Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Sesja RPG/Dragon Age] Widmo przyszłości  (Przeczytany 25468 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [Sesja RPG/Dragon Age] Widmo przyszłości
    « Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 22, 2011, 17:35:15 »
    Thorgrim

Thorgrim zaklął  szpetnie pod nosem godnie krasnoludzkich mistrzów grabarzy

- Widzę, że nie obejdzie się bez bezsensownych oskarżeń. Jakie to typowe! Chyba musisz elfie wytłumaczyć wszystko jeszcze raz, dać się obszukać. Jak widzisz bez tego się nie obejdzie...

Cholera Ci zabobonni kmiotkowie i ten stuknięty mag rodem z jakieś opowieści barda grającego pod walącą się Tawerną! Nic nie wiedzą o elfach, do tego rzucają oskarżeniami na lewo i prawo.

- Magu jak już go zgwałcisz i zrobisz z nim kilka innych wymyślnych rzeczy to bądź łaskaw zaprosić elfa do rozwiązania tej zagadki. Masz większą wiedzę magiczną od nas więc wykorzystaj ją wreszcie! Nie trwoń swojej straszliwej i nieposkromionej mocy na jakiegoś elfa.
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 22, 2011, 19:00:59 »
    Aerandir

Cholera...nie mogę im powiedzieć że byłem tu przed nimi bo nic mi to nie da, a tylko wpakuję się w większe kłopoty.

- Przybyłem tu chwilę po was. Pomyślcie...ktoś jest winien tej masakry. Ten ktoś jak pewnie zauważyliście opuścił to miejsce...gdzie mógł się udać? Mogę ich bez problemów wytropić, jestem mistrzem przetrwania w lesie. Ale póki ruszymy, a musimy to zrobić czym prędzej, zastanówmy się co już wiemy. Któryś z wieśniaków przeżył zasadzkę, widziałem z lasu jak próbowałeś go leczyć. Długo nie pożyłby ranny. Czyli musieli go ranić niedługo przed waszym przybyciem. Potem gdzieś ruszyli...chociaż...znam legendy wedle których możliwa jest teleportacja...na tym znasz się raczej ty magu. Czy ktoś mógł się stąd teleportować?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #137 dnia: Czerwca 22, 2011, 19:32:12 »
    Thomas Weseley

Nie zadowala mnie ani trochę ta bajeczka. Same ogólniki i to pewnie wymyślone w akcie desperacji na poczekaniu.

- Nie kupuje tego długouchy. Kręcisz, a ponadto zmieniasz temat. Chcesz nas zbić z tropu bajaniem o teleportacji? Ty chyba mylisz nas z jakimś tępymi kmiotami!

Tego już było za wiele za Thomasa. Dobył miecza i skierował ostrze ku szyi Aerandira.

Kłamie nawet w obliczy śmierci, dobry jest... Te jego mącenie zaczyna być coraz bardziej sensowe: Skurczybyk chce kupić czas! Z pewnością reszta jego bandy dobrze wykorzysta zmarnowane przez nas chwile.

- Proponuję uciąć mu dłoń, albo chociaż ucho. Sądzę że tylko radykalne działanie rozsupła mu język.

Weseley ponownie zwrócił się do elfa:

- Masz ostatnią szansę! Wytłumacz jakim cudem przybyłeś chwilę po nas, a mimo to chrzanisz o oddalaniu się sprawców w taki sposób jakbyś ich widział?! Kłamiesz nam prosto w oczy i próbujesz wyłgać się nędznymi tłumaczeniami.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Czerwca 22, 2011, 19:55:30 »
    Cavaron

Mag już otwierał usta, by coś powiedzieć, lecz najemnik mu przerwał

Ten Weseley może mieć rację z elfami trzeba ostrożnie. To podstępne bestie, które w nocy potrafią wbić Ci nóż w plecy, nie można dać mu poczucia bezpieczeństwa, ponieważ, może nas wykorzystać.

- Weseley, pomóż mi z tym najemnikiemm to ja pomogę Tobie.
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #139 dnia: Czerwca 22, 2011, 20:02:37 »
    Garwald

Wyraźnie zaniepokojony przebiegiem zdarzeń wbieg między Thomas'a, a Aerandir'a.

- To jakieś spotkanie sadystów! Spokojnie! Szukacie ofiary? Upustu agresji!? Jeszcze raz rozejrzyjcie się dookoła, zamiast szukać wroga w każdym z nas, może postarajmy się za nim pójść, bądź chociaż uciec, ten Stwórcy winny elf zjawił się tu prawdopodobnie przypadkiem, wracając z swej zacisznej chatki, nie dziwcie się jego arogancji i pewności siebie, elfy to stworzenia niezwykle dumne, odważne i nieufne, bynajmniej z reguły, nadal macie zamiar z namaszczeniem machać swym orężem i wykrzykiwaniem bezsensownych gróźb. Wiem, że i ja sam przez chwilę zwątpiłem, chcąc go przeszukać, lecz teraz widzę, że jest bynajmniej normalny.

Krasnal rozglądał się bacznie na wszystkich, czy aby na pewno żaden nie zechce mu za czczą gadaninę rozmiażdżyć głowy.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Czerwca 22, 2011, 20:07:42 »
    Thorgrim

Nie on schowa ten miecz! Zaraz się wszyscy pozabijają, jak w jakieś taniej sztuce.

- Thomasie spokojnie , może zamiast od razu go okaleczać, możemy go po prostu, zwyczajnie popilnować! Jeśli będzie chciał nas wywieść w pole to mag to od razu zauważy, nieprawdaż?
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Czerwca 22, 2011, 20:20:56 »
    Aerandir

- Słyszałem wiele o magach...ale wszyscy których znałem byli raczej spokojni...uszanuj obecność członka starszej rasy magu i wysłuchaj mnie. Ktoś rozumiejący magię nie powinien chyba mieć z tym problemu, nieprawdaż?

Testuję jego cierpliwość...ciekawe ile wytrwa...cóż, próbując mnie zabić narazi się reszcie. Nie jest głupi, nie zrobi tego. Póki co jestem więc bezpieczny....

- Gratuluję wiedzy na temat naszej rasy krasnoludzie...jednak nie lubię słowa dumne. Podróżuję na północ...moja kryjówka stała się miejscem zbyt niebezpiecznym, w nocy obozowałem w lesie i ujrzałem łuny na horyzoncie. Ruszyłem w ich kierunku i dotarłem tu w momencie w którym wchodziliście do wioski. Postanowiłem poprosić was o pomoc w wyjaśnieniu tego co tu się stało. Cokolwiek dokonało tej masakry, sam sobie z tym nie poradzę. Wy również nie przeżyjecie w tym lesie długo. Ma on w sobie coś niezwykłego...otacza go starożytna aura. Jest niebezpieczny. Co wy na to?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Czerwca 22, 2011, 21:11:06 »
    Garwald

Mam nadzieję, że rozwialiście swoje wątpliwości, gdyż mam serdecznie dosyć waszej paplaniny!

- Aerandirze, czy mógłbyś naprowadzić nas, bądź mnie, na jakikolwiek trop?

www.pustamiska.pl

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Czerwca 22, 2011, 21:37:44 »
    Thomas Weseley

"obozowałem w lesie i ujrzałem łuny na horyzoncie. Ruszyłem w ich kierunku i dotarłem tu w momencie w którym wchodziliście do wioski" I on myśli że damy się nabrać na takie bajki! Zręczny manipulant i krętacz, wywiódł tego kretyna Garwalda w pole i zarazem załatwił sobie obrońce... Chyba ten krasnal nigdy na oczy elfa nie widział skoro tak się tego tutaj przywiązał.

Thomas niechętnie cofnął i począł chować miecz do pochwy.

- Brak mi już na was idioci sił. Elf kręci od samego początku, jego opowiastki są niespójne, przeczą same sobie, a wy cackacie się z nim jak z jajkiem! Czy wy macie jakiś instynkt?!

Po cholerę ja strzępię język? Erdaa'ra i Randh'aar to najchętniej pewnie sami by się powyrzynali, krasnoludy i Verator to rycerzyki, które uwierzą w każde kłamstwo tego oszusta, a mag... Lekko musnął go kijem i tyle. Mógł mu rozwalić łeb i byłby spokój. Nie rozumiem jakim cudem można tak żreć z ręki?! Ten elf co wypowiedź sprzedaje nam inną wersję opowiastki, a naiwniaki łykają te słowa.

Weseley zrezygnowany schował ostrze, westchnął i rzekł do elfa:

- Może i oni Ci wierzą, lecz ja nadal wiem iż nie powiedziałeś nawet ułamka prawdy. Wątpię abyś sam bez map błąkał się po "niezwykłym" lesie, ale już Cię nie będę przeszukiwał, bo jeszcze Garwald uzna to za zamach na Twoją wolność. Nie ufam Ci ani trochę...

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Czerwca 22, 2011, 21:51:15 »
    Garwald

- A czy ty wiesz co to zdrowy rozsądek!? Czy nie wolałbyś w lesie mieć obytego przewodnika i wspaniałego tropiciela? Nie, przecież lepiej wszystkich wyrżnąć za chęć do życia, nabić na pal i iść samemu, ba, uciekać! Mówię to już ze względów czysto praktycznych, pomijając, iż może się okazać wiernym kompanem i przyjacielem.

Aerandirze jeżeli pozwolisz chodźmy z najemnikami i magiem, bądź bez nich, w każdym bądź razie prowadź, po drodze będziemy mogli porozmawiać spokojnie.

www.pustamiska.pl

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Czerwca 22, 2011, 22:02:50 »
    Thomas Weseley

Niemożliwy idiota!

- Przecież on nas okłamuje! Łże nam w żywe oczy! Jakim cudem można być aż do takiego stopnia łatwowiernym?! Jaki cudem Ty jeszcze w ogóle żyjesz naiwniaku! Oszukuje nas i wodzi na nos, ale Ty w imię jakich jego umiejętności jesteś gotów obdarzyć go zaufaniem. Nie potrafię pojąc jak ktoś tak naiwny jeszcze nie skończył z nożem w plecach?!

To chyba jakieś czary! Elf wciska nam bzdury, a Garwald skacze w okół niego jak wierny psiak!

- Zresztą... Rób sobie co chcesz, najlepiej spisz te jego bajki i je opublikuj. Krocie zarobisz.

Wściekły Thomas podszedł do Veratora   

- Czy Twoi najemnicy zawsze tak się zachowują?! Zrób coś z nimi do cholery bo wyglądają jakby zaraz mieli sobie skoczyć do gardeł!

Otaczają mnie sami szaleńcy... To ta przeklęta chałupa, mówiłem żeby ją spalić, ale kto by mnie tam słuchał.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Czerwca 22, 2011, 23:01:31 »
    Aerandir

Czy to na pewno dobra kompania? Ten krasnolud je mi z ręki...natomiast ten cały Thomas wygląda na niezłego spryciarza...cóż...dobrze będzie mieć w kompania kogoś kto nie zaufa pierwszej napotkanej osobie...jeżeli oczywiście ją stworzymy.

- Nie wiem nic więcej na temat tej sprawy. Teraz zrewanżujcie się i powiedzcie mi co wy wiecie.

Aerandir spojrzał na wściekłego człowieka, jego twarz nie wyrażała niczego.

Cóż...z nim nie pójdzie tak łatwo...w każdej chwili może mnie rozsiekać...

- Thomasie...nie zamierzam ci się z niczego tłumaczyć...jesteś tylko zwykłym człowiekiem, a wy nigdy nie zrozumiecie nas - elfów. Rozumiem też twoją nieufność...nie zamierzam jednak nic z nią robić. Wiedzcie że ja też wam nie ufam, ale w obecnej chwili jesteśmy jedynymi którzy mogą tą sprawę wyjaśnić. Los chciał nas tu przywieźć, więc czyńmy swoją powinność i wyjaśnijmy tą zagadkę.

Hmmm, może to ich przekona, jeżeli nie trzeba będzie przejść do defensywy...

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Czerwca 22, 2011, 23:17:33 »
    Garwald

Patriota się znalazł: "Nie zrozumiesz ełfów", co to za bełkot? Zobaczmy czy na coś się przyda.

- Wiemy, tyle: Zamieszani są w to Qunari, którzy szukają mapy i kamienia, wiele przedmiotów wskazuję na magię krwi a dodatkowo wiemy, iż Thomas jest nieufny. A teraz przydaj się na coś!

www.pustamiska.pl

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Czerwca 22, 2011, 23:17:52 »
    Cavaron

mag zaczął się oddalać

Oni wszyscy są chorzy! Ufają ledwo co przybyłemu elfowi. Muszę się stąd wynosić, a przynajmniej poczekać, na to co się stanie w bezpiecznym miejscu.

To powiedziawszy wyszedł na zewnątrz i czekał niedaleko wejścia na to, co się wydarzy, lecz jednocześnie nasłuchiwał, tego co mówi ta banda popaprańców

- Uważajcie na tego elfa! Nie wiadomo do czego jest zdolny, równie dobrze to on może, być jednym z magów krwi!

OT

(click to show/hide)
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Czerwca 22, 2011, 23:28:23 »
    Aerandir

- Poszukam tropów...

Aerandir wychodzi z budynku

Schylam się i korzystając ze swoich umiejętności poszukuję śladów

(click to show/hide)