Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaką frakcją grasz?

Swadia
    Rhodoks
    Vaegirs
    Khergits
    Nords
    Rebelia

Autor Wątek: Jaką frakcją grasz?  (Przeczytany 84354 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    Odp: Jaką frakcją grasz?
    « Odpowiedź #180 dnia: Maja 11, 2009, 19:13:17 »
    Ja lubię Rhodoków i Nordów ale bardziej Rhodoków ponieważ kusznicy mają tarczę i dobre uzbrojenie niezłą celność i mogą służyć jako średnia piechota a co do piechoty to najlepsi sierżanci są do obrony bo w polu trochę gorzej ale za to są bardzo tani :P

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #181 dnia: Maja 11, 2009, 21:59:20 »
    A ja lubię Swadian... Lubię ciężkozbrojne rycerstwo po prostu... Kupa stali na grzbiet i do przodu.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Maja 12, 2009, 16:45:57 »
    A ja lubię Swadian... Lubię ciężkozbrojne rycerstwo po prostu... Kupa stali na grzbiet i do przodu.
    A to idziesz na łatwiznę:) Ja tam zawsze walcze z piechta.
    edit: Nie zmuszm cię do zmiany ja po prostu wolę się bardziej pomęczyć, jak próbowałem grać kiedyś khergitami i w ich stylu to nie zabardzo mi wychodziło
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2009, 16:57:37 wysłana przez Kalpokor »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #183 dnia: Maja 12, 2009, 16:54:49 »
    Już wiele razy były pisane na tym forum podobne opinie...
    Ale ja zdania nie zmienię... Po prostu husarsko- ułańska tradycja...
    Na konika i po wywijać szabelką;-) (w tym wypadku ciężkim mieczem)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline lenczu1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Maja 14, 2009, 10:09:26 »
    Ja gram Rhodakami bo jako  pierwsi zaoferowali mi się, nie uważam by ich armia była słaba, to zależy od gracza, prowadzą wojnę z Khanatem, i od czasu do czasu jakąś drugą ze Swadianami, i dobrze sobie radzą,

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #185 dnia: Maja 14, 2009, 10:49:54 »
    Po kilku latach grania Swadianami (jako konny) postanowiłem zmienić klimat i dołączyć do Nordów (jako pieszy). Doszedłem do wniosku, że walka konna jest banalnie łatwa, i czas powalczyć na piechotę.
    Dlatego od jakiegoś czasu Lords and Realms + Nordowie :)

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Maja 14, 2009, 20:32:01 »
    Ja najwięcej grałem Rhodokami (Francja, Państwo Franków ;P), ponieważ mają super piechotę i łuczników. Są dla mnie najlepsi do zajmowania zamków, oprócz Nordów (Anglicy/Wikingowie) oczywiście oprócz zamków Khergitów (Mongołowie/Tatarzy/Huni lub Hunowie xD) , którzy mają mocnych łuczników (którzy zsiedli z koni) i siekają z murów. Rhodoccy Strzelcy mają skłonność do wybijania załóg zamków wszystkich nacji oprócz opisanej powyżej w 70%-tach waląc z pola do ludzi na MURACH, co w realu jest bez sensu, a w M&B jest zajebiste, resztę dobijają Rhodoccy Sierżanci. Z reguły stosunek strzelców do sierżantów wynosi 1:1. Zamierzam natomiast pograć Vaegirami (trochę jak Polacy przed szlachtą), ponieważ mają koks łuczników i kawalerię mogącą dorównać Swadiańskim (Krzyżacy/Niemcy definitywnie) Rycerzom. Osobiście uważam, że granie Nordami jest trochę zbyt łatwe, ponieważ zajmowanie miast w grze jest najważniejsze, a oni są w tym najlepsi.

Offline anonimgonim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Maja 24, 2009, 18:33:45 »
    Ja gram Swadią bo mają fajną konnice i nauczyłem się nimi szybko grać bo w szybkich bitwach (w dwóch) grasz swadią przeciw vegirą czy jakoś tam

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #188 dnia: Maja 24, 2009, 18:43:12 »
    Ja gram Swadią bo mają fajną konnice i nauczyłem się nimi szybko grać bo w szybkich bitwach (w dwóch) grasz swadią przeciw vegirą czy jakoś tam

Nic nie rozumiem :D. Może napisz od początku.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Maja 25, 2009, 08:04:05 »
    Chyba powiedział, że lubi Swadię za dobrych rycerzy i szybko się nimi gra.
    Tak to zrozumiałem :)
    pozdro

Offline fnc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Maja 25, 2009, 15:16:29 »
    A ja przyłączyłem się do Vaegirs, bo aktualnie prowadzą wojnę z dwoma frakcjami naraz (znaczy u mnie).

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #191 dnia: Maja 25, 2009, 21:11:21 »
    Nordowie :)...Piechota daje mi większą grywalność :P zwłaszcza że często oblegam zamki...

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Maja 26, 2009, 16:59:34 »
       Nie czaję 8( O co tu biega? Jeżeli M&B jest dla was za łatwa, to się wali maksymalny poziom trudności, a nie schodzi się na piechotę...
       To tak jakby dla ułatwienia latać na pięści. Rozumiem, że o gustach się nie rozmawia, ale może mi kto wyjaśni, dlaczego lepiej jest walczyć na piechura? Może sam się przerzucę...
    pozdro

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #193 dnia: Maja 26, 2009, 17:15:48 »
    Jeżeli M&B jest dla was za łatwa, to się wali maksymalny poziom trudności, a nie schodzi się na piechotę...

Po 1 Czemu porównujesz schodzenie na piechotę z pójściem na łatwiznę?To że ktoś woli w tej grze powalczyć bardziej Towarzysko "Twarzą w twarz" nie oznacza że ma ustawiony w opcjach poziom ~30%...To mi daje frajdę z tej gry i to się liczy :)...Dla innych lepsze jest jeździectwo z łukiem czy bez ale nie można mówić eee gra piechotą pewnie noob i nie odróżnia kuszy od łuku...Moim zdaniem dziwne.

Rozumiem, że o gustach się nie rozmawia, ale może mi kto wyjaśni, dlaczego lepiej jest walczyć na piechura?

Po 2 Czemu lepiej walczyć na piechura :
    Większość z Was woli wczuć się w Rolę generała czy to właśnie piechoty,kawalerii czy wszystkiego...Ładny szybki konik i siuu po mapce w minutkę z końca na koniec. i wyżyna całą armię z grzbieta konia. A Ja właśnie wolę wczuć się w rolę zwykłego szeregowca piechoty...Poczuć tą rzeź na monitorze...Oczywiście każdy woli co innego.

Offline Thys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Maja 26, 2009, 20:29:46 »
    Wiem co masz na myśli i popieram - też gram pieszym choć zacząłem jako konny ;P Po pewnym czasie nudzi się ten przejazd po szeregu przeciwnika i wymachiwanie mieczykiem na lewo i prawo ;) I to nie do końca jest jednoznaczne z łatwością gry chociaż tak - samemu z konia możemy zrobić sporo, samemu jako piechur o wiele mniej (ale "trochę" też xD)