Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaką frakcją grasz?

Swadia
    Rhodoks
    Vaegirs
    Khergits
    Nords
    Rebelia

Autor Wątek: Jaką frakcją grasz?  (Przeczytany 84342 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    Odp: Jaką frakcją grasz?
    « Odpowiedź #120 dnia: Marca 24, 2009, 19:07:37 »
     Dobre położenie? I tak i nie. Gram Swadią i wiem, że położenie na środku mapy nie jest dobre, jeśli kraj prowadzi wojnę na da fronty... Ale jak jesteś już wymiataczem, to sytuacja się diametralnie zmienia. Jak to powiedział Billy Chesly "Puller" (czy jakoś tak)
    "Jesteśmy otoczeni? Ależ to świetnie! Będziemy mogli atakować na wszystkie strony!) i tak faktycznie jest xD.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #121 dnia: Marca 24, 2009, 19:17:23 »
    Czy ja wiem? Z tym terytorium to też jest trochę dziwna sprawa bo granice nie są zbytnio strzeżone...Vaegirski lord może sobie jak gdyby nigdy nic przejechać przez teren Swadii(nawet jak ma z  nimi wojnę) żeby sobie powojować z Rhodokami. Potem musi się zawrócić bo go król chce na zebraniu i znowu nie ma większych problemu z przejechaniem przez teren Swadii bo większość lordów sobie siedzi w zamkach.... Powinny być patrole tak jak chyba jest w EaTRC(Eagle and The Radiant Cross) że są oddziały bez lorda i patrolują tereny królestwa.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Marca 24, 2009, 19:21:01 »
    I zgadzam się z poprzednikiem. Te patrolujące oddziały potrafią sprawić problemy, porządni żołnierze nie to co górscy bandyci.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #123 dnia: Marca 24, 2009, 19:33:07 »
    Vaegirami... w modzie The Eagle and The Radiant Cross po prostu wymiatają!
    Łojezu! Nic nie zaznaczyłem! Bo nie ma Antarii w tej ankiecie! My tu mówimy o Native chyba, nie?

No to mówie: Gram Vaegirami,a w Modzie TEATR(The Eagle And The Radiant Cross) są jeszcze lepsi niż w native...

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Marca 24, 2009, 20:06:59 »
    Ja też wam coś powiem...
    To jest po prostu głupie że mogę sobie bez niczego  przejechać przez terytorium wroga -_-. To jest po prostu głupie.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #125 dnia: Marca 25, 2009, 06:35:10 »
    Czy ja wiem? Z tym terytorium to też jest trochę dziwna sprawa bo granice nie są zbytnio strzeżone...Vaegirski lord może sobie jak gdyby nigdy nic przejechać przez teren Swadii(nawet jak ma z  nimi wojnę) żeby sobie powojować z Rhodokami. Potem musi się zawrócić bo go król chce na zebraniu i znowu nie ma większych problemu z przejechaniem przez teren Swadii bo większość lordów sobie siedzi w zamkach.... Powinny być patrole tak jak chyba jest w EaTRC(Eagle and The Radiant Cross) że są oddziały bez lorda i patrolują tereny królestwa.

Ale są to częściej małe oddziały ;) z 30-40 góra 50 ludzi... nie spotkałem się z większą armią patrolujących... no chyba,że Armia z Lordem... np. Mondo Pierwsza Dewa (król Lwiego Tronu) często patroluje swe ziemie z 260-300 armią.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #126 dnia: Marca 25, 2009, 10:50:22 »
    Ja też wam coś powiem...
    To jest po prostu głupie że mogę sobie bez niczego  przejechać przez terytorium wroga -_-. To jest po prostu głupie.

Powinna być taka możliwość, ale z towarzystwem... powiedzmy, do 20-30 osób maksimum, dalej są bardzo małe szanse na pozostanie niezauważonym.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Marca 25, 2009, 11:06:01 »
    Co z tego ze wrogi lord bedzie mial w patrolu 150 ludzi skoro jego predkosc bedzie wynosila jedynie np 4.0?

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Marca 31, 2009, 09:10:17 »
    Co z tego ze wrogi lord bedzie mial w patrolu 150 ludzi skoro jego predkosc bedzie wynosila jedynie np 4.0?

A ty będziesz akurat po kampanii wojennej ful jeńców pełny ekwipunek wiary ok 40 (ci gorsi bo lepszych wystawiłeś na bitwę wczesniej) + ranni i masz prędkość ok 3.5 i co zrobisz?
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline MiGu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Marca 31, 2009, 14:18:53 »
    i masz problem to sie nazywa wojna trzeba myslec wczesniej zeby zabezpieczyc sie na powrot.

Offline Arinath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Marca 31, 2009, 18:40:05 »
    Ja gram Nordami albo Khergitami

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #131 dnia: Kwietnia 02, 2009, 15:33:35 »
    Moje wojsko szło raz tylko 1,5 (albo więcej).

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #132 dnia: Kwietnia 02, 2009, 22:19:28 »
     Chyba w  nocy? A ile popitalaliście najszybciej? Samemu raz jechałem 10.9

Offline Summoner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 02, 2009, 22:51:03 »
    Chyba nigdy w dzień nie miałem prędkości poniżej 4.0. Jak kupuję nową armię to mam koło 4.5 (ok. 50 rekrutów) a jak mam samych huskarlów (huskarli?) to ok. 6.0 lub troszkę mniej, w zależności od ich ilości (średnio 40-60). Nigdy nie dogonił mnie żaden lord a tym bardziej król (ostatnimi czasy dlatego, że wszyscy uciekają i sam muszę ich gonić :/ )
    Jak można było wywnioskować z mojej wypowiedzi, gram Nordami. Głównie ze względu na najmocniejszą piechotę - zdobywanie zamków to praktycznie jedyna czynność, jaką się zajmuję w grze. Bitwy tylko w górach. Jeżeli mam się spotkać twarzą w twarz na płaskim terenie, wyjmuję z zamku kawalerię swadiańską, ale rzadko to mi się zdarza. Poza tym fajnie się sprzedaje w Tihr, zawsze mam tam wysokie ceny, chociaż mam mało "na plusie" z miastem.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 03, 2009, 18:10:43 »
    Chyba w  nocy? A ile popitalaliście najszybciej? Samemu raz jechałem 10.9
    offtop: jak jechałem tylko z przybocznymi (szukanie ścieżek 10) to miałem 11.2