Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224410 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: The Witcher MOD
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 05, 2011, 21:08:29 »
    Bardzo ładne zbroje. Tylko ten herb jakiś taki dziwny... ja bym go zmniejszył.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #31 dnia: Lipca 05, 2011, 21:11:38 »
    Jeśli tak jest, to musze zrobić nową zbroje dla ostatniego poziomu nilfgaardu :(.

Wcale nie. Kopiujesz płytówkę i zmieniasz jej teksturę na czarną z tym twoim słońcem. Proste.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #32 dnia: Lipca 05, 2011, 21:12:41 »
    Bardzo ładne zbroje. Tylko ten herb jakiś taki dziwny... ja bym go zmniejszył.

Chodzi Ci o druga zbroje, niepłytową?

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #33 dnia: Lipca 05, 2011, 21:14:25 »
    Podejrzewam że tak. Mi też się za duży wydaje.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 05, 2011, 21:15:02 »
    Już się za to biore.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 05, 2011, 21:50:35 »
    - Tu. Dol Angra to szeroka dolina, droga wiodąca z południa do królestw Lyrii i Rivii, do Aedirn, a dalej do Dol Blathanna i Kaedwen... A poprzez Dolinę Pontar do nas, do Temerii.
    — Krew elfów, str. 253
    Kaedweńskie zbroje w całej okazałości. Co o tym sądzicie?

Pytam się raz jeszcze, czy ktoś zna kod tekstury na black_armor bo potrzebuje do dodania słońca nilfgaardu. Bardzo prosze o pomoc.

Wrzuciłem do pierwszego postu logo, które jest już w grze.
    No bardzo ładne to one nie są :P Według mnie powinieneś zmienić barwy czerwono-białe(które chyba miała Redania) na takie brunatno-żółte(płowe) jak ma ten żołnierz po prawej. W ogóle herb na tej zbroi lamelkowej wygląda dość dziwnie.
    Nigdy nie bawiłem się w teksturach, ale w PSie trochę różnych rzeczy edytowałem i robiłem, więc mógłbym ci pomóc, ale dopiero od jutra. Jakiś tutorial znajdę na tym forum?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #36 dnia: Lipca 06, 2011, 08:25:14 »
    Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły te zbroje - warto by przemyśleć powiększenie herbów oraz tarcze herbowe ;-)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #37 dnia: Lipca 06, 2011, 09:31:21 »
    Powiększenie herbów? Jak się je powiększy, to będą wyglądać wręcz karykaturalnie. Moim zdaniem trzeba je zmniejszyć.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 06, 2011, 09:52:46 »
    Herbu nie ma już na zbroi lamelkowej, ale został za to na płytowej. Co do płytowej to bazowałem się na zbroi z artbooka W2 i tam herb ma taka samą wielkość.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 12:30:23 wysłana przez Venris »

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #39 dnia: Lipca 06, 2011, 10:30:33 »
    Nie znam się na realiach świata z książek o wiedźminie, ale uważam że Nilfgaardzki kusznik którego screeny przedstawiłeś w 1 poście nie powinien mieć na sobie czarnej płytówy i tego puszkowego hełmu. Kto potrafiłby w czymś takim strzelać ?

Jak na początkowe fazy produkcji moda to widać w tobie wielki entuzjazm, mam nadzieję że nie okaże się on słomianym zapałem...

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lipca 06, 2011, 11:34:27 »
    Kaedwenskie kolory są teraz ciemniejsze i przypominają trzecią zbroje z obrazka. Ponad to zmniejszyłem herb na płytówce, dzieki czemu przestał się rozmywac. Do temerskich hełmów i płytówki dodałem lilie, nie zmieniałem reszty zbroi. Nilfgaardzkie zbroje opieraja się teraz na zaprezentowanych wcześniej, nie liczac płytowych (wyrzucone), różnicą jest słońce na piersi. Zmieniłem też teksture nilfgaardzkich piechurów na czarną. Jeśli wszystko pójdzie dobrze z planem, to na poczatku następnego tygodnia chciałbym rozpocząć zamknęte, narazie, testy. Będe potrzebował 6 ochotników, z czego każdy będzie testował jedną z frakcji. Chciałbym by ten pierwszy test dotyczył wyłącznie frakcji by możliwie jak najbardziej je zbalansować. Wciąż potrzebuje pomysłu na armię Aedirn, unikatowe jednostki. Jestem otwarty na sugestie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 11:37:56 wysłana przez Venris »

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 06, 2011, 12:36:57 »
    Co wy tam odpierdzielacie??
    Nic nie trzeba było poprawiać, nic powiększać, nic zmniejszać... A lamelka wygląda dość ładnie, nie musiałeś jej wyrzucać. Przyzwyczailiście siè do tej nativowskiej i teraz odrzucacie wszelkie zmiany lamelki.
    Chyba chodzi w tym o to, by zmienić tę nudną calradię na świat Witchera.

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lipca 06, 2011, 12:44:37 »
    W Aedirn leży Dol Blathanna, to może jakieś lekkozbrojne oddziały elfów, albo coś w tym guście? Wiem że neludzie bardziej walczyli by po stronie Scoia'tael, ale ci bardziej zasymilowani z ludźmi żeby pokazać że nie są wiewiórkami mogłyby dołączyć do armii Demawenda.

I w jakich czasach opowiadania ma dziać się akcja gry?

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lipca 06, 2011, 13:05:27 »
    Co wy tam odpierdzielacie??
    Nic nie trzeba było poprawiać, nic powiększać, nic zmniejszać... A lamelka wygląda dość ładnie, nie musiałeś jej wyrzucać. Przyzwyczailiście siè do tej nativowskiej i teraz odrzucacie wszelkie zmiany lamelki.
    Chyba chodzi w tym o to, by zmienić tę nudną calradię na świat Witchera.
    Lamelkowa jest, tylko jest ciemniejsza i bez herbu. Co do Aedirn to Roxenheimme podsunołeś mi pewien pomysł. Mógłbym zrobić ludzką jazde, krasnoludzkich bereserków(jak sie uda) i łuczników elfickich. Swoja drogą Dol Blathana też jest w grze, jako zamek oczywiście.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #44 dnia: Lipca 06, 2011, 13:14:02 »
    Mam nadzieję, że frakcje będą się trochę bardziej od siebie różnić jednostkami. Sagę czytałem dosyć dawno, ale pamiętam, że taka Temeria na przykład miała swoich lancknechtów, Kovir i Poviss używały bodajże wojsk zaciężnych (najemników), ale to akurat mogłem sobie dopowiedzieć. A krasnoludy umieściłbym bardziej niż w wojskach państwowych w Wolnej Kompanii, tylko musiałbyś jakoś sprawić, by mogły ją wynajmować różne państwa. Mógłbym ci też okazjonalnie machnąć jakieś modele, ale wolę się nie zobowiązywać do bycia etatowym grafikiem po tym jak zawiodłem w AoMie.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".