Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 647655 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2445 dnia: Czerwca 28, 2014, 09:14:53 »
    Ja tam nie narzekam. Nie zamierzam tworzyć rebelii, miło mi się gra imperialnymi. Imperium jest 1 potęgą Pendoru (Sarleonowi został tylko Avendor i pobliskie wsie, Fierdsvan stracił Valobray i pobliskie zamki, D'Shar co prawda zajął nieco zamków, ale utracił Ishkoman i dwa zamki nadgraniczne, jedynie Ravenstern zyskał zamek na Fierdsvanie, a reszta podbojów to dzieło Mariusa i jego marszałka [którym jestem ja]). Mam własne miasto (Sam Sarleon!), własny zamek (Haringoth w pobliżu Sarleonu) i parę wsi. Jestem założycielem własnego zakonu (który stworzyłem po wyrugowaniu zakonu Lwa w Sarleonie), rozważam dołączenie do zakonu Nieśmiertelnych, by zdobyć ten zamek na Kulcie Węża.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #2446 dnia: Czerwca 28, 2014, 12:25:25 »
    HUtH no właśnie chciałbym, ale nie bardzo wiem, od czego zacząć. Na pewno muszę wypowiedzieć posłuszeństwo Imperatorowi, ale czy wtedy moje zamki i wsie nadal pozostają moje, czy je tracę?

No i chciałbym trochę poprawić stosunki z Noldorami (nie mam dobrej broni obuchowej, żeby ich ogłuszać i uwalniać :/), pozbyć się tego ch... Syla Uzas i zwiększyć prawo do tronu.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2447 dnia: Czerwca 28, 2014, 18:09:19 »
    Ja to robiłem zawsze tak, że posiadając już lenna byłem na tyle silny, że mogłem sam zdobyć jakiś zamek, albo będąc marszałkiem z pomocą miasto, to oczywiście żądałem go po zdobyciu i jeśli suweren odmówił, to się buntowałem, wtedy zostają inne lenna. Potem jeszcze w PoPie trzeba u zarządcy ogłosić przywrócenie państwa Pendoru.
    Możliwe, że jest jeszcze jakaś inna opcja

Stosunki z Noldorami najlepiej poprawić przez rozgrywanie bitew automatycznie, wtedy wpada dużo jeńców.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2448 dnia: Czerwca 29, 2014, 11:07:35 »
    Jesteś marszałkiem? Zmobilizuj wojsko i rozbij Aelderiana lub Imdrahila (czy jakoś tak). Oczywiście na automacie, bo w zwykłej bitwie nawet przy  przewadze 5:1 są trudni do pokonania. Bier wszystkich jeńców i pouwalniaj. Wzrośnie opinia o tobie wśród Noldorów. Potem pomagaj ich patrolom w walkach z Jatu i sprawa sama się rozwiąże.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2449 dnia: Czerwca 29, 2014, 20:01:00 »
    Na  automacie mam zbyt dotkliwe straty :/ zbyt kosztowne. A relacje z Noldorami mam - 40.

Wysłałem Lethaldirana z misją poprzez opcję dialogową (I aspire to be king of this land) czy jakoś tak. Obiecał, że "wróci ze wsparciem" a przynajmniej tak było w dialogu :3 ciekawe co to za wsparcie.

Na razie względny pokój, w międzyczasie zmobilizowałem siły Imperium i wyruszyliśmy hen na północ walczyć z Barbarzyńcami - (armia rozbita bez bohatera, nowy aczik wpadł :3 ), a potem walczyłem z dwiema armiami Jatu - 2000 Imperialnych kontra 700 Jatu - dotkliwe straty, ale loot pozwolił mi wszystko nadrobić :3

Teraz znowu walczymy z D'Sharem. Mam chrapkę na Tuldar Fortress, ale po drodze spotkaliśmy jednocześnie marszałka D'Sharu koło mojego zamku (Rela Keep), a za plecami ciągnie się nam Armia Heretyków 1200 chłopa. Na szczęście Marius najął kompanię Metteheimskich Najemników + 250 do siły oddziału ;3

Zapisałem grę na kilku save'ach, to zbyt ważny moment dla mnie :3
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline huth

« Odpowiedź #2450 dnia: Czerwca 29, 2014, 21:10:54 »
    Jak tracisz te jednostki, które chcesz zachować, to je daj do zamku, a zwerbuj jak najwięcej takich, których nie szkoda. Mimo że w PoPie auto-calc całkiem nieźle uwzględnia siłę elitarnych jednostek, to większa liczebność wygrywa, a pewnie masz większą armie niż patrole noldorskie. W końcu ich dogonisz(albo sami się rzucą) albo pomożesz sobie ctrl+T. U mnie na kompie jest też jakoś tak, że przy przyspieszeniu gry(ctrl+space) szybciej "łapie się" uciekające armie niż normalnie, ot silnik wb.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2451 dnia: Czerwca 29, 2014, 23:20:53 »
    Fuck yea, Tuldar Fortress jest moja, podobnie jak Singal i Muqquadas Pani XD

Mam tylko jedną wiochę, dwa zamki i jedno miasto :3 Już wkrótce stworzę własne królestwo xD
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Tomeczek1220

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2452 dnia: Lipca 02, 2014, 13:12:22 »
    Witam mam pytanie
    Podbiłem niedawno fortecę kultu węża czy inne pomniejsze frakcje takie jak heretycy lub Jatu też mają swoje fortece?

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2453 dnia: Lipca 03, 2014, 09:13:14 »
    Witam mam pytanie
    Podbiłem niedawno fortecę kultu węża czy inne pomniejsze frakcje takie jak heretycy lub Jatu też mają swoje fortece?
    niestety nie mają

Offline kubaper

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2454 dnia: Lipca 03, 2014, 11:53:36 »
    Na jakim poziomie trudności gracie? Jakie obrażenia? Ja na razie gram na obrażenia drużyny normalne a moje 1/2, ale stwierdzam, że na tym modzie to i na 1/4 mogło by być trudno ;p

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2455 dnia: Lipca 03, 2014, 12:17:09 »
    Kiedyś próbowałem grać na NAJWYŻSZYM i stwierdziłem, że albo AI jest za dobre dla mnie, albo nie umiem grać, albo eh... szkoda gadać. Mając pancerz 75 do ciała i 60 do głowy i tak Noldorowie mnie kopali na dwie-trzy strzały.

Teraz gram na najłatwiejszym, ale wcale różowo nie jest, zwłaszcza podczas walk z jednostkami rycerskimi (exp powyżej 300 i zaczynają się problemy). Jedyne takie moim zdaniem słabe jednostki z expem wysokim to kapłanki Węża (ponad 700 expa za jednostkę, a łatwo je zabić strzałami, bo hełmy rzadko noszą i tylko te słabe), Heretyccy Invokerzy (można ich ogłuszyć i sprzedawać. Broń przeciętna, pancerz też. Rzadko mają demonie skóry. Hełmu nie noszą w ogóle). Stosunkowo łatwo jest zabić też na dystans Berserkerów Fierdsvainu, bo mają kiepskie ubranka albo goło biegają. Dwa oszczepy max. Najtrudniejszymi jednostkami do pokonania są (moim zdaniem) szybcy i zwrotni Noldorscy Rycerze, Szlachta Noldorska oraz Demoniczne Magnusy (chyba tylko broń obuchowa, kusza oblężnicza i długa lanca na nich działa).
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline kubaper

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2456 dnia: Lipca 03, 2014, 12:42:08 »
    Czyli obrażenia wszystkie masz zredukowane do 1/4?

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2457 dnia: Lipca 03, 2014, 15:15:47 »
    Nom... wstyd się przyznać :3

Ale za to grałem na M&B w tego moda 1866 western na najwyższym poziomie trudności. Tam to dopiero jest rzeźnia xd I wgl gram zawsze w mody z bronią palną na wysokim, bo chcę takiego realizmu, że jeden-dwa strzały - i dead :3
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline huth

« Odpowiedź #2458 dnia: Lipca 03, 2014, 18:44:23 »
    Na jakim poziomie trudności gracie? Jakie obrażenia? Ja na razie gram na obrażenia drużyny normalne a moje 1/2, ale stwierdzam, że na tym modzie to i na 1/4 mogło by być trudno ;p
    Kiedyś próbowałem grać na NAJWYŻSZYM i stwierdziłem, że albo AI jest za dobre dla mnie, albo nie umiem grać, albo eh... szkoda gadać. Mając pancerz 75 do ciała i 60 do głowy i tak Noldorowie mnie kopali na dwie-trzy strzały.

Kiedyś, jak jeszcze była tylko beta M&B(ile to już lat temu?!), to grałem hardcore'owo we wszystko na najwyższym, ale z czasem to się zmieniło, wtedy to jeszcze była energia na zmaganie się z botami i jakiś głód satysfakcji, że się udało.
    Teraz to wydaje mi się bezsensu, choć szacunek dla tych, którym się chce, w PoPa tylko raz grałem dłużej na pełnych obrażeniach, nie powiem, jest to wyzwanie, mocno angażuje i daje sporo satysfakcji, ale też ile irytacji... stracisz konia - zgon, brak tarczy - zgon, przypadkowy chamberblock AI - zgon, headshot(a ostrzał zawsze jak na Omaha) - zgon.... no bez przesady, nie jestem jakimś wymaksującym wszystko nastolatkiem i nie będę sobie dokładał jeszcze jednej rzeczy do nerwów :P

Poza tym w przypadku PoPa można 1/4 obrażeń łatwo uzasadnić, przecież jest się tym 'wybranym', który ma wypełnić 'przepowiednię', więc to chyba jasne, że taki heros ma handicap, no nie? :D

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2459 dnia: Lipca 03, 2014, 19:24:59 »
    Znaczy ze co, jesteś wybrany do cheatów? :P hah, dobre...
    Ulubiony cytat?

HK-47!