Od zawsze czekałem na moda w tych realiach. Mam jednak pewną sugestie.
W M&B dosyć łatwo można zostać wasalem króla, i być traktowanym prawie na równi z innymi lordami, nawet założyć własne państwo. W modzie można byłoby wprowadzić jakieś tytuły dla wasali. Do tego na początku gry moglibyśmy tylko rozmawiać z tymi najniższymi rangą, dopiero potem, wraz z wzrostem sławy odblokowała by się opcja rozmowy z szlachcicami wyższymi rangą, a na końcu pewnie z samym królem/cesarzem.
Co do potworów i magii.
Wydaje mi się, że to pierwsze jest raczej zbędne. Z potworami walczyli głównie wiedźmini. A postać wiedźmina mimo wszystko trochę nie pasuje do M&B (Geralt dowodzący wielką armią? I jako wasal króla?). Co do magii-odrobina by się przydała-czarodzieje byli ważnymi osobistościami w tym uniwersum. Wystarczy spojrzeć na Loże. Albo Vilgervortza (nie pamiętam jak to się pisało).
Jeszcze raz co do wiedźminów. Jeśli mają się pojawić jako grywalne postacie, to trzeba im ograniczyć(albo nawet w ogóle usunąć) niektóre możliwości z Native, jak rekrutacja jednostek, zakładanie państwa.
Co do elitarnych jednostek dla Aedirn-elfy wydaje mi się odpadają, przed wojną z Nilfgaardem to może jeszcze, ale pamiętaj, że Demawend nienawidził wiewiórek, a co za tym idzie i elfów.
A i jeśli dalej można się zapisać na testera, to jestem chętny.
Na modowaniu za bardzo się nie znam, ale jeśli szukasz kogoś do tworzenia scen wsi, miast, zamków, albo mapek do multi, to również jestem chętny.