFT). Czary to fajny pomysł, ale potrzebowałbym kogoś, kto się na tym zna. Narazie wiedźminów można rekrutować w karczmie, ale musze jeszcze zmienić na jakich zasadach ma to działać. Mapa świata ma kilka miejsc znanych z książki, ale niestety są to tylko nazwy, nad scenami można jeszcze popracować. Kaer Morhen nalezy aktualnie do Kaedwen, a Dol Blathana do Aedirn. Krasnoludy i elfy mogą być rekrutowani w karczmach(jeszcze nad tym pracuje). Podoba mi się pomysł poziomów lordów, ale nie jestem pewien czy jest to możliwe.

Osoby, które mają troche czasu i chcą zaangażować się w tworzenie moda prosze o wiadomość na private.

Widze, że mod nieźle urósł dzięki temu forum, a ja chciałem tylko ze współlokatorem skopać dupe czarnym tak dla odmiany ;p.

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Lipca 06, 2011, 18:25:18 »
    Nie czytałem ja Wiedźmina, w grę nie grałem...
    Mogę tylko ocenić mechanikę moda, ilość bugów, staranność wykonanych textur. Kiedyś jak będzie dostępny dla wszystkich to z chęcią zagram. ;)
    Szkoda, że to na single, a nie na multi...

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Lipca 06, 2011, 19:03:50 »
    Chciałbym podkreślić, że ten mod nie ma sprawić, że wszystkim spadną kapcie, przynajmniej nie teraz. Chce stworzyć fundament, który z czasem osiągnie pożądany efekt. Do tego potrzebny jest niestety MS, z którym zapoznaje się od jakiegoś czasu i zanim zaczne wprowadzać nowe państwa itd. to lepiej dopracowac to co już jest. Chce uniknąć klęski Prouda, chociaż rozumiem co chciał osiągnąć. Dlatego powoli, ale do celu.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 19:07:23 wysłana przez Venris »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #57 dnia: Lipca 06, 2011, 19:46:52 »
    Ja mam takie pytanie. Ten mod domyślnie będzie nam pozwalał się wcielic w to, co znamy z native (+ drobne zmiany), ale czy będzie np ścieżka fabularna, jeśli wybierzemy Geralta (jak się da)?

Offline Tiweth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Lipca 06, 2011, 19:54:06 »
    Witam. Jestem nowy na forum. Mod bardzo mnie zainteresował. Mam kilka pomysłów, niestety nie znam się zabardzo na modyfikacjach warbanda, więc nie wiem czy wszystko co napiszę da się zrobić:
    -co do wiedźminów. według mnie powinni poruszać się na mapie jak łowcy niewolników (czy jakoś tak, w nativa dawno nie grałem ^^). Grupy 2-3 osobowe polujące na potwory zamiast bandytów. (Te natomiast mogłyby poruszać się jak np. jelenie i dziki z brytenwaldy). Same monstra mogłyby atakować wieśniaków. Wiedźmini mogliby byc uzbrojeni w jakieś skórzane wdzianko (ze zmienionymi teksturami), czarne laczki, rękawiczki oraz oczywiście dwa miecze (dwuręczne). NIe wiem czy da się zrobić takie coś (wątpię)- jeden z mieczy (srebrny) mógłby mieć zwiększone obrażenia na jakieś typy jednostek czyt. potwory xd.
    -Jeśli rozgrywka toczyć ma się w czasach "książkowych" myślałbym o sojuszu królestw północy przeciwko cesarstwu nilfgaardu (ci mogliby mieć więcej jednostek np. jeden wasal zamiast 117 jednostek - 210 itp) To tylko jeśli taka wojna miałaby miejsce ^^.
    -Co do scoia'tael (chyba tak sie to pisze :d)- Mogliby być zamiast leśnych bandytów.

Może coś potem dopisze teraz nie mam czasu, zaraz sie siatka zaczyna xD. (taaakie propozycje ^^) Wiem że trochę za często
    uzyeałem "mogliby" pls nie linczujcie mnie za to. :P Zgłaszam się na testera :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 20:02:03 wysłana przez Tiweth »

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lipca 06, 2011, 20:22:00 »
    Witam. Jestem nowy na forum. Mod bardzo mnie zainteresował. Mam kilka pomysłów, niestety nie znam się zabardzo na modyfikacjach warbanda, więc nie wiem czy wszystko co napiszę da się zrobić:
    -co do wiedźminów. według mnie powinni poruszać się na mapie jak łowcy niewolników (czy jakoś tak, w nativa dawno nie grałem ^^). Grupy 2-3 osobowe polujące na potwory zamiast bandytów. (Te natomiast mogłyby poruszać się jak np. jelenie i dziki z brytenwaldy). Same monstra mogłyby atakować wieśniaków. Wiedźmini mogliby byc uzbrojeni w jakieś skórzane wdzianko (ze zmienionymi teksturami), czarne laczki, rękawiczki oraz oczywiście dwa miecze (dwuręczne). NIe wiem czy da się zrobić takie coś (wątpię)- jeden z mieczy (srebrny) mógłby mieć zwiększone obrażenia na jakieś typy jednostek czyt. potwory xd.
    -Jeśli rozgrywka toczyć ma się w czasach "książkowych" myślałbym o sojuszu królestw północy przeciwko cesarstwu nilfgaardu (ci mogliby mieć więcej jednostek np. jeden wasal zamiast 117 jednostek - 210 itp) To tylko jeśli taka wojna miałaby miejsce ^^.
    -Co do scoia'tael (chyba tak sie to pisze :d)- Mogliby być zamiast leśnych bandytów.

Może coś potem dopisze teraz nie mam czasu, zaraz sie siatka zaczyna xD. (taaakie propozycje ^^) Wiem że trochę za często
    uzyeałem "mogliby" pls nie linczujcie mnie za to. :P Zgłaszam się na testera :)

Dać 2 miecze 2-ręczne dla wiedźminów, jeden zwykły a drugi z bonusem do tarczy :D
    A potworkom dać bronie o małym zasięgu i dużej sile (i zabrać im tekstury) co by wyglądało jakby atakowały łapą, a do drugiej ręki niewidzialną tarczę o małym zasięgu by ew. strzał nie zbierały czarodziejsko :D i pomysł na potwora gotowy :D
    Dalej to już tylko model zbroi stylujący na potwora... (i oczywiście blokada zbroi by nie dało się jej wylotować ani kupić...)

Myślę że można by przypiąć oba miecze na plecy jak i dorobić im "pochwę" na plecach, kwestia wykonania i ustawienia.