Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wiedźminy  (Przeczytany 90011 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    Odp: Wiedźmin
    « Odpowiedź #300 dnia: Maja 21, 2015, 19:49:22 »
    uwaga genialna rada:
    dla $ sprzedaj kompa
    Pomyślę nad tym.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #301 dnia: Maja 21, 2015, 20:29:55 »
    Wszystko układa się idealnie, przez cały maj zapierdziel na studiach i w pracy. 30 maj urodziny i "niespodziewany" prezent :D

Nie wytrzymałem do urodzin. No i jestem w lekkim szoku, bo na moim "minimalnym" komputerze z Radeonem 7870 ( podkręconym do 1000/1200Mhz), Intelem 2500k podkręconym do 4.0Ghz (z Macho 120) i 8gb ramu gra działa wręcz genialnie! Na początek odpaliłem na średnich,miałem 45-55 fps'ów potem zabawiłem się w konsolowca, ustawiłem wysokie plus wszystkie worodotryski i...stałe 32-37 fps'ów. Czyli nawet więcej niż na konsoli! Bywają chwilę kiedy podczas walki spada mi do 28fps'ów, ale to dla mnie i tak wielki pozytyw. Mam nadzieję, że fps'y utrzymają się w innych lokacjach. A sama gra wręcz fenomenalna pod względem budowania klimatu i ta sceneria.... Nie mam czasu teraz za dużo na grę, ale z tego co już zauważyłem nawet najmniejsze i najgłupsze zadania mają bardzo dopracowaną otoczkę, wszystkie ruchy postaci podczas dialogów są bardzo naturalne, postacie nawet jeśli rozmawiają w kilka osób potrafią odwracać się do siebie, oglądać się na rzeczy o których właśnie mówią... Długo by wymieniać takie pierdoły. Gdyby fps'ów było o te 5-6 mniej na pewno nie zdecydowałbym się na gre w wysokich, ale obecnie właśnie na takich ustawieniach mam zamiar grać. Kilka screenów dla tych, którzy jeszcze nie grali lub nie mogą grać:P

A tutaj macie kilka wybranych screenów powyższych, ale z dużo mniejszą utratą jakości :
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2015, 20:43:23 wysłana przez Oktawian »

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #302 dnia: Maja 24, 2015, 13:13:19 »
    Gierunia wyśmienita, lepsza od dwójki. Wszyscy którzy mnie tu poważają, niech wiedzą, że polecam.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #303 dnia: Maja 28, 2015, 02:53:58 »
    100h grania i jeszcze na horyzoncie kilogramy misji. Przepiękna gra :))

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #304 dnia: Maja 28, 2015, 05:57:30 »
    To chyba rzuciłeś szkołę Aharo XD albo nie śpisz.

szczerze sam bym z chęcią to zrobił nie ma jednak czasu i sprzętu na to

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #305 dnia: Maja 28, 2015, 10:51:06 »
    szczerze sam bym z chęcią to zrobił nie ma jednak czasu i sprzętu na to
    Żebyś wiedział...

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #306 dnia: Maja 28, 2015, 11:19:32 »
    Zwłaszcza sprzętu...
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #307 dnia: Maja 28, 2015, 11:50:04 »
    Zwłaszcza pieniędzy na grę. :x
    DANCE OR GET BANNED

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #308 dnia: Maja 28, 2015, 13:55:06 »
    Serio, gram już kilkadziesiąt godzin i czuję się, jakbym ugrzązł w tej grze, praktycznie nie posunąłem się do przodu :D Ogrom tej gry przeraża :D

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #309 dnia: Maja 28, 2015, 15:07:58 »
    Śmieszą mnie zestawienia porównujące Wiedźmina z Skyrim. Ludzie zastanawiają się który świat jest lepszy, która gra prezentuje się lepiej i w końcu czy mamy nowego "króla RPG". Dla mnie porównanie jest o tyle niedorzeczne, że nie grając w Wiedźmina już wtedy Skyrim wydawał się prosty, płytki, bez klimatu. Wszystkie lokacje wydawały się skalowane, tak żeby wydawały się większe niż są w rzeczywistości (główne miasto z raptem 20 domkami:P) a klimat był tworzony tylko i wyłącznie na podstawie budowy własnej postaci i jej historii. Wiedźmin niemalże pod każdym względem okazuje się lepszy, od strony graficznej, od strony fabularnej, zadań pobocznych (zarówno ilość oraz to jak wyglądają), budowy świata (wydaje się znacznie większy od świata Skyrim). Po prostu nie ma co porównywać tych gier!:P

Diabeł tkwi w szczegółach. Przykładem mogą być wszystkie teksty "tła" wszelkich postaci idealnie wpasowuje się w to co się dzieje w świecie gry. Np. misja z pierwszym potworem, gdzie zanim jeszcze porozmawialiśmy z Vesemirem on już wypytywał jakiegoś wieśniaka o to czyje jest pole po drugiej strony rzeczki. Nie mieliśmy pojęcia dlaczego to robi, ale po chwili się dowiadujemy, że właśnie tam będzie chciał ubić potwora. Takich smaczków jest naprawdę dużo, jedno wynika z drugiego dlatego świat wydaje się bardzo spójny.
    « Ostatnia zmiana: Maja 28, 2015, 16:24:53 wysłana przez Oktawian »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #310 dnia: Maja 28, 2015, 17:46:12 »
    Skyrim podejrzewam podoba się bardziej tym typom graczy, którzy bardziej lubią kreować swojego bohatera. Według mnie mimo, że nie lubię takich porównań też Skyrim z tego co widzę i pograłem chwilę u znajomego się chowa.

Offline firentis

• Użytkownik
    • Piwa: 130
    « Odpowiedź #311 dnia: Maja 28, 2015, 17:57:13 »
    Mam problem przy instalacji gry. Wie ktoś, jak to naprawić?
    Próbowałem już kilka razy, cały czas to samo.
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #312 dnia: Maja 28, 2015, 18:06:41 »
    ...Skyrim wydawał się prosty, płytki, bez klimatu.
    Nie no, akurat to ma, można sobie biegać i po prostu chłonąć.
    Wszystkie lokacje wydawały się skalowane, tak żeby wydawały się większe niż są w rzeczywistości (główne miasto z raptem 20 domkami:P)
    Ale genialnie skalowalne! Zresztą, zrobiono tu dokładnie to samo co w Gothicach, które ludzie uwielbiają.
    a klimat był tworzony tylko i wyłącznie na podstawie budowy własnej postaci i jej historii.
    Yyy... pełny sandbox, narracja emergentna, tworzenie bohatera? Tego znów do końca w Wiedźminie nie masz.
    Po prostu nie ma co porównywać tych gier!:P
    No nie ma, bo to tak jakby GTA z np. Max Payne'em porównywać. No i co lepsze?
    Choć pod względem wykonania(w końcu ukazuje się też później), to Wiedźmin wygrywa

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #313 dnia: Maja 28, 2015, 19:28:31 »
    Bardzo podoba mi się wypowiedź Oktawiana i hutha.
    JA tam czekam jednak na tą czeską grę o głupiej nazwie Kigdnom Come - dla mnie to brzmi jak Królestwo Dochodzi - idiotyczne.
    I to tyle w ile gier można grać.
    Strasznie za to podoba mi się demko Elders Scrolls online, ale demko nie gra - to w temacie Skyrima.
    Po za tym to ja teraz muszę ćwiczyć, a nie tracić czas na bzdury....

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #314 dnia: Maja 29, 2015, 11:46:05 »
    To chyba rzuciłeś szkołę Aharo XD albo nie śpisz.

Skromnie się pochwalę, że miałem po prostu dostęp ciut wcześniej do gierki i poklikałem sobie. Po 95h skończyłem fabułę główną. Ale nadal sobie biegam bo jeszcze jest spokojnie roboty na kilkanaście godzin.

Co do sprzętu to o dziwo nie jest potrzebny jakiś rewelacyjny. Ja gram na laptopie od MSi na ustawieniach średnich/wysokich bez żadnych spadków. Na dodatek mogę sobie bezproblemowo zrzucać grę na pasek i nic się nie dzieje :P

W sumie jak ktoś chce spróbować to zapraszam w ten weekend w Wawie do Komputronik Megastore - będzie można pograć we Wiedźmina właśnie na lapkach albo konsolach :D (od soboty do wtorku).