Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224409 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: The Witcher MOD
    « Odpowiedź #75 dnia: Lipca 07, 2011, 18:21:06 »
    -.- Venris dwa razy mówił, że już to zrobił, a jeszcze trzech innych ludzi wyszło z tym pomysłem.

@Down Rangi z automatu idą ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2011, 18:32:41 wysłana przez Zizka »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Tiweth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Lipca 07, 2011, 18:24:46 »
    A własnie - co z elfami i krasnoludami? Zamiast leśnych bandytów itp. mógłbyś zrobić Scoia'tael.

To już jest zrobione... Temat nie jest jeszcze bardzo długi. Można spokojnie te 5 stron przeczytać.

Hah jestem kmieciem! Czuję się zaszczycony ;d

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #77 dnia: Lipca 07, 2011, 18:33:10 »
    - Elfickich łuczników(najlepszych w grze) mozna rekrutować w karczmach.
    - Najemną jazde przerobiłem na najemników Adie Pangratta.
    - Najemnych mieczników na krasnoludy (nie wiem niestety jak zmiejszyć ich modele).
    - Armia Koviru i Poviss ma możliwość rozwoju jednostek w strone najemników (piechota x 2, jazda x2 i kusznicy x1).

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Lipca 07, 2011, 19:12:01 »
    Proponował bym pozbyć się systemu jednostek z Native, mianowicie tego, że ze zwykłego chłopa można zrobić rycerza. To takie trochę nierealne. Takie jednostki jak zawodowa piechota, jazda, czy rycerstwo powinno się rekrutować w zamkach i miastach (tak jak w TEATRC). Najemnicy, oprócz karczm, powinni występować jako wojska najemne w zamkach i miastach. A elfy niech pozostaną rebeliantami. Do tego, jeśli zostaniemy wasalami jakiegoś państwa, które zwalcza Wiewiórki, opcja rekrutacji elfów jako najemników powinna być zablokowana.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #79 dnia: Lipca 07, 2011, 19:47:21 »
    A napiszesz skrypty, triggery itp do tego? Bo to nie jest takie łatwe jak się niektórym może wydawać.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Lipca 07, 2011, 20:11:38 »
    Czy powiedziałem, że to łatwe? Dałem tylko pomysł, jak autor go wykorzysta, to wykorzysta, jak nie, to nie. Wiem, że pisanie skryptów jest trudne.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Lipca 07, 2011, 20:18:23 »
    Dodałem do gry dwa nowe mody:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,51681.0.html
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,125920.0.html

Pozwoli mi to na zmiane wyposażenia armii, by jeszcze bardziej odbiec od Nativa.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #82 dnia: Lipca 07, 2011, 20:24:55 »
    No nie... błagam.... kolejny mod z More metal sounds? Ile można?

Innymi słowy, mógłbyś tego nie dodawać? Ten mod wcale nie jest bardzo dobry, a pomimo to eksploatowany gdzie popadnie.

A ta druga paczka ładna, przyda się.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Lipca 07, 2011, 20:44:16 »
    Wrzuciłem MMS bo nie moge już słychać tych natiwowskich dźwięków. Jeśli większość nie będzie go chciała to go wywale :).

Offline Horace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lipca 07, 2011, 20:47:54 »
    Jeśli większość nie będzie go chciała to go wywale :).
    Venris w takim razie proponuje zrobić ankietę :)

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Lipca 07, 2011, 20:51:39 »
    Już gotowe, zapraszam do głosowania.

Aktualizacja
    Kolejne zmiany, tym razem w armii Aedirn:
    Aedirn ma możliwość rozwoju jednostek w trzy strony:
    - zwykła piechota z tarczami i mieczami
    - pikinierzy (dzięki modowi, który dziś dodałem)
    - łucznicy, którzy będą posiadać krótkie miecze
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2011, 21:29:28 wysłana przez Venris »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #86 dnia: Lipca 07, 2011, 21:33:33 »
    Pomysł całkiem niezły....Prawdę mówiąc jest dużo roboty, ale jeżeli chodzi o jednostki, wygląd, imiona, mapę, to masz już gotowe...jedyny problem, to "przepisać" to na silnik WB ;)

Jeżeli chodzi o MMS, to jestem za...te z native'a są zbyt na "odpie...dol"

Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 07, 2011, 21:56:18 »
    No nie... błagam.... kolejny mod z More metal sounds? Ile można?
    Popieram, more metal sounds nie jest tak realistyczny jak się wydaje.
    Jest masa błędów co słychać jak walczy się z golasami, ludźmi w szmatach i skórach...

Chodzi o to, że jak walne grabieżcę mieczem, to jakbym walił w konserwę? Takie blaszane hałasy?
    Niestety ;/
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2011, 23:46:31 wysłana przez Satia »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #88 dnia: Lipca 07, 2011, 23:01:44 »
    Chodzi o to, że jak walne grabieżcę mieczem, to jakbym walił w konserwę? Takie blaszane hałasy?

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #89 dnia: Lipca 08, 2011, 00:16:55 »
    Cytat: Zizka
    Już sobie wyobrażam zeugla zrobionego na podstawie człowieka, albo smoka na podstawie jeźdźca. Nie rozumiecie, że on będzie truchtał jak koń?
    No dobra, ze smokiem może trochę się rozpędziłem, chociaż prawdopodobnie dałoby radę takiego zrobić. Skrzydła złożone, przylegające do ciała, ograniczona prędkość (w WB przeciętnie jest w okolicach 40 z tego co pamiętam, przy 5 prawdopodobnie zwierzak mógłby tylko chodzić, bez możliwości biegu), odpowiedni model i po sprawie. Co do zeugla, to tak jak mówiłem, nie wiem, jak wygląda rigging do M&B, ale prawodopodobnie dałoby radę przypisać kilka kończyn do jednej kości. Wtedy przebrany rycerz ruszałby jedną ręką, a zeugl machałby np. trzema.

Cytat: Zizka
    BTW - kikimora? Kikimora to z tego co pamiętam z gry sześcionożny potwór. Chcecie, żeby dwie pozostałe sobie sterczały prosto z tyłu?
    All day, all night. What the fuck? Mod chyba nie ma opierać się na grze, a na książce. Sapkowski tworząc Sagę opierał się o wierzenia Słowian i późniejsze ludowe gusła i zabobony. A sam Sapkowski tak opisał kikimorę:

Cytat: "Rękopis znaleziony w smoczej jaskini. Kompendium wiedzy o literaturze fantasy" - A. Sapkowski
    Kikimora - groźny ruski stwór zamieszkujący bagna i mokradła. Przybiera postać staruchy okutanej w chałat utkany z mchów i wodorostów. Mało kto jednak - z żyjących - widział kikimorę, bo jest niezwykle skryta; na bagnach można co najwyżej usłyszeć jej zawodzący krzyk.

Zbłąkanych wśród moczarów ludzi kikimora wołaniem wabi na trzęsawisko, skąd nie ma powrotu. Kożuch ze splątanych mchów pęka nagle... i zjawia się kikimora, by patrzeć na makabryczną agonię powoli pogrążającego się w topieli nieszczęśnika.

Do pomniejszych duchów bagiennych, sług kikimory, należą błotnice, chmyry, karakondżały, kryksy i złydnie. Wszystkie są zawzięte na ludzi i bardzo niebezpieczne.

Jeszcze wikipedia:
    Kikimora, sziszimora – w wierzeniach słowiańskich szkodliwy duch domowy.

Kikimora, uważana niekiedy za żonę domowego, przybierała postać maleńkiej kobiety, choć potrafiła także stać się niewidzialna. Była wroga wobec mężczyzn, po nocach budziła niemowlęta, plątała przędzę, czasami szkodziła także zwierzętom domowym, zwłaszcza zaś kurom. Sama jednak bardzo chętnie przędła i dziergała koronki, przy czym furkot jej wrzeciona uznawano za zły znak.

I czy którykolwiek z tych opisów przedstawia sześcionożnego pająkowatego potwora? Chociaż mogę się mylić, bo Wieśka czytałem dawno i być może Sapkowski inaczej pokazał tam kikimorę.

A jeszcze odnośnie ghuli czy utopców. Przecież to są potwory humanoidalne, utopiec to po prostu utopiony człowiek. Więc dlaczego do cholery nie miałby mieć ludzkiego szkieletu. Ładny model, zmniejszona prędkość, duże obrażenia od ciosów pięścią i znowu gotowe.

Cytat: Solejók
    A co by cię ekscytowało w trybie multiplayer? Hm?
    Mnie na przykład ekscytowały by właśnie potwory. Wystarczy dodać jako jedną z frakcji do multi i hit gotowy. Bo kto nie chciałby pociachać ghula? Lub jako ghul rozerwać kilku wojaków?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"