Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co nowego w M&B 3  (Przeczytany 30059 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Co nowego w M&B 3
    « Odpowiedź #90 dnia: Marca 03, 2011, 22:42:09 »
    Ja chciałbym żeby w końcu można było mieć dziedzica a nie być bez płodnym, kiedy umieramy i mamy swojego dziedzica np. ze starości bądź w bitwie koniec z naszą postacią i zaczynamy naszym dziedzicem, jeżeli nasz dziedzic ma np 14 lat(bo właśnie zgineliśmy w bitwie) uczymy się fechtunku bądź strzelenia, rzucania jeździectwa itd., jak byśmy polegli jak by miał 20 lat to już jest dobrze wyszkolonym łucznikiem, piechurem, konnym itd.* i dalej go doszkalamy potem przejmuje władze czyt. nasze posiadłości zakopuje, spala, zrzuca z urwiska w przepaść bądź wrzuca do morza swojego ojca by oddać mu chwałe coś takiego jak pogrzeb ^^.

Jeszcze to by dało się wyciągać naszą broń z ofiar: strzały toporki oszczepy itd.

Co do multi chciałbym aby była wprowadzona kooperacja... Zaczynamy nową kampanię z kolegą może być przeciwko nam może być z nami i normalnie jak w kampanii przejmujemy zamki królestwa itd.

*Kiedy urodzi nam się dziedzic, to my decydujemy kim ma zostać w przyszłości czyt. walecznym wojownikiem, sprytnym łucznikiem lub jakimś tam konnym bądź zwykłym kupcem itd.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #91 dnia: Marca 06, 2011, 19:59:47 »
    Ja bym jeszcze dołożył budowanie zamków itd. I nowe towary, może bronie, nowe rasy koni też można by, i jakieś nowe frakcje, żeby dało się ożenić i to co jagoda wyżej pisała jest dobre. I żeby z czasem był jakiś postęp w grze w sensie broń palna armaty też by były dobre, katapulty, trebusze balisty i inne takie. I aby miasto dało się splądrować nie tylko przejąć i być bandytą i werbować bandytów.
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Marca 06, 2011, 20:21:31 »
    łatwa opcja tworzenia własnych jednostek, przejrzysty edytor.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Marca 06, 2011, 21:48:35 »
    Krzpl powiem Ci, że pełen realizm byłby nie do zniesienia. Z mojego codziennego doświadczenia to gra byłaby strasznie trudna, nudna etc. a oprócz tego to po 1 było już o realiach gry a po 2 ta gra jest nisko-budżetowa jak ktoś to trafnie zauważył. Nie spodziewajcie się cudów jak w Dark Messiahu, o czym mówił Aldred.
    1. Realia gry to bardzo szerokie pojęcie.
    2. Ja zauważyłem...
    Aldred podpisuję się pod Twój post.
    Że też muszę się cytować...

Ja bym jeszcze dołożył budowanie zamków itd. I nowe towary, może bronie, nowe rasy koni też można by, i jakieś nowe frakcje, żeby dało się ożenić i to co jagoda wyżej pisała jest dobre. I żeby z czasem był jakiś postęp w grze w sensie broń palna armaty też by były dobre, katapulty, trebusze balisty i inne takie. I aby miasto dało się splądrować nie tylko przejąć i być bandytą i werbować bandytów.
    Zgadzam się w 90%. 10% - Jakie bronie byś dodał. Nie wiele ich pozostało.

Ja chciałbym żeby w końcu można było mieć dziedzica a nie być bez płodnym, kiedy umieramy i mamy swojego dziedzica np. ze starości bądź w bitwie koniec z naszą postacią i zaczynamy naszym dziedzicem, jeżeli nasz dziedzic ma np 14 lat(bo właśnie zgineliśmy w bitwie) uczymy się fechtunku bądź strzelenia, rzucania jeździectwa itd., jak byśmy polegli jak by miał 20 lat to już jest dobrze wyszkolonym łucznikiem, piechurem, konnym itd.* i dalej go doszkalamy potem przejmuje władze czyt. nasze posiadłości zakopuje, spala, zrzuca z urwiska w przepaść bądź wrzuca do morza swojego ojca by oddać mu chwałe coś takiego jak pogrzeb ^^.
    Uważam, że to byłoby trochę nudne, robić postać od nowa.
    Jeszcze to by dało się wyciągać naszą broń z ofiar: strzały toporki oszczepy itd.
    Tego mi bardzo brakuje (nie tylko w singleplayer).
    Co do multi chciałbym aby była wprowadzona kooperacja... Zaczynamy nową kampanię z kolegą może być przeciwko nam może być z nami i normalnie jak w kampanii przejmujemy zamki królestwa itd.
    Ciekawy pomysł. :)
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2011, 21:55:36 wysłana przez Krzpl »

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Marca 06, 2011, 22:17:58 »
    No też racja mało ich zostało ale zawsze jakieś urozmaicenie. Np. Nie wiem jak się to nazywa ale na łańcuchu taka kula z kolcami byłaby dobra i np. Aby dało się bić dwoma mieczami to też by było fajne. I jakieś komba dołożyć ale to już trochę przekonbinowałem. 
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #95 dnia: Marca 06, 2011, 22:44:22 »
    W Warbandzie wprowadzono coś w rodzaju paniki, jak wojsko ponosi duże straty (przy niskich przeciwnika) to w końcu ucieka. Fajnie byłoby dać taką broń "szokującą", jakieś prymitywne armatki (dużo huku, ale np zabójcze dla kawalerii - konie wieją, a rycerze... cóż, są wyłączeni z walki) czy gazy (może być dym) bojowe (nie śmiejcie się, sugeruję się Mongołami), ogień 'grecki'...

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Marca 06, 2011, 23:10:18 »
    Szczerze powiem, że za dużo nie spodziewam się od M&B kolejnego. Byleby było lepiej z misjami i grafika lepsza to będę jak najbardziej zadowolony.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Marca 07, 2011, 08:08:34 »
    Jakby w następnym MB była fizyka flag, włosów i peleryn, to byłbym wniebowzięty. Przydałoby się także poprawić walory estetyczne np. można kupić tylko "gołego" konia, a zbroje, albo kropierz trzeba kupić oddzielnie, oraz do swojej zbroi dodawać jakieś wisiorki z jakimiś emblematami religijnymi, ciekawym motywem byłaby możliwość pomalowania sobie ryja w barwy wojenne, chętnie zobaczyłbym także włosy wystające spod hełmu i możliwość otwierania/zamykania przyłbic. Byłbym zapomniał! Dobrze jakby poprawili to przenikanie postaci/broni przez tekstury. Interesujące byłoby jakby pozbyli się paska zdrowia, a obrażenia wynikałyby z tego, gdzie dostaliśmy np. dostajemy strzałę w nogę- utykamy, dostajemy z siekiery w ramię- nie możemy nim ruszać, bo mamy złamany obojczyk. Co np. 10 obrażeń dostajemy bliznę. Chciałbym w końcu, aby koń nie był tylko do jeżdżenia, ale także pełnił funkcję dodatkowych slotów na np. dodatkowe oszczepy i lancę- jak spadamy z konia nie można używać tych rzeczy chyba, że je wyciągniemy z martwego rumaka. Fajna byłaby możliwość zaprojektowania własnego herbu, oraz (gdy będziemy królem, albo dowódcą hanzy) reforma wojska- zmiana drzewka rozwoju, zbroi, broni itd.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #98 dnia: Marca 07, 2011, 08:15:45 »
    Animacje twarzy, więcej animacji w mieście i we wsi, więcej możliwości interakcji + to co mówi Ivo :D
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #99 dnia: Marca 07, 2011, 15:24:27 »
    Tak właściwie, to nie będzie (jeśli będzie) M&B 3, tylko 2, bo warband był dodatkiem do 1 :)

Ja bym zobaczył chętnie jeszcze bardziej rozbudowany system walki, nie tylko 4 kierunki ataku, ale kilkanaście, może nawet ich nieograniczona ilość, do tego system uników, kontrataków, kontrolę siły ataku, ciosy celowane w punkt (szczególne pchnięcia). Ale do tego potrzeba maksymalnej optymalizacji, szczególnie w trybie multi.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #100 dnia: Marca 07, 2011, 16:53:35 »
    W sumie fajna by też była możliwość walki dwoma mieczami bez tarczy :D

Offline sheep6665

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Marca 07, 2011, 17:34:04 »
    W sumie fajna by też była możliwość walki dwoma mieczami bez tarczy :D

Nie fajna tylko s\/\/EeT$|\|A, gdyż wygląda to efektownie ale w rzeczywistości nikt nie wziąłby do lewej ręki niczego poza nieco większy scyzoryk, po prostu za łatwo się pokroić. Podaj też swoją wizję sterowania, gdyż aby ta opcja była popularna musiałaby wyglądać tak aby ludzie myśleli że grają w gothica 3 z jakimiś młynkami, a nie w grę w której bohater nie robi wyłamujących nadgarstki combosów z 'dual wieldem'. Ten pomysł nie ma sensu z uwagi na ogólną koncepcję walki w tej grze.

Moim zdaniem opcja grania bandytą jest ciekawa(jest może taki mod?). Gdyby istniała możliwość zorganizowania całej siatki przestępczej, byłaby naprawdę fajna. Tryb FPP... zapomniałem o nim, młóciłem chętnie w tej perspektywie, i twierdzę że jeśli dopieści się grafę i animacje ciosów(trochę dziwnie zginają się te ręce) to będzie już miodzio.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Marca 07, 2011, 18:33:05 »
    Tak jak mówię... tak na prawdę mioooodzio będzie kiedy udoskonalą system walki i grafikę. Rzecz jasna chciałbym widzieć też więcej ciekawych misji. Jeśli w w 1 os. będzie wyglądało i grało się jak np. w tego Dark Messiaha czy też Obliviona to będę w 7 niebie :D
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Marca 07, 2011, 19:01:19 »
    Jakbym miał lepszego kompa to bym grafikę lepszą też chciał ale że mam słabego laptopa to ta mi pasi co jest. 
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline Marcent

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Marca 07, 2011, 19:40:34 »
    Jest jeden plus grafiki M&B (ogólnie)
    Nie ma aż takich dużych wymagań sprzętowych i każdemu "powinna" działać, czy to na starych i nawet na "słabych" laptopach.
    W następnej części najlepiej dać grafikę i mechanizm gry z GTA IV  :D.
    (click to show/hide)