Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wiedźminy  (Przeczytany 90016 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: Wiedźmin
    « Odpowiedź #225 dnia: Lutego 06, 2013, 17:04:55 »
    Taka gra to z pewnością będzie EK. Bardzo ciekawe, świat większy o 20% od tego w Skyrim. Mniam.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #226 dnia: Lutego 06, 2013, 17:14:03 »
    Co z tego że będzie większy, jak prawdopodobnie będzie zamknięty? Pożyjemy zobaczymy...

Offline TheToxicAvenger

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #227 dnia: Lutego 06, 2013, 17:19:11 »
    Podoba mi się! Świat Wiedźmina ma równy o ile nie większy potencjał niż ten z The Elder Scrolls, a to właśnie ciekawy świat sprawia, że chce się go eksplorować. Zapowiadają, że postawią też na historię - oby tak było a będzie jeden z najlepszych rpg ostatnich lat.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #228 dnia: Lutego 06, 2013, 17:26:41 »
    Nie podniecajcie sie tak bo to zapowiedzi tylko.Wszyscy pamiętamy chyba jaki byl Wiesiek drugi i jego długość oraz urozmaicona fabuła.Pamietacie zapowiedzi tworcow?tez mialo byc nieziemsk.A skonczylo sie troche gorzej niz bylo to przedstawione.

Offline Jeczpoczmak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Lutego 06, 2013, 17:29:09 »
    Ciekawe jak tylko podzielą fabułę na tak dużym świecie. Mają być trzy podziały 1 - Dziki Gon, 2 -Inwazja Nilfgaardu, 3-Misje poboczne. Jak te pierwsze dwa wyznaczniki połączą, aby tego nie zepsuć. W Wiedźminie 2 działo się mniej a świat ograniczony, więc ciekawe jak to zrobią.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Lutego 06, 2013, 17:54:05 »
    Co z tego że będzie większy, jak prawdopodobnie będzie zamknięty? Pożyjemy zobaczymy...

Ma nie być bo dzięki nowemu silnikowi Red Engine nie ma być nawet okna ładowania pomiędzy lokacjami. Jazda konno od krańca mapy do krańca ma zająć prawie pół godziny, także tu już jest jakiś fakt za tym, że świat będzie otwarty.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #231 dnia: Lutego 06, 2013, 17:56:23 »
    Super, średnio udana ale jednak przyzwoita jedynka zamienia się powoli w noobfriendly-radosny sandbox dla dzieciaków typu Skyrim. To była jednak kwestia czasu, pozostaje tylko zawierzyć w gry INDIE. Cóż niech sobie chociaż zarobią na bezmózgiej masie to może w Polsce choć przemysł gier się rozwinie.

uważasz ludzi grających w gry X za gorszych od ludzi lubiących gry Y.

Napisałem, że ktoś jest gorszy? Po prostu zdefiniowałem grupę ludzi, do których są takie gry kierowane. Czyli nie dla mnie. Polecam też nauczyć się czytać.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2013, 12:58:59 wysłana przez ^IvE »

Offline Jeczpoczmak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Lutego 06, 2013, 18:04:33 »
    Nie zakładaj aż tak czarnego scenariuszu. Mimo wielu kontrowersji typu: -Jak oni sobie z tym poradą, wierzę, że uda im się zachować grywalność oraz klimat.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #233 dnia: Lutego 06, 2013, 18:52:44 »
    Ja mam nadzieje ze nie popelnia bledu z 2 tego typu ,że finiszery ktore ciesza oko (ofc bez spamu jakiegos) nie beda dostepne tylko na end game (2-4h gry) jak to mialo miejsce w 2.

Offline TheToxicAvenger

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Lutego 06, 2013, 20:16:15 »
    Super, średnio udana ale jednak przyzwoita jedynka zamienia się powoli w noobfriendly-radosny sandbox dla dzieciaków typu Skyrim. To była jednak kwestia czasu, pozostaje tylko zawierzyć w gry INDIE. Cóż niech sobie chociaż zarobią na bezmózgiej masie to może w Polsce choć przemysł gier się rozwinie.
    Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś, wiem, że to Twoje zdanie ale jest beznadziejne. Jakim prawem uważasz ludzi grających w gry X za gorszych od ludzi lubiących gry Y. Tak samo jak "Gram w Arme a te dzieci niech grajom w CoD haha" - wcale nie pokazuje jaki jesteś fajny. Jestem fanem zarówno starszych RPG jak i tych nowszych action-rpg, przy obu rodzajach miałem tyle samo zabawy. Nie wiem kompletnie o co Ci chodzi - gry są do grania a nie do oceniania kto w jakie gra i czy jest fajny grając w dany gatunek LOL.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #235 dnia: Lutego 06, 2013, 21:03:31 »
    Hmm, jeśli odpali na moim gracie to kupię, ale poczekam, aż trochę stanieje, bo dwójkę kupiłem po premierze i czuję niedosyt :) Trochę była zbyt zamknięta i liniowa, ciągle wiedziałem co mam zrobić, jednak ciężko już o dobrą fabułę z masą questów pobocznych, gdzie nie wiesz co robić najpierw jak to było w gothicu :)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Lutego 06, 2013, 21:24:16 »
    Warto jeszcze wspomnieć tytuł jakim zapowiedzieli nową odsłonę przygód Geralta.
    "Nowa generacja gier RPG", z pewnością twórcy nie rzucą słów na wiatr i zrobią coś całkowicie nowego i na pewno postarają się zrobić grę lepszą od Skyrim'a.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #237 dnia: Lutego 06, 2013, 21:43:38 »
    Chciałbym. Cholernie bym chciał by gra miała wielki świat, świetny system walki, masę questów i doskonale powiązane wątki fabularne. Chciałbym by wyglądało to jak na pierwszych screenach/artworkach. Chciałbym by twórcy spełnili swe zamierzenia, tworząc grę która będzie rewolucją w dziedzinie rpgów. Chciałbym by sprawdził się nowy silnik.

Ale w to nie wierze.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Lutego 06, 2013, 21:49:51 »
    Warto jeszcze wspomnieć tytuł jakim zapowiedzieli nową odsłonę przygód Geralta.
    "Nowa generacja gier RPG", z pewnością twórcy nie rzucą słów na wiatr i zrobią coś całkowicie nowego i na pewno postarają się zrobić grę lepszą od Skyrim'a.

Nie jestem pewien czy to sarkazm. KAŻDY twórca gier wyolbrzymia swoje dzieło a szczególnie tuż przed premierą... Nie wierzę, że będzie to jakakolwiek rewolucja w świecie RPG. Spodziewam po prostu porządnego tytułu. Oczywiście miło by było gdyby wydali coś co będzie tak zajebiste, że ugotuje graczom mózgi ale to niestety marzenie ściętej głowy.

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #239 dnia: Lutego 06, 2013, 22:07:27 »
    Nie wiem jak wy, ale ja mam nadzieję, że naprawią ten beznadziejnie moim zdaniem głupi i nierealny system walki z 2.
    Krew mnie zalewała jak musiałem się tarzać po ziemi najwspanialszym szermierzem, bo po 3 blokach kończyła się stamina.......
    Ewentualnie można było przechodzić walki lajtowo obrzucając wroga 10 petardami z kwiatków i mchu :/