Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaką frakcją grasz?

Swadia
    Rhodoks
    Vaegirs
    Khergits
    Nords
    Rebelia

Autor Wątek: Jaką frakcją grasz?  (Przeczytany 84331 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Jaką frakcją grasz?
    « Odpowiedź #90 dnia: Marca 15, 2009, 14:14:51 »
    Czy mi się zdaje, czy nikt się nie wypowiedział ogólnie, która frakcja w czym jest najlepsza.

Rhodoks:
    Więc tak według mnie Rhodocy są świetni w bronieniu zamków, oraz... nie, w niczym tylko w bronieniu zamków lub w ich zdobywaniu chociaż wole nimi bronić niż atakować :).

Swadians:
    Cóż mówić, generalnie maja najlepsza pod każdym względem "Piechotę" (jak i w opancerzeniu jak i w umiejętnościach), maja także najlepsza "Ciężka Jazdę" jednak generalnie nie lubie nimi grać ani mieć z nimi wojny a to dlatego, że są umiejscowieni [mówię o wersji 1.003] w samym środku i głownie przez ich kraj przechodzę do innego.

Nords:
    Są raczej średnią grupa we wszystkim, maja dobra "Piechotę", "Łuczników". Jej minusem jest brak [jak się mylę niech mnie ktoś poprawi] jazdy. Jednak ich duzym plusem [jak i Veagirów] jest swietne umiejscowienie na mapie.

Veagirs:
    Jak już wcześniej mówiłem maja świetne umiejscowienie, podoba mi się również podobna do Swadianskiej "Ciężka Jazda", dobzi "Łucznicy" oraz ich weterani którzy tworzą dobra nawet "Piechotę".

Chanat Khergicki:
    Według mnie niedoceniana a zarazem najlepsza nacja. Po pierwsze maja świetna (zarazem do walk otwartych, czy to na łąkach czy szczególnie w górach, jak do ataków i obrony zamków) "Lekką Jazdę" gdyż mają łuki, (nawet ci najbardziej doświadczeni "Lansjerzy".

Podsumowując, według mnie najlepsza nacja jest Chanat ale na drugim miejscu zdecydowanie są Rhodocy, najgorsi sa chyba Nordzi gdyż nie maja "Jazdy" a jednak ona jest w Mount&Blade najważniejsza.

Offline harryangel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #91 dnia: Marca 15, 2009, 15:58:37 »
    Gdzie ta piechota u Swadian??...tam tylko rycerze i wszystko..np swadiański sierżant -iron flash=3..z kolei rhodocki =7..nawet huskarl ma  mniej(chyba6) niż rhodocki sierżant ..także ta piechota u swadian baardzo mocno kuleje. Do zdobywania i obrrony zamków nie ma lepszej nacji niż rhodocy.

Khergici do obrony czy ataków na zamki??...oni tylko jazdę mają super nic poza tym..a khergicki lansjer nie zachowuje sie tak jak swadiański rycerz przy zdobywaniu zamkow.
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2009, 16:02:59 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Wojteek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Marca 15, 2009, 16:43:44 »
    Ja tam jestem za Vaegirs \,,,/
    Vaegirzy rządzą bo mają duże królestwo  cały kąt prosty mapy ;D
    i też lubie ich króla dużo wychodzi i ma dużo zadań ;]
    nienawidze Kheright Khanate (Coś takiego) dobija mnie to że mają drewniane zamki....
    i debilne miasta
    +_+Half Trusism - Trust in you - Kristy, are you doing ok? -  you're gonna go far kid - Hammerhead - A lot like me - Take me nowhere - Nothingtown - Stuff is messed up - Fix you - Let's hear it for rock bottom - Rise and fall+_+ - Album zwie sie Rise and Fall Rage and Grace                      !!  AVE  !!
                                    PUNK ROCK!!!!666!!! AVE!!!!
                             PUNK    !!     !   6666   !!   !     ROCK!

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #93 dnia: Marca 15, 2009, 17:42:02 »
    Kradus. To jest temat "gdzie gramy" a nie "wszystko o 5 frakcjach w grze" ;)
    Ja tam zawsze gram Vaegirami lub swadią. Na ich Konnicę nie ma mocnych.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Marca 15, 2009, 18:59:21 »
    Tradycyjnie Nordami huskarle rulez!!!

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #95 dnia: Marca 16, 2009, 09:25:39 »
    Ojej, nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie, gdyż frakcję wybieram przypadkową.
    Zaś jednostki mam "mięszane" Rhodoccy Strzelcy/Sierżanci, Swadiańscy Rycerze/Strzelcy/Sierżanci, Nordyccy Huskarlowie, Kharegiccy Lansjerzy (ale coraz mniej mnie interesują, gdyż różnica prędkości koni w szarży powoduje, że jeśli ma się inne rodzaje konnicy, to Lansjerzy doznają największych strat).

Staram się rozegrać grę tak by doprowadzić do sukcesu Rebelię na własny rachunek.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #96 dnia: Marca 16, 2009, 18:01:03 »
    Gram Rhodokami lub Khergitami (Swadia nie dla mnie, pewnie dlatego, że pierwsi mnie zaatakowali ;-) ). Rhodocy - bo tanio i szybko można wyszkolić świetną armię włóczników, mieczników i kuszników, a do obrony i zdobywania zamków nie mają sobie równych (zwłaszcza z wieżą oblężniczą), Khergici za genialne ataki łuczników zasłanianych przez jeszcze lepszych lansjerów.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #97 dnia: Marca 18, 2009, 14:32:08 »
    Ja tam wolę grać Khergickim Khanatem, Khergiccy lansjerzy rulez. Ale czasem się rozerwię grając Swadianami, Veagirami lub Rhodokami.

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline Kamilus97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Marca 18, 2009, 16:53:16 »
    Ja gram Swadią poniewarz mają najlepszą konnnice a tacy Nordowie czy Rhodocy -bez konnicy chyba że lord a piechota nie jest tak dobra jak konnica ja mam największą konnice w drużynie bo napoczą tku puszczam moją konnice i oni rozwalająprawie wszystkich a piechota i kusznicy rowalają nie dobitki. Mówie wam grajcie Swadią

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #99 dnia: Marca 18, 2009, 17:30:16 »
    ...Mówie wam grajcie Swadią

Mówię Wam, grajcie czym chcecie - byle by się Wam podobało.

Ta gra oferuje tyle możliwości, że zmuszanie kogoś do własnych rozwiązań to przestępstwo :D

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Marca 18, 2009, 17:35:50 »
    Dobrze ustawieni Huskarlowie zatrzymują każda konnice poczynając od Swadii kończąc na khergitach. Jednym słowem gram Nordami brak konnicy w niczym mi nie przeszkadza wręcz przeciwnie dzięki temu można się skupić tylko na piechocie.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #101 dnia: Marca 18, 2009, 19:31:05 »
    IMO to, jaką frakcję się wybiera, zależy od doświadczenia. Prawdą jest wg. mnie, że dla nowych najłatwiej grać Swadią dzięki ciężkiej jeździe... Jeśli jednak weźmie się na nich grupę lansjerów i kilku(-nastu) rhodockich kuszników, bardzo łatwo jest ich wybić...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Marca 18, 2009, 19:34:41 »
    i dobrze ustawieni sierżanci rhodoccy))..na których kazda konnica sobie zęby połamie..Kamilus97..dziękujemy za rady^^..ustaw sobie większy stopień trudnosci))
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Kamilus97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Marca 18, 2009, 20:36:23 »
    Ja przewarznie walcze z nordami to mam 95 moich ludzi kontra 200-350-400 (400 nie zawsze wygrywam) a tak to wygrywam prawie bez żadnych strat a nie zmuszam nikogo do grania swadianami tylko polecam nimi grać
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2009, 20:38:34 wysłana przez Kamilus97 »

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Marca 19, 2009, 08:15:42 »
    Na początku grałem Veagirami (z kodami) potem znów Veagirami (bez kodów wyższy poziom trudności) a teraz gram swadią (bez kodów wyższy poziom trudnośc) ich konnica nie ma sobie równych no może że lansjeży (nie wiem jak napisać).
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)