Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646409 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2430 dnia: Czerwca 25, 2014, 16:59:30 »
    Wie kto może jakie są wymagania do założenia własnego (nie gotowego typu Nieśmiertelni) zakonu? Mam 2 gemy, mam 40tyś. a i tak nie mam w rozmowie z zarządcą opcji "powołaj nowy zakon".

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2431 dnia: Czerwca 25, 2014, 18:27:31 »
    Wie kto może jakie są wymagania do założenia własnego (nie gotowego typu Nieśmiertelni) zakonu? Mam 2 gemy, mam 40tyś. a i tak nie mam w rozmowie z zarządcą opcji "powołaj nowy zakon".
    Z tego co pamiętam to trzeba mieć 500 renomy i ileś tam honoru

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2432 dnia: Czerwca 25, 2014, 18:36:25 »
    Renomy mam 751, a honoru 28.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2434 dnia: Czerwca 25, 2014, 18:58:48 »
    Nie całkiem, bo mówiłem o własnym zakonie, a nie o gotowcach, typu np. Zakon Smoka.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2435 dnia: Czerwca 25, 2014, 22:44:08 »
    kurczę, nie wiem czy to ktoś już w tym wątku tłumaczył, czy nie, ale wygląda na to, że chyba trzeba uaktualnić FAQ :P

Tu jest temat na taleworlds, z obrazkami, więc może to ułatwi jak ktoś nie zna języka http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=267392.0
    Gada się z zarządcą, trzeba Qualis Gem, 70 Honoru i 20000 denarów

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2436 dnia: Czerwca 26, 2014, 05:34:46 »
    Dzięki. Parę turniejów i sprawa załatwiona.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2437 dnia: Czerwca 26, 2014, 13:51:20 »
    Hej, wie ktos jak ustawic, zeby towarzyszom zamiast jednego levela wlatywaly trzy? i tak przy kazdym poziomie. Bo troche wolno lvluja a chce zeby byli silni <3

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2438 dnia: Czerwca 26, 2014, 14:42:32 »
    Zamiast oszukiwać po prostu przygotuj sobie paru trenerów (bohaterów z wysokim szkoleniem, tak 5-7) i sprawa załatwiona.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2439 dnia: Czerwca 26, 2014, 15:05:29 »
    No niekoniecznie. Przykładowo Sir Roland już na początku jest świetnym wojownikiem, ale żeby awansować potrzebuje naprawdę dużo doświadczenia bo ma prawie 40 poziom. Tak szybko to nie wpadnie ;)

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2440 dnia: Czerwca 26, 2014, 15:58:26 »
    Ale taką Rivę i innych początkujących już tak.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2441 dnia: Czerwca 26, 2014, 23:08:48 »
    Hej, ja nie chce oszukiwac tylko ustawic sb przed rozpoczeciem gry takie cos. Poza tym to jest gra i ona ma sprawiac przyjemnosc. Ja decyduje jak bede gral. Raz zdobylem cala mape normalnie, teraz chce usprawnic lewelowanie towarzyszy, bo akurat im lvl najciezej wchodzi a fajnie jak maja duzo umiejetnosci i poslugiwania sie bronia. Ktos wie jak mi pomoc? Gdzie to mozna zmienic?

Offline huth

« Odpowiedź #2442 dnia: Czerwca 27, 2014, 19:56:56 »
    ctrl+x w oknie statystyk towarzysza(albo jako wybrana jednostka w oknie drużyny) chyba jest w PoPie zaliczane jako cheat(chyba, ale najlepiej samemu sprawdzić) i ci zablokuje achievementy w modzie, więc to raczej nie jest opcja...

Nie wiem jak wygląda sprawa z eksportem/importem statystyk towarzyszy, może gdzieś na Taleworlds o tym było.

Tylko w sumie to ci towarzysze z niskim poziomem i tak szybko awansują, żeby posługiwać się całkiem niezłymi itemami, a za nim będzie się miało własne państwo powinni mieć gdzieś z 20 lvl.
    BTW tu w FAQu jest instrukcja na utrzymanie 14 towarzyszy w drużynie.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #2443 dnia: Czerwca 27, 2014, 23:05:25 »
    Ja tam nie narzekam. Walcząc po stronie Imperium w roli Wasala, żeniąc się z Lady Timethi (siostra Lorda Decimusa), mając jeden zamek i jedną wieś oraz parę inwestycji w miastach Imperium i Fierdsvainu oraz regularną armię 100 ludzi w mojej ekipie + towarzysze (zarówno zwykłą ścieżkę rekrutacyjną jak i zakon Nieśmiertelnych w zamku), w zamku garnizon 200 chłopa (głównie najemnicy, ale też parę Imperialców) moje wydatki wynoszą około 10 000 denarów na tydzień, ale nadrabiam to denarami, inwestycjami, lootem, walkami z Kultem Węża :) fajnie jest. Mam też prawo do władzy = 43 i nie wiem za bardzo, jak to jest z zakładaniem własnego nowego królestwa Pendoru (żeby mieć pendorskich rekrutów itd.)

Sam należę (o dziwo) do Legionu Cienia w Cez, ale jak zakładałem zakon w swoim zamku to tylko Nieśmiertelnych mogłem :/ a szkoda, bo wziąłbym Cienia. Ich halabardnicy i centurioni po prostu - wymiatają!

Moi towarzysze zaś tyle już walczyli, że nawet Lethaldiran awansował o dwa poziomy wzwyż :3 poziom mojego bohatera to 30, więc mogę Lethaldiranowi zmieniać ekwipunek.

jedyny problem mam taki, że wasale są osłabieni (Syla Uzas... ch... i walki na dwa fronty z D'Sharem i Sarleonem [obecnie tylko z Sarleonem] )

Mam dwa osiągnięcia - jedno za wypełnienie 25 zadań, a drugie za wygrane turnieje. Renoma = około 2000.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline huth

« Odpowiedź #2444 dnia: Czerwca 28, 2014, 01:23:33 »
    No ale jak zamierzasz dalej grać w PoPa nie zakładając państwa, przecież to jest jeden z feature'ów PoPa, nie dodali go dla picu. Od razu wpadłby ci chociażby nowy achievement :) No i korona :P