Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646409 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przeraza

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2370 dnia: Stycznia 20, 2014, 14:22:35 »
    Drobne pytanie - czy spolszczenie z 1 strony to jego aktualna wersja, czy też można gdzieś znaleźć nowszą?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2371 dnia: Stycznia 20, 2014, 16:29:30 »
    Z tego co się wiem, to chyba nikt nie zrobił nic później do spolszczenia(po Czarowniku z Angmaru znaczy się, który poprawił ją, żeby pasowała do obecnej wersji PoPa), więc to by była najnowsza

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #2372 dnia: Lutego 04, 2014, 22:34:58 »
    Takie pytanie. W PoPie można zostać jednym z żołnierzy danego lorda? Pamiętam, że w jakim modzie była tak możliwość.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #2373 dnia: Lutego 04, 2014, 22:45:32 »
    Można w Freelancerze, który jest składową wielu modów, ale nie PoPa, więc w tym modzie nie można zostać żołnierzem jakiegoś lorda

Offline huth

« Odpowiedź #2374 dnia: Lutego 04, 2014, 22:56:06 »
    I ubiegając pytanie 'dlaczego?' - twórcy moda tłumaczą to tym, że to nie pasuje do koncepcji moda, w którym chodzi o to, żeby spełniać(grając) przepowiednię, a to ma polegać na byciu takim dość stereotypowym dobrym przywódcą, który bohatersko pokonuje wszystkie przeciwności od samego początku niż na prowadzeniu męczącego i zwyczajnego życia żołnierza w służbie lorda. To nie jest mod do szerokiego role-playa niestety.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #2375 dnia: Lutego 04, 2014, 23:13:29 »
    Ok, dziękuję.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Wojakpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2376 dnia: Lutego 18, 2014, 12:42:35 »
    Nie działa mi link ...

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #2377 dnia: Lutego 18, 2014, 13:19:38 »
    Problemy są z serwerami Nexusa, musisz poczekać, aż naprawią ten problem

Offline Xaltotun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2378 dnia: Lutego 22, 2014, 12:45:23 »
    Czy ten mod działa w warbandzie v.1.158 ? Bo jest napisane że tylko do wersji 1.153/4.
    Z góry dziękuję za odpowiedź

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #2379 dnia: Lutego 22, 2014, 12:54:41 »
    Mi działa normalnie na 1.158 ale czasami mapa się w niektórych miejscach robi czarna, znikają ikonki oddziałów, miast, wsi... itd. itp.

Ale w takim wypadku wystarczy wyłączyć i włączyć na nowo (wczytać save) albo kliknąć C i wyjść albo wejść do jakiejś lokacji i wyjść.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Xaltotun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2380 dnia: Lutego 23, 2014, 11:34:02 »
    Mam pytanie.
    Rozpocząłem grę po długiej przerwie w tego modka i zauważyłem jedną rzecz: póki co mam na swej postaci umiejętność osobistą szkolenie rozwiniętą na 2 poziom co powinno dać już bonus w codziennym szkoleniu poborowych o 4 czy 6 pkt. ( nie pamiętam dokładnie ) ale dobry tydzień już minął a im nie wzrasta nic doświadczenie. bug ?
    Co mógłbym zrobić by to działało ? :/
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp.
    edit:/ nieaktualne. Nie dojrzałem że by ta umiejętność działała muszę mieć lvl wyższy od jednostek które mają być szkolone. Mój błąd.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2014, 13:32:05 wysłana przez Xaltotun »

Offline huth

« Odpowiedź #2381 dnia: Lutego 23, 2014, 16:46:00 »
    edit:/ nieaktualne. Nie dojrzałem że by ta umiejętność działała muszę mieć lvl wyższy od jednostek które mają być szkolone. Mój błąd.
    Moim zdaniem nie warto w ogóle iść w tę umiejętność i te punkty wykorzystać na co innego, znacznie lepiej pakować szkolenie u wysoko-lewelowych towarzyszy.

Offline neptyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2382 dnia: Lutego 24, 2014, 16:48:49 »
    Witam, mam kilka pytań do gry:
    1. Czy da się rekrutować noldorów z jeńców ? W poprzednich wersjach nie dało się jednostek powyżej 40 lvl, więc noldorscy wojownicy powinni się załapać, jednak nie widziałem takiej możliwości po zdobyciu zamku w którym więzieni byli noldorowie. Jeśli ta opcja odpada to są jakieś inne sztuczki na zdobycie ich poza wydawaniem klejnotów ?
    2. Czy można odłączyć się od państwa i zachować swoje lenna ?
    3. Z obserwacji stwierdzam że nowy zakon można założyć tylko jeśli utworzy się państwo z kulturą pendoru. Jeśli utworzę państwo, założę zakon i następnie przyłącze się do jakiegoś państwa zakon zostaje, jednak nie zdobędę szlacheckich rekrutów z pendoru (z których tylko mogę rekrutować członków zakonu) tylko z wybranego państwa. Czy dobrym pomysłem jest założenie zakonu następnie dołączenie do państwa i spokojny żywot pod opieką innych lordów a w tym czasie ulepszanie swojego zakonu aby po odłączeniu byli gotowi do walki ?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #2383 dnia: Lutego 24, 2014, 17:13:05 »
    1. Nie pamiętam
    2. Tak, ale będziesz w stanie wojny z państwem, którego byłeś wasalem
    3. Jak uważasz, że będziesz wystarczająco silny, aby sobie z krajem poradzić, to dlaczego nie? :)

Offline huth

« Odpowiedź #2384 dnia: Lutego 24, 2014, 17:32:10 »
    1. Z tego co się orientuję to nie, oprócz wykorzystania pewnego rodzaju 'easter egga', że dawało się trenerowi sól albo przyprawy(nie pamiętam), a on dawał ci oddział m.in. z noldorami, ale nie wiem czy to jeszcze działa.
    2. Tak, kiedy wybierasz opcję, że chcesz podbity zamek/miasto, a władca ci odmawia oferując marną rekompensatę, wtedy wybierasz opcję rebelli, zachowujesz lenna i automatycznie masz wojnę z byłym suwerenem. Wtedy też dobrze jest założyć państwo, jeśli jest się pewnym, że się obroni swoje włości. Bo jak się jakimś trafem nie obroni(nie zadbało się o pokaźny regiment jakiegokolwiek pancernego rycerstwa), to już własnego państwa nie anulujesz i jesteś królem na wygnaniu, dość irytujące :P
    3. Chyba coś pokręciłeś...
    Po pierwsze - są gotowe zakony do wyboru(patrz lista zakoonów w FAQ) i one mają ustaloną ścieżkę awansu, więc jeśli założysz taki(oprócz 'narodowych' każdy inny możesz założyć niezależnie od nacji w jakiej jesteś, ważne jest tylko spełnienie warunków), który wymaga pendorskich szlachciców, to rzeczywiście będziesz mógł wyszkolić pierwszych rycerzy dopiero po stworzeniu własnego państwa z pendorską kulturą. Nie jest to całkiem bezsensu, bo po założeniu państwa od razu masz przygotowany wielki potencjał militarny, poza tym zawsze możesz też mieć w innym zamku/mieście zakon narodowy i spokojnie z niego korzystać.
    Po drugie - w najnowszej wersji jest opcja założenia własnego zakonu, który można modyfikować, szkolić, dbać o ekwipunek itd. i ścieżka awansu do sierżanta i rycerza tego zakonu jest zależna od twojej kultury, do jakiej aktualnie należysz(dopasowuje jednostki automatycznie). Czyli nie trzeba się przejmować jaką ma się kulturę.